Προς το περιεχόμενο

remote desktop

SOTIS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλοι routerades ............Θέλω να συνδεθώ με remote desktop σε wan δικτυα.

Δείτε τι έχω κάνει κ συμπληρώστε..........

Στον router του δικτύου που θα κάνω rd έχω ανοίξει την πόρτα που δουλεύει το rd

To ΄΄ιδιο έκανα κ στον router που θα δεχτεί το rd + port forwarding στο pc που θέλω να βλέπω την επιφ.εργασίας

Θεωρητικά είναι σωστά?

Χρειάζεται κάτι άλλο?

Δημοσ.

Θεωρητικά είναι σωστά.

Το μόνο που δεν έχεις αναφέρει και χρειάζεται να κάνεις (αν και θα το έχεις κάνει ήδη), είναι ότι στον server του remote desktop πρέπει να έχεις τουλάχιστον ένα λογαριασμό με password και να τον βάλεις στους χρήστες του remote desktop.

Δημοσ.

και επίσης στον υπολογιστή που θα βλέπεις την επιφάνεια εργασίας του άλλου, δε χρειάζεται να κάνεις κανένα port forwarding

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω καινούριο thread κι επειδή ενδεχομένως να έχει απαντηθεί έμμεσα ή άμεσα, αλλά δεν είμαι και βέβαιος, συνεχίζω με μια προσωπικής φύσεως απορία.

Ήθελα να συνδέσω τον tower ενός παλαιότερου υπολογιστή με το παρόν σύστημα που διαθέτω, μόνο και μόνο για να τον χρησιμοποιώ ως back-up ενίοτε. Πήρα μια κάρτα ethernet (την πλέον φθηνή που υπάρχει) για το παλιό σύστημα και το αντίστοιχο καλώδιο...έπαιξα λίγο με τις ρυθμίσεις, απενεργοποίησα και το Jetico Firewall για να τσεκάρω τη διασύνδεση, shared όλα τα partitions του βοηθητικού συστήματος κι όλα καλά.

Αυτό όμως που ήθελα είναι να διαθέτω την ικανότητα ακόμα και restart να κάνω κι όλες εν γένει τις δυνατότητες που θα μπορούσα να έχω αν αποτελούσε το βασικό σύστημα, ώστε να το χειρίζομαι πλήρως μέσα από το τελευταίο. Εδώ φαντάζομαι μπαίνει και το remote desktop...αν και το έχω ενεργοποιήσει και το βλέπει ως παρουσία στο δίκτυο, δε συνδέεται τελικά μαζί του. Θα ήταν εύκολο σε κάποιον με τον πλέον περιεκτικό τρόπο (για να μη χαλαλίζει χρόνο σε κατεβατά) να δώσει 2-3 οδηγίες για τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν σε κάθε σύστημα?

Να επαναλάβω πως το βοηθητικό δε διαθέτει οθόνη, παρά μόνο ρεύμα και σύνδεση μέσω ethernet. Τα απολύτως βασικά δηλαδή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...