blueviper Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Για να μην ανοίγω καινούριο thread για μια σύντομη παρέμβαση... Μήπως θα ήταν χρήσιμο να εμπλουτιστεί ο παρακάτω κανόνας: Οι υπογραφές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις πέντε (5) γραμμές. Φωτογραφίες στις υπογραφές δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε διαστάσεις τα 400 pixels σε πλάτος και τα 90 pixels σε ύψος. ...με ένα σαφές όριο στο μέγεθος (όχι στις διαστάσεις μόνο) του γραφικού, τόσο για την υπογραφή, όσο και για το avatar? Έχω δει γραφικό της τάξης των 240KB, που αν μη τι άλλο δυσχεραίνει την πλοήγηση από έναν απλό κάτοχο pstn. Δυστυχώς δεν έχουμε όλοι DSL, αλλά και να είχαμε, μάλλον για κατασπατάληση bandwidth πρόκειται.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Για να μην ανοίγω καινούριο thread για μια σύντομη παρέμβαση... Μήπως θα ήταν χρήσιμο να εμπλουτιστεί ο παρακάτω κανόνας [...] με ένα σαφές όριο στο μέγεθος (όχι στις διαστάσεις μόνο) του γραφικού' date=' τόσο για την υπογραφή, όσο και για το avatar? Έχω δει γραφικό της τάξης των 240KB, που αν μη τι άλλο δυσχεραίνει την πλοήγηση από έναν απλό κάτοχο pstn. Δυστυχώς δεν έχουμε όλοι DSL, αλλά και να είχαμε, μάλλον για κατασπατάληση bandwidth πρόκειται.[/quote'] Πρέπει να μπει ειδικό mod στο vBullentin. Πάντως σωστή η σκέψη, thanks. Αν δείτε μέλη με "υπέρβαρη" υπογραφή, απλά μία ειδοποίηση στους moderators με το γνωστό κουμπάκι αρκεί.
marios1957 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 "Τι πίνω και δεν σας δίνω" εχουν γίνει τελευταία τα σχολια σου Μαριε.. lol Παιχταρά μου(και καινούργιο μου ίνδαλμα),μάθε ότι τα έχω κόψει όλα εκτός από τσιπουράκι,είχα πέσει στη μαρμίτα μικρός και αυτά έχουν αναδρομική ισχύ.Σε συνδυασμό δε με τον Dr Alz(αυτόν που μου πήρε τα μυαλά)είχε καταντήσει ανυπόφορο... Στο topic τώρα,υπήρξε κάποιος που έβρισε σκαιότατα την Μαρία,του οποίου η όλη αύρα θύμιζε κάποιον τρόμπα που κάθε φορά καταφερόταν κατά των μειονοτήτων και κάποια φορά πηδώντας τη μάντρα,από αρχιμήδης έγινε σκέτος μήδης,κοινώς έπαιξε και έχασε.Έκτοτε,όποτε εμφανίζεται με νέο nick και χώνει μπινελίκια,εισπράτει ξεγυρισμένο μύτο. Αυτά θα τα γνώριζες αν παρακολουθούσες από κοντά το topic σου. Υ.Γ.Και κάτι άλλο,μιας και καταλαβαίνω ότι σε μένα απευθύνεσαι.Και βέβαια,όταν λες ότι "εγώ ξέρω,ακούστε εμένα να μάθετε",φυσικό είναι να την ακούσεις (ευγενικά) στο στυλ "πότε πρόλαβες και τα έζησες αυτά που περιγράφεις"....
blueviper Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Πρέπει να μπει ειδικό mod στο vBullentin. Πάντως σωστή η σκέψη' date=' thanks. Αν δείτε μέλη με "υπέρβαρη" υπογραφή, απλά μία ειδοποίηση στους moderators με το γνωστό κουμπάκι αρκεί. [/quote'] Αν με το mod εννοείς να αυτοματοποιείται η διαδικασία της αποβολής ή απαγόρευσης "υπέρβαρων" εικόνων σε υπογραφές και avatars, σίγουρα θα ήταν χρήσιμο, αλλά νομίζω πως μια απλή γραπτή πρόσθεση ενός θεωρητικού ορίου (πχ 40KB) θα αρκούσε. Και το λέω αυτό, γιατί η παρότρυνσή σου περί ειδοποίησης των διαχειριστών σκαλώνει ακριβώς στην έλλειψη σχετικού κανόνα. Θα σου πει εύλογα ο θιγμένος πως δεν καταπατά κάποιον υφιστάμενο κανονισμό, οπότε γιατί να μπει στη διαδικασία της αλλαγής του γραφικού? Πάντα σε τυπικό επίπεδο μιλώντας.
Lemuria Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Επειδή και εγώ παρατήρησα αυτό το φαινόμενο, πλέον βρήκα την λύση. Όταν δω κάτι εξώφθαλμο (crack, γερό βρισίδι, κτλ...) πατάω το μικρό το θαυμαστικό και το αναφέρω στον Moderator. Η μόνη λύση κατά την γνώμη μου! Γενικα με αυτο που αναφερετε δεν συμφωνω. Διοτι δεν εχουν ολοι οι χρηστες τη δυνατοτητα να καθονται μπροστα στο pc με τις ωρες και να ψαχνουν αυτο που τους απασχολει. Οι περισσοτεροι δεν εχουν adsl ουτε και τα φραγκα να βαλουνε οποτε το να κανουν ενα post τους τρωει και λιγοτερο χρονο και λιγοτερα χρηματα. Το οτι εσεις ή εγω καθησαμε και διαβασαμε και μαθαμε δεν σημαινει οτι και οι υπολοιποι ειναι υποχρεωμενοι να του κανουν ουτε οτι αν δεν τι κανουν ειναι εναντιον τους. Γιατι και γω οδοντιατρος ειμαι και θα επρεπε με την ιδια λογικη αν μεθαυριο ερθεις στο ιατρειο μου και πεταξεις καμμια μπαρουφα να γελαω με τα χαλια σου που ρωτησες!!! Σας φαινεται λογικο αυτο? Εμενα με τιμαει να με ρωταει καποιος τη γνωμη μου ιδιως οταν ο τομεας των υπολογιστων δεν ειναι ο τομεας της δουλειας μου και αισθανομαι ομορφα οταν παρεχω τις γνωσεις που με κοπο απεκτησα σε καποιον και του λυνω το προβλημα. Τωρα αν το βλεπετε εσεις διαφορετικα μαλλον εχετε φραγκα adsl και ολα στο πιατο!!!
MariaTs. Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Στο topic τώρα,υπήρξε κάποιος που έβρισε σκαιότατα την Μαρία,του οποίου η όλη αύρα θύμιζε κάποιον τρόμπα που κάθε φορά καταφερόταν κατά των μειονοτήτων και κάποια φορά πηδώντας τη μάντρα,από αρχιμήδης έγινε σκέτος μήδης,κοινώς έπαιξε και έχασε.Έκτοτε,όποτε εμφανίζεται με νέο nick και χώνει μπινελίκια,εισπράτει ξεγυρισμένο μύτο. Τη μνήμη είναι αυτή βρε Μάριε; Ειλικρινά δεν θα ξεχάσω εκείνη την 'από που μου'ρθε;' επίθεση, άνευ λόγου και αιτίας και χωρίς να προκαλέσω! Έκτοτε όταν δω ενοχλητικά και προσβλητικά προς το άτομό μου σχόλια, ή θα απαντήσω αυτοσαρκάζοντας τον εαυτό μου -γιατί τελικά η καλύτερη επίθεση είναι η επίθεση στον εαυτό σου, ή τα προσπερνάω σφυρίζοντας!
red30 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Υ.Γ.Και κάτι άλλο,μιας και καταλαβαίνω ότι σε μένα απευθύνεσαι.Και βέβαια,όταν λες ότι "εγώ ξέρω,ακούστε εμένα να μάθετε",φυσικό είναι να την ακούσεις (ευγενικά) στο στυλ "πότε πρόλαβες και τα έζησες αυτά που περιγράφεις".... Μαριε οχι απόλυτα αλλα με προκάλεσε και το δικό σου σχολιο. Θα προσεξες οτι σου απαντησα και θα διαπιστωσες ποσο ατοπο ηταν το σχολιο σου. Ομως δεν απάντησες τιποτε ουτε ενα λακωνικό <οκ> προς αποκατάσταση της τάξης.... Δεν ειναι κατανοητό οτι μπορω κι εγω να κάνω τα ιδια ατοπα σχόλια στα post αλλων και μετα να ...την κάνω; Πόσοι αραγε θα αμυνθούν μόνο με απάθεια ή αδιαφορία στα ατοπα σχόλιά μου; (Φαντάζομαι λιγοι ως κανενας!) ΥΓ1: Το τσιπουρακι φαντάζομαι ειναι απο την πατρίδα γιατι εκει πανω το φτιάχνουμε ωραιο και δυνατό ΥΓ2: Νομιζεις οτι δεν εχω πιάσει το νόημα εδω πέρα; Εγραψα και παλιότερα κάποια πράγματα, πως ειμαι στο insomnia απο το 98, ειχα BBS 3 τηλ. γραμμών το 91-95 και εκανα διανομή FIDOnet μαζι με αλλους στην Αθήνα. Δεν εχω καμια σχέση με μαγαζια πληροφορικής ουτε ασχολούμαι με τον κλάδο! Ε... περπατάω και στα 44 , αυτα! . Τι αλλο να πω για να καταλάβεις/ετε οτι ξέρω αρκετά (και αρκετους) στο χώρο και δεν "τσιμπάω" απο μ@λ....α (οπως αφήνω να φαίνεται) αλλα απο περιέργεια για να δω που μπορει να φτάσει το θράσος, η αγενεια ή αντιθετα το χιούμορ και η εξυπνάδα κάποιου; Χαλιέμαι μονο με την κατάντια , να βλέπω ακομα τα ιδια πραγματα 10 και 15 χρόνια μετα..... (Edit: απαντώ στο "καινούργιο μου ίνδαλμα")
Green Dragon Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι...........οι συμπεριφορές που όλους μας ενοχλούνε, είναι πολύ λίγες εδώ μέσα. Πιστεύω πως το forum είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Όσοι συμμετέχουν εδώ και ευαισθησίες έχουν και χιούμορ και γνώσεις και διάθεση να βοηθήσουν. Εντάξει υπάρχουν και μερικές εξαιρέσεις, αλλά μια μικρογραφία της κοινωνίας είμαστε. Προσωπικά το χαίρομαι πολύ που συμμετέχω στό forum. Κάθε φορά που βρίσκω την ευκαιρία, μπαίνω να πάρω μια τζούρα απο insomnia. Και έχω πάρει μεγάλη βοήθεια όσες φορές τη χρειάστηκα και έχω μάθει άπειρα πράγματα. Τι να πω παραπάνω; ένα ευχαριστώ στους moderators και σε όλους εσας!
blueviper Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2006 Γενικα με αυτο που αναφερετε δεν συμφωνω. Διοτι δεν εχουν ολοι οι χρηστες τη δυνατοτητα να καθονται μπροστα στο pc με τις ωρες και να ψαχνουν αυτο που τους απασχολει. Ούτε εγώ έχω τη δυνατότητα να κάθομαι με τις ώρες να ψάχνω μέσα από δεκάδες post με τα ίδια ερωτήματα ή εντελώς παραπλανητικούς/αόριστους τίτλους (τύπου "Κάντε Κάτι!", "Βοήθεια!!!", "Και τώρα τι?" κοκ) για να βρω κάτι ενδιαφέρον σε γνωστικό επίπεδο. Είμαι όμως εξαναγκασμένος να το κάνω, επειδή κάποιοι άλλοι, ενώ είναι υποχρεωμένοι με βάση τους κανονισμούς, δε φροντίζουν να βρουν το διαθέσιμο χρόνο για να διαβάσουν τους όρους χρήσης. Οι περισσοτεροι δεν εχουν adsl ουτε και τα φραγκα να βαλουνε οποτε το να κανουν ενα post τους τρωει και λιγοτερο χρονο και λιγοτερα χρηματα. Το οτι εσεις ή εγω καθησαμε και διαβασαμε και μαθαμε δεν σημαινει οτι και οι υπολοιποι ειναι υποχρεωμενοι να του κανουν ουτε οτι αν δεν τι κανουν ειναι εναντιον τους. "Παίζω" πίσω από ένα απλό, ταπεινό 56αράκι...τουτέστιν το τάληρο πέφτει κανονικά στον ΟΤΕ με βάση το χρόνο παραμονής μου...κι ομολογώ, με πόνο καρδιάς, πως δεν ανήκω στην κατηγορία "δίνω όσο όσο και δεν λογαριάζω τίποτα". Ο εισοδηματικός περιορισμός είναι συγκεκριμένος. Αν λοιπόν ταιριάζω στο προφίλ που έθεσες, αναγνώρισέ μου το δικαίωμα να ζητάω να μη μου κάνουν τη διαδικτυακή μου ζωή δυσκολότερη και πλέον χρονοβόρα. Όσο για το "υποχρεωμένοι", μάλλον είναι, αν τουλάχιστον πιστέψουμε τους όρους που κλήθηκαν να σέβονται και να υπηρετούν όταν έκαναν registration στο forum. Κι επειδή μπορεί και να τους ξεχνάμε που και που (άνθρωποι είμαστε), ορίστε! Γιατι και γω οδοντιατρος ειμαι και θα επρεπε με την ιδια λογικη αν μεθαυριο ερθεις στο ιατρειο μου και πεταξεις καμμια μπαρουφα να γελαω με τα χαλια σου που ρωτησες!!! Σας φαινεται λογικο αυτο? Άστοχο το παράδειγμα ακόμα και σε αναλογικό επίπεδο. Ο γιατρός πληρώνεται και αν μη τι άλλο δε θα θέλει να σε χάσει από πελάτη. Στην παρούσα φάση αντίθετα αυτός που "βοηθάει" το πράττει πληρώνοντας ο ίδιος. Τους δε κανόνες τους ρυθμίζει μονάχα η πελατειακή σχέση μεταξύ γιατρού και ασθενή και είναι αρκετά ελαστική ανάλογα την περίπτωση. Φυσικά λοιπόν και μπορείς να γελάσεις...μέχρι δακρύων μάλιστα...απλώς δε θα ήταν τόσο έξυπνο, καθότι μάλλον θα έδιωχνε τον πελάτη. Συν τοις άλλοις ο πελάτης δεν είχε λάβει οδηγίες πιο πριν για το πως μπορεί και πρέπει να επιδιώξει να πάρει τις απαντήσεις, προτού στραφεί προς το γιατρό. Εμενα με τιμαει να με ρωταει καποιος τη γνωμη μου ιδιως οταν ο τομεας των υπολογιστων δεν ειναι ο τομεας της δουλειας μου και αισθανομαι ομορφα οταν παρεχω τις γνωσεις που με κοπο απεκτησα σε καποιον και του λυνω το προβλημα. Κι εγώ αισθάνομαι όμορφα όταν συνεισφέρω...κάτω από ένα εντελώς κυνικό πρίσμα, αυτός που τελικά κερδίζει όμως, είναι πρώτιστα εκείνος που λαμβάνει απαντήσεις στα ερωτήματά του. Το ελάχιστο λοιπόν που μπορώ να ζητήσω (όχι εγώ...ο οποιοσδήποτε) για την όποια συνεισφορά, είναι το μίνιμουμ της συνετής συμπεριφοράς, που αντιβαίνει στη νοοτροπία "είδα φως και μπήκα". Το γεγονός πως το forum ούτε το διαχειρίζομαι, ούτε και μου ανήκει, δε σημαίνει πως δεν επιζητώ να τρέχει αφενός σύμφωνα με τους κανόνες του (με τους οποίους υποτίθεται πως συμφωνήσαμε άπαντες) κι αφετέρου με σεβασμό προς κάθε άλλο συμμετέχοντα. Τωρα αν το βλεπετε εσεις διαφορετικα μαλλον εχετε φραγκα adsl και ολα στο πιατο!!! Μου αρέσει που αφήνεις το περιθώριο 2 μονάχα επιλογών. Για μια στιγμή πείστηκα πως όλοι εκείνοι που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους ακόμα και το ελάχιστο του ορθολογισμού, είναι φτωχαδάκια που δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν 5 αράδες, γιατί το κασελάκι τους έχει πιάσει τερμίτες και τρέχουν και δε φτάνουν.
nikoskon Δημοσ. 4 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2006 blueviper μπορείς να συνεχίσεις στις σελίδες 6 & 7...
red30 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2006 blueviper το βλεπεις λιγο πατριωτικά και γι'αυτο <χαλιέσαι> αδικα! Υπερβαλλεις βαζοντας και τους λιγους αδαεις χρηστες στο ιδιο τσουβάλι με τους ενοχλητικούς. Αστο οπως ερθει φυσικά, εγω δεν θα διαφωνήσω μαζι σου. Οπως σωστα λες, αμα ο αλλος παει γυρεύοντας θα τ'ακουσει τα σχολιανά του: Γράφει κάποιος (βαριέμαι να ψάξω) "Ρε παιδια επαθα αυτο.." , ωρα 10 το πρωι. Μετα απο 2 ωρες "ακόμα κανεις;;;" , μετα απο 2-3 ωρες παλι "πρεπει να ειστε πολυ ασχετοι, κανεις δεν βρεθηκε να απαντήσει..." ... Ε, οπως λες το χρειάζεται το χε....μο του! Να οδηγήσω τη συζήτηση σε κατι αλλο που συζητήθηκε ελαφρά: Εστω οτι κάποιος μπαινει χαλαρος, βλεπει ενα θεμα και γράφει 2 αράδες. Ελα ομως που το θέμα δεν ειναι τόσο χαλαρο οσο φαίνεται (πχ τα thread intel/amd κτλ) και μπλέκει ασχημα μεταξύ κάποιων που υπερασπίζονται τις απόψεις του και κάποιων που τον μπινελικώνουν ωραιότατα. Τι κάνεις εκει; Αδιαφορείς και φεύγεις; , κόβεις τη <συνδρομή> στο θέμα και το ξεχνάς; Κι αν σου ερθει να απαντήσεις κατι συμβιβαστικό αλλα μετα βρεις περισσότερο το μπελά σου και χωθεις πιο βαθια στο θέμα; Θα γίνεις γραφικός χωρις λόγο και χωρις κανενα οφελος στην τελική.... (Πως νομίζετε οτι εγινα το νεο ινδαλμα του Μαριου; :mrgreen:) Κι αλλο ενα (δεν μου εχει συμβει προσωπικά), ρωτάει ενας χρήστης πως θα κάνω το τάδε. Εσυ ετυχε το χρειαστηκες και το εχεις έτοιμο κάπου, το κανεις copy/paste μιση σελίδα πράγμα και το στέλνεις. Σκανε μυτη τώρα κατι μυστήριοι και αρχίζουν: μας γέμισες το φορουμ, τι γράφεις ποιος θα τα διαβάσει κτλ κτλ. Δηλαδη αν τον <γράψεις> αυτον που ρωταει θα εισαι καλος χρήστης που βοηθάει το forum κι αν απαντήσεις θα εισαι κακος; Με 2 λόγια ο προβληματισμός μου ειναι οτι: Αν ασχοληθείς σοβαρά με δημιουργικές απαντήσεις ανεβάζεις το insomnia και χαλιέσαι ο ιδιος με τις ασχετες απαντήσεις/επιθέσεις κτλ. Αν κανεις χαβαλε και καταστροφική threadοτσαρκα (κατα το μπαρότσαρκα) περνάς καλα αλλα χαντακώνεις το forum. Η μέση λύση ....χλωμη
blueviper Δημοσ. 4 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2006 red30...δε χαλιέμαι...αυτό έλειπε να χαλάμε τη ζαχαρένια μας σε ένα forum και δει για τέτοια ζητήματα. Αυτό που ενδεχομένως να φαίνεται ως εκνευρισμός δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος, για να μην το ρίξουμε κι εδώ στο χαβαλέ. Δεν μπορώ όμως να μην απαντήσω σε post που τα βλέπουν μονόπατα το πράγμα, θεωρώντας πως οι όποιες ενστάσεις μου είναι μονάχα προϊόν ματσοκατάστασης, γεμάτου πιάτου και dsl...να ξέρουμε και τι λέμε δηλαδή και να βάζουμε τα πράγματα σε μια άλφα διάσταση μπας και βγει και νόημα.
bandito Δημοσ. 4 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2006 blueviper το βλεπεις λιγο πατριωτικά και γι'αυτο <χαλιέσαι> αδικα! Υπερβαλλεις βαζοντας και τους λιγους αδαεις χρηστες στο ιδιο τσουβάλι ..... snip .. Με 2 λόγια ο προβληματισμός μου ειναι οτι: Αν ασχοληθείς σοβαρά με δημιουργικές απαντήσεις ανεβάζεις το insomnia και χαλιέσαι ο ιδιος με τις ασχετες απαντήσεις/επιθέσεις κτλ. Αν κανεις χαβαλε και καταστροφική threadοτσαρκα (κατα το μπαρότσαρκα) περνάς καλα αλλα χαντακώνεις το forum. Η μέση λύση ....χλωμη Αυτό το λέμε και υποθετικό λόγο του ΜΗ πραγματικού.
red30 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2006 Αυτό το λέμε και υποθετικό λόγο του ΜΗ πραγματικού. Να 'σαι καλα, σταζεις μελι.... Απο επιχειρήματα εχεις καθόλου ή απλως ως moderator εχεις δικιο και τελειώσαμε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.