Προς το περιεχόμενο

apo fat32 se ntfs xwris format?

alexb_10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τα Windows έχουν την ενσωματωμένη εντολή convert.exe γι' αυτό το σκοπό... Για τη σύνταξη κάνε ένα search εδώ, έχει ξανααναφερθεί...

Δημοσ.

Γίνετε με το partition magic το έχω κάνει πολλές φορές και δεν έχω χάσει δεδομένα ποτέ. Είναι και αρκετά γρήγορο.

Δημοσ.

Καλά είναι να μην το κάνεις,αν δε σου είναι απαραίτητο,γιατί σε μένα είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα!

Δημοσ.

Κάνε defrag (και Back-up τα απαραίτητα αρχεία) και δε θα έχεις πρόβλημα. Ειδικά αν έχεις πολλά μικρά αρχεία θα γλιτώσεις πολύ χώρο στο σκληρό δίσκο.

• Super Moderators
Δημοσ.

Το μέλος chris12 έδωσε ένα link. Εκεί είναι η λύση:

α. Start > Run.

β. Γράφουμε cmd.

γ. Στο παράθυρο που έχει ανοίξει (command prompt) γράφουμε convert /fs:NTFS Χ: (όπου Χ το drive που θέλουμε να μετατρέψουμε από FAT32 σε NTFS).

δ. Φτιάχνουμε καφέ και περιμένουμε κανά 10λεπτο-20λεπτο (ανάλογα το μέγεθος του δίσκου).

ε. Τελείωσε. Χαμογελάμε, ενώ σκεφτόμαστε ότι κάποιοι μας έλεγαν να βάλουμε το Partition Magic για να κάνουμε κάτι τόσο απλό ή ότι δεν γίνεται καθόλου.

Δημοσ.
Το μέλος chris12 έδωσε ένα link. Εκεί είναι η λύση:

α. Start > Run.

β. Γράφουμε cmd.

γ. Στο παράθυρο που έχει ανοίξει (command prompt) γράφουμε convert /fs:NTFS Χ: (όπου Χ το drive που θέλουμε να μετατρέψουμε από FAT32 σε NTFS).

δ. Φτιάχνουμε καφέ και περιμένουμε κανά 10λεπτο-20λεπτο (ανάλογα το μέγεθος του δίσκου).

ε. Τελείωσε. Χαμογελάμε' date=' ενώ σκεφτόμαστε ότι κάποιοι μας έλεγαν να βάλουμε το Partition Magic για να κάνουμε κάτι τόσο απλό ή ότι δεν γίνεται καθόλου.[/quote']

Paredwse ta eipes teleia!!!Etsi etsi.....

Δημοσ.

Χωρίς ρίσκο δε γίνεται τίποτα.

Δεν υπάρχει φόβος.

Φυσικά το έχω κάνει σε τρεις υπολογιστές και δεν είχα πρόβλημα.

Και αν σπάσει ο εξω απο εδω το ποδαρι του, θα κάνεις FORMAT.

• Super Moderators
Δημοσ.
Χωρίς ρίσκο δε γίνεται τίποτα.

[...]

Επιτέλους!!! :-D

Αυτό είναι η όλη φιλοσοφία των υπολογιστών. Ξέρω φίλο μου που άρχισε να ασχολείται με υπολογιστές μετά τα 40 του έτη, πάλεψε, ρώτησε, έψαξε, έκανε λάθη, έκανε format και τώρα πετάει.

Αν δεν δοκίμαζε, δεν θα μάθαινε.

Δημοσ.

Πιο πιθανό είναι να σε χτυπήσει κεραυνός στο σαλόνι σου παρά να αποτύχει η convert. Η convert έπαιζε αυτόματα κατα το setup των windows μετά το copy για μια δεκαετία στα ΝΤ (άλλο αν δεν το καταλάβαιναν πολλοί).

Δημοσ.

Οπως είπε και ο paredwse

Βγες στο DOS και γράψε: CONVERT X: /FS:NTFS

όπου Χ το letter του δίσκου σου.

Αυτή η εντολή θα μετατρέψει το δίσκο σε NTFS χωρίς να χάσεις κανένα αρχείο (δεν κάνει format δηλαδή!)

Οταν ετρεξα την εντολή convert f: /fs:ntfs (f ειναι ο εξωτερικος), μου εβγαλε οτι ο δίσκος εχει σφάλματα και δεν εκανε την μετατροπή.

Η λύση ήταν το chkdsk f:/f

Ελεγχος του δίσκου για σφάλματα και επιδιόρθωση με την παράμετρο /f.

Το παλιό καλό DOS κάνει θαύματα.

Δημοσ.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σου δουλέψει,αλλά σε μένα για παράδειγμα που το έκανα,το μόνο που είδα ήταν μια πολύ μεγάλη επιβράδυνση στην ταχύτητα του σκληρού μου δίσκου.Πολλές φορές στην εκκίνηση μου έβγαζε μπλε οθόνες και γενικότερα δε μου κάθησε καλά!Ελπίζω εσύ να μην έχεις τέτοια προβλήματα!Καλή τύχη!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...