Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με search σε MySQL

antonl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα table στο οποίο έχω ορίσει κάποια FULLTEXT πεδία. Οι ερωτήσεις στη βάση γίνονται μέσω search terms που εισάγει ο χρήστης από μια PHP σελίδα (αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο).

Έστω ότι υπάρχει μια εγγραφή στη βάση «τηλεόραση τάδε 21 ιντσών» κι ο χρήστης βάζει στο search field της σελίδας τη λέξη "tv". Προφανώς δε θα του επιστραφεί η προαναφερθείσα εγγραφή.

Αυτό που θέλω είναι να κάνει alias κάποιες λέξεις με μία ή περισσότερες άλλες πχ. OPEL = αμάξι, αυτοκίνητο (+OPEL). Είναι αυτό δυνατόν με κάποια ρύθμιση στην MySQL (ναι οκ πολλά ζητάω :P) ή έστω έχει κάποιος μια καλή ιδέα πως να κάνω κάτι τέτοιο; Γιατί να κάτσω να βάλω ένα επιπλέον πεδίο στη βάση με search terms της κάθε γραμμής για κάτι χιλιάδες γραμμές μου ακούγεται κάπως κουραστικό!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
Έχω ένα table στο οποίο έχω ορίσει κάποια FULLTEXT πεδία. Οι ερωτήσεις στη βάση γίνονται μέσω search terms που εισάγει ο χρήστης από μια PHP σελίδα (αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο).

Έστω ότι υπάρχει μια εγγραφή στη βάση «τηλεόραση τάδε 21 ιντσών» κι ο χρήστης βάζει στο search field της σελίδας τη λέξη "tv". Προφανώς δε θα του επιστραφεί η προαναφερθείσα εγγραφή.

Αυτό που θέλω είναι να κάνει alias κάποιες λέξεις με μία ή περισσότερες άλλες πχ. OPEL = αμάξι' date=' αυτοκίνητο (+OPEL). Είναι αυτό δυνατόν με κάποια ρύθμιση στην MySQL (ναι οκ πολλά ζητάω :P) ή έστω έχει κάποιος μια καλή ιδέα πως να κάνω κάτι τέτοιο; Γιατί να κάτσω να βάλω ένα επιπλέον πεδίο στη βάση με search terms της κάθε γραμμής για κάτι χιλιάδες γραμμές μου ακούγεται κάπως κουραστικό!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.[/quote']

Ούτε λίγο ούτε πολύ , ζητάς το google....

Θα σε στεναχωρήσω αλλα τα heuristics δεν θα τα αποφύγεις, γιατί για heuristics πρόκειτα έτσι και αλλιώς.

Τo full text κάνει κάποιο έξυπνο matching, αλλα οχι context based (που είναι πολύ δύσκολο γιατι java ειναι γλώσσα πρόγραμματισμού ειναι και ποικιλία καφέ π.χ).

Αν το application domain σου ειναι καλά ορισμένο μπορείς να έχεις ενα full text πεδίο διαφορετικό απο το πραγματικό, όπου εκεί θα κάνεις append διάφορα heuristics. Το επόμενο βήμα είναι να κάνεις το απλό context matching (δηλαδή, αν σε πάρα πολλές εγραφές η λέξη opel έχει την λέξη αμάξι ή βρίσκεται στην κατηγορία αμάξι, τότε εκτός απο την λέξη opel ψάξε και την λέξη αμάξι).

Δημοσ.
Αυτό φοβόμουν κι εγώ :/. Όπότε ξεκινάω τρελό γράψιμο.

Ευχαριστώ για την απάντηση :).

Τπτ

Έχουμε κατι αντίστοιχα κολπάκια στον skroutz. Αν θες λεπτομέρειες pm me

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...