Προς το περιεχόμενο

Soyo 5VA2 και ps/2 adaptor

capthookb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το παραπάνω motherboard (9-10 ετών) και έχει ps/2 αλλά με προαιρετικό adaptor.

Τα pins φαίνονται στη φωτογραφία.

ps2.jpg

Έχω και ένα παλιό καλώδιο που χρησιμοποιούταν για να συνδεθούν οι σειριακές θύρες, το οποίο μπορεί να κουμπώσει πάνω στα pins. Το θέμα είναι πως θα τα συνδέσω αυτά τα pins (την αντιστοιχία δηλαδή) με το θυληκό ενός καλωδιου επέκτασης ps/2 που έκοψα στη μέση;

198315.gif

Δημοσ.

Eida Soyo 5VA2 k nomiza oti me geloun ta matia mou! Akrivws to idio kalwdiaki eixa ftiaksei k egw gia na parw ps/2 apo to sygkekrimeno mb. Psakse k vres to standard pinout tou ps/2 connector, me ena polymetro vres poio kalwdio antistoixei se poio shma k shmeiwse thn antisoixia xrwmatos-shmatos. Meta tha agoraseis ena connector gia th mb apo auta pou einai gia kalwdio, oxi gia pcb. Tha deis sto vivliaraki ths soyo, poio pin antistoixei se poio shma k tha valeis ta kalwdia ston connector me thn seira pou prepei. Opws vlepeis thelei pollh ypomonh k meraki.

Enallaktikes lyseis:

1. Aurio paw Athina. Rixnw mia matia sthn apothikh mhpws k vrw to diko mou na sto ferw.

2. Vriskeis ena kalwdiaki apo kapoia allh AT mb dekaetias, tsekareis to pinout ths, kaneis tis allages sta kalwdia (an xreiazetai) k exeis ena neo k kompso kalwdiaki.

Δημοσ.

Είδες; Θρυλικό motherboard:) Τελικά μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα στο site της soyo, ένα διάγραμμα για την αντιστοιχία των pins. Όλο το απόγευμα προσπαθούσα να το φτιάξω αλλά δε δούλεψε τελικά. Ή μάλλον δούλεψε αλλά όταν συνδεοταν το ποντίκι δε δούλευε το πληκτρολόγιο. Πιστεύω είμαι σε καλό δρόμο, πρέπει να κοιτάξω και τα irq μην παίζει κανένα conflict. Πάντως προς το παρών έβαλα mouse από usb, αλλά το καλώδιο θα το φτιάξω ούτως ή άλλως γιατί χρειάζεται.

Μανία κι αυτή, να βάζουν στης μητρικές διάφορα καλούδια και να μη μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις λόγω adaptor. Βλέπε υπέρυθρες, smart card readers, κτλ κτλ, κτλ

Σ'ευχαριστώ για την προθυμία σου να με βοηθήσεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...