Προς το περιεχόμενο

ADSL Vivodi no synchronization

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επι τέλους... τέλος(αναμονής)... κι αρχή προβλημάτων.

Για την ιστορία, DSLcube, router Microcom AD2636 flashαρισμένο με το γνωστό ( ; ) JMK firmware, συνδεδεμένο μέσω ethernet σε switch.

Σήμερα, παίρνοντας τηλέφωνο τη Vivodi, μου λένε πως η γραμμή είναι κανονικά συνδεδεμένη. Παρ'όλα αυτά, τα LEDάκια του microcom ακόμη αναβοσβήνουν, και το status στο εσωτερικό μενού λέει "Line state: activation". Το diagnostic test βγάζει "ADSL synchronization: fail".

Το helpdesk της Vivodi επιμένει πως όλα είναι συνδεδεμένα και πως, ίσως, χρειάζεται το username/password.

Είναι λογικά όλα αυτά, η συνέδεσαν κανέναν άλλο αριθμό με την ADSL;

Μπορεί κάποιος που έχει το ίδιο router να πει τα ακριβή settings που έχει το router;

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

auto to routeraki an thimame sosta exei epilogi gia pstn kai gia isdn dioti pezei kai me tis 2 grammes.mipos to exeis se annexa kai oxi se annex b pou ine to isdn?episis kai na min baleis username kai password prepei na sigxronisei.AUTO ISXUEI SE OLOUS TOUS ROUTERS ME MONI EXERESI KAPOIA CISCO.

Δημοσ.

χωρις να κανω καμια ρυθμιση εκτος απο το annex a (για μενα που εχω pstn) συγχρονιστηκε χωρις κανενα απολυτως προβλημα χωρις να βαλω κωδικους κτλ κτλ

Ελπιζω να το εχεις συνδεσει κανονικα πανω στο splitter

Δημοσ.

Και στα δύο, η απάντηση είναι "ναι".

Ναι, έχω ρυθμίσει Annex B, Trellis enabled, handshake "Autosense, G.dmt first", wiring "tip/ring", bit swapping disabled.

Στο WAN configuration:

Virtual circuit enabled, bridge και IGMP disabled, encapsulation "PPPoA VC-Mux", VPI 8, VCI 35, service category "UBR". DHCP client και MAC spoofing "disabled", static IP settings 0.0.0.0, 255.0.0.0, 0.0.0.0.

Στο PPP configuration, MRU και MTU 1492, MSS 1432, Authentication "auto".

Ναι, είναι κανονικά πάνω στο ISDN splitter, το "phone" πάει στο Netmod, το οποίο δουλεύει κανονικά, και το "modem" στο... modem βέβαια, το οποίο αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί.

Έχω διάφορες θεωρίες συνομωσίας, μερικές από τις οποίες σχετίζονται με τα defaults του JMK firmware.

Δημοσ.
Και στα δύο' date=' η απάντηση είναι "ναι".

Ναι, έχω ρυθμίσει Annex B, Trellis enabled, handshake "Autosense, G.dmt first", wiring "tip/ring", bit swapping disabled.

Στο WAN configuration:

Virtual circuit enabled, bridge και IGMP disabled, encapsulation "PPPoA VC-Mux", VPI 8, VCI 35, service category "UBR". DHCP client και MAC spoofing "disabled", static IP settings 0.0.0.0, 255.0.0.0, 0.0.0.0.

Στο PPP configuration, MRU και MTU 1492, MSS 1432, Authentication "auto".

Ναι, είναι κανονικά πάνω στο ISDN splitter, το "phone" πάει στο Netmod, το οποίο δουλεύει κανονικά, και το "modem" στο... modem βέβαια, το οποίο αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί.

Έχω διάφορες θεωρίες συνομωσίας, μερικές από τις οποίες σχετίζονται με τα defaults του JMK firmware.[/quote']

an ixes alo router tha eblepes.dokimase kai xoris to splitter mipos exei auto provlima.diladi apo tin priza tou tixou sto router.xoris splitter xoris netmod.oi rithmiseis einai sostes.mono to annexb na ine sosto kai tipota allo na min exeis kanei tha sigxronisei.

Δημοσ.

Αφου δεν έχω που δεν έχω ADSL, το έκανα... ξήλωσα το NetMod από τη γραμμή, μαζί με το splitter (που δεν είχε καμμία επίδραση τελικά)... ρύθμισα και το modem σε Annex A...

Βέβαια, δε συγχρόνισε (σιγά μη συγχρόνιζε), αλλά... στο ADSL status information (η σελίδα που κάνει refresh κάθε 2 sec), το πεδίο "CO vendor" αντί για "UNUSED_VENDOR_0" που λέει κανονικά (και τώρα, που γύρισα το Annex σε Β), αμέσως άλλαξε σε "TEXAS_INSTRUMENTS"!!!

Τελικά, μάλλον με έχουν βάλει σε POTS κύκλωμα με Annex A, και τα σήματα της ISDN απο το NetMod αλλά και από τον ΟΤΕ χαλάνε το συγχρονισμό.

To be continued...

Δημοσ.

Τα συνηθίζουν κάτι τέτοια κουλά, απλά για να μας σπάνε τα νεύρα. Μια απορία... Το τηλέφωνό σου δουλεύει;;;

Δημοσ.

Όσο το modem είναι σε Annex B, δουλεύει μια χαρα... πως νομίζεις μπαίνω net;

Μόλις το γυρίσω σε Annex A, ......... το σύμπαν. Αλλά ακόμα και με NetMod στη γραμμή, αναγνωρίζει (μάλλον DSLAM είναι αυτό που βλέπει) το "TEXAS_INSTRUMENTS".

Και με τα νεύρα μου έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά... banjo τα έχουν κάνει, και παίζουν!

Δημοσ.

ti splitter exeis? emena mou exei tuxei na allaxo splitter kai na paixei To splitter gia annexb isdn einai pio periploko giati kanei metatopish suxnothton Pantos einai marturio na perimeneis na sugxronisei. Ego sth thesh southa eperna kai ton topiko ote ton upeuthuno gia tis adsl grammes na mou pei an pernaei mesa apo ote h grammh sou giati allo na dosei h vivodi entolh kai allo na to kanei o ote sto dslam tou

Δημοσ.

Το modem το δοκίμασα και μόνο του στη γραμμή. Και με το κανονικό splitter. Δεν συγχρονίζει με τίποτα. Πήρα δύο τηλέφωνα στον ΟΤΕ, δε βλέπουν τίποτα στο σύστημά τους. Εξ'άλλου, είμαι συνδεδεμένος (και καλά) με Vivodi, μέσω του δικού τους δικτύου. Η Vivodi δε μου έχει αναφέρει καθόλου ΟΤΕ τόσες φορές που έχω πάρει... συνεχώς μου λένε "θα το κοιτάξουμε".

Τώρα, αν ο ΟΤΕ έχει συνδέσει κανένα διπλανό καλώδιο από το δικό μου... τρέχα γύρευε!

Δημοσ.
Όσο το modem είναι σε Annex B' date=' δουλεύει μια χαρα... πως νομίζεις μπαίνω net;

Μόλις το γυρίσω σε Annex A, ......... το σύμπαν. Αλλά ακόμα και με NetMod στη γραμμή, αναγνωρίζει (μάλλον DSLAM είναι αυτό που βλέπει) το "TEXAS_INSTRUMENTS".

Και με τα νεύρα μου έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά... banjo τα έχουν κάνει, και παίζουν![/quote']

PAIDIA O ote na kanei lathos kai na se balei se annex a anti gia b xlomo.b.efosojn exeis isdn tha pexeis se annex B ennoite.b. to texas instruments einai sosto alla mporeisna dokimaseis kai me alcatel network inc.episis stin alli epilogi mporeis na dokimaseis me automatic g.dmt itu ktl alla mporeis gia pio kala na pexeis me g.dmt epitopou kai isos sigxronisei.alla annexb tha baleis kai dokimase kai me alcatel.gia auto sixenomai ta usb modems giati ta rithmizeis monos sou auta eno me ena router epitopou pano kai terma.

Δημοσ.

@poulinos: δεν κατάλαβες... το "TEXAS_INSTRUMENTS" μόνο του το βλέπει, δεν υπάρχει επιλογή DSLAM. Στο handshake protocol έχω "autosense - G.dmt first".

Το AD2636 είναι router, δεν είναι USB modem, τουλάχιστον σύμφωνα με τον κατασκευαστή του και τη Vivodi.

@dreamcatcher: όχι, δεν έχω δοκιμάσει με usb, και το αποφεύγω γιατί έχω δίκτυο. Δεν έχω όρεξη να στήνω ειδικό router PC... για δοκιμή, ίσως το κάνω όμως.

Δημοσ.
@poulinos: δεν κατάλαβες... το "TEXAS_INSTRUMENTS" μόνο του το βλέπει' date=' δεν υπάρχει επιλογή DSLAM. Στο handshake protocol έχω "autosense - G.dmt first".

Το AD2636 είναι router, δεν είναι USB modem, τουλάχιστον σύμφωνα με τον κατασκευαστή του και τη Vivodi.

@dreamcatcher: όχι, δεν έχω δοκιμάσει με usb, και το αποφεύγω γιατί έχω δίκτυο. Δεν έχω όρεξη να στήνω ειδικό router PC... για δοκιμή, ίσως το κάνω όμως.[/quote']

den dialegeis dslam.apla poles fores analogos to dslam alazei auti i epilogi gia auto sou ipa kai na dokimaseis alcatel network.alla isos exei provlima i grammi opote perimeneis na deis me tin blavi ti ginetai.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...