Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει ΕΥΚΟΛΟΣ τρόπος για κάτι σαν broadcast μέσω του winamp??

Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To θέμα το είχα ψάξει χρόοοονια πριν, αλλά τώρα δε θυμάμαι γρι :-D

Το ζητούμενο σχετικά απλό (ελπίζω).. Ακόμα και με τις σημερινές dsl, είναι αρκετές φορές δύσκολο και αργεί κάπως να στείλεις σε κάποιον κάποιο mp3, κυρίως λόγω πενιχρού upload. Οπότε σκέφτηκα να ψάξω αν υπάρχει κάποιος τρόπος για να ακούσει κάποιος ό,τι ακούω κι εγώ εκείνη τη στιγμή. Βέβαια δε θα μπορεί να το αποθηκεύσει, αλλά τουλάχιστον θα ακούει ό,τι ακούω..

Νομίζω γινόταν κάτι τέτοιο μέσω του winamp, αλλά δε θυμάμαι ακριβώς τον τρόπο. Μπορεί να με διαφωτίσει κανείς?? Ελπίζω η ποιότητα να είναι καλή..

ΥΓ. Ελπίζω να μην απαιτεί την εγκατάσταση πολλών πρόσθετων προγραμμάτων, κυρίως για αυτόν που θα είναι "δέκτης" του broadcast..

ΥΓ2. Με δεδομένο ότι με ενδιαφέρει μόνο για έναν "παραλήπτη" και όχι για πολλούς, τι απαιτήσεις upload έχει απο μεριάς μου?? Δηλαδή θα μπορώ να κάνω και τπτ upload παράλληλα?? Ή πρέπει να το αφιερώνω εκεί με τα 128kbps upload που έχω??

EDIT: Τελικά θυμήθηκα το όνομα απο το πρόγραμμα, το shoutcast ήταν.. Έκανα και search εδώ, έβγαλε πολλά results, μπήκα στα περισσότερα, αλλά δυστυχώς, δεν βρήκα ΑΠΛΕΣ απαντήσεις, μόνο ίσως παραπομπές στο site του shoutcast, όπου στο forum γίνεται πανικός.. Πραγματικά θα με υποχρεώνατε αν με κατατοπίζατε αν απαντούσε κάποιος σε 3-4 συγκεκριμένες ερωτήσεις.. Λοιπόν, κατέβασα το shoutcast plugin για το winamp, το εγκατέστησα, και οκ.. Απο κει και πέρα όμως, στο configuration..

1. Στο output tab, δεν ξέρω αν πρέπει να αφήσω στο connection όπως είναι? Και στο output configuration τα αφήνω όπως είναι default? Δηλαδή Address:"localhost", Port:"8000", password: "'ο,τι έχει, γιατι δε φαίνεται", Encoder:"1"?? Πατάω connect όμως, και δε συνδέεται. Άνοιξα το port 8000 στο USR9105, αλλά δεν έγινε τπτ..

2. Ή μήπως να πάω στο δίπλα tab που είναι τα yellowpages?? Υπενθυμίζω ότι δε με ενδιαφέρει να ακούνε πολλά άτομα αυτό που εκπέμπω, αλλά μόνο ΕΝΑ..

3. Δίπλα στο encoder tab έβαλα 112kbps, καλά δεν είναι?? Σηκώνει και παραπάνω??

Δημοσ.

Xμμμ.. ΟΚ..

Ή έκανα πάρα πολύ εύκολες ερωτήσεις και απαξιείτε να μου απαντήσετε, ή την έχετε κάνει όλοι για Πάτρα Ξάνθη κλπ...

Δημοσ.

Εγώ είμαι ήδη Πάτρα αλλά προλαβαίνω να σε βοηθήσω πριν βγω έξω icon_brrr.gif

Εκτός από το dsp που κατέβασες θα χρειαστείς και το Shoutcast server. Η τελευταία έκδοση είναι η 1.95 και θα τη βρεις στο ίδιο site.

To dsp plugin παίρνει τον ήχο από το winamp ή από την κάρτα ήχου και τα στέλνει στο server. Γι αυτό δεν έκανες τπτ με το dsp μόνο, χρειάζεσαι και τα 2 προγράμματα. ;-)

Στο dsp οι ρυθμίσεις λογικά είναι οκ. Θα τρέξεις και το shoutcast server και αν θες να πειράξεις ρυθμίσεις, θα ανοίξεις αυτό το configuration txt-έκτρωμα. :evil:

Εκεί μπορείς να αλλάξεις πολλά και διάφορα όπως τους max listeners. ;-)

Αφού λοιπόν έχεις βάλει το server να τρέχει, το dsp θα πρέπει να αρχίσει να στέλνει δεδομένα. Στο output tab > status θα δεις τι ακριβώς παίζει. Το default password είναι changeme νομίζω και για ευνόητους λόγους καλό θα ήταν να το αλλάξεις, και στο dsp και στο server. Ουσιαστικά το dsp κάνει login στο server για να στείλει τα δεδομένα. Όποιος ξέρει το password μπορεί να στείλει δεδομένα στο server σου!

Αυτά για αρχή, αν κολλήσεις κάπου πες. Άντε και εις ανώτερα... (encoding σε ogg κλπ :twisted: )

Δημοσ.

Diavase kai auto:

Σίγουρα θα έχετε δει αυτούς του εκατοντάδες ιντερνετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, και σίγουρα μερικοί απο σας θα θέλατε να εκπέμψετε, σωστά? Στο παρακάτω tutorial θα μάθετε μέσα από απλά βήματα πως να αρχίσετε να εκπέμπετε!

Απαιτήσεις συστήματος:

• Πρώτα από όλα θα χρειαστείτε την τελευταία έκδοση του διάσημου προγράμματος Winamp την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ (σας προτείνουμε να κατεβάσετε την full έκδοση του προγράμματος, αλλά και με τις άλλες κάνετε την δουλειά σας :)).

Ακόμα θα χρειαστείτε και άλλα δύο αρχειάκια τα οποία κάνουν όλη την 'δουλειά' της εκπομπής.

• SHOUTcast server το οποίο θα κατεβάσετε από εδώ (Αυτό το αρχείο βασικά είναι ο server για τον σταθμό σας!)

• SHOUTcast DSP Broadcasting Tools κατεβάστε τα από εδώ (Αυτό το αρχείο κατά κάποιο τρόπο είναι το plugin στον Winamp για να μπορείτε να εκπέμπετε)

• Mp3 Codec κατεβάστε τον από εδώ (Χωρίς αυτόν τον codec δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα!) Αφού κατεβάσετε αυτά τα αρχεία, τα εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας και αφού κάνετε μία κανονική επανεκκίνηση το σύστημα σας πρέπει να κάνετε τα παρακάτω (με λίγα λόγια τώρα θα "σετάρετε" τον server σύμφωνα με τις ανάγκες σας!).

Βήμα 1ο

Πρώτα από όλα πρέπει να θυμάστε ότι για να μπορείτε να εκπέμψεται πρέπει να έχετε πάντοτε ανοιχτό τον server! Αν δεν τον έχετε ανοιχτό τότε δεν θα μπορείτε να κάνετε εκπομπή!

• Για να ανοίξετε τον server πηγαίντε: Έναρξη --> Προγράμματα --> SHOUTcast DNAS --> SHOUTcast DNAS (GUI)

• Αφού τον ανοίξετε πατήστε το κουμπί Hide Monitor έτσι ώστε ο server να πάει στην taskbar και να μην μας ενοχλεί!

Βήμα 2ο

Τώρα ανοίξτε το winamp και πατήστε Control+P, θα σας εμφανιστεί ένα παράθυρο στο οποίο επεξεργάζεστε τις επιλογές του winamp.

• Εσείς επιλέξτε από το μενού Plug-ins --> DSP/Effects και μετά επιλέξτε το Shoutcast source for winamp v1.8.0. (εικόνα)

• Τώρα πατήστε στο κουμπί Configure)και κάντε κλικ μόνο στο πρώτο και στο δεύτερο κουτάκι, και επιλέξτε και microphone από κάτω και πατήστε ok.

• Όταν επιλέξετε πάλι από τα Plug-ins --> DSP/Effects το Shoutcast source for winamp v1.8.0 θα σας εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο:

• Εσείς πατήστε στο πρώτο Edit, στο πρώτο πεδίο γράψτε localhost , στο πεδίο Port βάλτε 8000

• Τώρα στα πεδία description, genre, url, irc channel, icq# και ΑΙΜ name βάλτε ότι θέλετε δεν επιρεάζουν πουθενά την λειτουργία του προγράμματος. Αφού τελειώσετε πατήστε OK.

• Τώρα πατήστε στο δεύτερο Edit, στο πεδίο format επιλέξτε: Mpeg Layer-3 και στο πεδίο Attributes επιλέξτε: 16k/bits, 11,025Hz, Mono, 1kb/sec (σας συνιστούμε να βάλετε 16k/bits για καλύτερη μεταφορά του ήχου χωρίς διακοπές, βέβαια μπορείτε να επιλέξετε και 24k/bits για καλύτερη ποιότητα ήχου, αλλά αν επιλέξετε 24k/bits πρέπει να έχετε και γρήγορη σύνδεση στο internet!). Αφού τελειώσετε πατήστε OK.

• Τώρα κάντε κλικ στα τρία κουτάκια που βλέπετε στην εικόνα.

• Στο τρίτο κουτάκι που κάνατε κλικ, δίπλα δώστε την τιμή 5. Αυτό ήταν! Τώρα κλείστε τον winamp και ξανανοίξτε τον για να αποθηκευτούν οι αλλαγές που κάνατε.

Βήμα 3ο

Αφού ανοίξατε το winamp (και εννοείται ότι έχετε ανοιχτό τον server!) βάλτε τραγούδια στην playlist του winamp να παίζουν!

• Μετά πατήστε Control+P, θα σας εμφανιστεί ένα παράθυρο στο οποίο επεξεργάζεστε τις επιλογές του winamp.

Εσείς επιλέξτε από το μενού Plug-ins --> DSP/Effects και μετά επιλέξτε το Shoutcast source for winamp v1.8.0, στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατήστε Connect.

Από την στιγμή που θα πατήσεται connect εκπέμπετε!

Βήμα 4ο

Ωραία και καλά τώρα που εκπέμπουμε, αλλά δεν πρέπει να μας ακούει και κανένας?!

Πρέπει τώρα να δείτε την ip σας έτσι ώστε να μπορούν να σας ακούν.

• Πηγαίντε Έναρξη --> Εκτέλεση και γράψτε εκεί winipcfg. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί δείτε τι λέει στο πεδίο Ip address, πχ 213.5.82.118.

• Κλείστε το παράθυρο του winipcfg.

• Η διεύθυνση που θα πρέπει να γράφουν στον winamp όσοι θέλουν να σας ακούν είναι η: 213.5.82.118:8000

Αυτό ήταν! Τελειώσαμε! Τώρα εκπέμπετε! Για να δείτε <A href="http://www.dotteam.gr/music/

Δημοσ.

Καλά όλα αυτά αλλά γιατί δεν λέτε τι γίνετε με τα δικαιώματα? Εγώ νομίζω ότι είναι παράνομη η εκπομπή τραγουδιών , εκτός αν κάτσεις και παίξεις την κιθάρα σου.

Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.

Δημοσ.

Βασικά, γίνεται να μη με βγάζει καθόλου στις yellowpages? Γιατί χτες που το κατάφερα, απλα έδωσα στον άλλον ένα link που περιείχε την ip μου, μαζί με το port που άνοιξα για το shoutcast..

Και κάτι άλλο.. Έχει σημασία το bitrate που έχει το αρχείο που παίζω εγώ?? Επειδή παίζει και κάποιο encoding απο ότι κατάλαβα στην πορεία.. Δηλαδή αν κάνω streaming ένα mp3 128kbps θα πάει καλά, ενώ να πάω να παίξω στο winamp ένα τραγούδι απευθείας απο CD θα φάει του κόσμου τα κολλήματα???

Δημοσ.

Ναι παίζει encoding στην πορεία το οποίο γίνεται από το dsp plugin. Ό,τι και να παίζεις εσύ θα γίνεται encoding στο bitrate που έχεις επιλέξει οπότε μην ανησυχείς μπορείς να παίζεις και mp3, και audio cd, και mic, και line in (cds/vinyls :twisted: ) και δε συμμαζεύεται... Και ο άλλος πάντα θα ακούει στο bitrate που έχεις επιλέξει. ;-)

Δημοσ.

Χμμμ.. Και παίζει ρόλο η πηγή για το αν ο άλλος θα τρελαίνεται στο buffering?? Εννοώ, άλλο να είναι ένα αρχείο εξ'αρχής mp3 96kbps και να έχω ρυθμίσει στο pluging encoding 96kbps(οπότε "με τη λογική" δε χρειάζεται να το κάνει πάλι encoding), και άλλο να κάνω streaming ένα mp3 320kbps πάλι με ρύθμιση στο plugin 96kbps. Στην δεύτερη περίπτωση θα αργεί περισσότερο?? Ή μήπως δεν παίζει ρόλο??

Δημοσ.
Καλά όλα αυτά αλλά γιατί δεν λέτε τι γίνετε με τα δικαιώματα? Εγώ νομίζω ότι είναι παράνομη η εκπομπή τραγουδιών ' date=' εκτός αν κάτσεις και παίξεις την κιθάρα σου.

Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.[/quote']

Kai an to palikari 8a paizei ta tragoudia twn CD pou exei agorasei nomima poios kai ti 8a tou pei ?

Dhladh an egw balw to CD twn Massive Attack sto autokinhto kai bgw tsarka kentro A8hnas,

me full thn entash 8a me stamathsoun epeidh paizw ta tragoudia kai ta akouei olos o kosmos? (gia hxorupansh paizei kai na me xwsoun...:-? )

(Sorry gia to off-topic paides)

Δημοσ.
Χμμμ.. Και παίζει ρόλο η πηγή για το αν ο άλλος θα τρελαίνεται στο buffering?? Εννοώ, άλλο να είναι ένα αρχείο εξ'αρχής mp3 96kbps και να έχω ρυθμίσει στο pluging encoding 96kbps(οπότε "με τη λογική" δε χρειάζεται να το κάνει πάλι encoding), και άλλο να κάνω streaming ένα mp3 320kbps πάλι με ρύθμιση στο plugin 96kbps. Στην δεύτερη περίπτωση θα αργεί περισσότερο?? Ή μήπως δεν παίζει ρόλο??

Auto den nomizw na paizei rolo sto poso kala 8a akouei o allos. Auto pou 8a kaneis esu 8a epibarunei to diko sou pc kai oxi tou allou. Apo to poso kala 8a akouei o allos th mousikh pou paizeis esu, einai apo th taxuthta upload pou exeis kai posa atoma se akoune. Genika oti diergasia 8a kanei to pc sou mexri na ftasei o hxos ston server tou winamp den ephreazei ton allon.

An kanw kapoio la8os as me dior8wsoun oi sunforoumites. :)

Δημοσ.

Δε μιλάω για την ποιότητα του ήχου, αλλά μήπως έχει καθυστερήσεις στο buffering.. Δηλαδή αν παίζει ρόλο το πόσο υψηλό είναι το bitrate του αρχείου που θέλω να κάνω broadcast, οπότε μήπως αυτό επηρεάζει το χρόνο του encoding, και κατα συνέπεια το χρόνο που πρέπει να πάει στον άλλον, έτσι ώστε να μην ακούγεται συνεχής ο ήχος.. Με ενδιαφέρει μόνο για ένα άτομο να ακούει.. Τη μία φορά που το δοκίμασα, στα 80kbps πήγαινε τις περισσότερες φορές καλά.. Απλά δεν δοκίμασα να βάλω audio CD εγώ για να κάνει broadcast..

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ego giati den ta katafera,katarxas den mou vgazei auto pou les na epilekso mic,meta otan pao stin ektelesi gia na do to ip etsi opos to egraphes winipcfg e otan to patao mou leei ta windows den mboresan na to vroun

pls pes mou ti na kano

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

εχω κανει ενα σταθμο

αλλα οταν αλλαζω ip πρεπει να αλλαζω το link

υπαρχει καποια λυση γιαυτο?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...