Προς το περιεχόμενο

Έχασα την μπάλα.Διαβάστε το

ΜΑΝΩΛΗΣ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
παρακαλω,αλιμονο,μια κοινοτητα ειμαστε,ο καθεις το λιθαρακι του

To 9ema einai oti me auta pou grafei o Giannnni 9a mas paroun me tis petres. Kai ta troll apo oso 3erw petane megala kotrwnia :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

paredwse, stou koufou thn porta .... kleis' thn :)

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

meredoth: ναι η aplle χρησιμοποιεί mac servers! δεν έκανα κανένα σχόλιο για τα mac servers, απλά απάντησα στο "δε ξέρω αν υπάρχουν mac servers"

• Super Moderators
Δημοσ.
paredwse troll na peis thn mana sou... exei perisoteres omoiothtes.

Να'σαι καλά, θα της το μεταφέρω. :)

Ο πλούτος των επιχειρημάτων σου με αφήνει άφωνο.

ΥΓ: Δυστυχώς δεν πρόλαβα να δω εγκαίρως το παραπάνω και, τώρα που μπήκα, ήσουν ήδη banned. Κρίμα...

• Super Moderators
Δημοσ.

Παρακαλω,το καλο ειναι οτι οτιδηποτε βρισκει ο καθενας μας το προσθετει και συνεχως εξελισσεται.Ισως καποιος στην αρχη να μην γνωριζει το ποσο δωρεαν λογισμικο υπαρχει και να μην τολμα το βημα προς το Mac,ιδιαιτερα δε οταν δεν υπαρχει ο γνωστος/φιλος Μακακιας :)

Δημοσ.

καλό θα ήταν όποια απο αυτά δοκιμάζουμε να τα προσθέτουμε στο αντίστοιχο thread του insomnia μαζί με ένα σχόλιο...

Δημοσ.

να κάνω κι εγω μια ερωτησούλα;

Επειδή δεν μπορώ να αγοράσω μακ αυτή την περίοδο αλλά θέλω να πάρω μια γεύση, εκείνη η ιστορία με το Freebsd και το Darwin που λέγαμε στην πρώτη σελίδα τι απατήσεις έχει σε hardware;

Θα τα σηκώνει το παλιό μου Pc που εχω θαμμένο στην ντουλάπα και δεν θυμάμαι καν τα χαρακτηριστικά του;

με μια μικρούλα αναβάθμιση ίσως;

Δημοσ.
να κάνω κι εγω μια ερωτησούλα;

Επειδή δεν μπορώ να αγοράσω μακ αυτή την περίοδο αλλά θέλω να πάρω μια γεύση' date=' εκείνη η ιστορία με το Freebsd και το Darwin που λέγαμε στην πρώτη σελίδα τι απατήσεις έχει σε hardware;

Θα τα σηκώνει το παλιό μου Pc που εχω θαμμένο στην ντουλάπα και δεν θυμάμαι καν τα χαρακτηριστικά του;

με μια μικρούλα αναβάθμιση ίσως;[/quote']

Δεν ξερω αν σε ενδιαφερει αλλα υπαρχει κι η δυνατοτητα [/url]Mac OS X on x86

που περιγραφεται στο τοπικ

Δημοσ.

Καθώς και αυτό http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=116049

Thanks Mac4all για την λίστα! Για την ώρα βολεύομαι με τα... screenshots :D

Περίμενα το ιντελικό μακμίνι αλλά μου άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις (με χάλασαν ο σκληρός και η τιμή, όσο να'ναι και το κύκλωμα γραφικών) :(

Δημοσ.

Meredoth θα σε παρακαλούσα, αν έχεις όρεξη βέβαια, να ανοίξεις ένα καινούριο topic με λεπτομέρειες σχετικά με το στήσιμο darwin ala mac.

Πιστεύω πολλοί θα ενδιαφέρoνται.

Δημοσ.

θερμη παρακληση στους παραθυροφυλλους....μη κανετε install το osx σε PC...ειναι προσβολη! πατε στη rainbow να σας κανουν κανα demo καλυτερα...σε αυτα τα σκατοκουτια τι να μπει το osx...

τσ τσ τσ...

αν ειστε για switch να το κανετε, μην μασατε δεν θα μετανιωσετε σε τιποτα.

Δημοσ.

Εγώ απλώς θα επαναλάβω:

Η νονά μου που ασχολείται με DTP το κάνει σε mac από το '88.

Έχει 3 mac.

1988 Apple Classic Ci

1997 Apple PowerMac G4 450MHz

2004 Apple MacMini 1.25GHz

Τα 2 τελευταία τρέχουν Tiger. Ακόμα και το πρώτο συνεχίζει να δουλεύει με αμείωτη απόκριση στο OS (ναι ακόμα και πριν μπει *NIX από κάτω) μετά από τόσα χρόνια. Περιττό να αναφέρω ότι μέχρι να πάρει pc με windoze δεν ήξερε το format ούτε καν στα floppies...

Τα συμπεράσματα δικά σας :)

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι θα θες να αγορασεις ενα εξαρτημα(πχ μια καρτα) και θα πρεπει να τρεχεις σε 2-3 μαγαζια μονο, κι οχι σε ενα απο τα χιλιαδες που εχουν pc.(κι ενα στη γειτονια σου)

Σεβομαι τους Mac, μακαρι ηταν τοσο εξαπλωμενοι οσο τα win-pc αλλα εζησα μια φορα την απομονωση και την ελλειψη υποστηριξης στην Amiga(φανταστικο μηχανημα-το ξερετε ολοι) και δεν θελω να ξαναζησω τα ιδια με τα mac. Την υποστηριξα μεχρι που ...δεν πηγαινε αλλο. Μετα απλα μαζοχιζομουνα. Δεν το ξανακανω. Μπορει το Mac να ειναι οτι καλυτερο αλλα τελικα δεν φτανει μονο αυτο στο συγχρονο κοσμο. Ο Μπιλακος εχει φροντισει να απλωσει πολυ καλα τα πλοκαμια του...

Τους βγαζω το καπελο, αλλα...

Δημοσ.

Αυτό που σου ξεφεύγει είναι ότι στο mac εσωτερικό hardware δεν αλλάζεις έτσι όπως αλλάζεις στο pc.

Αν δεν είσαι gamer [είπαμε το mac δεν είναι για παιχνίδια] τότε τι λόγο έχεις να θες να αλλάξεις πχ τη VGA του mac σου; Αφού έτσι κι αλλιώς δεν παίζει να βρεις drivers αν δεν είναι από αυτές που βάζει η Apple η ίδια.

Να μου πεις ότι θες να κάνεις ηχογραφήσεις και θα βάλεις καλύτερη κάρτα ήχου; Δε θα πας όμως στο Πλαίσιο και το Multirama για κάρτα ήχου που να κάνει τέτοιες δουλειές, έτσι δεν είναι;

Για εξωτερικό hardware δεν τίθεται θέμα ασυμβατότητας, εκτός κι αν μιλάς για συσκευές σειριακής, παράλληλης ή PS/2 θύρας. Απλά παίρνεις ότι θα έπαιρνες για pc και το καρφώνεις πάνω. Άντε να πας στο site να βάλεις drivers.

Αν θες σκληρό παίρνεις ένα και τον πετάς μέσα [sATA είναι]. Αν θες μνήμη ζορίζει το πράμα.

Να μην τα μπλέκουμε τα πράματα. Το mac δεν είναι pc. Αυτό συμπεριλαμβάνει και τη νοοτροπία του Do It Yourself. Δεν μπορείς να συναρμολογήσεις ένα mac από κομμάτια που θα αγοράσεις. Δεν μπορείς να του αλλάξεις μητρική ή επεξεργαστή επειδή σου κάρφωσε.

Αυτό είναι και ένα από τα καλά του. Δεν υπάρχουν ασυμβατότητες, είναι όλα ελεγμένα για να δουλεύουν άψογα.

Πολλοί βλέπουν την πληθώρα hardware που υπάρχει στο χώρο του pc θετικά.

Ο αντίποδας είναι ότι οι κατασκευαστές OS πρέπει να λάβουν υπ' όψην τους πολύ μεγάλο αριθμό πιθανών συνθέσεων και τις ασυμβατότητες που μπορεί να υπάρξουν, τους οδηγούς που πρέπει να γραφτούν κτλ.

Δείτε το linux: Επειδή ο Μπιλ τα έχει κάνει πλακάκια με τους πάντες να του βγάζουν drivers αλλά το linux δεν έχει από πίσω έναν οργανισμό να κινηθεί έτσι υπάρχει πρόβλημα ακόμα και με απλό modem. Το μοντέλο της Apple με το συγκεκριμένο hardware αποτελεί μια λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Ξέρουν τι πρέπει να υποστηρίξουν.

Και οι χρήστες των μηχανών αυτών γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να σου πει κάποιο πρόγραμμα ότι σου λείπει πχ ο driver της sound blaster και να πρέπει να βρίσκεις ενημερωμένες εκδόσεις.

Ξέρεις όταν παίρνεις το mac ότι δε θα χρειαστείς σχεδόν *ποτέ* format. Αν χρειαστείς η επανεγκατάσταση θα είναι εύκολη γρήγορη και το OS θα είναι έτοιμο μόλις τελειώσει το install. Δε θα χρειαστεί να ψάχνεις 40 \0cdQ\0\0/@/@για να μπορέσει να δει σωστά τον SATA controller και τις USB σου για παράδειγμα.

Επομένως το mac ενδείκνυται για άτομα που προσπαθούν να αποφύγουν τέτοια ζόρια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...