Προς το περιεχόμενο

καινούργιος ασύρματος router ή απλά ένα Access point?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Αυτή τη στιγμή έχω μία σύνδεση ADSL, την οποία χρηαιμοποιώ αποκλειστικά εγώ σε ένα δωμάτιο. Πρόσφατα πήρα και ένα λαπτοπ το οποίο θέλω να συνδέω ασύρματα με το δίκτυο. Η ερώτηση μου είναι τι πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερο να κάνω: α) να αγοράσω ένα νέο ασύρματο router (USR 9108) και να καταργήσω το παρόν Router (9106)? B) να αγοράσω απλά ένα access point, συνδέδεμένο με ethernet καλώδιο στο υπάρχον router το οποίο θα μπει σε ένα σημείο έξω από το δωμάτιο? Ο προβληματισμός έχει να κάνει με το γεγονός ότι το access point το κλείνεις πανεύκολα με ένα διακόπτη On/Off σε αντίθεση με το 9108 στο οποίο πρέπει να μπεις μέσα στο λογισμικό του για να κλείσεις-ανοίξεις το ασύρματο δίκτυο. Στην περίπτωση αγοράς του νέου 9108, αυτό πλέον θα μπεi εκτός δωματίου και θα συνδεθεί με καλώδιο στην κάρτα δικτύου του desktop

Ευχαριστώ

Γιάννης

Δημοσ.

Είμαι στην ίδια θέση με σένα. Έχω το Zyxel 652R και σκέφτομαι αν πρέπει να πάρω ασύρματο modem/router ή απλά να προσθέσω ένα access point.

Μου πρότειναν ως καλύτερη λύση, την αγορά του Linksys WRT54G. Είναι και router εκτός από access point, αλλά κάνει αυτό που ζητάμε.

Δημοσ.

Εγώ αυτό που ψάχνω αν τελικά στραφώ σε wireless router είναι με ένα διακόπτη να μπορείς να ανοίγεις/κλείνεις το ασύρματο δίκτυο. Ούτως ή άλλως το ένα PC θα είναι συνεχώς συνδεδεμένο με καλώδιο. Το λαπτοπ όμως θέλω να το συνδέω εγώ...Το διακόπτη τον θέλω για να ελαχιστοποιησω όσο μπορω την όποια ακτινοβολία του router.

Δημοσ.

Παιδια κι εγω το ιδιο θελω να κανω. Δεν ηξερα οτι μπορεις να κανεις τη δουλεια του ασυρματου router και με access point. Και θα μπορεις να μοιραζεις τη συνδεση χωρις να εχει ανοιχτο το σταθερο?

Για τι κοστος μιλαμε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...