Προς το περιεχόμενο

Κάκιστη ή προκλητική συμπεριφορά μελών!

red30

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους.

Εχω παρατηρήσει (αλλα και εχω υποστεί!) το τελευταίο διάστημα των 8-10 μηνών αρκετές επιθέσεις "παλιοσειρών" προς νεους ή σχετικά νέους χρήστες. Γενικά οι επιθέσεις χαρακτηρίζονται απο τα παρακάτω:

α) Προσωπικές προσβολες με αποστοχασμό του θέματος της συζήτησης πχ. "και που το ξέρεις εσυ ρε φίλε" ή "τι μ****ες ρωτας" , "εισαι πολυ ασχετος , το τάδε μονο εγω το ξέρω " , "ποιός εισαι εσυ που μας δίνεις συμβουλές" κτλ χρησιμοποιώντας βεβαιως ο καθένας διαφορετική διατύπωση. Ειναι αδύνατο να φανταστώ την αιτία τέτοιας επίθεσης σε κάποιον που δεν γνωρίζουμε προσωπικά, ισως μονο με ψυχιατρική εξέταση να ορίζεται.

β) Ειρωνικά και προκλητικά σχόλια απο 2-3 μιας εκάστοτε <κλίκας> που μπαίνουν ταυτόχρονα ως αλεξιπτωτιστές σ'ενα θέμα και το κάνουν μαντάρα, προφανως αφου εχουν προηγουμένως επικοινωνήσει μεσω MSN ή απλως βρέθηκαν στον ιδιο χώρο. Μιλάω για online εκδοση του κοινως λεγομένου Bullying(http://www.education.unisa.edu.au/bullying/define.html)

γ) Μεμονωμένα περιστατικά επίθεσης σε κάποια προσωπική γενική ή τεχνική άποψη κάποιου μέλους (αν η συγκεκριμένη αποψη ειναι σωστη ή οχι δεν με ενδιαφέρει στο συλλογισμό μου). Προκειται για τις απαντήσεις-προκλήσεις τύπου "τι μας λες κι εσυ ρε φίλε", "τι ασχολούμαστε μ'αυτα", "κανε πρωτα google και μετα ρώτα μας", "τι μας απασχολείς εχουμε και δουλειές" κτλ. Εμφανώς προέρχονται απο άτομα φορτισμένα απο τα καθημερινά τους προβλήματα που θεωρούν αναιτίως οτι κάποιος τους φορτώνει τα προβλήματά τους ή ακομα χειρότερα προσπαθούν να ξεσπάσουν οποια πίεση δέχονται απο αφεντικά/συζύγους και να γίνουν για λίγο ..."μάγκες".

δ) Το κυνηγι της γάτας με το ποντίκι. Στην κατηγορία αυτη ανηκουν επιθέσεις απο πλήθος χρηστών με πολυ ελευθερο χρόνο, που ψάχνουν συγκεκριμένους χρήστες-θύματα για να επιτεθούν. Τα θύματα τα επιλέγουν ειτε απο παλιότερη διαφωνία/διαπληκτισμό ειτε απο προσωπική εμπάθεια για τις απόψεις, τις γνώσεις ή την αδυναμία τους να επιτεθούν πρώτοι. Οταν λοιπον τους βρούνε <μπόσικους> τους αρχιζουν στις <γρήγορες>....

ε) Τελος, η τεχνοκρατική επίθεση ή αλλιως φασκελοκουκούλωστα-πίσω-απο-το-server! Πρόκειται για επιθέσεις που ξεκινούν ή τελειώνουν με εκφράσεις οπως "..μας τρως και το χώρο στο server" , "....δηλαδη εκατσα και διάβασα 15 σελίδες", "εχασα το χρόνο μου", "μας τρως το bandwidth" και αλλα τέτοια κωμικοτραγικά. Στην σοβαρότερη μορφή τους δανείζονται ενα "μπατσόσημο" και κάνουν κουμάντο πχ. "Κλείστο moderator" , "που 'σαι moderator", "αμα σε δεί ο moderator", ωσαν να βρίσκονται Κηφισίας & Αλεξάνδρας και ρυθμίζουν την κίνηση (με ύφος Ταξίαρχου!). Λες κι ο moderator θα μεταμορφωθεί απο άνθρωπος σε μπαμπούλα Δικαστή ή μηπως σε σοφό αρχαίο Φιλόσοφο που τα ξέρει ολα θα κρίνει ολόσωστα;;;; Ολα τα παραπάνω βεβαια ειναι προσχήματα για την ελλειψη επιχειρημάτων αρα πρεπει (για τη λογική τους) να τελειώνει και το θέμα γιατι δεν έχουν κατι αλλο να προσθέσουν.

Ειναι λοιπον μονο η ιδεα μου ή οντως κάτι βρωμάει;

Πρέπει να ανέχομαστε ή οχι τις επιθέσεις; Οι κανονες λένε ναι , η υπομονή ομως οχι! Οπως λοιπον εγω θα πνίξω την επιθυμία μου να ξεχesω κάποιον, ετσι δεν πρέπει κι αυτος να πνίξει την επιθυμία του να μου "την πεί" ή απλως να "γκρινιάξει" οταν τον ενοχλεί κάποιο θέμα; Ειναι υποχρεωτικό να απαντήσει κάποιος στο θέμα που τον ενοχλεί εστω και αισθητικά οτι υπάρχει ; ΟΧΙ . Ειναι υποχρεωτικό να αποδεχθούν ολοι οσες π@π@ριες γράφει ο καθένας απο μας; ΟΧΙ . ΕΙΝΑΙ ομως υποχρεωτικό να σεβόμαστε τους υπόλοιπους, κι αυτο δε με ενδιαφέρει αν το γράφουν οι κανόνες του φόρουμ, το γράφουν οι κανόνες των ανθρώπων. Δυστυχως διαπιστώνω (γι'αυτο ανοιξα το θέμα!) οτι πολλοί "ανθρωποι" λειτουργούν με δικούς τους κανόνες και πολλοι απο εμας απλως τους ανεχόμαστε....

Θα ημουν αιθεροβάμων βεβαιως αν πίστευα πως με μια κουβέντα εδω θα αλλάξουμε τον κόσμο που ετσι ζει και συμπεριφέρεται καθε μέρα γύρω μας αλλα τουλάχιστον εδω στο φόρουμ ας μη το επικροτούμε κιολας με την απάθεια σ'αυτα τα συχνότατα περιστατικά. Θα ηθελα την άποψη και των χρηστών και των διαχειριστών ,ευχαριστω για το χώρο & το χρόνο που διαθέσατε.

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Den grafw oute eimai melos alla parakolouthw arketa ksena forum kai den isxiei tpt apo ta parapanw, ta opoia einai kathara pistevw to sistima tou ellina "o palios einai alliws" alla den kaneis den kserei pws... arkei to alliws!

Den nomizw na allaksei pote afto file mou, profanws tsampa kourastikes na grafeis ena toso simantiko-asimanto thread... :(

Δημοσ.

mia fora eipa tin gnomi mou,oti kanw sixna format,giati thelw na exw to pc mou monimos stin tsita,pantakatharo,taxytato,kai dystixos oti me ta antivirus-utilities,pou yparxoun,den eimai ikanopoiimenos plireis,kai anagkazomai sinexeia na kanw format.episeis,itan mexri kai prin 2 mines i douleia mou na kanw sinexeia format,kai na dokimazo kainouria pramata.eipa 2-3 apopseis,simfona me dikes mou meletes,panw sto thema <<pos na stisete ena dinato mixanima>>,kai pesane oloi panw mou na me fane.milame gia mia epithesi 30-40 atomon,se post,kai se pvt minimata.aparadekto.

isos na fainontousan koufa ayta pou egrafa,alla otan milisame me 4-5 xristes,xronia parousias se ayto to foroum,kai tous eksigisa pio analitika ayta pou egrapsa,katalavan to lathos tous,mou zitisan signomi,kai mou eipan oti en merei,exw dikio se ayta pou egrapsa sto sigkekrimeno post.apla mou eipan,den ta egrapsa ligo pio analitika,oste na katalabei o xristis,tin skepsi mou.

2)mou tin dinoun sigkekrimenoi xristes,(ama theloun oi mod,na anaferw kai onomata),oi opoioi,se oti postareis,sto kapaki postaroun sinexeia me quote,panw apo tis apantiseis sou,me skopo na kanoune tous eksipnous.

Δημοσ.

2)mou tin dinoun sigkekrimenoi xristes' date='(ama theloun oi mod,na anaferw kai onomata),oi opoioi,se oti postareis,sto kapaki postaroun sinexeia me quote,panw apo tis apantiseis sou,me skopo na kanoune tous eksipnous.[/quote']

kati san ton eyaggelato pou sxoleiazei stis eidiseis ena prama!poli spastiko.kai den apantoun se ayto pou grafeis,apla se eironeyontai.

kai distixos,exw faei ban,esto kai 2 meres,gia mia apli plakitsa se ena filo,exw faei ban 10 meres,epeidei evrisa ena palikari,to opoio me eixe brisei aytos se pvt prota,kai genikos kapote ayti i katastasi prepei na ksekatharisei.

Δημοσ.

Πες τα ρε Bill! Εμένα πάντως αυτό που με ενοχλεί περισσότερο απ'όλα είναι η "ρουφιανιά" στις κάφρο-ερωτήσεις του στυλ:

- Παιδιά, από ποιό πειρατικό site να κατεβάσω το τάδε παιχνίδι ?

- Φίλε, ετοιμάσου για ban/ Φίλε, δες τους κανόνες και βούλωστο/ Κάποιος mod να κλειδώσει το thread!

Και μιλάω προφανώς για απαντήσεις ατόμων που δεν είναι moderators, απλώς την έχουν δει "παλιοί" εδώ και πουλάνε ύφος.

Τώρα για τα υπόλοιπα που λέτε, εμένα προσωπικά δεν μου έχει τύχει να παρεξηγηθώ με κάποιο μέλος (τουλάχιστον όχι πρόσφατα και με εξαίρεση κάποιες πολιτισμένες διαφωνίες σε καυτά -εκ φύσεως- θέματα όπως "xbox vs. ps2" ή σε σχόλια για το pes5, που όμως γίνονται πάντα καλοπροαίρετα).

Παλιότερα βέβαια (που έδινα περισσότερη σημασία) είχα "αρπαχτεί" με διάφορους εδώ που έχουν την εντύπωση ότι η γνώμη τους είναι νόμος και πρέπει να την υπερασπίζονται μέχρι τελικής πτώσεως και ξεφτυλισμό του "αντιπάλου".

Αλλά τι λέμε..εδώ υπάρχουν άνθρωποι στο forum με εντυπωσιακή παρουσία (4.000+ posts) που τα μισά από αυτά απλώς κράζουν τους άλλους χρήστες όταν διαφωνούν μαζί τους.

Δημοσ.

Συμφωνω με τα περισσοτερα, αλλα δε νομιζω οτι ειναι κακο να πεις σε καποιον να διαβασει τους κανονες αν ειναι προφανες οτι τους παραβαινει. Αυτο με ταυτοχρονη αναφορα του μηνυματος νομιζω οτι αρκει. Σχολια οπως "Κλειδωστε το", "Ερχεται ban", "Που ειναι τα κλειδια", ... μαλλον περιττευουν. Αν και τελικα θα καταληξουν στο /dev/null μαζι με το thread.

Δημοσ.

entaksei,gia na leme tin alitheia,yparxoun kai orismena pedia,pou lene ...........erxete o duke,i paredwse eisai edw?ayta exoun plaka ok!yparxoun kai kati xristes,pou kanoun ayto pou kanei o paredwse kai oi alloi mod,pou grafoun...crack?serial?gia des edw kai edw,kai otan kaneis klik,sou petaei ti selida me tous orous xrisis tou forum!opa re magkes!giname oloi moderators!

den lew,na enimeroseis ton moderator se pvt,kai aytos na praksei opos kserei,kai opos pisteyei oti prepei na praksei.oxi omos na to paizoume eksipnoi,me skopo na ginoume senior member,i gold member,ktl.

prosopika egw,kserontas oti me exoun balei sto mati 3-4 atoma,kai tha sxoliasoun to paramikro,prin rotiso kati sto forum,rotaw prota ton nzeppos,i 2-3 alla kala pedia,mipos kseroun na apantisoun se mia aporia mou.

kai den milame gia palious xristes mono.mx giannis platano,billpeppas,kai arketa alla palikaria,einai mia xara,oute eironeyontai,oute sxoliazoun.sinithos aytoi oi kseroles,einai ton 900-2500 minimaton!

Δημοσ.

Εμένα πάλι δε μου τη σπάει η ειρωνία που εκτοξεύεται κατά καιρούς...άλλωστε μεγάλα παιδιά είμαστε, και την ειρωνία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κι όποια άλλη τοποθέτηση που δεν αντιβαίνει στους κανονισμούς...περισσότερο με ενοχλεί η διαφαινόμενη ραθυμία και νωχελικότητα του χρήστη που αντί να στρώσει τον πωπό του να μάθει 1-2 πράγματα, περιμένει να του τα φέρουν στο χαλάκι του σπιτιού του και να του πουν κι ευχαριστώ. Η νοοτροπία "βρήκα πόρτα και μπήκα", χωρίς να διαβάσουμε τους κανόνες, χωρίς να ενδιαφερθούμε για τo etiquette που ισχύει και με ύφος χιλίων καρδιναλίων να αξιώνουμε απαντήσεις και λύσεις. Εκεί όχι μόνο ειρωνία, αλλά και κράξιμο ολκής, στην περίπτωση που δεν έχουμε να κάνουμε με μια επιπολαιότητα της στιγμής, αλλά με μια συνέχεια συμπεριφοράς και στάσης που υποδηλώνει αδιαφορία για το χώρο που σε φιλοξενεί κι όλους εκείνους που διαβάζουν το post σου για να παράσχουν βοήθεια.

Υπάρχει search? Υπάρχει. Πόσοι το χρησιμοποιούν για να αντλήσουν μια πληροφορία, προτού καταλήξουν στην άμεση κι εύκολη λύση του ανοίγματος ενός thread κι όποιον πάρει ο χάρος? Εδώ ως και sticky υφίστανται και τα γράφουμε εκεί που δεν πιάνει μελάνι, αναπαράγοντας ερωτήσεις χιλιοαπαντημένες.

Ένα forum δεν μπορεί να μην είναι μια πιο χαλαρή απεικόνιση της κοινωνίας, ούτως ή άλλως. Φυσικά και θα εκνευριστείς με πράγματα που διαβάζεις, αναμενόμενα μπορεί και να ξεφύγεις, σε κάποια ανθρώπινα πλαίσια, για λεγόμενα που θεωρείς υπερβολικά, ανόητα και παράλογα. Αλλιώς θα μιλούσαμε για μια στείρα πολιτική ορθότητα, που έχει κατορθώσει να ευνουχίσει το συναισθηματικό αυθόρμητο στοιχείο.

Δημοσ.

Επειδή και εγώ παρατήρησα αυτό το φαινόμενο, πλέον βρήκα την λύση. Όταν δω κάτι εξώφθαλμο (crack, γερό βρισίδι, κτλ...) πατάω το μικρό το θαυμαστικό και το αναφέρω στον Moderator. Η μόνη λύση κατά την γνώμη μου!

Δημοσ.

Θα ήταν καφρίλα να αναφέρω οτι ο νεοέλληναράς είναι αμόρφωτος και απαίδευτος;

Όυτε εγώ διαβασά ποτέ τους όρους χρήσης του φόρουμ,δέν παύω όμως να ακολουθώ στοιχειώδεις κανόνες καλής συμπεριφοράς.

Τώρα αν ο κάθε κομπλεξικός ημιμαθής θέλει να κάνει τον καμόσο,γούστο του και καπέλο του.Τόσα ξέρει,τόσα λέει πίσω απο την "ανονυμία(;)" που του δίνει το ίντερνετ.Αν θέλουν οι συκεκριμένοι,όσοι είναι τελοσπάντων,να πουλήσουν τσαμπουκά,ας πάνε σε κανα γήπεδο.

Δημοσ.

Παρακολουθώ αρκετό καιρό το φόρουμ και συμφωνώ (και έχω διαπιστώσει) μόνο δύο απο αυτά που αναφέρεις.Το ένα είναι ο εξυπνακισμος και το άλλο το "έρχεται το ban" κτλπ.

Ίσως τα υπόλοιπα συναντόνται σε sections που δεν πολυπαρακολουθώ!

Πάντως μην τους πέρνεις όλους στα σοβαρά.Υπάρχουν αρκετοί που δεν ξέρουν τι λένε και αυτό δεν νομίζω να έχει να κάνει με την νοοτροπία του Έλληνα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...