Em_Zed Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Έχω 1-2 μουσικά όργανα και τώρα τελευταία σκέφτομαι να τα ανακατέψω με το pc. Γι αυτό το λόγο ψάχνω ένα μουσικό πρόγραμμα που να κάνει τα εξής: - να έχει μετρονόμο (ή έστω μερικά όργανα να κρατάνε το τέμπο) - κουρδιστήρι Δεν ξέρω τι άλλο μπορούν να κάνουν αυτά τα προγράμματα γι' αυτό ότι πιστεύετε οτι θα βοηθήσει έναν αρχάριο στην ενασχόληση με το μουσικό πισι είναι ευπρόσδεκτο. Ευχαριστώ.
Godfath3r Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Καταρχήν να ξέρεις πως θα χρειαστείς καλή κάρτα ήχου. Απο εκεί και πέρα πές μας και τι όργανα είναι? Επίσης για το πρόγραμμα που ζητάς είχα βρεί ένα για κιθάρα που λειτουργούσε και σαν ενισχυτής και πεταλιέρα.Αλλά γαμώτο δεν θυμάμαι πως το λένε.Θα κοιτάξω και θα σου πώ!
hugelacky Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Επίσης για το πρόγραμμα που ζητάς είχα βρεί ένα για κιθάρα που λειτουργούσε και σαν ενισχυτής και πεταλιέρα.Αλλά γαμώτο δεν θυμάμαι πως το λένε.Θα κοιτάξω και θα σου πώ!Μηπως λες το Native Instruments Guitar Rig ??? Πάντως αν θες να γράψεις μουσική από ηλεκτρικά όργανα στο pc καλή και σχετικά απλή εφαρμογή είναι και το Cool Edit Pro (έχει και μετρονόμο)
Godfath3r Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Μηπως λες το Native Instruments Guitar Rig ??? Πάντως αν θες να γράψεις μουσική από ηλεκτρικά όργανα στο pc καλή και σχετικά απλή εφαρμογή είναι και το Cool Edit Pro (έχει και μετρονόμο) Το link που δίνεις δεν λειτουργεί. Πάντως νομίζω πως δεν λεγόταν έτσι.Έχω σπάσει το κεφάλι μου και δεν μπορώ να θυμηθώ.Μήπως Guitar Box?Θυμάμαι οτι ήταν πολύ μικρό και freeware αλλά πολύ βαρύ για την κάρτα ήχου μου! Εdit:Eντάξει είναι το link, τώρα λειτούργησε! Ωραίο φαίνεται το πρόγραμμα Hugelacky, το έχεις δοκιμάσει?Είναι βαρύ?
hugelacky Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Ναι είναι ψιλοβαρύ, και χρειάζεται να έχεις και κάρτα με asio drivers γιατι αλλιώς έχει lag. Αλλά κατά τ' άλλα είναι αρκετά καλό.
Godfath3r Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Γαμώτο...Η κάρτα μου δεν είναι Asio compatible...Μάλλον πρέπει να προσφύγω σε άλλη κάρτα.Aλλά δεν ξέρω και κατά πόσο θα είναι καλό το αποτέλεσμα...Και άν αξίζει γενικότερα!
Em_Zed Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Καταρχήν να ξέρεις πως θα χρειαστείς καλή κάρτα ήχου. Απο εκεί και πέρα πές μας και τι όργανα είναι? Σάζι και μαντολίνο. Αυτό με την κάρτα το έχω ξανακούσει. Όταν λες καλή, πόσο καλή; Αυτή που είχε το πισι μου από τη γέννησή του την άλλαξα πριν μερικούς μήνες, δε θυμάμαι τώρα γιατί, και έβαλα μια κάρτα -μάρκα δεν θυμάμαι- που έκανε 15 έουρος. Να υποθέσω οτι δεν είναι αρκετά καλή; Βασικά αυτά που θέλω να κάνω είναι πιστεύω απλά. Θέλω να συνδέω το μαντολίνο πχ, να παίζω και το πρόγραμμα να το ηχογραφεί για να μπορώ να το ακούω μετά, να με συνοδεύει κάποιο άλλο όργανο από το πρόγραμμα και να υπάρχει μια μουσική που να μου κρατάει το ρυθμό-τέμπο. Τώρα δεν ξέρω αν όλα αυτά γίνονται μέσω κάποιου προγράμματος και σόρυ κιόλας αν ρωταω μαμακίες. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας.
hugelacky Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Τότε άκυρο το παραπάνω πρόγραμμα που σου πρότεινα καθώς είναι για ηλεκτρική κιθάρα/μπάσο. Οπότε δεν χρειάζεται (δεν είναι απαραίτητο για την ακρίβεια) να έχεις κάποια ιδιαίτερα καλή/ακριβή κάρτα ήχου με asio drivers. Με το Cool Edit Pro ή το Audacity (που είναι και free) θα κάνεις την ηχογράφιση και τα υπόλοιπα που λες. Ενα καλό μικροφωνάκι (για ακουσικά όργανα) όμως θα το χρειαστείς. :wink:
Em_Zed Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Σκέφτομαι για μαγνήτη ψίρα αυτοκόλλητο που μπαίνει πάνω στο καπάκι του οργάνου και να το βάλω απευθείας στην κάρτα ήχου, όπως σύνδεσα πριν ένα απλό μικρόφωνο. Θα κάνω δουλειά; Παρεμπτιπτόντως, βρήκα τυχαία το cool edit pro και το έβαλα και έκανα και record από το μικρόφωνο, και το πήρε, βρήκα και τον μετρονόμο. Αν και έχει άααπειρες επιλογές που δεν καταλαβαίνω μια, πιστεύω οτι αυτό το πρόγραμμα με βολεύει.
Godfath3r Δημοσ. 2 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2006 Το μόνο αρνητικό αν η κάρτα δεν είναι πολύ καλή είναι η ποιότητα του ήχου.Αν δεν θέλεις κάτι τέλειο νομίζω είσαι μια χαρά.
Spyweirdos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=79514&highlight=spyweirdos http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=106885&highlight=spyweirdos http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=81441&highlight=spyweirdos
Em_Zed Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Πήρα την ψείρα που έλεγα, μου δώσανε και καλώδιο, σύνδεσα το βίσμα στην υποδοχή mic της κάρτας και τίποτα... Αρχικά δοκίμασα με το audacity και μετά το rec, όταν πάταγα play να ακούσω αυτό που έγραψα έπρεπε να ψιλώσω τα ηχεία τέρμα για να ακούσω κάτι να παίζει από το βάθος.. Δεν είχε καθόλου ένταση, ενώ με το μικροόφωνο που έκανα δοκιμαστικά και έγραφα την φωνή μου τα άκουγα κανονικά. Μετά πήγα και στο cool edit pro έκανα rec και πάλι το ίδιο, έπρεπε να δυναμώσω τέρμα για να ακούσω κάτι. Δοκίμασα να αλλάξω από mono σε stereo, να αλλάξω το sample rate, αλλά εκτός του ότι δεν ξέρω τι κάνουν αυτά, δεν είχε και κανένα αποτέλεσμα. Καμία πρόταση;;
Godfath3r Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Mήπως το volume του recording είναι χαμηλό?Δοκίμασε να αυξήσεις την ένταση!!!
Spyweirdos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Πήρα την ψείρα που έλεγα, μου δώσανε και καλώδιο esi vre megale tous koroidepses gia ta kala!!!! tous tsibises kai kalodiaki!!! @@@@ OREOS!!!! @@@@ σύνδεσα το βίσμα στην υποδοχή mic της κάρτας και τίποτα... Αρχικά δοκίμασα με το audacity και μετά το rec, όταν πάταγα play να ακούσω αυτό που έγραψα έπρεπε να ψιλώσω τα ηχεία τέρμα για να ακούσω κάτι να παίζει από το βάθος.. pou ta evales ta ihia kai psilosan?!?!?!NOUNOU tous edines? Μετά πήγα και στο cool edit pro έκανα rec και πάλι το ίδιο, έπρεπε να δυναμώσω τέρμα για να ακούσω κάτι. Δοκίμασα να αλλάξω από mono σε stereo, να αλλάξω το sample rate, αλλά εκτός του ότι δεν ξέρω τι κάνουν αυτά, δεν είχε και κανένα αποτέλεσμα. Καμία πρόταση;; vasika otan grafis apo mikrofono den ehi KANENA NOIMA TO STEREO!!!! ine mono i pigi ixografisis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! afta
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.