Προς το περιεχόμενο

Κάκιστη ή προκλητική συμπεριφορά μελών!

red30

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Άσχετη παρεμβολή. O spooker πάλι έφαγε σουτ;

"Τι πίνω και δεν σας δίνω" εχουν γίνει τελευταία τα σχολια σου Μαριε.. ;)

lol

Δημοσ.

Σύντροφοι, μην υπερεκτιμάτε τη λειτουργικότητα που έχουν οι μηχανές αναζήτησης των forums.

Δοκιμάστε να ζητήσετε κάτι συγκεκριμένο π.χ. Internet Explorer settings ή Firefox. Μπορει να βρεις οτιδήποτε άλλο εκτος απο αυτό που ζητάς.

Ορισμένοι συνηθίζουν να είναι αγενείς, επικριτικοί, είρωνες, προσβλητικοί.

Μπορει να κάνουν υποτιμητικές παρατηρήσεις για την ορθογραφία ή τη σύνταξη ενός μυνήματος - λες και όλοι που συμμετέχουμε στο foroum πρέπει να είμαστε καθηγητές πανεπιστημίου. Οι άλλοι, αυτοί που δεν είχαν την ευκαιρία, να αποκλείονται.

Άλλοι πάλι με μεγάλη εμπειρία στους η/υ, μπορει πράγματι να βαριούνται τα ερωτήματα του τύπου " πως να κ'ανω format; " Αλλά τι να κάνουμε ρε παιδιά; Υπάρχουν και άνθρωποι που ξεκινάνε τώρα και πελαγώνουν με πολύ απλά πράγματα. Αυτοί δηλαδή να μην έχουν δικαίωμα να εκφράζονται;

Θα ήθελα να παρακαλέσω - ειδικά - τα πιο παλιά μέλη του forum, να είναι ανεκτικοί στη διαφορετικότητα των ανθρώπων που συμμετέχουν και να δείχνουνε μεγαλύτερη κατανόηση στους πιό νέους και άπειρους. Ακόμη και σε αυτούς που δεν τα παίρνουν εύκολα τα ηλεκτρονικά γράμματα ή που δεν έχουν την υπομονή να τα ψάχνουν σε βάθος.

Αν έχετε τη διάθεση να βοηθήσετε κάντε το, αλλιώς μπορειτε και να προσπερνάτε τα βαρετά θέματα.

Δημοσ.
Μπορει να κάνουν υποτιμητικές παρατηρήσεις για την ορθογραφία ή τη σύνταξη ενός μυνήματος - λες και όλοι που συμμετέχουμε στο foroum πρέπει να είμαστε καθηγητές πανεπιστημίου. Οι άλλοι' date=' αυτοί που δεν είχαν την ευκαιρία, να αποκλείονται.

[/quote']

άμα παλοικαρει δαιν βγάζο άκρυ με τοιν ωρθωγραυοια κε μου καταιβαζυς κε μοια πρωτασοι τροια χοιλοιωμαιτρα χορεις ουται μυα ταιλια κε μαλοιστα σαι απτεστα greeklish τοι θαις να σου πο;

Δημοσ.

Δεν είμαστε ρομποτάκια παιδιά με on/off διακόπτη συναισθημάτων...υπάρχουν πράγματα που διαβάζεις, αρκούντως εκνευριστικά, που μπορεί να σε βγάλουν έξω από τα ρούχα σου. Αν λοιπόν τα βάζεις με αυτού του είδους τις αντιδράσεις, διότι προφανώς σε εκνευρίζουν κι εσένα με τη σειρά σου, τότε μάλλον έρχεσαι στη θέση τους...φαύλος κύκλος η δουλειά. Ας αφήσουμε λοιπόν στους mods να κρίνουν με τη σειρά τους κι αν ο είρωνας/επιθετικός το παράκανε ή όχι.

Δημοσ.
Δεν είμαστε ρομποτάκια παιδιά με on/off διακόπτη συναισθημάτων...υπάρχουν πράγματα που διαβάζεις, αρκούντως εκνευριστικά, που μπορεί να σε βγάλουν έξω από τα ρούχα σου. Αν λοιπόν τα βάζεις με αυτού του είδους τις αντιδράσεις, διότι προφανώς σε εκνευρίζουν κι εσένα με τη σειρά σου, τότε μάλλον έρχεσαι στη θέση τους...φαύλος κύκλος η δουλειά. Ας αφήσουμε λοιπόν στους mods να κρίνουν με τη σειρά τους κι αν ο είρωνας/επιθετικός το παράκανε ή όχι.

Δηλαδή είναι δύσκολο το να προσέχει ο καθένας την συμπεριφορά του λιγάκι και να φέρεται ευγενώς και πριν πατήσει αυτό το άτιμο το «Submit», να έχει ξανασκεφτεί και μια 2η φορά αν αυτό που έχει γράψει μπορεί να προκαλέσει flaming; blink.gif

Δημοσ.

Ότι και να λέμε, σε ένα site με 36,068 διαφορετικές προσωπικότητες, είναι εντελώς φυσιολoγικό να υπάρχουν όλα αυτά (κόντρες,εξυπνάδες,ανοησίες,ακραίες απόψεις....). Η κατάσταση αυτή υπάγεται στον απόλυτο νόμο της συμπεριφοράς ενός συνόλου.

Δηλαδή είναι δύσκολο το να προσέχει ο καθένας την συμπεριφορά του λιγάκι και να φέρεται ευγενώς και πριν πατήσει αυτό το άτιμο το «Submit», να έχει ξανασκεφτεί και μια 2η φορά αν αυτό που έχει γράψει μπορεί να προκαλέσει flaming;

Δεν είναι δύσκολο..... είναι αδύνατο. :-)

Προσωπικά, δε με ενοχλεί το flaming καθως σπάει τη μονοτονία. :-)

Εξάλλου,αν έιμασταν όλοι συναισθηματικά και εκφραστικά πράοι θα ήταν πολύ βαρετό... Οι mods να μη κάνουν καμια δουλειά δηλαδή; :-D

ΥΓ: Σκοπός της συζήτησης θα μπορούσε να είναι ο περιορισμός των αρνητικών συμπεριφορών (οποιασδήποτε μορφής), αν και σε γενικές γραμμές επικρατεί πολυ καλό επίπεδο και οι αρνητικές συμπεριφορές είναι λίγες.

Δημοσ.

Εξάλλου' date='αν έιμασταν όλοι συναισθηματικά και εκφραστικά πράοι θα ήταν πολύ βαρετό... [/quote']

Έτσι ντε...

Θα ήταν λόγος αυτοκτονίας....

Δημοσ.
Δηλαδή είναι δύσκολο το να προσέχει ο καθένας την συμπεριφορά του λιγάκι και να φέρεται ευγενώς και πριν πατήσει αυτό το άτιμο το «Submit», να έχει ξανασκεφτεί και μια 2η φορά αν αυτό που έχει γράψει μπορεί να προκαλέσει flaming; [img']http://www.mplampla.gr/files/Trillian/blink.gif[/img]

Δε μίλησα ποτέ για flaming και δει ως αυτοσκοπό παρουσίας.

Μπορώ όμως να αντιστρέψω και την εύλογη απορία...είναι δύσκολο να δίνει λίγο μεγαλύτερη προσοχή ο καθένας στο τι γράφει, χρησιμοποιώντας πρώτα τις διαθέσιμες δυνατότητες του forum για να γλυτώσουμε την πολλαπλή παρουσία παρόμοιων thread, που δυσκολεύει την ευκολότερη παρακολούθηση πρωτότυπων θεμάτων, προτού πατήσει το άτιμο το "Submit" για να πάρει μια χιλιοειπωμένη απάντηση? Σίγουρα όταν πατάω το "Νέα Μηνύματα" και βλέπω 9 σελίδες θεμάτων σε ένα απόγευμα, ένα ευμεγέθες ποσοστό των οποίων είναι επανάληψη πολλοστών απαντημένων αποριών, τότε ο ψυχισμός περνάει σε default mode αντίδρασης.

Δεν αξιώνω από τον οποιονδήποτε που πρωτομπαίνει σε ένα forum να κατέχει ή να γνωρίζει τα πάντα...όταν όμως κι ο ίδιος μπήκα στο χορό, δεν έπεσα με τα μούτρα να ανοίγω thread και post άσχετα, αδιαφορώντας για τους υφιστάμενους κανόνες. Πρώτα παρακολούθησα λίγο τις διεργασίες, έριξα τουλάχιστον μια γρήγορη ματιά στους κανόνες, τσέκαρα μερικά sticky (αφού έμαθα τι εστί sticky μέσα από μια μηχανή αναζήτησης) και γενικώς επεδίωξα να συμπεριφερθώ με βάση τις συνήθειες και τα ήθη που επικρατούσαν στο χώρο που με φιλοξενούσε. Κι αυτό το έκανα ακριβώς από σεβασμό προς άπαντες τους συμμετέχοντες και τους διαχειριστές του forum, που δεν είναι υποχρεωμένοι να επιμελούνται και να ανέχονται τη δική μου αδιαφορία απέναντι σε σαφώς ορισμένες συμπεριφορές.

Δυστυχώς δεν έχω δει και πολλά μηνύματα του τύπου "ψάχνω το τάδε μέσα από το search του forum κι έχω πρόβλημα" ή "προσπαθώ να βρω το δείνα στο Google, αλλά δεν τα καταφέρνω", για να βοηθήσει κάποιος σε επίπεδο ουσιαστικό το χρήστη να στέκεται ανεξάρτητα στην ανάγκη του να βρει μια πληροφορία...αντίθετα η επωδός είναι άλλη "μήπως έχει κάποιος το άλφα να μου το στείλει?"...και κάποιες φορές το άλφα έχει ήδη δοθεί 5 thread πιο κάτω. :?

Αν υποθέσυομε πως μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να οδηγήσει σε flame πάντως, χρήσιμο είναι να μην επικεντρωνόμαστε μονάχα στην αντίδραση, αλλά και στη δράση που την προκάλεσε.

Δημοσ.

Δεν διαφωνούμε πουθενά με όσα λες και θέλω να πιστεύω πως οι συνειδητοποιημένοι χρήστες ενός forum, παρομοίως πράττουν.blink.gif

Ίσως αντιλήφθηκα τα γραφόμενά σου από την ακριβώς αντίθετη σκοπιά, δηλαδή από την πλευρά των χρηστών που έχουν μπερδέψει τον ψυχοθεραπευτή τους με το forum και κάνουν τη ζωή μας δύσκολη, προκαλόντας και προσβάλοντας, μη σεβόμενοι γραπτούς και άγραφους κανόνες. rolleyes.gif

Απλά θέματα καλής συμπεριφοράς.

Να μην τα ξαναλέω. Έχουν ειπωθεί ήδη και τα θεωρώ αυτονόητα για τους πιο πολλούς από εμάς. blink.gif

Αν υποθέσυομε πως μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να οδηγήσει σε flame πάντως, χρήσιμο είναι να μην επικεντρωνόμαστε μονάχα στην αντίδραση, αλλά και στη δράση που την προκάλεσε.

Επίσης θα συμφωνήσω με αυτό, αν και τελικά νομίζω πως προκαλεί έναν φαύλο κύκλο... rolleyes.gif

Δημοσ.
<.....> των χρηστών που έχουν μπερδέψει τον ψυχοθεραπευτή τους με το forum και κάνουν τη ζωή μας δύσκολη' date=' προκαλόντας και προσβάλοντας, μη σεβόμενοι γραπτούς και άγραφους κανόνες. QUOTE']

Συμφωνώ κι εγω απολυτα, αυτή η κατηγορία χρηστών γυρίζει πολυ πίσω τα πράγματα στο φορουμ και στις online κοινότητες γενικότερα! Μου θυμίζει τα newsgroups μέσω BBS, FIDOnet κτλ στα πρώτα βήματα του internet οπου γινονταν ομηρικές μάχες μεταξύ flamers, χρηστών και διαχειριστών για το ποιος εχει δίκιο... Μαλιστα συγκεκριμένοι flamers ήταν τόσο διασημοι που τους ηξερες με το username τους πχ. nls . Καταλήγοντας, και εχοντας γνωρίσει δια ζώσης πολλούς απ'αυτους (η κοινότητα τότε ηταν μικρή) διαπιστώσα οτι παρουσίαζαν ΣΚΟΠΙΜΑ ενα αλλο ΚΑΚΟ πρόσωπο διαφορετικό απο το πραγματικό τους με σκοπό να ξεχωρίσουν απο το πλήθος ή/και να κερδίσουν φίλους (ομοίους) μέσα απο <εχθρικές> συμμαχιες.

Φοβάμαι πως ακόμα και τώρα η ανωνυμία ειναι πρόκληση για καμπόσους να ξεφύγουν απο την πεζή, καθημερινή και χωρις πολλά δικαιώματα ζωή τους και να διεκδικήσουν λόγο, αντίθετη γνώμη, διαφωνία, πυγμή, θάρρος ή/και θράσος! Ολα αυτα ειναι δελεαρ γιατι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να απολυθούν, να χωρίσουν, να διαρρήξουν τις οικογενειακές σχεσεις τους, να βρίσουν χωρις πιαστούν στα χέρια κτλ.

Εγω λοιπον τους λέω μάγκες εκ του ασφαλούς, αλλα μη με πάρετε στα σοβαρα ;)

Δημοσ.

Θα εστιάσω στο γεγονός ότι το είδος του λόγου που εκφραζόμαστε εδώ είναι ο γραπτός. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας γράφει αυτό που θέλει και ο αναγνώστης το διαβάζει όπως θέλει. Όσα smileys και να βάλει κάποιος είναι πρακτικά αδύνατον να εκφραστεί ΑΚΡΙΒΩΣ όπως θα εκφραζόταν στον προφορικό λόγο - στην έκφραση του οποίου λαμβάνει μέρος ο τόνος της φωνής και οι εκφράσεις του προσώπου, στοιχεία τα οποία δεν είναι ορατά ή ακουστά στο γραπτό λόγο. Επομένως οι "παρεξηγήσεις" είναι αναπόφευκτες, αρκεί να υπάρχει η ωριμότητα να αντιμετωπιστούν ως τέτοιες και όχι ως προσπάθεια προσωπικής επίθεσης. Για του λογου του αληθές, διαβάστε εδω:

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=103311&page=3

το 2ο,3ο,4ο και 5ο post. Όπως εξήγησε ο Dr Slump δεν είπε κάτι με κακή πρόθεση, εγώ όμως το εξέλαβα έτσι. Μετά την εξήγησή του, απολογήθηκα και έληξε εκεί η κουβέντα. Πόσες φορές έχει γίνει αυτό σε άλλα topics; Τουλάχιστον εγώ το έχω παρατηρήσει ανησυχιτικά ελάχιστες φορές...

Συμπερασματικά, θα καταλήξω σε αυτό που είπώθηκε και παραπάνω: ας χαλαρώσουμε λίγο, όλοι μας. Το πιο απλό που μπορούμε να κάνουμε όταν κάποιος μας προσβάλει σε ένα topic είναι να μην του απαντάμε καθόλου. Και όταν λέω καθόλου, εννοώ ΚΑΘΟΛΟΥ !! Ούτε καν με προτάσεις τύπου "αφού δεν λες κάτι σχετικό με το θέμα/δεν προσφέρεις κάτι γιατί γράφεις". Τίποτα, καμία απάντηση. Αν αγνοηθεί το προσβλητικό post από όλους τους συμμετέχοντες στο topic, ο γράφων την προσβολή θα σκεφτεί δύο φορές πριν κάνει ξανά κάτι παρόμοιο.

Μην ξεχνάτε ότι πολλοί από αυτούς το μόνο που αποζητούν - με οποιονδήποτε τρόπο - είναι η προσοχή των άλλων, και όταν δεν τους δίνεται απλά "σβήνουν" - ή τρώνε ban :) !

Δημοσ.

Εξάλλου' date='αν έιμασταν όλοι συναισθηματικά και εκφραστικά πράοι θα ήταν πολύ βαρετό... Οι mods να μη κάνουν καμια δουλειά δηλαδή; :-D [/quote']

Βλέπεις βρε Bandito θέλουν να μας κάνουν άνεργους από τις θέσεις που με τόσο βίσμ... εεε κόπο πήραμε. :P

Επί του θέματος:

Ο γραπτός λόγος εξ ορισμού μεταφέρει δυσκολότερα συναισθήματα σε σχέση με τον προφορικό. Κατά κανόνα αυτός που "κάθεται απέναντι μας" δεν έχει να χωρίσει κάτι μαζί μας. Γιατί να δώσουμε δικαιώμα να αποκτήσει;

Το πιο απλό που μπορούμε να κάνουμε όταν κάποιος μας προσβάλει σε ένα topic είναι να μην του απαντάμε καθόλου.

Νομίζω ότι ακολουθώντας αυτή την απλή πρακτική στην internetική κ πόσο μάλλον στην πραγματική ζωή μας δεν θα χαλάμε την ψυχολογία μας χωρίς λόγο.

/sc

Δημοσ.

Δεν βλέπω να βγαίνει πουθενά αυτό το thread.

Να αλλάξει ο άνθρωπος δε γίνεται.Το μυαλό μια φορά μπαίνει,δεν ξαναβγαίνει.

Για αυτό υπάρχουν οι moderators που μπήκαν με βυσμ... εεε κόπο(τί μου θυμίζει;)

για να βάζουν τέλος.

Εν τούτοις αν διαβάζαμε όλοι τους κανόνες του φόρουμ πριν αρχίσουμε να

ποστάρουμε ίσως να ήταν καλύτερα τα πράγματα.

Πάντως φίλε κόκκινε μην τρελαίνεσαι.

Διαφωνώ σε δυο σημεία.Ας αναφέρω το ένα.Το περι ban.

Όταν ενας χρήστης αρχίζει και ποστάρει γράφοντας πράγματα που αναφέρεται

ρητα στους Κανόνες(Fightclub u know!) πως οδηγούν σε ban και lock,τότε χάριν αστειότητας γράφουμε κατι τέτοιο ας πούμε:"Έεερχεται...." κτλπ.

Δεν γίνεται με κακία προς το άτομο.Και στην τελική,είναι υποχρεωση του να

διαβάσει τους Κανόνες και δικαίωμα μας να έχουμε ένα "καθαρό" forum.

Αλλά μην τα παίρνετε όλα τις μετρητοίς. Coolάρετε που λένε και οι Αθηναίοι! :)

Δημοσ.
Βλέπεις βρε Bandito θέλουν να μας κάνουν άνεργους από τις θέσεις που με τόσο βίσμ... εεε κόπο πήραμε.
Χμ... κόπος είναι ο περίφημος λογαριασμός σε κάποια νησιά του Ειρηνικού???? :P

Στο θέμα μας... Όντως δεν θα βγάλει πουθενά... Κανόνες έχει το forum, αμφιβάλλω αν τους διαβάσαμε στην αρχη οι περισσότεροι (όταν μπήκα εγώ δεν είχε, άρα έχω δικαιολογίες :P), αλλά δεν μπορούμε να πείσουμε κανένα να τους ακολουθήσει... Γι' αυτό, άποψη μου, μακριά απο καυγάδες και ιστορίες για να έχουμε την ψυχική μας ηρεμίας, και ας πατάμε το κουμπακι με το θαυμαστικό... Και έτσι κρατάμε και την ηρεμία μας, και μεταβιβάζουμε τη μανούρα στους αρμόδιους που με πολύ κόπο κέρδισαν τη θέση τους..;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...