cronos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Φίλε Θοδωρή το ίδιο σχεδόν σύστημα μου ήρθε πριν από κανά δεκαήμερο. Μ/Β asus P5WD2-E Premium , CPU pentium D930, με 1GB DDR2 Ram Kingston. Μόνο όταν παίζω κανά παιχνιδάκι η CPU αγγίζει το 30-40% και πάλι πολύ βάζω. Δεν ξέρω αν έχεις απενεργοποιήσει από το BIOS τον RAID controller της Marvell. Αυτό ήταν και το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα. Κάθε φορά που του έκανα restart μου πέταγε New Hardware found βάλε drivers. Το έκανα αλλά πάλι το ίδιο μετά από κάθε restart. Δοκίμασα και τελευταίους Drivers από το site της Asus αλλά τίποτα. Το απενεργοποίησα από το BIOS και όλα δουλεύουν ρολόι. Tώρα τα 3GB μνήμης, ίσως δημιουργούν κάποιο πρόβλημα, αλλά και πάλι γιατί? Για τσέκαρε και το forum της ASUS, πόσταρε το πρόβλημα και κεί μήπως έχει αντιμετωπίσει κάτι ανάλογο και κανάς άλλος. Το link είναι: http://vip.asus.com/forum/bbs.aspx?SLanguage=en-us&model=P5WD2-E%20Premium αλλά τελευταία φορά που κοίταξα δεν είδα κάποιο ανάλογο πρόβλημα. Μήπως κανά προγραμματάκι από την κάρτα γραφικών ή την κάρτα ήχου, καταναλώνει υπολογιστική ισχύ? [b'](με το ASUS PRobe II παρατήρησα οτι μόνο ο ένας πυρήνας γονατιζει 50 με 60 και καμια φορά 80 Usage ενώ ο δεύτερο πυρήνας ειναι σταθερα 0 )[/b] To ASUS PRobe II σε μένα μου γράφει ότι και οι δύο πυρήνες δουλεύουν με περίπου την ίδια ισχύ, αλλά ποτέ δε παρατήρησα ο ένας να γονατίζει και ο άλλος να είναι χαλαρός. Μήπως έπεσες σε προβληματικό κομμάτι?
Θοδωρής Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Δεν ξέρω φίλε μου παντώς το έχω κανει disable το marvell απο την πρώτη μέρα. μπορεις να μου πεις σε τι θερμοκρασίες δουλεύει η Cpu σου; Εμενα με το που ανοίξει είναι στου 45C και μετά από λίγό φτάνει και τους 52C idle
cronos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Πάνω από 36 δεν έχει ανέβει ο επεξεργαστής και πάνω από 26 η mobo. Λίγο ο σκληρός με προβληματίζει στους 45-50 ένας WD 250GB, αλλά δεν ανησυχώ. Αλλά επαναλαμβάνω δεν έχω φτάσει την CPU πάνω από 30-40% χρήση. Βρε μπάς και δεν έχει κάτσει καλά η ψύκτρα? Γιατί οι τιμές μου φαίνονται περίεργες. Είδα και το ποστ στην asus. Να δούμε τί θα απαντήσουν?
muteAnt Δημοσ. 4 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2006 Γιατι δεν κανεις το ποιο απλο? Αυτο που ειπε ο masterripper. Taskmanager και δες ποιο τρωει cpu time. Οχι πως εγγυημενα θα λυσεις το προβλημα σου, αλλα ισως να παρεις μια ιδεα για το τι φταιει. Ενας φιλος ειχε παρομοια συμπτωματα με το pc και νομιζω οτι ειχε τελικα σχεση με τον εκτυπωτη hp (καποιο προγραμμα του εκτυπωτη που ειχε σχεση με την usb).
Θοδωρής Δημοσ. 4 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2006 Ολα τα Processes ειναι μηδενικα την ώρα που γίνετε αυτό εκτός βέβαια από το system idle process που ειναι 99 πάντα. εκτυπωτή δεν έχω. Παιδια αυτό που προσεξα εχθές είναι οτι όταν ο επεξεργαστής φτάνει τους 55C τότε αρχιζει και χτυπάει 50 και 60 usage. οταν παιφτει στους 42C τότε επανέρχεται στα κανονικά του 0 ή 1,2 usage. Μήπως τελικά είναι ευτό η δεν έχει σχέση;
cronos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 Μέσα στο Σαββατοκύριακο έβαλα στο Nero Visio να μετατρέψει κάτι παλιά XVID σε DVD. Για πρώτη φορά από τη στιγμή που το πήρα ο επεξεργαστής έφτασε το 100%. Η μέγιστη θερμοκρασία που έπιασε ήταν 46C στο 100% και οι δύο πυρήνες. Κάτι δε πάει καλά με τον δικό σου.
Θοδωρής Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 Έβαλα ψύχτρα της zalman 9500 και τώρα είναι μια χαρά οι θερμοκρασίες. 36 με με 38 idle και 42 με 45 full. το πρόβλημα που είχα με την cpu όλο το σαββατοκύριακο δεν μου το έκανε. θα το τεστάρω και σήμερα και βλέπουμε.
cronos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 Έβαλα ψύχτρα της zalman 9500 και τώρα είναι μια χαρά οι θερμοκρασίες. 36 με με 38 idle και 42 με 45 full. το πρόβλημα που είχα με την cpu όλο το σαββατοκύριακο δεν μου το έκανε. θα το τεστάρω και σήμερα και βλέπουμε. Τί ψύκτρα χρησιμοποιούσες τόσο καιρό? Εγώ είμαι με αυτή που έχουν οι 930. Μπορεί να έπεσες σε προβληματική ψύκτρα.
Θοδωρής Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 και εγώ την μαμά ψύχτρα του d930 είχα αλλά μάλλον ηταν μάπα. Να ρωτησώ κατι άλλο; όταν μπαίνεις στο bios και πας στο hardware monitor μήπως καμια σου κολλάει για 7 με 8 δευτερόλεπτα και μετά μπαίνει στην καρτέλα με της θερμοκρασίες;
cronos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 και εγώ την μαμά ψύχτρα του d930 είχα αλλά μάλλον ηταν μάπα. Να ρωτησώ κατι άλλο; όταν μπαίνεις στο bios και πας στο hardware monitor μήπως καμια σου κολλάει για 7 με 8 δευτερόλεπτα και μετά μπαίνει στην καρτέλα με της θερμοκρασίες; Όχι δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Τι θερμοκρασίες τις βλέπω από το ASUS Booster που φορτώνει στο start up.
Θοδωρής Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 κατσε όταν λες για θερμοκρασίες 36c τις βλέπεις απο το Booster; πες το έτσι! και μένα εκεί τις ίδιες μου λεει αλλα άμα κάνεις restart στο καπάκι θα δείς στο bios μια διαφορά 5 με 6C προς τα πάνω.
cronos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 κατσε όταν λες για θερμοκρασίες 36c τις βλέπεις απο το Booster; πες το έτσι! και μένα εκεί τις ίδιες μου λεει αλλα άμα κάνεις restart στο καπάκι θα δείς στο bios μια διαφορά 5 με 6C προς τα πάνω. Σε περιβάλλον windows έχω χρησιμοποιήσει 3 διαφορετικά προγράμματα για να δώ την θερμοκρασία. To ASUS Probe, το ASUS Booster και το Everest της Lavasys. Και τα τρία προγράμματα μου λένε την ίδια ακριβώς θεμροκρασία για τον επεξεργαστή και την mobo. Μάλιστα το Everest μου δείχνει και την θερμοκρασία του σκληρού. Τώρα από το BIOS δεν το έχω τσεκάρει να δώ τι γράφει. Αλλά από την άλλη χρησιμοποιούν τους ίδιους σενσορες γιατί να γράφουν διαφορετική θερμοκρασία.
varthol Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 Σε προτρέπω να κοιτάξης τους σκληρούς δίσκους σου σε σχέση με τα υπόλοιπα IDE-Atapi-PATA Device που λειτουργούν στο PC.Σε κάποιο Boot μην συνδέσης κανένα PATA Device πειραματικά και παρατήρησε διαφορές.Επίσης να δείς το ΒΙΟS πως βλέπει τα PATA καθώς και πόσο Αδειος είναι ο -=C=- OΛΑ Παίζουν το ρόλο τους.
Θοδωρής Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 Κάνε ένα test και με το bios και περιμένω αποτελέσματα!
cronos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 Κάνε ένα test και με το bios και περιμένω αποτελέσματα! Θα το κοιτάξω και θα σου πώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.