Bigi444444 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2006 Ναι, έχει παραπάνω πίπες η 6800gt, αλλά έχει και διαφορετικό πυρήνα... Και οι μαμά υπερχρονισμένες εκδόσεις έχουν σημαντικά πιο ψηλά χρονισμένα ρολόγια επίσης. Έχω δει πραγματικά πολλές δοκιμές στο δίχτυ πάντως και η gs ξέφευγε είτε με φίλτρα είτε χωρίς.Γενικά οι διαφορές ήταν μικρές βέβαια, αλλά επειδή η gt ανεβαίνει σε τιμή, ακόμα κι αν είχε αυτή το μικρό προβάδισμα, νομίζω πως δεν αξίζει την επιπλέον διαφορά τιμής.Πόσο μάλλον όταν είναι αισθητά πιο ακριβή και (ελάχιστα έστω) πιο αργή.Και μερικές gs υλοιποιήσεις γίνονται αγνώριστες με κλοκάρισμα...
TonyMontana Δημοσ. 2 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2006 egw den exw katalavei poios o logos na stamatisei i 6800gt kai na vgei i gs (edit: anti apla na riksoun tis times stin gt)
Ailuros Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Ναι' date=' έχει παραπάνω πίπες η 6800gt, αλλά έχει και διαφορετικό πυρήνα...Και οι μαμά υπερχρονισμένες εκδόσεις έχουν σημαντικά πιο ψηλά χρονισμένα ρολόγια επίσης. Έχω δει πραγματικά πολλές δοκιμές στο δίχτυ πάντως και η gs ξέφευγε είτε με φίλτρα είτε χωρίς.Γενικά οι διαφορές ήταν μικρές βέβαια, αλλά επειδή η gt ανεβαίνει σε τιμή, ακόμα κι αν είχε αυτή το μικρό προβάδισμα, νομίζω πως δεν αξίζει την επιπλέον διαφορά τιμής.Πόσο μάλλον όταν είναι αισθητά πιο ακριβή και (ελάχιστα έστω) πιο αργή.Και μερικές gs υλοιποιήσεις γίνονται αγνώριστες με κλοκάρισμα...[/quote'] Aμφότερες κάρτες υπερχρονίζονται καλά και η διαφορά εξακολουθεί να είναι ανεπαίσθητη και εδώ. Ο χρήστης απλά επιλέγει την φθηνότερη εκ των δύο και τελειώνει το παραμύθι.
Ailuros Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 egw den exw katalavei poios o logos na stamatisei i 6800gt kai na vgei i gs (edit: anti apla na riksoun tis times stin gt) Γιατί το NV42 πάνω στις 6800GS όχι μόνο είναι στα 110μ και άρα φθηνότερο σε κόστος κατασκευής αλλά και με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Μπορεί ο κάθε χρήστης PC να μην τον νοιάζει η διαφορά όσων αφορά την κατανάλωση, όταν όμως η NVIDIA ενσωματώσει ένα τέτοιο chip σε laptop έχει την σημασία του.
TonyMontana Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 Γιατί το NV42 πάνω στις 6800GS όχι μόνο είναι στα 110μ και άρα φθηνότερο σε κόστος κατασκευής αλλά και με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Μπορεί ο κάθε χρήστης PC να μην τον νοιάζει η διαφορά όσων αφορά την κατανάλωση, όταν όμως η NVIDIA ενσωματώσει ένα τέτοιο chip σε laptop έχει την σημασία του. nai kai oti glutwsane apton purina ta fagane stis mnimes
Ailuros Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 nai kai oti glutwsane apton purina ta fagane stis mnimes Περίπου ίδια κατανάλωση ενέργειας έχει η 6800GT και η 6800GS στο τρισδιάστατο. Στο δισδιάστατο όμως η δεύτερη καταναλώνει 13% λιγότερη ενέργεια, έστω αν είναι χρονισμένη στα 350MHz (2D). Σε ένα φορητό είναι χρονισμένη αισθητά λιγότερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.