Προς το περιεχόμενο

ξαφνικο προβλημα με 2 PC ε δικτυο

benetton

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπον παιδια βαλτε κανα χερακι γιατι εχω μπολκαρει τελειος.

λοιπον εχω 2 pc σε δυκτιο (XP PRO) που δουλευαν κανωνικα.καποια στιγμη πηγα

να κανω share τους 2 σκληρους που εχει το κεντρικο.απο τοτε το δευτερο μηχανιμα βλεπει κανονικα τους σκληρους απο το πρωτο,αλλα το πρωτο δεν βλεπει καθολου το δευτερο.δοκιμασα να ξανασεταρω το δικτυο απο την αρχη στο δευτερο pc αλλα παρολ'άυτο δεν εγινε τιποτα.για παν ενδεχομενο παντος απανεργοποιησα και το firewall αλλα τιποτα

εχει κανεις καμια ιδεα

Δημοσ.

Τα XP καμιά φορά δε σου εμφανίζουν στο δίκτυο το όνομα του άλλου pc. Αυτό δε σημαίνει ότι δε δουλεύει σωστά. γράψε στην εκτέλεσει την ip του PC που θέλεις να δεις και βάλε μπροστά το \\

Π.χ. γράψε στην εκτέλεση \\192.168.1.2

Θα πρέπει να δουλέψει. Βοήθησα καθόλου

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Παρόμοιο πρόβλημα παρουσιάστηκε και σε εμένα. Αν εδώ κ λίγο καιρό δεν μπορούσα με τίποτα να καταφέρω να βλέπουν το ένα το άλλο τα PC τώρα σταμάτησε βλέπει κ αυτό που έβλεπε!!! Αν κ στο ιντερνετ μπαίνουν κανονικά δεν μπορεί να δει το ένα το άλλο. Έχω κλείσει τα πάντα από firwall αλλά μάταια....

Τι νά κάνω? Ξανασεταρεισα τα δίκτυα αλλά τίποτα.

Οποιος μπορεί ας βοηθήσει παρακαλώ.

Δημοσ.

βαλε static, δες αν εχεις τσεκαρισμενο πρωτόκολλο file & print sharing, microsoft network στα properties της καρτας σου, exception απο το firewall το file & sharing και αφου εισαι οκεικ από αυτα, μπες απο το start > run and type \\xxx.xxx.xxx.xxx (to ip tou αλλου)

Y.Γ. εννοειται οτι ειναι οι δισκοι σου share, με δικαιωματα everyone

Δημοσ.

Ναι share είναι οι δίσκοι!

Οταν κάνω ipconfig στο πρώτο pc παίρνω

Connection-specific DNS Suffix . :

IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.2

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1

και στο δεύτερο

IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.4

Αν βάλω static χάνουν την σύνδεση με το ιντερνέτ αμέσως. Και βγάζουν limited connectivity κτλ (αν έβαλα σωστές ip)

Δεν βλέπει ούτε με run -> //την Ip του άλλου Pc

Τα PC είναι πάνω σε switch και το πρόβλημα παρουσιάστηκε ξαφνικά όπως είπα.... Τόσο δύσκολο είναι να δουλέψει ένα δικτυάκι?

Τι μπορεί να γίνει... ?

Δημοσ.

Οχι δεν ειναι δυσκολο αρκει να κανεις καποια πραγματα σωστα. Αν υποθεσω οτι οσα σου ειπα πιο πανω ειναι ετσι τοτε :

α) Βαλε αυτα τα ip που μου εγραψες σαν static

β) Βαλε DNS to gateway σου (γιαυτο δεν ειχες internet) η του ISP σου, η αυτα: 208.67.222.222, 208.67.220.220 και

γ) Για να μπεις απο start->run στο c:\ του αλλου PC, θελει αυτα ( \\ ) τα slash και οχι αυτα που εγραψες ( // )

Αν τα κανεις ολα αυτα, πηγαινε σε ενα PC, start->run type CMD και στο DOS παραθυρο γραψε ping 192.168.1.xxx ( το ΙΡ του αλλου PC ), αν σου κανει reply εχεις δικτυο, αν δε μπαινεις στο c:\ του αλλου κατι γινετε με δικαιωματα (firewall etc), ξαναπερνα μια βολτα να μας πεις πως τα πας ;)

Υ.Γ. Αν μου ξαναποταρεις την ipconfig, καντην καλυτερα ipconfig /all για να τα δω ολα τι εχεις κανει :)

Δημοσ.

Αν εχεις και αλλο firewall εκτος τον windows τοτε μπορει αυτο να ειναι το προβλημα.

Αν και νομιζω οτι δεν κανεις σωστα την statik ip.Εχω 4 PC τα 3 Vista με και το 1 XP και εχω δικτυο και στα 4.

Δημοσ.

100 010 00 σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου. :-)

Xωρίς να βάλω static έκανα ping από το ένα PC με την ip του δεύτερου κ φαίνεται οκ (το ίδιο έκανα και από το άλλο κ είναι οκ. Κάνει πινγκ κανονικά)

C:\Documents and Settings\EGW>ping 192.168.1.4

Pinging 192.168.1.4 with 32 bytes of data:

Reply from 192.168.1.4: bytes=32 time<1ms TTL=128

Ping statistics for 192.168.1.4:

Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms

Και με ipconfig /all

C:\Documents and Settings\EGW>ipconfig /all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : OLD

Primary Dns Suffix . . . . . . . :

Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown

IP Routing Enabled. . . . . . . . : No

WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection 3:

Description . . . . . . . . . . . : Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet

Physical Address. . . . . . . . . : 00-0C-6E-1A-6E-05

Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes

Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.2

DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1

NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

Lease Obtained. . . . . . . . . . : Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2007 2:47:09 μμ

Lease Expires . . . . . . . . . . : Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2007 3:47:09 μμ

Ethernet adapter Hamachi:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected

Description . . . . . . . . . . . : Hamachi Network Interface

Physical Address. . . . . . . . . : 7A-79-05-0D-3D-45

C:\Documents and Settings\EGW>

Επίσης έβαλα static ip k dns και στα 2 μηχανήματα κ έχουν και τα δύο ιντερνέτ κανονικά αλλά και πάλι τίποτα. :cry:

Εν το μεταξύ μου εμφανίζει το antivirus κ κάποια antispyware προγράμματα ότι έχω τσιμπίσει το virtumonde το οποίο προσπάθησα να φτιάξω με αλλά εννοώ φαινεται σε καραντίνα κ μάλιστα πχ το spybot s&d λέει ότι το καθαρίζει από την registry συνεχίζει να το βρίσκει όταν κάνω scan είτε με το antivirus είτε με κάποιο αλλό πρόγραμμα!

:fear:

akaliptos77 ακόμα κ όταν απενεργοποιώ τo firewall (της Agnitum - Outpost Firewall) δεν βλέπει το ένα το άλλο κ επίσης το firewall τον windows είναι off κ επίσης κλειστό κ από τα service των windows!!!!

Δημοσ.

Αυτο το κανεις πρωτα remove from add-remove στο control panel και δες εδω για περαιτερω καθαρισμο, κλεισε το system restore απο το my computer-> right click -> properties και κανε scan in safe mode.

Δημοσ.

ΟΚ ευχαριστώ για το site αρκετά κατατοπιστικό θα ακολουθήσω πιστά τις οδηγίες κ όπως λες σε safe mode!

Σχετικά με το πρόβλημα του δικτύου βλέπεις καθόλου φως?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...