Προς το περιεχόμενο

Microsoft Visual Studio 2005

stormrider

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

στο δικό μου project της δουλειάς (πάνω από 15.000 γραμμές κώδικα) το conversion σε 2005 από 2003 δημιουργεί άπειρα warnings και εντελώς ασταθή συμπεριφορά, που δεν ξέρω αν είναι δικό μου bug ή του vs2005.

συνιστώ ανεπιφύλακτα επανασχεδιασμό των μεγάλων projects σε 2005, τουλάχιστον μέχρι να βγούνε τα απαραίτητα service packs

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

έχει κάποιος το visual studio 2005?? μπορεί να μ πει όταν μπαίνει μέσα στο dvd σε ποιο φάκελο είναι τα αρχεία γιατί εμένα μ βγάζει σφάλμα???

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έστω ότι έχουμε σχεδιάσει ένα παράθυρο με το Visual Studio 2005 το οποίο έχει μία περιοχή για κείμενο και ένα πλήκτρο "START". Έστω ότι έχω και μία συνάρτηση printf η οποία τυπώνει κάποιο string. Πώς μπορώ να συνδέσω το κουμπί "START" με τη συνάρτηση printf ώστε όταν το πατάω να εκτυπώνεται στην περιοχή κειμένου το string της printf;

Δημοσ.
Έστω ότι έχουμε σχεδιάσει ένα παράθυρο με το Visual Studio 2005 το οποίο έχει μία περιοχή για κείμενο και ένα πλήκτρο "START". Έστω ότι έχω και μία συνάρτηση printf η οποία τυπώνει κάποιο string. Πώς μπορώ να συνδέσω το κουμπί "START" με τη συνάρτηση printf ώστε όταν το πατάω να εκτυπώνεται στην περιοχή κειμένου το string της printf;

Απ'ότι έχω καταλάβει το Visual studio 2005 δεν έχει τις ίδιες συναρτήσεις με την c/c++. Προφανώς υπάρχει κάποια άλλη συνάρτηση . Ποια είναι αυτή στο Visual αντί της cout ή printf()? Ας απαντήσει όποιος γνωρίζει γιατί το χω και γω απορία.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνω την ερώτηση αλλά αν το textbox που έχεις δηλώσει λεγεται textBox1 τοτε για να εμφανίσεις κατι γράφεις textBox1->Text = "το κειμενο που θες να γραψεις";.Αντι για κείμενο μπορεις να καλέσεις μια συνάρτηση που επιστρέφει string αν θες.Τον παραπάνω κώδικα τον γράφεις στο Click event του κουμπιού Start.

Δεν δουλεύω Visual C++ αλλα φαντάζομαι οτι υποστηρίζονται ακόμα οι cout,printf.Στο παράδειγμα που έδωσες δεν έχουν και πολύ νόημα αν από ότι κατάλαβα αναφέρεσαι σε γραφικό περιβάλλον.

Δημοσ.
Δεν ξέρω αν καταλαβαίνω την ερώτηση αλλά αν το textbox που έχεις δηλώσει λεγεται textBox1 τοτε για να εμφανίσεις κατι γράφεις textBox1->Text = "το κειμενο που θες να γραψεις";.Αντι για κείμενο μπορεις να καλέσεις μια συνάρτηση που επιστρέφει string αν θες.Τον παραπάνω κώδικα τον γράφεις στο Click event του κουμπιού Start.

Δεν δουλεύω Visual C++ αλλα φαντάζομαι οτι υποστηρίζονται ακόμα οι cout,printf.Στο παράδειγμα που έδωσες δεν έχουν και πολύ νόημα αν από ότι κατάλαβα αναφέρεσαι σε γραφικό περιβάλλον.

Οι cout και printf δε δουλεύουν. Είσοδο από TextBox με ποια συνάρτηση παίρνουμε;

Δημοσ.

Ναι δεν αναγνωρίζονται οι cout και printf(), κατάφερα να γράψω στο textbox με τον τροπο που λες. Αυτό που κυρίως θέλω να ρωτήσω είναι αν οι συναρτήσεις της C++ υποστηρίζονται και από το visual 2005 ή κατά κύριο λόγο δεν υποστηρίζονται και χρησιμοποιούμε συναρτήσεις του Visual. Πάντως απότι είδα λέξεις όπως if , switch, for τις καταλαβαίνει μιας και τους δίνει μπλε απόχρωση. Εν κατακλείδι, ποια χαρακτηριστικά είναι αυτά που μπορώ να κρατήσω από την C++ δουλεύοντας με Visual?

Δημοσ.
κατάφερα να γράψω στο textbox με τον τροπο που λες

(textBox1->Text = "το κειμενο που θες να γραψεις";.)

Τότε δεν μιλάμε για Visual C++ όρος που χρησιμοποιεί η microsoft για το MFC αλλά για managed c++

Εν κατακλείδι, ποια χαρακτηριστικά είναι αυτά που μπορώ να κρατήσω από την C++ δουλεύοντας με Visual?

Μπορείς να κρατήσεις τα πάντα, μπορείς να μην κρατήσεις τίποτα.

Μπορείς να γράψεις μεγάλο μέρος του κωδικά σου σε native c++ όπως ήξερες μέχρι τώρα και να χρησιμοποιήσεις τις managed κλάσεις μόνο για το UI. 'Η μπορείς να γράψεις τα πάντα σε managed κώδικα.

Δημοσ.
Τότε δεν μιλάμε για Visual C++ όρος που χρησιμοποιεί η microsoft για το MFC αλλά για managed c++

Αν μπορούσες να ξηγηθείς λίγο περισσότερο θα με διευκόλυνες πολύ μιας και το managed C++ πρώτη φορά το ακούω.

Δημοσ.

Πολύ γενικά η managed C++ τρέχει στην CLR, ενα περιβάλλον εκτέλεσης που ελέγχει τον κωδικα που εκτελειται.Ειναι κατι σαν virtual machine.Από την άλλη η unmanaged C++ εκτελείται απευθείας απο το λειτουργικό συστημα χωρις να χρειάζεται κάποιο περιβάλλον εκτελεσης.

Γενικά ολες οι δομες ελέγχου και keywords (class,while,int κτλ) που εχει η γλώσσα C++ τις εχει και η managed, αν υπάρχει αλλαγή αυτη θα ειναι στις βιβλιοθηκες κλάσεων που σου παρέχει.

Δημοσ.
Πολύ γενικά η managed C++ τρέχει στην CLR, ενα περιβάλλον εκτέλεσης που ελέγχει τον κωδικα που εκτελειται.Ειναι κατι σαν virtual machine.Από την άλλη η unmanaged C++ εκτελείται απευθείας απο το λειτουργικό συστημα χωρις να χρειάζεται κάποιο περιβάλλον εκτελεσης.

Γενικά ολες οι δομες ελέγχου και keywords (class,while,int κτλ) που εχει η γλώσσα C++ τις εχει και η managed, αν υπάρχει αλλαγή αυτη θα ειναι στις βιβλιοθηκες κλάσεων που σου παρέχει.

Ποια είναι η συνάρτηση για να πάρω είσοδο από ένα textbox; Και πού μπορώ να δω μαζεμένες τις συναρτήσεις που διαφοροποιούνται από τη C++;

Δημοσ.

To περιβάλλον CLR μπορώ να επιλέξω και από το visual studio όταν δημιουργώ μια νέα εργασίa/project έτρσι δεν είναι? Σ'ευχαριστώ

Δημοσ.

Το CLR όμως πρέπει να το έχεις δει στην επιλογή νέου project στο visual studio. Είναι το ίδιο πράγμα. Με όσο λιγότερα λόγια μπορώ να το εξηγήσω λοιπόν : managed c++ είναι μια γλώσσα της microsoft που χρησιμοποεί το συντακτικό της c++ αλλά στην πράξη διαφέρει αρκετά καθώς ο compiler μετατρέπει πρώτα τον κωδικά σου σε μια ενδιάμεση γλώσσα (clr = common languange runtime) η οποία είναι κοινή για όλες τις .net γλώσσες (C#, vb.net, J#...) και έτσι πολύ εύκολα μπορείς να χρησιμοποιήσεις βιβλιοθήκες (assemblies) που έχουν φτιαχτεί σε μια γλώσσα του .net με οποιαδήποτε άλλη γλώσσα του .net. Επιπρόσθετα η clr έχει garbage collector (gc) που διαχειρίζεται τη μνήμη. Δεν έχεις υποχρέωση να διαγράψεις αντικείμενα που έχεις δημιουργήσει δυναμικά. Ο gc θα το κάνει για σένα. Επειδή όμως το clr μετακινεί αντικείμενα στη μνήμη οι δείκτες τέτοιων αντικειμένων δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι παραδοσιακοί δείκτες της c. Στις δηλώσεις τους ξεχωρίζεις από το ^ (αντί *) και η απόδοση μνήμης γίνεται με τον gcnew (αντί του new). Ωστόσο μπορείς να χρησιμοποιείς και κανονικά c++ αντικείμενα αλλά φυσικά σε αυτά έχεις υποχρέωση να αποδεσμεύεις τη μνήμη (υπάρχουν δύο heaps μια managed και μια unmanaged).

Συνεπώς ότι δηλώνεται με τον τελεστή ^, όποια κλαση έχει το πρόθεμα ref και ότι δημιουργείται με τον τελεστή gcnew είναι στην εποπτεία του garbage collector. Για τα υπόλοιπα ισχύει ότι ξέρεις. Όλα τα αντικείμενα του .net framework είναι managed αντικείμενα.

Προσωπικά αυτό που λατρεύω σε αυτή τη γλώσσα είναι ότι μπορείς να περιβάλεις ένα καθαρό c++ αντικείμενο (που μπορεί να εκτελεί μια μακροσκελή και απαιτητική διαδικασία) με μια clr κλάση και μετά να το χρησιμοποιήσεις στην C# όπου ο σχεδιασμός του user interface και ο χειρισμός αντικειμένων του .net είναι πραγματική διασκέδαση.

Υ.Γ. Από το textBox1->Text = "το κειμενο που θες να γραψεις"; συμπέρανα ότι μιλάς για την managed ή clr c++. Δεν πιστεύω να εννούσες κάποια άλλη επέκταση της c++ και να πιάστηκα να γράφω χωρίς λόγο ... :)

Δημοσ.

bilco εσύ που κατέχεις από CLR μήπως μπορείς να μου απαντήσεις στις ερωτήσεις που ακολουθούν;

Ποια είναι η συνάρτηση για να πάρω είσοδο από ένα textbox; Και πού μπορώ να δω μαζεμένες τις συναρτήσεις που διαφοροποιούνται από τη C++;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...