Προς το περιεχόμενο

Incoming connection: Βοήθεια!

gotchagr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλα τ' αδέρφια εδώ μέσα.

Παιδιά δώστε μια βοήθεια γιατί θα κρεμαστώ με κανά καλώδιο USB στο τέλος και θα το έχετε βάρος στην συνείδησή σας! :P

Λοιπόν θα είμαι όσο πιο περιγραφικός γίνεται, αλλά επειδή είμαι αρχάριος σ' αυτά, αν ξεχάσω κάτι σφυρίχτε κλέφτικα να το γράψω συμπληρωματικά:

Είμαστε δύο φίλοι και θέλουμε να συνδεθούμε μέσω ISDN modem μεταξύ μας για να μπορώ π.χ. εγώ να βλέπω το PC και να το χειρίζομαι εξ' αποστάσεως όταν πάω στο σπίτι του.

Μετά από κάποιο σχετικό ψάξιμο (πρώτη φορά το κάνω αυτό), διάβασα ότι πρέπει να δημιουργήσω στο PC μου ένα incoming connection, να δημιουργήσω έναν χρήστη (username & pass) ώστε στο PC του φίλου μου να φτιάξουμε μια απλή dialup σύνδεση (όπως όταν συνδέεται κανείς με έναν ISP στον ΕΠΑΚ) με τηλέφωνο το τηλέφωνο του σπιτιού μου και με username & pass αυτά που έχω ορίσει εγώ. Λογικά θα πρέπει όταν τηλεφωνεί αυτός από το σπίτι του να μπορεί να μπει στο PC μου! Έχω επίσης ορίσει IP που θα πάρει κλπ.

Ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι όταν καλεί (έχω συνδέσει το NETMOD μου μέσω USB καλωδίου στην COM3), o υπολογιστής μου δεν απαντάει!!! Απλά χτυπάει, χτυπάει, χτυπάει μέχρι να πέσει η γραμμή! Κάπου στο site της Intracom διάβασα ότι πρέπει να προσθέσω το string ATB0 στις εξτρά ρυθμίσεις του modem (χρησιμοποιώ τους τελευταίους drivers) για να συμβεί κάτι τέτοιο. Ωστόσο δεν καταφέρνουμε να συνδεθούμε καν!

Να σημειώσω ότι εγώ έχω ADSL 384 σύνδεση στο Internet με modem/router αυτή την παπαριά της Intracom το Jetspeed 5100 και η σύνδεση μέσω του υπολογιστή μου γίνεται με κάρτα δικτύου) ενώ ο φίλος μου μπαίνει στο Internet μέσω ISDN 64. Και οι δύο έχουμε XP (εγώ τα αγγλικά PRO και ο φίλος μου τα ελληνικά HOME) και ΔΕΝ θέλουμε η σύνδεση να γίνεται μέσω Internet, παρά direct μεταξύ μας μέσω τηλεφώνου.

Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι! Σας παρακαλώ, ξέρεις κανείς να μου απαντήσει γιατί το @)(#ΘΦ@)$Φ)@$)Φ το modem δεν απαντάει στην κλήση;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την οποιαδήποτε βοήθεια.

Μπάμπης

Δημοσ.

δεν μου ερχεται κατι συγκεκριμενο υποψη. εφοσον η γραμμη σηκωνεται (δηλαδη το interesting traffic σηκωνει το ppp) λογικα η αλλη πλευρα επρεπε αυτοματα να απαντα!!δεν ξερω ρε φιλε...περιεργο...ακομα και καποιο firewall να υπηρχε απο απεναντι και να εκοβε την κινηση, θα επρεπε να σηκωσει πρωτα τη γραμμη!!

Δημοσ.

παιδια εγω εχω καταβερει να συνδεθω στο ps μου του σπιτιου μου απο καποιο αλλο pc μεσο remote desktop,αλλα εχωντας ανοιξει και στα 2 την γραμμη (δηλ.πρωτα μπαινω και στα 2 on line και μετα συνδεετε.

Aπο οτι καταλαβαινω απο οτι λετε γινετε να ενεργωποιησεις τη συνδεση στο

απομακρισμενο pc και ετσι να συνδεθεις???????

καλα το λεω η εχω κανει λαθος???

Δημοσ.

To ATB0 den einai gia na anigoun kai ta dio kanalia otan theloume na sindeomaste me 128?

Exo apo to 2003 na xrisimopiiso isdn opote oute ki emena min pirovolisete an thimame lathos...

Kai btw.... giati oxi meso internet? :S

Δημοσ.

Αφού έχει μπλέξει με τον πρόεδερο και την μαμημένη εταιρεία του, γιατί δεν το κάνεις αυτοματοποιημένα με ένα PC Anywhere της Symantec;;

Μπορείς να κάνεις επακριβώς αυτό που περιγράφεις (απυεθείας κλήση χωρίς μεσολάβηση διαδικτύου) και πολλά ακόμα όπως call back.

Δημοσ.
παιδια εγω εχω καταβερει να συνδεθω στο ps μου του σπιτιου μου απο καποιο αλλο pc μεσο remote desktop' date='αλλα εχωντας ανοιξει και στα 2 την γραμμη (δηλ.πρωτα μπαινω και στα 2 on line και μετα συνδεετε.

Aπο οτι καταλαβαινω απο οτι λετε γινετε να ενεργωποιησεις τη συνδεση στο

απομακρισμενο pc και ετσι να συνδεθεις???????

καλα το λεω η εχω κανει λαθος???[/quote']

Αυτό που λες μπορείς να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες?

Δημοσ.

Υπάρχει λόγος που δεν πρέπει να γίνεται μέσω Internet... :(

Απλά ξέρω ότι γίνεται αλλά δεν καταλαβαίνω τι κάνω λάθος!!! Με το PCAnywhere μπορεί να γίνει βέβαια... Και μέσω Internet μπορεί να γίνει (π.χ. μέσω του TighVNC) αλλά δεν θέλω έτσι...

Δημοσ.

geioannou:.εννοω οτι αμα θελω να συνδεθω με καποιο pc που αυτο δεν ειναι συνδεδεμενο στο internet,υπαρχει τροπος που το καλουμε,συνδεετε και ετσι μπορουμε να επικοινονισουμε μαζι του?????

επισεις,καποιος ειπε για χρηση FTP.εχω προσπαθησει να το φτιαξω ακολουθωντας τις οδηγιες απο το help αλλα επιδει ειναι στα Aγγλικα και ειναι αρκετα εξιδικευμενα δεν εχω καταφερει τιποτα.

Eαν μπορει να βοηθησει κανεις το χρειαζομε πολυ αυτο στη δουλεια μου.

Δημοσ.
geioannou:.εννοω οτι αμα θελω να συνδεθω με καποιο pc που αυτο δεν ειναι συνδεδεμενο στο internet' date='υπαρχει τροπος που το καλουμε,συνδεετε και ετσι μπορουμε να επικοινονισουμε μαζι του?????

επισεις,καποιος ειπε για χρηση FTP.εχω προσπαθησει να το φτιαξω ακολουθωντας τις οδηγιες απο το help αλλα επιδει ειναι στα Aγγλικα και ειναι αρκετα εξιδικευμενα δεν εχω καταφερει τιποτα.

Eαν μπορει να βοηθησει κανεις το χρειαζομε πολυ αυτο στη δουλεια μου.[/quote']

Νομίζω ότι πιο πάνω είπες ότι το έκανες και λειτούργησε. Σύμφωνα με την Microsoft μπορείς να το κάνεις αυτό (το προσφέρουν τα XP). Έχω ακολουθήσει κάποιες οδηγίες αλλά επιμένει να μην απαντάει το PC που καλείται!

Δημοσ.

Δεν θυμαμαι ακριβώς τη λύση, αλλα θα σου δώσω καποιες πληροφορίες.

Το netmod έχει capi του κ....

Πρεπει ή να βάλεις σοβαρό ISDN TA και στα 2 PC ή κατέβασε τα manual του netmod και δες πως αλλάζεις του τρόπους σύνδεσης - εχει τρεις τροπους που τους οριζεις δινοντας τιμες σε ενα register του netmod.

O πρωτος τρόπος (και default) είναι ppp και μόνο με αυτόν μπορεις να συνδεεσαι στο internet . Για direct connect με αλλο netmod διαλέγεις το δεύτερο ή τον τριτο -δεν θα μπαίνει internet το pc , θα πρεπεις να επαναφέρεις την τιμη του register

Δυστυχως δεν εχω χρόνο τωρα να κοιτάξω για συγκεκριμενες οδηγίες , αν δεν βγαλεις άκρη , ξαναποσταρε να το ψάξω αυριο - μεθαύριο

Δημοσ.
Δεν θυμαμαι ακριβώς τη λύση' date=' αλλα θα σου δώσω καποιες πληροφορίες.

Το netmod έχει capi του κ....

Πρεπει ή να βάλεις σοβαρό ISDN TA και στα 2 PC ή κατέβασε τα manual του netmod και δες πως αλλάζεις του τρόπους σύνδεσης - εχει τρεις τροπους που τους οριζεις δινοντας τιμες σε ενα register του netmod.

O πρωτος τρόπος (και default) είναι ppp και μόνο με αυτόν μπορεις να συνδεεσαι στο internet . Για direct connect με αλλο netmod διαλέγεις το δεύτερο ή τον τριτο -δεν θα μπαίνει internet το pc , θα πρεπεις να επαναφέρεις την τιμη του register

Δυστυχως δεν εχω χρόνο τωρα να κοιτάξω για συγκεκριμενες οδηγίες , αν δεν βγαλεις άκρη , ξαναποσταρε να το ψάξω αυριο - μεθαύριο[/quote']

Σ' ευχαριστώ πολύ! Θα το κοιτάξω οπωσδήποτε. Δεν θέλω να μπαίνω στο Internet (εξάλλου εγώ έχω ADSL). Θέλω απλά να συνδέονται και να κάνω κάποιες εργασίες εξ του μακρόθεν.

Δημοσ.

More infos : Παίξε με το register S82. Απο default η τιμή του είναι 74 (δεκαδικο) και πρεπει να γίνει 78 ή 80 (δεν θυμάμαι). Αυτό και στα δύο PC

Οταν τελείωσεις τη σύνδεση ξαναγύρνα σε 74 γιατί δεν θα έχεις δυνατότητα internet σύνδεσης

Μια που εσύ έχεις ADSL μπορεις να σώσεις μόνιμα τη ρυθμιση

Εννοειται οτι στο απομακρυσμένο μηχάνημα ο register S0 (στα πόσα ring να "μπαινει" το modem πρεπει να βαλεις τιμή μεγαλύτερη απο 0 (0=disable)

Ασχετα με τη τιμή του S82 , προφανώς εως τώρα δεν απαντάει στη κλήση γιατί ο S0 από default είναι 0.

Παρακάτω: Εστω οτι - επιτελους συνδεθηκες. Απλά είσαι σε δίκτυο με το PC του σπιτίου σου. Δεν σημαίνει οτι το ελέχεις remotely. Θα φορτώσεις καποιο remote control προγραμμα και μέσω αυτού θα καλείς την ip που δόθηκε - σταματω γιατι αυτό είναι αντικείμενο άλλου topic.

YΓ. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θέλεις σύνδεση μέσω Internet. Θαχεις χαμηλότερη χρέωση. Αν σε απασχολουν θεματα ασφαλείας βάλε openvpn και κάνε VPN συνδεση με κλειδί εως και 2048 bit. Tελος πάντων , ισως εχεις λόγους που δεν μπορώ να φανταστώ ή δεν θελεις να αναφερθούν δημόσια ...

Για οτι άλλο ξαναπόσταρε ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...