doc1000 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Μου συμβαίνει κάτι πολύ παράξενο... Όταν προσπαθώ να γράψω ένα DVD με το Nero το σύστημα lagάρει λες και κάποιο antivirus προσπαθεί να scanάρει το κάθε αρχείο... Αποτέλεσμα είναι να γράφει το recorder σε απελπιστικά αργές ταχύτητες 1,5-2Χ... Το ίδιο και όταν προσπαθώ να checkάρω ένα DVD με το cdcheck... Κολλάει το σύμπαν.... Δοκίμασα να απεγκαταστήσω το Kaspersky και το MS antispyware χωρίς αποτέλεσμα όμως. Με ctrl-alt-del επίσης δε μπορώ να βγάλω άκρη για το ποιό προγραμμα μου σκίζει το σύστημα... Φαίνεται το "taskbar" να χτυπάει 40% περίπου αλλα χωρίς να βλέπω πχ κανα 90ρι... Λειτουργικό winXP SP2. Το μόνο που ίσως άλλαξε στο σύστημά μου είναι ότι έβγαλα το Norton Systemworks2006 μιας και έληξε άδοξα... Πείτε καμιά ιδέα ρε παιδια γιατί είμαι έτοιμος να του ρίξω κανα format παλι...
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Κανενα προσφατο ghost image δεν εχεις ?????
doc1000 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Δεν τα εμπιστεύομαι τα φαντάσματα ρε Γιάννη. Θυμάμαι μια φορά το Norton GoBack μου είχε γαμ$#$ το σύστημα και έψαχνα μετά χαμένα αρχεία μου...
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Το συγεκριμενο φαντασματακι ειναι το μονο αγαπημενο μου...Με εχει σωσει παρα πολλες φορες απο το μισητο format . :mrgreen: Δεν με εχει προδωσει ΠΟΤΕ !!!!! :-D Καποτε η γυναικα μου μολις ακογε "παω για format" ελεγε ωχχχχχ γιατι ειχε μαθει ποσες ωρες κολλημα στο pc με περιμεναν που και να μου μιλαγε ποιος την ακουγε....Προ ημερων με ρωτησε γιατι εχω καιρο να κανω αυτο το μισητο και αν και της εξηγησα φυσικα δεν καταλαβε...Δεν πειραζει ομως.... :-D Εγω ξερω !!!!! :-D
sotos65 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 @doc1000 Ρίξε κατ' αρχήν μια ματιά στον device manager στα properties του ide controller στον οποίο έχεις πάνω το dvd writer αν στο advanced settings έχει στο transfer mode ενεργοποιημένο κάποιο από τα dma modes. Γιατί με τόσο μεγάλη χρήση της cpU μου φαίνεται ότι μάλλον έχει γυρίσει σε pio.
doc1000 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 εγώ μια φορά που πήγα να βάλω το ghost κόλλησε όλο το PC στο restart και αναγκάστηκα να κάνω format πρίν την ώρα μου!
doc1000 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Soto με έσωσες! Τελικά όντως είχε πρόβλημα η καλωδιοταινία και το είχε γυρίσει σε PIO MODE ! Και ήταν και σχετικά καινούριο round cable ρε παιδί μου...
sotos65 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Παραφράζοντας τον τίτλο σου, "Όχι άλλο format!"
doc1000 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 M' έσωσες πραγματικά Σώτο! Τώρα δουλεύει και πάλι τέλεια! Θα έκανα format άδικα και πάλι τίποτα δε θα γινόταν... Δε φαντάστηκα ότι θα πήγαινε μόνο του σε Pio mode... Παρατήρησα δε ότι δεν πήγαινε πάνω από UltraDMA66 γιατί έβγαζε errors λέει. Ισιώνοντας όμως λίγο το λυγισμένο round cable επανήλθε στο max utra dma100 που πιάνουν οι WD! Και κάτι άλλο ρε παιδιά. Ο 300αρης WD παρόλο ότι είναι ολοκαίνουριος είδα απ' το SMART ότι το fitness του έπεσε μία μπάρα στο 94% και το perfomance στο 98%... Αντίθετα ο παλιός μου 120αρης είναι στο full... Να ανησυχώ?
Green Dragon Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 Doc, χαίρομαι που λύθηκε το πρόβλημα και γλύτωσες το απαίσιο format. επωφελούμαι από την αναφορά σου στο S.M.A.R.T. να ρωτήσω κάτι σε σχέση με αυτό. έχω ενεργοποίηση στο bios αυτή τη λειτουργία..........όμως δεν ξέρω που μπορώ να βρώ τις ενδείξεις του. Καμμιά ιδέα;
doc1000 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 εγώ βλέπω το SMART απ' το προγραμματάκι speedfan με το οποίο βλέπω και τις θερμοκρασίες. http://www.almico.com/speedfan.php
sotos65 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το speedfan που ανάμεσα στις άλλες λειτουργίες του δίνει πληροφοριες και για το smart, http://www.almico.com/speedfan.php
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.