BillT Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 παιδια κλησπερα, παραλαβα σημερα απο το e-shop την ψυκτρα που αναφερω στο τιτλο και εχω προβλημα στην τοποθετηση της. δεν ειμαι σιγουρος οτι τη χρειαζομουν απλα βαρεθηκα να βλεπω τη θερμοκρασια του atlhlon xp 2800+ να ειναι 2 χρονια τωρα πανω απο τους 60 βαθμους. αφου ξεπερασα το πρωτο σοκ απο το τεραστιο μεγεθος της και ειδα τελικα οτι μπορει να χωρεσει στο κουτι μου, προσπαθησα να την εγκαταστησω. στη συσκευασια υπαρχουν οδηγιες για 4 διαφορετικα sockets, κ7 κ8 p4 και lga775. αυτο που με ενδιαφερει ειναι το k7? ειναι αλλη ονομασια για το sockat A? αυτο εχω καταλαβει εγω τουλαχιστον. επισης η μητρικη μου ειναι μια gigabyte k7 n400 (ελπιζω να τη γραφω σωστα) κοιταζωντας λοιπον τις οδηγιες για το k7 και περνοντας μπροστα μου το ξεχωριστο σακουλακι( k7) με τα εξαρτηματα που θα χρειαστω δεν καταφερα να κανω τιποτα. η τοποθετηση μου φαινεται τελειως διαφορετικη απο την ψυκτρα που ειχα. μου λεει να παρω το ειδικο λαμακι σε σχημα Η και να τοποθετησω πανω τις βιδες και μετα να το στερεωσω στις ειδικες υποδοχες πανω στην mobo. ομως τετοιες υποδοχες δεν βλεπω πουθενα!! μηπως εκτος απο την original ψυκτα πρεπει να αφεραισω και τιποτα αλλο απο το socket? τα εχω αφησει ολα σκορπια στο σπιτι γιατι δεν ειχα και πολυ χρονο στη διαθεση μου. υπαρχει καποιος εδω που να εχει την συσκεκριμενη ψυκτρα πανω σε athlox xp να βοηθησει?? ή τελος παντων γνωριζεται που θα βρω ενα καλο step by step guide στο net? και κατι τελευταιο, αν ολα πανε καλα και καταφερω να την τοποθετησω. στο πισω μερος της ψυκτρας υπαρχει υποδοχη για τοποθετηση αναμεμιστηρα!! ειναι υποχρεωτικη η τοποθετηση του ή με καλυπτει ο ανεμιστηρας που ειναι στο πισω μερος του κουτιου??
georgeadams Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 - Ναι, αυτό που αναφέρει ως K7 είναι στην πραγματικότητα το Socket A και είναι αυτό που έχουν οι AthlonXP. - Οι 4 τρύπες γύρω από το Socket του επεξεργαστή που χρειάζεται αυτό το cooler για να εγκατασταθεί, δεν υπάρχουν στις επίσημες προδιαγραφές της AMD για το socket A (δεν είναι υποχρεωτικές και πολλά motherboards δεν τις έχουν). Συνεπώς, αν δεν βλέπεις τις 4 αυτές τρύπες στο δικό σου motherboard, αυτή η ψύκτρα ΔΕΝ μπορεί να μπει σε αυτό. - Για τον ανεμιστήρα, εννοείς να βάλεις και δεύτερο? Αν ναι, κατά 99% δεν χρειάζεται. Βέβαια η ερώτηση είναι μάλλον ρητορική εφόσον η χύκτρα δεν μπορεί να μπει στο δικό σου σύστημα...
BillT Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 μαλιστα!! δεν ενθουσιαζομαι βεβαια με τα νεα που μου φερνεις, αλλα δεν θα σκασω κιολας!! το θεμα ειναι οτι την ανοιξα και δεν ξερω αν το e-shop μπορει να τη δεχτει για επιστροφη!! μηπως ξερεις ποια τις ψυκτρες που εχει τωρα διαθεσιμες το e-shop ειναι συμβατη με το motherboard και τον επεξεργαστη μου. στην ιδια τιμη περιπου βεβαια, δεν θελω να ξεφυγω!! http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%D3%D5%D3%D4%C7%CC%C1+%D8%D5%CE%C7%D3&category2=%C5%D0%C5%CE%C5%D1%C3%C1%D3%D4%C7
BillT Δημοσ. 8 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2006 ξεθαβω λιγο το θεματακι γιατι μετα την επιστροφη της beetle δυσκολευομαι να βρω ψυκτρα συμβατη με τον επεξεργαστη μου, και η θερμοκρασια οσο παει και αυξανεται.(ειμαι στους 66 τωρα). οπως λεω και παραπανω εχω ενα athlon xp 2800+ και λογω παλαιοτητας μαλλον δεν υπαρχουν πολλα προιοντα στην αγορα. πχ καποιες ψυκτρες της gigabyte που εχω βρει αναφερουν οτι ειναι συμβατες απο 3200+ και πανω. γιατι συμβαινει αυτο? εχουν οι δυο επεξεργεστες διαφορα στη δομη και στην τοποθετηση??? απο zalman που κοιταξα μαλλον δεν ειναι καμια συμβατη με το motherboard μου. βοηθηστε λιγακι. προς τα που πρεπει να κινηθω??? thanks
sboo Δημοσ. 8 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2006 Έγω έχω την gigabyte 3d rocket με την ίδια mobo και τον ίδιο επεξεργαστή και δουλεύει μία χαρά πάντως...
BillT Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 να εισαι καλα ρε φιλε!! μεχρι και στη gigabyte αναγκαστηκα να στειλω mail για να το τσεκαρω. δεν μπορουσα να καταλαβω γιατι να μην ειναι συμβατη αφου socket επεξεργαστης δεν εχουν διαφορα!! εφυγα για skroutz να δω που θα την πετυχω!!!
BillT Δημοσ. 13 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2006 αρχιζει να ξεφευγει το θεμα απο τον αρχικο τιτλο, αλλα απο τι φαινεται δεν ειναι γραφτο να αλλαξω ψυκτρα στον επεξεργαστη μου.:???: μου ηρθε χτες η gigabyte rocket pro που παραγγειλα. με αρκετη δυσκολια μπορω να πω καταφερα να την τοποθετησω αλλα φαινεται οτι κατι δεν πηγε καλα. μολις ξανασυναρμολογισα το Pc και προσπαθησα να το ανοιξω, πριν προλαβει να μπει στα windows ακουσα ενα προειδοποιητικο ηχο και το pc εκλεισε. στην αρχη σκεφτηκα οτι κατι δεν συνδεσα καλα και εκανα ενα ελεγχο, αλλα και παλι τα ιδια. που να παει το μυαλο μου οτι το pc κλεινει απο υπερθερμανση του cpu. προλαβαινω και μπαινω λιγο στο bios και βλεπω θερμοκρασια 98 βαθμους τι εγινε ρε παιδια?? ποσο λαθος μπορει να την τοποθετησα δηλαδη?? και παστα εβαλα και τα ρευματα της σωστα τα συνδεσα και με το 3,5" fun controller. γυρισα στην παλια μου προς το παρον γιατι βαρεθηκα χωρις pc ολο το σ/κ και περιμενω τα σχολια σας!!
sboo Δημοσ. 13 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2006 είναι πολύ ζόρικη στην εγκατάσταση... προφανώς δεν πατάει καλά πάνω στον επεξεργαστή και γι' αυτό ανβάζει θερμοκρασία ο καλύτερος τρόπος να την εγαταστήσεις είναι να βγάλεις την mobo για να κάνεις πιο καλά την συναρμολόγηση...
BillT Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 είναι πολύ ζόρικη στην εγκατάσταση... προφανώς δεν πατάει καλά πάνω στον επεξεργαστή και γι' αυτό ανβάζει θερμοκρασία ο καλύτερος τρόπος να την εγαταστήσεις είναι να βγάλεις την mobo για να κάνεις πιο καλά την συναρμολόγηση... τελικα αυτο επρεπε να γινει. δεν εμπαινε αλλιως!! καλο του εκανε παντως γιατι εκανα μια αναδιωργανωση στο ετσι κι αλλιως κακο και στριμοκ@λο (τοσα που το εχω φορτωσει) innovator case μου. περιμενα παντως καπως καλυτερα αποτελεσματα. δεν ειδα τη θερμοκρασια να πεφτει κατω απο 52-53 βαθμους, ενω σε ενα παλιο δικο σου post ειδα οτι ειχες 47.
sboo Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Στις πόσες στροφές έχεις τον ανεμιστήρα??? οι θερμοκρασίες που έχω είναι στις 4000στροφές. Επίσης παίζει ρόλο και ο εξαερισμός του κουτιού....
BillT Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Στις πόσες στροφές έχεις τον ανεμιστήρα??? οι θερμοκρασίες που έχω είναι στις 4000στροφές. Επίσης παίζει ρόλο και ο εξαερισμός του κουτιού.... στις 4000 στροφες ειναι λιγο ενοχλητικος ο θορυβος, το εχω πιο χαμηλα περιπου 3700-3800. παντως και τερμα να την παω δεν βλεπω να πεφτει παρακατω η θερμοκρασια. οπως ειδες και παραπανω ουτε το κουτι μου ειναι καλο, αλλα το πιο σημαντικο ειναι οτι γινεται χαμος μεσα. 4 σκληροι δισκοι. 1 cr-r , 1 dvd-r και στην καρτα γραφικων εχω και μια arctic silencer που καταλαμβανει πολυ χωρο. οποτε σωστο airflow δεν γινεται να εχω με τιποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.