Προς το περιεχόμενο

Κάκιστη ή προκλητική συμπεριφορά μελών!

red30

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεφευγουμε απο το θέμα όμως ρε παιδιά...

Που'σαι moderatoooor? :P

j/k

Κοιτάχτε πιστευω οτι τα παιδιά έχουν δίκιο οτι υπάρχει μια "συμπεριφορά" απο κάποιους παλιούς προς τα νεότερα μελη.. αλλα αυτό γενικά υπάρχει..oχι μόνο στο Ιντερνετ.

Δεν κατατάσσω τον εαυτό μου κάπου. Το οτι είμαι σχετικά παλιο μέλος δεν λέει τίποτα, διοτί ούτε ο ξερόλας/μάγκας/παλιός είμαι και μια χαρα βλακώδεις ερωτήσεις κάνω αν και οταν χρειαστεί.

Εκεί που δεν ξέρω, θα ρωτήσω.. και εχει που ξέρω, θα βοηθήσω. Τόσο απλά!

Οταν όμως είσαι για καιρό τακτικό μέλος μιας τέτοιας κοινότητας, και εχεις δει τις ίδιες απορίες ξανά και ξανά και ξανά τοτε λογικό ειναι καπου να αγανακτείς. Με το να το παίξεις έξυπνος όμως ή παλιός ή οτιδήποτε...δεν κερδίζεις κατι.

Είμαστε ενα μεγάλο community και λογικό ειναι να μην ειναι όλοι ποιοτικοί χρηστες ή πρόθυμοι αν θέλετε.. είναι λογικό να υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθειες, κλικες, υπονοούμενα, hi-jacking teams (προσωπικά ειχα σπαστεί πολυ με την όλη φάση των hi-jack teams γιατι δε μπορούσε να λειτουργίσει το forum)

Καλή καρδιά ρε παιδιά.. και στους παλιούς να μη το παίζουν έξυπνοι.. αλλα και στους νέους να μην ειναι ευθικτοι (it's a party on the internet and everyone's invited) και θα τελειώσω αυτο το ποστ με μια γνωστη ρήση που δε θυμάμαι που ακριβώς είδα γραμμενη...

Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics.

Even if you win, you're still retarded.

(Εννοείται οτι δεν εχω ρατσιστικές αντιλήψεις, μην παρεξηγίσει κανείς το παραπάνω quote με τα "Special Olympics")

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μια λύση (που ίσως δημιουργεί προβλήματα συννενόησης) είναι να χρησιμοποιούμε το "add user to your ignore list".

Δημοσ.

Καλημέρα σε ολους, χαίρομαι που εδω τουλάχιστον γίνεται μια ανοικτή και ειλικρινής συζήτηση και με κάποιο στόχο, να γίνουμε καλυτεροι! Να γράψω 2-3 πραγματα οπως τα πιστεύω:

* Το θέμα με το search, το "google it first", τα <παράνομα> topics και τη λειτουργία του forum γενικότερα ειναι φαντάζομαι υπόθεση των διαχειριστών. Αν κάποιος δεν ξέρει να κάνει google κανε το εσυ γι'αυτον και δώστου το. Αλλιως (καλυτερα) αγνόησέ τον! Αν κάτι μας φανεί απρεπές ας πατήσουμε το (!) για να απαντήσουν οι διαχειριστές ή το πολυ πολυ ενα τυπικό σχολιο "η ερώτηση δεν μπορει να απαντηθεί γιατι παραβαίνονται οι κανόνες", οσο κι αν τρώει κάποιους το χέρι τους να γράψουν περισσότερα και επιθετικότερα.

* Για το θέμα της "πλάκας", "χαβαλε" κτλ, σε καμια περίπτωση ο χαβαλές δεν ορίζεται οταν κάποιος/κάποιοι σπανε πλακα εις βάρος ενος αλλου χρήστη. Αυτο ειναι ξεδιάντροπη συμπεριφορά και ακομα περισσότερο οταν το <θυμα> διαμαρτύρεται για την συμπεριφορά αυτη και προσπαθούν ολοι μαζι να τον ονοματίσουν "κομπλεξικό" , "περίεργο" ή οτιδηποτε αλλο. Κι επειδη μάτια εχουμε ολοι και διαβάζουμε τα ιδια πράγματα δεν ξέρω κατα πόσο θα το ανεχτείτε εσεις οταν σαν κάνουν το ιδιο, παντως 1-2 φορες που επέστρεψα με ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ μου εκαναν (επίθεση στην ομαδική επιθεση) , ο χρήστης που πριν εκανε <πλάκα> εις βάρος μου, απλως ειδοποίησε τους διαχειριστές. Αυτη η <πλάκα> λοιπον ειναι ο ορισμός του bullying και μαλιστα χωρις ...καρύδια. Εφοσον λοιπον κάποιος ξεκίνησε <πλάκα> , γιατι οταν αυτη ενοχλεί δεν την αποσύρει ζητώντας συγνώμη, παρα επιμένει για να τσακωθεί; Μου θυμίζει την κλασική περίπτωση "απλωσε ο μάγκας το ζωνάρι του για καυγά", κυριολεκτικά ομως!

Προσθέτω κι ενα προσωπικό παράδειγμα που βλέπω να καθορίζει μια γενικότερη αισθηση: Οποτε γράφω κάτι περισσότερο απο 1-2 σειρές , παρουσιάζονται συνήθως συγκεκριμενοι χρήστες και ειρωνεύονται με τον τρόπο που εγραψα παραπάνω, εκτός θεματος πάντα, με στυλ "και που το ξέρεις εσυ ρε μεγάλε", "πότε πρόλαβες να τα ζήσεις" κτλ. Κατανοώ κι εδω την ανάγκη κάποιων που τους <τρώει το χέρι τους> να γράψουν κάτι αλλα αφου απαντώ οτι "Με ενοχλεί, σταμάτα να με προσβάλεις και να μου χ*ζεις το θέμα με ασχετα" , ρωτώ, γιατι συνεχίζεις να το κάνεις και μάλιστα συστηματικά; Ψάχνεις κάτι;

Η καλή διάθεση λοιπον δεν ορίζεται μόνο απ'αυτον που δέχεται την πλάκα, ορίζεται κι απ'αυτον που κάνει πλάκα, να ξέρει να σέβεται τα ορια των αλλων. Δεν ειναι κανεις υποχρεωμένος να δέχεται ειρωνίες & χαβαλέ για μια απάντηση που του πήρε 1-5-10 λεπτά για να την γράψει.

* Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη πολλων χρηστών να ξεσκάσουν μπαινοντας στο insomnia και γράφοντας κατι , αυτο δεν σημαίνει αυτομάτως οτι εγω που δεν συμμερίζομαι τα προβλήματά του πρεπει να ανεχθώ την απρεπή συμπεριφορά ή τη διάθεση του για ειρωνίες ή τον αποστοχασμό της συζήτησης ή... ή.... ή.... Θα δανειστώ το quote του paredwse: "Tο δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά" , και θα το προχωρήσω "Tο δικαίωμά σας να μην μας παίρνετε στα σοβαρά δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να ανεχόμαστε να μας προσβάλετε!"

* Τελος, στο θέμα παλιού/νέου διευκρινίζω οπως σωστά γραψανε κάποιοι φιλοι, δεν ορίζεται απο τα post που γράφει ο καθενας μας! Υπάρχουν <νεοι> που βρίζουν και <παλιοί> που ειναι Κύριοι. Παρατήρησα πως συνήθως οι παλαιότεροι εχουν επιθετικότερη συμπεριφορά αντι να συμβαίνει το (λογικά) αντίθετο. Στο κάτω κάτω της γραφής αν κάποιοι βαρέθηκαν οταν μπαινουν στο insomnia ή να βλέπουν τις ιδιες (κατ' αυτους) μ*****ς , γιατι μπαινουν;;; Γιατι δεν γράφουν ΑΥΤΟΙ κάτι ουσιώδες, παρα περιορίζονται στον σχολιασμό απο το μπαλκόνι σαν γέροι του muppet show ;

Μηπως τελικά ολα ειναι προσχήματα για την offline κακη συμπεριφορά που απλως μεταφέρεται και online;

Δημοσ.

Επειδή είναι προφανές πως κατατίθονται προσωπικής/υποκειμενικής φύσεως αισθητικές και νοοτροπίες κι ουδείς μπορεί να απαιτεί συγκεκριμένες στάσεις, να συνεχίσω λέγοντας πως δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους γέρους του muppet show, στο βαθμό πάντα που δεν καταπατώνται οι αδιαμφισβήτητοι κανόνες του forum. Μέσα από το πικρό (για κάποιους πικρόχολο) τους χιούμορ, τη δεικτικότητα και την ειρωνία εν γένει, μπορεί να προκύψουν απείρως αποτελεσματικότερες αντιδράσεις και ουσιαστικές συμμετοχές από μια πολιτικά ορθή συνομιλία, απογυμνωμένη από τη συναισθηματική φόρτιση.

Δεν καταλαβαίνω γιατί το Internet ως μέσο πρέπει να λειτουργεί αποστειρωμένα, ακυρώνοντας διαθέσεις και ψυχισμούς. Δεν κατανοώ και δε συμμερίζομαι εν προκειμένω γιατί να μην γράψεις "όταν σε τρώει το χέρι σου", αν φροντίζεις πάντα να υπόκεισαι στους κανονισμούς που διέπουν το χώρο που σε φιλοξενεί. Φυσικά και δεν εννοώ να γίνεται αυτοσκοπός η πρόκληση, ούτε ο μοναδικός λόγος παραμονής να γίνεται η εκτόνωση, όλα όμως καθορίζονται κι από το ίδιο το υφιστάμενο μήνυμα που μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένες συμπεριφορές. Είναι αδύνατο να ευνουχίσεις τη συναισθηματική δυναμική, όσες νουθεσίες κι αν παρατεθούν, στο βαθμό που λειτουργούμε σε ένα ανθρώπινο πλαίσιο συμπεριφορών κι όχι σε μια στεγνή συμπαρουσία σε επίπεδο ερωτοαποκρίσεων.

Προσωπικά δεν πρόκειται να αγνοήσω κανέναν, που με τον τρόπο συμπεριφοράς του αγνοεί επιδεικτικά τον ορθολογισμό, όπως ακριβώς το κάνω και στην καθημερινότητά μου απέναντι σε όλα εκείνα που με ενοχλούν. Το γεγονός πως υπάρχουν moderators από μόνο του δε σημαίνει πως όλοι οι υπόλοιποι δεν οφείλουν να παρεμβαίνουν και να αναδιαμορφώνουν τις φορουμικές αισθητικές...ένα φόρουμ άλλωστε είναι κάτι παραπάνω κι από τους κανόνες που το σκιαγραφούν...είναι τα ίδια του τα μέλη που αλλάζουν μέσα στο χρόνο. Και στην εξω-διαδικτυακή ζωή υπάρχουν τα όργανα της τάξης, αλλά δεν τα καλείς για ψύλλου πήδημα...πρώτα φροντίζεις να συνετίσεις το συμπολίτη σου που έβαλε δυνατά τη μουσική, παρακινώντας τον να τη χαμηλώσει (ακόμα και βάζοντας τις φωνές αν χρειαστεί) και ως έσχατη λύση καταφεύγεις στους αρμοδίους να δώσουν λύση εκεί που ο λόγος δεν πίπτει. Κι επ' αυτού δεν βρίσκω τίποτα το μεμπτό κι επιλήψιμο.

Δημοσ.

re eiste sovaroi?pate kala?exoume tin timi na exoume 2 gynaikares san tin MariaTs kai ti cristina,kai lete na plinoun piata?den pate kala.sevasmos sto gynaikio fyllo!ban kateytheian.

Δημοσ.

blueviper ολα καλα και συμφωνώ μ'αυτα που γράφεις, μαλιστα θα ηθελα πολυ να συμμετέχω σε τέτοιο ακριβώς ονειρώδες και ειδυλλιακό περιβάλλον. Ξεχνας ομως να συνυπολογίσεις και να αναφέρεις οτι δεν υπάρχει φυσική υπόσταση των χρηστών παρα μονο δυκτιακή και (κατα 80% συμφωνα με κατα καιρούς επιστημονικές ερευνες) παραπλανητική απο την πραγματική εικόνα -προφιλ- του κάθε χρήστη.

Ετσι λοιπον υπάρχουν περιπτώσεις που καποιος που ενω εγω θεωρω πως συζητά σοβαρά και μονο διαφωνεί κάθετα με την άποψή μου, αντίθετα αυτος απλως προκαλεί με σκοπό να με εκνευρίσει, γιατι προφανως ειναι το βίτσιο του , το κόμπλεξ του, να τσιτώνει τους αλλους ανθρώπους για να ...γουστάρει! Η απόδειξη γι'αυτο που λεω ειναι οτι οσες μα οσες φορες συμβαίνει αυτο , παντα το θέμα της συζήτησης αλλαζει απο τη διαφωνία στο θέμα (πχ. το βρακί της Παπαρίζου ή η διχοτόμηση της Κυπρου , δεν εχει σημασία) σε προσωπική αντιπαράθεση για το πόσο ηλίθιος, κομπλεξικός, καραγκιόζης ή με οτι αλλο ευκολα "τσιμπάει" ο χρήστης-θύμα. Δεν πρόκειται δηλαδη για διασταση απόψεων που καταλήγει σε διαπληκτισμό λόγω ισχυρών προσωπικοτήτων, αντίθετα ειναι η κλασσική περίπτωση οπου κάποιος δεν χωνεύει τον αλλο και του σπάει τα νεύρα. (Ειτε τον γνωρίζει ειτε οχι, κι εδω επεισέρχεται η ψυχιατρική εξέταση!). Ειναι μια -περα για περα- ξεδιάντροπη συμπεριφορά..

Οσο για τους γέρους του muppet show, διαφωνώ, η θέση τους ειναι μονο σε κωμικές εκπομπές της TV, οχι σε forums που θελει να λέγεται σοβαρός χώρος (τεχνικών κυριως) συζητήσεων. Τουλάχιστον αν πρεπει αναγκαστικά να τους ανεχτούμε, ας αυτο-ορισθούν ως Muppet1 , Muppet2, Muppet3 κτλ για να τους αναγνωρίζουμε ευκολα και να αγνοούμε ή να διασκεδάζουμε με τις γραφικότατες τοποθετήσεις τους. Διαφορετικά γίνονται απλως ...προκλητικοί και δύσκολα τους ξεχωρίζεις απο τους αγενείς.

Δημοσ.

Ο καθένας αντιδρά σε αυτού του τύπου τις συμπεριφορές διαφορετικά, προσωπικό παράδειγμα το εγκατέλειψα. Ξέρω αρκετό κόσμο που συμμετέχει εδώ από το '93, όταν η έννοια ελληνικό Internet ήταν μόνο για το γέλιο. Το παρακολουθώ όμως, μάλλον απο συνήθεια, αυτή η συνεχής τριβή μου με το site με έχει οδηγήσει να ξέρω ποιους να διαβάζω και να πέρνω στα σοβαρά. Υπάρχουν άτομα, εδώ μέσα, που διαφωνώ μαζί τους, πχ για το format που αναφέρθηκε παραπάνω, αλλά ως νοήμον άνθρωπος, ως κοινωνικό ον και ως άνθρωπος των φυσικών επιστημών, πρώτα σέβομαι το συνομιλητή μου, επικεντρώνομαι στο θέμα και τελικά αν έχω αντίθετη άποψη ή αποροία για αυτά που λέει, απλά ρωτάω και ξανακρίνω.

Ουσιαστικά αυτά που γράφω παραπάνω είναι τα ίδια που μου έλεγε και η δασκάλα μου στο νηπιαγωγείο...

Δημοσ.

red30...δε φαντάζομαι να λύσουμε εμείς προβλήματα που ταλανίζουν τα fora, λόγω των εγγενών αδυναμιών που κουβαλούν, από τις αρχές της ύπαρξής τους. Προσωπικά δε με ενδιαφέρει κι όλας. Πράττω κατά το δοκούν φροντίζοντας η συμπεριφορά μου να πρόσκειται αφενός στους κανόνες, αφετέρου να αποτελεί μια πιστή εικόνα του ψυχισμού μου απέναντι στη δυναμική "συναλλαγή" μου σε ένα μέσο. Αν νοιώσω την ανάγκη να τα "χώσω", κρίνοντας πως ο εκάστοτε συμμετέχοντας υποτιμά τη νοημοσύνη μου και τις νόρμες του forum, θα το πράξω χωρίς να εξετάσω ηθικολογίες ή περιμένοντας την αστυνομία του forum να δράσει, όταν δεν είναι κι όλας απαραίτητο. Όπως είπα δεν είναι όλα σωστό ή λάθος...ούτε οι πρωτογενείς συμπεριφορές, ούτε οι αντιδράσεις που επιφέρουν. Όπως λοιπόν θα κρίνω, θα στηλιτεύσω, θα κράξω ακόμα ακόμα ένα κείμενο που διαβάζω, έτσι θα με κρίνουν κι οι υπόλοιποι γι' αυτή μου τη στάση και θα προχωρήσει το πράγμα...

Τα παραπάνω που περιγράφεις είναι τακτικές ενός σαφώς ορισμένου troll που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να προκαλέσει flame. Μιλάμε για ειδικές περιπτώσεις ατόμων, που η συμμετοχή τους εδώ μέσα έχει έναν αμιγώς κακοπροαίρετο χαρακτήρα...κι αυτή όμως είτε θα οστρακισθεί από τη γενικότερη στάση και τους μηχανισμούς αυτοπροστασίας του forum, είτε θα τύχει μέριμνας από τους mods, αν το πράγμα έχει παρεκτραπεί.

Δεν αισθάνομαι πάντως πως διαφοροποιούμαστε κι ιδιαίτερα από όσα καλώς ή κακώς καταδικάζουμε, στο βαθμό που κι αυτό το thread καλείται να υποδείξει στους υπόλοιπους πως πρέπει να ενεργούν, στους δε mods τι να προλαμβάνουν και που να αναλαμβάνουν κατά περίπτωση. Αν έχουμε δίκιο ή όχι αυτό θα το δείξει η πορεία κι ο χρόνος. Δε νομίζω όμως πως θα αλλάξει και τίποτα. Κι οι "δικοί" μου θεωρούμενοι ενοχλητικοί θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να με εκνευρίζουν με την οκνηρία και ανοησία τους (όπως κι εγώ αυτούς) κι οι "δικοί" σου γέροι του Muppet Show θα διαβιούν όπως συμβαίνει παντού και πάντα.

Δημοσ.
re eiste sovaroi?pate kala?exoume tin timi na exoume 2 gynaikares san tin MariaTs kai ti cristina,kai lete na plinoun piata?den pate kala.sevasmos sto gynaikio fyllo!ban kateytheian.

offtopic: Το γυναικείο φύλο τον τελευταίο αιώνα έχει απολαύσει αρκετό σεβασμό και έχει αναβαθμιστεί με την απόκτηση πολλών δικαιωμάτων (καμιάς όμως καινούργιας υποχρέωσης). Οπότε καιρός να σεβαστούμε και λίγο το έρμο το αντρικό φύλο. Επι του προκειμένου λοιπόν αν είναι να σκυλοβρίσω ως κακός χρήστης τον άλλο, δε θα φιλτράρω τα λόγια μου επειδή είναι γυναίκα, άντρας ή κάτι άλλο απροσδιόριστο

Δημοσ.

pistevo oti den iparxoun provlimata simperiforas sto xoro ke afta ta memonomena pu iparxun paramerizonte me adiaforia .sto sinolo iparxi katanoisi ke gia afto to logo pira ke ego tin apofasi na gino melos mazi me arketus filus mu ke exume vri tis liseis se polla provlimata mas.giati oloi gnorizume oti i gnosi prepi na mirazete.tora an iprxun ke merikoi kobleksikoi pu enoxlisan ton red30 nomizo oti den aksizei na asxolithei alo mazi tus.oi ipoloipoi eparkume ke imaste arketes hiliades gia na kalipsume tis opies aprepis simperifores.thanks pu me diavasate.

Δημοσ.
Το θέμα με το search, το "google it first", τα <παράνομα> topics και τη λειτουργία του forum γενικότερα ειναι φαντάζομαι υπόθεση των διαχειριστών. Αν κάποιος δεν ξέρει να κάνει google κανε το εσυ γι'αυτον και δώστου το.

sorry??? giati? epidi variete na katsei na psaksei mesa sta apotelsmata tou google tha tou to kanei alos?

Δημοσ.
sorry??? giati? epidi variete na katsei na psaksei mesa sta apotelsmata tou google tha tou to kanei alos?

Να μήν υπαρχει ένας πίνακας ανακοινώσεων, κάτι να βάζαμε αγγελιες "Ψάχνω σπίτι μέχρι 100 τετραγωνικά, σχετικά νέο, περιοχή Γκύζη, το πολύ 600 euro. Μπορείτε να μου το βρείτε γιατί εγω βαριέμαι;"

Η ακόμα καλύτερα..

"Ποιος μπορεί να μου φτιάξει την φορολογική μου δηλωση. Ευχαριστώ!";

Δημοσ.
...κάτι να βάζαμε αγγελιες "Ψάχνω σπίτι μέχρι 100 τετραγωνικά, σχετικά νέο, περιοχή Γκύζη, το πολύ 600 euro. Μπορείτε να μου το βρείτε γιατί εγω βαριέμαι;"...
Εδώ που τα λέμε... :idea:

Μιά κατηγορία "Μεσιτικά Γραφεία" στο skroutz... :-P :-P :-P

Δημοσ.

Re paidia borei o allos na min einai eksikiwmenos me to google h me to search tou forum kai gi auto na anigei kainourio thema.Emeis ipoxrewsi mas einai na tou ipodiksoume mia fora to swsto tropo diladi na psaxnei mesw tou search.An bebaia o sigekrimenos xristis sinexizei kai anigei themata xwris na kanei search tote apla ton agnooume!!oute eironeuomaste oute tipota !simfwnw me ton red30

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...