Προς το περιεχόμενο

εξαφανιση σκληρου ?

ekkli

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιζει να ειναι το 5ο θεμα που ξεκιναω με αφορμη αυτο το $%^* σκληρό

τον εχω αγορασει μεσα δεκεμβρη κ ακομα δεν εχω καταφερει να τον βαλω πανω στο πισι μου.

προκειται για ενα σατα2 μαξτορ 300αρη,

αγορασα ελεγκτη σατα, τον ειδε το πισι, εβαλα κ το σκληρο πανω, εξαφανιστηκε ο ελεγκτης κ φυσικα δεν ειδε ποτε το σκληρο.

τον παω σε ενα μαγαζι εδω πιο πανω, τον κρατανε 2 μερες, πηγαινω κ τον παιρνω (δεν μου λενε τι κανανε).

ερχομαι σπιτι, ανοιγω το πισι, τονε βλεπω, παω να κανω φορματ, μετα απο κανα 10λεπτο πεταει μηνυμα

"unable to complete format"

κ μαντεψτε, εξαφανιστηκε ο σκληρος.

εν τω μεταξυ, στο system devices υπαρχει κανονικα ο controller.

κανω restart κ μαντεψτε, εξαφανιζεται κ ο ελεγκτης.

θα τους παρω αυριο τηλ να τους ρωτησω τι μαγικο κανανε σιγουρα,

αλλα μινγουάιλ, μηπως κανενα παιδακι εχει ιδεα τι μπορει να φταιει?

μια σκεψη για conflict που ειχα, μου ειπανε οτι δεν θα εβλεπε ποτε τη συσκευη, οχι να τη βλεπει για λιγο κ μετα να εξαφανιζεται, σωστα?

καμια ιδεα ρε παιδια?

σκεφτειτε οτι η τιμη του εχει πεσει ηδη 35 ευρα κ δεν τον εχω χαρει ακομα #$%^&*

Δημοσ.
Σιγουρα εχεις nf4 chipset.Ειναι bug των maxtor με nforce4.Γυρνα τον σε sata 1 βαζοντας το jumper και ζητα firmware απο την maxtor.

Δες και εδω:

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=135223

το chipset ειναι kt400.

αυτό που με προβληματιζει ειναι οτι φαινεται να δυσκολευεται ο ελεγκτης

εφ'όσον μια τον βλεπει και μια οχι.

αν δεν ηταν προβληματικος δεν θα τον εβλεπε συνεχεια, τουλαχιστον αυτον ?

Δημοσ.

μιλησα με τον τεχνικο που το "εφτιαξε" το μεσημερι και μου ειπε οτι κατι κανει conflict κ να του αλλαξω pci θυρα.

μπηκα στο bios ομως κ χωρις να πειραξω τπτ -απλα για να δω τι irq ειχε δωσει σε καθε θυρα- και τον δουλευω εδω κ 2 ωρες με συνεχη copy paste , χωρις προβλημα. ελπιζω να συνεχισει ετσι, αν και γενικα αυτο το συμβαν εφερε την αναμενπμενη αναβαθμιση αρκετα πιο κοντα

-για να βγω off απο το τοπικ μου, περιμενω να βγουν μητρικες με raid 5 για να παρω νεο συστημα.

Δημοσ.

οποτέ εφόσον το πρόβλημα είναι pci, δηλαδή μητρικής, ίσως με ένα update στο βιος δουλέψεις κι την άλλη θύρα pci σου(αν την χρειάζεσαι). Αν δεν την χρειάζεσαι μην το πολυσκαλίζεις κι γίνει καμιά στραβή.

εφόσον αργότερα σκοπεύεις να πάρεις άλλο σύστημα, κι δουλεύεις τώρα με την άλλη θύρα είσαι οκ!

Δημοσ.

ξυπνησα το πρωι κ ητο εξαφανισμενος παλι ,

αρα αναγκαστικα να αλλαξω pci στον ελεγκτη κ εμφανιστηκε παλι.

τον δουλευω ασταματητα εδω κ 8 ωρες περιπου -χωρις ρισταρτ ομως-

εχω γραψει ηδη περιπου 150 γιγα κ κατεβαζω απο δικτυο κ κατι αρχεια 5 γιγα το καθενα για να ειναι σε συνεχη χρηση

-αλλα ακομα τον φοβαμαι μην ξαναχαθει.

μετα απο ποσες ωρες (μερες ισως? ) χρησης λετε να αρχισω να τον εμπιστευομαι και να σβηνω τα αρχεια απο τους αλλους σκληρους που πλεον θα ειναι περασμενα σε αυτον -υποτιθεται ασφαλως- ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...