NeTeD Δημοσ. 4 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2006 Αυτό είναι και ένα από τα καλά του. Δεν υπάρχουν ασυμβατότητες' date=' είναι όλα ελεγμένα για να δουλεύουν άψογα. Πολλοί βλέπουν την πληθώρα hardware που υπάρχει στο χώρο του pc θετικά. Ο αντίποδας είναι ότι οι κατασκευαστές OS πρέπει να λάβουν υπ' όψην τους πολύ μεγάλο αριθμό πιθανών συνθέσεων και τις ασυμβατότητες που μπορεί να υπάρξουν, τους οδηγούς που πρέπει να γραφτούν κτλ.[/quote'] Πολύ σωστός. Αυτό ουσιαστικά είναι το ζουμί και το "μυστικό" της σταθερότητας των Mac. Όλα ελεγμένα, όλα γραμμένα για specific hardware, όλα δεμένα άρτια μεταξύ τους. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι δε μπορείς να φτιάξεις ένα υπερσταθερό PC. Απλά στους Mac αυτό συμβαίνει by default ένω στα PC πάντα υπάρχει ένα περιθώριο πιθανοτήτων να μη σου κάτσει κάτι καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
worldcitizen Δημοσ. 5 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2006 NaTeD εγώ από τον ελάχιστο καιρό που χρισιμοποιώ Mac έχω καταλάβει ότι δεν είναι μόνο ζήτημα Hardware αλλά και Software... Πάρε το παράδειγμα PC με Windows και Linux.. Με το Mac εγώ κατάλαβα ότι οι υπολογιστές είναι όπως θα έπρεπε να είναι (όταν δουλεύουν).. Απλά σου στερούν σε ένα μεγάλο βαθμό το βάλε-βγάλε DIY και ότι συνεπάγεται, σε Hardware... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mjmj Δημοσ. 5 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2006 Tι ειναι το DIY? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grigas Δημοσ. 5 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2006 Do It Yourself (Φτιάξτο μόνος σου) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sugoruyo Δημοσ. 5 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2006 To DIY είναι μέρος της γοητείας για μένα αλλά: -όταν θέλω μηχάνημα να δω ταινία δε θέλω να πρήζομαι με το DMA του DVD-drive, τον decoder που έχουν τα windows, το libdvddcss του linux κ.ο.κ -όταν θέλω να δω 2 σελίδες στο νετ και να κατεβάσω 5 πράματα από κανα p2p δε μπορώ να κάνω compile όλους του clones που έχει το linux ή να ανησυχώ για το spyware των windows p2p progs. Μπορεί κανείς να βρει άπειρα τέτοια. Τελικά το να πεις ότι τα mac είναι τα καλύτερα desktop μηχανήματα είναι απλώς αντικειμενικό και τίποτα άλλο. Τώρα αν κάποιοι θέλουν να παίζουν το παραμικρό προγραμματάκι στο tucows γούστο τους καπέλο τους. Εγώ απλά δηλώνω ότι το mini μου κατεβάζει ή κανει encode [αργεί σε σχέση με το 3λιτρο p4 αλλά το κάνει] ταινίες και βίντεο το βράδυ στο ενάμιση μέτρο από το κεφάλι μου δεν το ακούω καν, ενώ έχει δουλέψει ακόμα και 94 μέρες χωρίς standby/reboot/shutdown [μιλάμε για desktop, όχι για server]. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
--b}{d-- Δημοσ. 5 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2006 Μην ξεχνάς τον παράγοντα της παραγωγικότητας όμως sugoruyo. Προτού υποβαθμίσεις με τέτοια άνεση την πληθώρα των προγραμμάτων που κυκλοφορούν στις άλλες πλατφόρμες, θυμίσου πως δεν πρόκειται απλά για έναν ωκεανό από άχρηστα παιχνιδάκια και eye-candies αλλά για πολλούς είναι μια τεράστια συλλογή από λύσεις. Εγώ για παράδειγμα μέσα από αυτόν τον μικρόκοσμο των "προγραμμάτων στο tucows" έχω καταφέρει έναν σχεδόν αυτόματο εξελληνισμό των greeklish mp3s με μεγάλη άνεση. Κάτι που αμφιβάλλω πως μπορεί να επιτευχεί στον mac όπου και οι επιλογές είναι αυστηρά περιορισμένες. Και για να μην παρεξηγηθώ εννοείται πως δεν τίθεται θέμα σύγκρισης σαν λειτουργικά, απλώς θέλω να δείξω πως η γιγαντιαία αυτή κοινότητα των προγραμμάτων κάθε άλλο παρά ασήμαντο είναι. Και ξέρω πως θα 'μαράζώνα' χωρίς αυτά, σε ένα στείρο περιβάλλον όπου καλύπτονται μόνο οι βασικές μου ανάγκες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bchris Δημοσ. 5 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2006 Ποιος ειπε οτι ειναι στειρο το macintosh απο προγραμματα? Απλα δεν εχει τοσα οσα αλες πλατφορμες. Κι απο την στιγμη που ολο και πιο πολυς κοσμος θα εχει mac, τοσο και πιο πολλα προγραμματα θα γραφονται. BTW: Ελπιζω να χρησιμοποιεις unicode για τα mp3 σου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sugoruyo Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 -']Προτού υποβαθμίσεις με τέτοια άνεση την πληθώρα των προγραμμάτων που κυκλοφορούν στις άλλες πλατφόρμες' date=' θυμίσου πως δεν πρόκειται απλά για έναν ωκεανό από άχρηστα παιχνιδάκια και eye-candies αλλά για πολλούς είναι μια τεράστια συλλογή από λύσεις.[/quote'] Το πήρες λίγο ζαβά. Δεν υποβάθμισα τα πραγματικά χρήσιμα προγράμματα. Μερικά όντως μου λείπουν από τα windows. Εδώ όμως έρχονται μερικοί και μας παρουσιάζουν το πιο άκυρο και obscure πρόγραμμα ως απόδειξη του ότι το mac δεν αξίζει τα λ7 του. Και ο/η bchris έχει δίκιο, όσο πιο δημοφιλή γίνονται τα λειτουργικά τόσο αυξάνονται οι επιλογές σου. Εξ'άλλου μην ξεχνάμε ότι μεγάλο ποσοστό από αυτά τα utilities [με τον όρο προγραμματάκια αναφέρομαι σε utilities -δε μιλάω υποτιμητικά] αφορούν τη συντήρηση του συστήματος στα windows, κάτι το οποίο στο mac osx δεν είναι απαραίτητο εκ φύσεως. Απλά λέω ότι προσωπικά η έλλειψη τόσων μικρόπρογραμμάτων και λύσεων δε με αποτρέπει από το να χρησιμοποιώ το mac. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mjmj Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Μανωλη πως παει η εμπειρια με τα mac? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 den exw parei akoma.eimai sthn anamoni.alla tha parw.to exw apofasisei Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tery1 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 1 λεξη εχω να σας πω σε οσους δεν εχουν καν δει να δουλευει ενα μακ ΕΛΕΟΣ!!!! με μακ ασχολουμε περι τα 7 χρονια με πισι στα 10+ λογο δουλειας(netcafe)! 3 φιλοι μου πισακιδες μεχρι θανατου πηρανε φετος μακμινι και οι πρωτες λεξεις που ειπανε ειναι,,,, ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ(WINDOWS) Σε οσους μιλανε εδω χωρις να γνωριζουν απλα γινονται ρεζιλη και δημιουργουν καραφλιαζμα σε χρηστες του ιντερνετ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mjmj Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Μανωλη τον πηρες τον Mac? Τι λεει, για πες μας την εμπειρια σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtaranti Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Πουλάω PowerBook G4 12" 1Ghz. Αν θέλεις να συζυτήσουμε την τιμή στείλε mail στο [email protected] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mjmj Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 1 λεξη εχω να σας πω σε οσους δεν εχουν καν δει να δουλευει ενα μακΕΛΕΟΣ!!!! με μακ ασχολουμε περι τα 7 χρονια με πισι στα 10+ λογο δουλειας(netcafe)! 3 φιλοι μου πισακιδες μεχρι θανατου πηρανε φετος μακμινι και οι πρωτες λεξεις που ειπανε ειναι' date=',,, ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ(WINDOWS) Σε οσους μιλανε εδω χωρις να γνωριζουν απλα γινονται ρεζιλη και δημιουργουν καραφλιαζμα σε χρηστες του ιντερνετ[/quote'] Πες μας κι αλλες τετοιες εμπειριες να πορωθουμε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gogos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2006 kalitera na min pouliseis to stathero aplws na tou kaneis mia anbathmisi se intel core 2 duo kai tha trxeis mac ston ypologistaro sou! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.