Προς το περιεχόμενο

Question for Excel experts

nitro-gun

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα :Έχω μια στήλη με αλφαριθμητικά και θέλω στην διπλανή να απομονώνω από κάθε κελί μονο τον αριθμό(για να μπορώ να κάνω πράξεις με αυτόν) πχ έστω σε ένα κελί έχω το αλφαριθμητικό "table536" στο διπλανό κελί θέλω να απομονώσω το 536

Εχει κανέις καμιά ιδέα πώς μπορώ να το κάνω αυτό??:-?

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Πάτα αυτό στην μπάρα. Βασική προϋπόθεση είναι οι τελευταίοι αριθμοί σου να είναι τρεις.

=RIGHT(A1;3)

EDIT: Με τον παραπάνω τύπο όμως στο excel θα στο αναγνωρίζει το νούμερο ως text. Για να στο γνωρίσει ως νούμερο βάλε αυτό αντί για το παραπάνω: =VALUE(RIGHT(A1,3))

EDIT NO2 Αν τα νουμερα στο τελος δεν ειναι μονο 3 δες τι θα κανεις: Στο ενα column θα εχεις μια και μονο μια συγκεκριμενη μορφη για ολα τα δεδομενα σου. Στον τυπο που θα σου δωσω χρειαζεσαι αυτη τη μορφη: Value-1287987 . Χρειαζεσαι οπωςδηποτε να χωρισεις τον αριθμο με παυλα πριν απο αυτον οκ? τωρα για να ξεχωρισεις τον αριθμο απο ολο αυτο πατα τον ακολουθο τυπο:

=VALUE(MID(A1;FIND("-";A1;1)+1;LEN(A1)-6))

NOTE: Αναλογα με τις ρυθμισεις του Excel σου θα πρεπει να χωρισεις τις εντολες ειτε με ; ειτε με ,

Το , ειναι το πιο πιθανο αν εχεις american system. Anyway δοκιμασε τα και τα δυο.

Οτιδηποτε χρειαστεις Pm me!

Δημοσ.

OK! Ρε συ σε ευχαριστώ πολύ με έσωσες:-D Θα το δοκιμασω και αν ειναι θα ξαναενοχλήσω απο p.m!!

Και παλι ευχαριστω!

Δημοσ.

Δοκίμασε αυτή την user function:

>Function num_part(x As String)
 Dim y As String
 y = ""
 For i = 1 To Len(x)
   c = Mid(x, i, 1)
   If IsNumeric(c) Then y = y + c
 Next i
 num_part = Val(y)
End Function

Δεν θα δουλέψει με υποδιαστολές, αλλά η μετατροπή της είναι εύκολη για να το κάνει κι αυτό.

Για την ώρα θα σου δώσει π.χ.

num_part(k43p)->43

num_part(k43,7)->437

num_part(k43p5)->435

num_part(temp43klm7ab8)->4378

Hope it helps

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...