Προς το περιεχόμενο

Firefox και Java

trizoni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχει παρατηρησει κανενας τον Firefox 1.5 να καταρρεει κατα την προσπαθεια ανοιγματος σελιδας που περιεχει java applet?

Εμενα, για παραδειγμα, καταρρεει οταν προσπαθει να ανοιξει το http://www.quizland.gr/ αλλα το εχω παρατηρησει και σε αλλα sites με Java applets.

Ο Opera ανοιγει ολα τα αντιστοιχα sites κανονικα.

Δημοσ.

Εγώ που έχω και Mandriva 2006 σαν εσένα,δεν είχα κάποιο πρόβλημα!Για πήγαινε στο http://www.virus.gr/fullxml/ και στο http://lca.ceid.upatras.gr/courses/diakrita/index.html ,τα οποία έχουν java,να μας πεις αν σου καταρρέει!Εμένα σε αυτά τα 2 site δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και επανειλημένα έχω μπει και δεν έχω προβλήματα!

Δημοσ.

Ναι φιλε xaxa1982. Καταρρεει και στα 2 sites που μου εδωσες.

Δεν ανοιγει κανενα απο τα 2.

Μπορεις σε παρακαλω να μου πεις ποια εκδοση java εχεις εγκαταστησει?

Τι υποκαταλογους εχεις κατω απο το /usr/java ?

Δημοσ.

Έχω εγκαταστήσει από το site της Sun το πακέτο "jre1.5.0_06".Έχω και τον Ελληνικό Firefox 1.5.0.1.Ποτέ δεν κατέρρεε εμένα με τη java.Ίσως έχεις κατεβάσει corrupted το αρχείο.Εγώ κατέβασα κατευθείαν το rpm από την Sun!

Δημοσ.

Το προβλημα παιδια ειναι το εξης!

Με την 1.4.2 το "about:plugins" του Firefox δειχνει εγκατεστημενο το plugin της Java κανονικα αλλα καταρρεει o Firefox στα αντιστοιχα sites.

Με την 1.5.0.60 το "about:plugins" του Firefox δεν δινει καν το plugin σαν εγκατεστημενο. Ειναι σαν να μη υπαρχει. Τα αντιστοιχα sites μου βγαζουν το γνωστο missing plugins κτλ κτλ

Δημοσ.

Πηγαινε στο ~/.mozilla/plugins και δες το link libjavaplugin_oji.so που δειχνει.

Θα πρεπει να ειναι κατι της μορφης:

/usr/local/share/jre1.5.0_06/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so

Προσοχη τωρα. Αν το "ns7" στη δικη σου περιπτωση ειναι "ns7-gcc29", σβησε το link και φτιαξε καινουριο αντικαθιστωντας το "ns7-gcc29" με "ns7". Πχ:

ln -s /usr/local/share/jre1.5.0_06/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so

Δεν ξερω αν αυτο ειναι το προβλημα σου, παντως αν δειχνει στο "ns7-gcc29", τοτε θα εχεις σιγουρα crash.

Δημοσ.

Δειτε λοιπον τι συνεβαινε...

Κατα την εγκατασταση του Firefox 1.5 εβαλα την εκδοση 1.4.2 της Java και ολα δουλευαν ρολοϊ

Σε καποια στιγμη εγκατεστησα το LimeWire που μου ζητουσε ως απαιτηση την εκδοση 1.5.0 της Java οποτε κατεβασα και αυτην και ειχα εγκατεστημενες και τις 2 εκδοσεις. Ομως μετα απο την εγκατασταση αυτη αρχισε να crashαρει ο Firefox οταν ανοιγα σελιδες με Java applets (χωρις να κανω καμια αλλαγη στο link του plugin του Firefox) ενω οταν προσπαθουσα να αλλαξω το link να δειχνει σε αυτο της 1.5.0 ο Firefox συμπεριφεροταν σαν να μη εβλεπε καθολου το plugin αυτο (το about:plugin δεν εδεινε καθολου αναφορα σε Java και τα sites ανοιγαν με το μηνυμα missing plugins κτλ κτλ)

Ολα λυθηκαν οταν απεγκατεστησα εντελως την 1.4.2 και εμεινε μονη της η 1.5.0

Το προβλημα ηταν η συνυπαρξη των 2 εκδοσεων!

Σας ευχαριστω ολους!

Δημοσ.

Paidia ena exo na po kai prin me parete me tis ntomates psakste to...O Firefox 1.5 einai A XRI STOS!!!Kanei cache sti RAM polyxrisimopoiimenes selides me apotelesma me 8 photos tou 1MB na ton kaneis XALARA na xtipaei 240MB Ram meta apo xrisi 1as imeras (xoris na ton kleiseis)...Prokalo opoion thelei na dokimasei (aneksartita an trexei to programma se linux i windows i macOS) kai tha dei tin pikri alitheia...Na prokaleitai thrashing sto sistima (sinexi page falls-->sinexos unpage apo to disko!) kai na pagonei to symban!Anagastika na kano reset to linux...Akouson akouson!!!Xrisimopoio Mandriva 2006.0 Powerpack kai Slackware 10.2....Kata sinepeia petaxte ton ton palio memory leaker (einai feature afto!!!afto me trelainei!!!!) kai valte kati allo!!!Konqueror as poume sto Linux!!!Pou perase kai to ACID 2.0 test!!!

Enas pikramenos xristis enos apo ta pio filodoksa browsers stin istoria....

Δημοσ.

Σ'αυτό που λες,έχεις ένα μικρό δίκιο,αλλά όχι στο βαθμό που το αναφέρεις.Όντως είναι λίγο προβληματικός όταν τον αφήνεις με πολλά tabs ανοιχτό και γίνονται διάφορα ευτράπελα μετά με το swap,αλλά δεν είναι και τόσο διογκωμένα τα προβλήματα όσο τα παρουσιάζεις.Εγώ όπως έχω ξαναπεί,δεν τον αλλάζω,γιατί είναι opensource και όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό και γιατί έχει τα plugins τα οποία μου λύνουν τα χέρια....

Δημοσ.

Κι εγώ είχα πρόβλημα με τον firefox, δηλαδή, δεν έτρεχαν τα javascripts, αλλά δεν είχα ασχοληθεί μιας και δούλευαν με mozilla. Με ένα link πάντως διορθώθηκε το πρόβλημα.

>
# cd ~/.mozilla/plugins
# ln -s /usr/lib/jre1.5.0_04/plugins/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so libjavaplugin_oji.so

Δημοσ.

Na pw edw, ligo off topic, oti h javascript kai h Java den exoun kamia sxesh! Ta Java applets DEN einai javascript. H javascript einai nickname ths ECMAscript pia, pou einai kai standard ths scripting glwssas, enw h Java einai mia oloklhrwmenh glwssa programmatismou pou anaptysetai apo th Sun.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...