loktrek Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Eχω ενα laptop IBM r31 του οποιου η οθονη τα επαιξε. ο υπολογιστης δουλευει μια χαρα αφου του εβαλα εξωτ. μονιτορ και το τσεκαρα. Η ερωτηση μου ειναι εαν η οθονη ειναι ΟFF για πεταμα 'η μπορει να ειναι κανενα καλωδιο,επαφη,software, 'η κατι αλλο. Η ΙΒΜ μου ζηταει 800 Ευρο για την οθονη μονο συν την εργασια, αν και δεν ξερω 100% οτι η οθονη ειναι για πεταμα (ολα τα led γυρω απο το tft δουλευουν),εψαξα και βρικα tft με 100-150 euro αλλα δεν μου την αλλαζουν εκει φυσικα, και δεν ξερω που αλλου να παω γιατι φοβαμαι οτι οπου κι αν παω ακομα και να ειναι κατι απλο και να φτιαχνεται φθηνα,,,,,,,,, θα μου πουν να αλλαξω μονιτορ. ειναι μικρακι το εργαλειο και δεν αξιζει πολλα εξοδα μεχρι 200 ευρω τα εδινα αλλιως το εχω ΗΟΜΕ με εξωτερικο ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ας το πει τον παρακαλω πολυ κι ευχαριστω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
random Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 μπορει να εχει χαλάσει τελείως η οθονη tft, οποτε δεν υπάρχει σωτηρία. μονο με αλλαγή. να εχει χαλάσει επαφή και καλώδιο, χωρις να σου πέσει κάτω, και χωρις να τον έχεις ανοίξει μόνος σου, δεν πιστευω. Μια συνηθισμενη βλάβη ειναι το Backlight. ειναι ενα εξάρτημα πισω απο την οθονη σαν λάμπα, που την φωτίζει. Αν δεν δουλεύει αυτό, τα pixel της tft δουλεύουν μεν, αλλα πρεπει να κοιτάξεις πολυ προσεκτικά απο κοντά, με τον υπολογιστή σε λειτουργία, για να διακρίνεις την εικόνα. Απο μακριά, η οθονη ειναι σαν σβησμένη. πολυ σκοτινή. Το backlight μπορει να στο αλλαξει η ibm και να σε γδάρει (για ολοκληρη οθονη θα φάς), ή σε ενα μαγαζι με σερβις. και στο fleamarket πουλάνε τέτοια, αλλα πρεπει να σιγουρευτεις οτι ταιριάζει στην οθονη. Μόνο αν μπορεις να συναντηθεις με τον πωλητή, και σε βοηθησει στην τοποθέτηση. --------------------------------------------- Εγώ στη θέση σου, δεν θα το έψαχνα καθόλου για επισκευή. Τα καινουρια λαπτοπ (για office, internet βέβαια) ξεκινάνε απο 700 ευρώ. σιγα μη δωσουμε 800 για οθονη. Βάλε το στο fleamarket, με 300 ευρώ, και αν δεν πουλιέται για μερικες βδομάδες, το κατεβαζεις λίγο. (ενα π.χ. λεω, δεν ξερω ποσο κανει καινουριο, ποσο το πηρες και πόστε, και πλήρη specs, αλλα με 150-300 πουλάνε συνηθως τα ημι-χαλασμένα) Για κατεβαστήρι always on, πανω σε dsl, ειναι μιά χαρά. αθορυβο και οικονομικο. του βαζεις ενα εξωτερικο μονιτορ, απλα για να το σετάρεις, και μετα το ελεγχεις χωρις οθονη, με remote desktop απο άλλο pc. αν δεν το χρειάζεσαι εσύ για downloader, σίγουρα το θέλουν άλλοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.