gregdais Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 oti taxitita kai na exei edw pou ta leme, den pavei na einai ena fovero ergaleio giati se afta pou tha to xrisimopoiw einai : ( gia na gemisw enan disko kai na kanw read mono ta mp3's i video clips apo ola ta pc's mou, gia na moirazw sto dc++, kathws kai genika gia arxeia mikra pou tha xriazetai na ta vlepw apo kathe pc pou kathomai) AAAA!!! akoma kai gia AWMN einai korifi! den xreiazetai na exeis sto katevastiri megalo disko...! exeis enan koino gia ola!!!
Donacgr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 na rotiso kai ego kati mia kai arxise na me endiaferei to thema. exo 2 pc kai 1 laptop sto spiti mou kai ton skliro pou exo gia storage einai aftos tis ipografis mou! opote skeftome na paro akoma enan giati exei psilogemisei! H erotisi pou thelo na kano einai pernei oti dipote sklirous giati aftos pou exo einai ATA kai skeftomai na parao SATA afti ti fora!
gregdais Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 mias kai afto den pernei sata alla mono pata, pare enan kainourio sata gia to pc sou kai afton pou exeis valton sto kouti an den einai sata, an einai sata pare enan pata kai eisai ok! kai den iparxei kai kanena noima file mou na exeis ekswteriko se sata giati den tha aksipiiseis pote tin megisti apodosi tou... kai poso mallon otan milame gia lan pou i taxitita peftei tromaktika!!!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Περισσότερες λεπτομέρειες το Σαββατοκύριακο που θα'χω χρόνο να ασχοληθώ. Εδώ μετέφερα τις αρχικές εντυπώσεις φίλου που το εγκατέστησε χθες (δεν ξέρω ούτε καν τι switch έχει). Εγώ το έχω ακόμα στο κουτί του και στη σακούλα του Multirama.
dim_b Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Το καλό είναι ότι υποστηρίζει FAT32 και έχει USB, οπότε αν χρειαστεί να μεταφερθούν αρκετά GB μπορείς να τον συνδέσεις σε USB ή κατευθείαν σε IDE και να γίνει η μεταφορά πολύ γρήγορα (κάτι που δεν είναι δυνατό με το κουτί της Netgear). Μήπως αναφέρει κάπου αν υποστηρίζει 2 ή περισσότερα partitions στον δίσκο και μέχρι πόσα GB δίσκο δέχεται;
wizzy Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Θα το κοιτάξω αύριο κατά πάσα πιθανότητα και θα σου πω (αν στο μεταξύ δεν με προλάβει ο paredwse).
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Πουθενά δεν αναφέρει για αριθμό partitions που υποστηρίζει ή για περιορισμό σε GB χωρητικότητας. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δεν υποστηρίζεται SATA δίσκος αλλά μόνο pATA. Η πλάκα είναι ότι πήγα στο Multirama της Στουρνάρη μ' ένα φίλο και ο πωλητής μας ρώτησε αν έχουμε δίσκο να βάλουμε μέσα, ρωτήσαμε πόσο κάνουν οι 250GB κι ο πωλητής είπε "δεν νομίζω να υποστηρίζει τόσο μεγάλους"... Φυσικά υποστηρίζει, το φιλαράκι 250άρι έβαλε και τον βλέπει κανονικότατα. Κι εγώ 250άρι WD έχω σκοπό να βάλω μέσα. Σε αντίθεση όμως με τον φίλο μου, εγώ θέλω να τον χωρίσω σε δύο partitions. Οπότε θα απαντήσω και στο σχετικό ερώτημα. Είπαμε, σαββατοκύριακο.
sotris99 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Το κουτάκι της netgear υποστηρίζει απεριόριστα partitions.
wizzy Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 θεωρώ ότι εφόσον υποστηρίζει FAT32 θα έχετε περιορισμό στο μέγεθος των partitions και όχι στον αριθμό τους. Y.Γ.: gregdais, έλεγξες τα pm σου ;
NeTeD Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Το πήρα κι εγώ το γουρουνάκι το Netgear SC101, αλλά έχει 4 σοβαρά μειονεκτήματα κατά τη γνώμη μου. Για μερικούς πάντως μπορεί να μην είναι ενοχλητικά. 1 και πιο σοβαρό) Λειτουργεί επιλεκτικά με μια αρκετά μικρή γκάμα σκληρών δίσκων. Αυτή είναι η λίστα της σίγουρης συμβατότητας: http://kbserver.netgear.com/kb_web_files/n101554.asp Έναν Western Digital WD800JB που του έβαλα δε τον είδε. Μετά έβαλα έναν WD200άρη JB και τον είδε. Επίσης υποστηρίζει μόνο δίσκους ΑΤΑ100/133. Αν θέλετε να του βάλετε κάποιον ATA66 ξεχάστε το στα σίγουρα. 2) Δεν μπορεί να ρυθμιστεί με static IP, πρέπει αναγκαστικά να υπάρχει ένας router ή ένας υπολογιστής που να του δίνουν IP μέσω DHCP. 3) Linux, Mac για την ώρα τα ξεχνάμε. Δουλεύει μέσω scsi driver που περνάει στα Windows. 4) Όχι γνωστό Filesystem, άρα τα αρχεία που γράφει δεν φαίνονται σε PC. Για την ακρίβεια χρησιμοποιεί το SAN (Storage Area Network) που θεωρείται ιδανικό ως προς την ταχύτητα για δίσκους πάνω σε Ethernet. Σχετικά με την ταχύτητά του, όπως λέει η Netgear: In the best conditions, the fastest read time is 7 MB / second, and the fastest write time is 5 MB / second. The San File System used by NETGEAR has the strongest advantages with read/write, bandwidth-intensive applications. Κρίμα επίσης που δεν έχει δυνατότητα να μπορείς να τον δεις και από το internet (ούτε καν web interface δεν έχει). Προσωπικά, ευτυχώς είδε τον 200άρη που ήθελα έτσι κι αλλιώς να του βάλω, ευτυχώς έχω router και του δίνω IP απο εκεί, ευτυχώς τον χρειάζομαι μόνο για να μιλάει με Windows. Πολλά ευτυχώς δηλαδή ώστε τελικά εγώ να την κρατήσω την φρυγανιέρα. Προσοχή στους υπόλοιπους!
NeTeD Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Το πήρα κι εγώ το γουρουνάκι το Netgear SC101, αλλά έχει 4 σοβαρά μειονεκτήματα κατά τη γνώμη μου. Για μερικούς πάντως μπορεί να μην είναι ενοχλητικά. 1 και πιο σοβαρό) Λειτουργεί επιλεκτικά με μια αρκετά μικρή γκάμα σκληρών δίσκων. Αυτή είναι η λίστα της σίγουρης συμβατότητας: http://kbserver.netgear.com/kb_web_files/n101554.asp Έναν Western Digital WD800JB που του έβαλα δε τον είδε. Μετά έβαλα έναν WD200άρη JB και τον είδε. Επίσης υποστηρίζει μόνο δίσκους ΑΤΑ100/133. Αν θέλετε να του βάλετε κάποιον ATA66 ξεχάστε το στα σίγουρα. 2) Δεν μπορεί να ρυθμιστεί με static IP, πρέπει αναγκαστικά να υπάρχει ένας router ή ένας υπολογιστής που να του δίνουν IP μέσω DHCP. 3) Linux, Mac για την ώρα τα ξεχνάμε. Δουλεύει μέσω scsi driver που περνάει στα Windows. 4) Όχι γνωστό Filesystem, άρα τα αρχεία που γράφει δεν φαίνονται σε PC. Για την ακρίβεια χρησιμοποιεί το SAN (Storage Area Network) που θεωρείται ιδανικό ως προς την ταχύτητα για δίσκους πάνω σε Ethernet. Σχετικά με την ταχύτητά του, όπως λέει η Netgear: In the best conditions, the fastest read time is 7 MB / second, and the fastest write time is 5 MB / second. The San File System used by NETGEAR has the strongest advantages with read/write, bandwidth-intensive applications. Κρίμα επίσης που δεν έχει δυνατότητα να μπορείς να τον δεις και από το internet (ούτε καν web interface δεν έχει). Προσωπικά, ευτυχώς είδε τον 200άρη που ήθελα έτσι κι αλλιώς να του βάλω, ευτυχώς έχω router και του δίνω IP απο εκεί, ευτυχώς τον χρειάζομαι μόνο για να μιλάει με Windows. Πολλά ευτυχώς δηλαδή ώστε τελικά εγώ να την κρατήσω την φρυγανιέρα. Προσοχή στους υπόλοιπους!
NeTeD Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Επίσης να ξέρετε πως για κάθε partition δεσμεύεται και μια επιπλέον IP. (μειονέκτημα για εμένα που έχω στημένο όλο το σπιτικό δίκτυο πάνω στο awmn) Οι αντιγραφές που δοκιμάζω τώρα πράγματι κυμμένονται μεταξύ 5,3-5,6MB/s. Η ανάγνωση παίζει στα 6-6,3MB/s
NeTeD Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Επίσης να ξέρετε πως για κάθε partition δεσμεύεται και μια επιπλέον IP. (μειονέκτημα για εμένα που έχω στημένο όλο το σπιτικό δίκτυο πάνω στο awmn) Οι αντιγραφές που δοκιμάζω τώρα πράγματι κυμμένονται μεταξύ 5,3-5,6MB/s. Η ανάγνωση παίζει στα 6-6,3MB/s
denexo Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Εγώ χτύπησα αυτό το κουτάκι : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802062 . Όπως και το αντίστοιχο κουτάκι από το multirama, και αυτό δεν πιάνει πολύ μεγάλες ταχύτητες μέσω δικτύου (1-2 ΜΒ/s). Αλλά είναι ότι πρέπει για sharing multimedia αρχείων (έπαιξα το ίδιο αρχείο βίντεο σε 3 υπολογιστές ταυτόχρονα). Επίσης μου άρεσε πολύ η στιβαρή κατασκευή από αλουμίνιο εξ ολοκλήρου χωρίς πλαστικά μέρη. Ένα review (στα γερμανικά) εδώ : http://www.caseumbau.de/index.php?page=test394/test394 . Πολύ σημαντική ακόμα είναι η υποστήριξη ελληνικών στον samba και FTP server, με αποτέλεσμα αρχεία με ελληνικούς χαρακτήρες να φαίνονται κανονικά και όχι κινέζικα.
denexo Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Εγώ χτύπησα αυτό το κουτάκι : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802062 . Όπως και το αντίστοιχο κουτάκι από το multirama, και αυτό δεν πιάνει πολύ μεγάλες ταχύτητες μέσω δικτύου (1-2 ΜΒ/s). Αλλά είναι ότι πρέπει για sharing multimedia αρχείων (έπαιξα το ίδιο αρχείο βίντεο σε 3 υπολογιστές ταυτόχρονα). Επίσης μου άρεσε πολύ η στιβαρή κατασκευή από αλουμίνιο εξ ολοκλήρου χωρίς πλαστικά μέρη. Ένα review (στα γερμανικά) εδώ : http://www.caseumbau.de/index.php?page=test394/test394 . Πολύ σημαντική ακόμα είναι η υποστήριξη ελληνικών στον samba και FTP server, με αποτέλεσμα αρχεία με ελληνικούς χαρακτήρες να φαίνονται κανονικά και όχι κινέζικα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.