Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με δίσκο, και αγορά νέου δίσκου.

Fozzy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.. τις προάλλες αντιμετώπισα ενα ομολογουμένως περίεργο πρόβλημα με τους δίσκους μου.

Για αρχή να πω οτι έχω 2 Maxtor, εναν 40gb που έχει λειτουργικό και προγράμματα και εναν 160gb για data.

Επιστρέφω λοιπόν μια μέρα σπίτι και το pc εχει κολλήσει... το σβήνω τελείως και μόλις παταω το power για να ανοιξει, αναβουν κανονικα τα ενδεικτικα LED ακουω το "βουητό" των δίσκων που αρχίζουν να γυρίζουν και σε λιγότερο απο ενα δευτερόλεπτο (πριν καν ανοιξει η οθόνη κλπ) το pc σβήνει!

Ε οκ λεω... κάτι παίζει με το UPS. Συνδέω το pc στην πριζα και το αποσυνδεω απο το UPS παω να το ανοιξω.. παλι τα ιδια!

Ανοιγω το κουτί ελεγχω συνδεσεις..ολα οκ. Αποφασίζω να αποσυνδέσω τον 160ρη και τοτε το pc ανοιγει κανονικα, μπαινει στα win κλπ...

Αλλάζω ΙDE καλώδια μηπως φταίει αυτο.. τιποτα, το συστημα παλι δεν bootάρει έχωντας και τους 2 δίσκους συνδεδεμένους.

Αλλάζω primary/secondary kai master/slave μηπως φταίει κατι τέτοιο και πάλι το συστημα ανοιγει για 1 sec το πολυ.. και μετα σβηνει.

Δοκιμάζω μονο με τον 160ρη και το pc ανοιγει κανονικα! μου ζητάει λειτουργικο κλπ (δυστυχως ειναι τιγκα ο 160ρης και δεν παιζει χώρος για να κανω partition+win)

Συνδέω τον 160ρη σε ενα USB Case και στο laptop ενος φίλου... τον βλέπει κανονικά (ολο το directory structure) αλλα παμε να αντιγράψουμε κάτι απο τον 160ρη στο laptop και κάπου στη μέση βγάζει ενα μηνυμα (δε θυμάμαι τι έλεγε) παντως ο δίσκος υποπτους θορύβους κλπ δεν κανει...

Ερώτηση: Τί μπορει να φταίει?

Ντάξει εχω ησυχάσει λίγο γιατι τον είχα για νεκρο τον 160ρη.. αλλα στανταρ ειμαι για νεο δίσκο (οτι και να γινει δλδ) και θα ήθελα να μου προτεινετε κάτι. Ειμαι maxtor-φαν αλλα επειδη το πλαισιο δεν εχει maxtor και δεν μπορω να περιμενω το eshop μεχρι να μου στειλει θέλω να μου προτείνετε ή κανα μαγαζι με maxtor (σε καμια λογικη τιμή) ή να ακούσω γνώμες για τους Seagate (τους Western Digital δεν ξέρω αλλα ποτέ δεν τους πολυεμπιστευτηκα, μιας και εχω ακούσει πολλες ιστοριες για καμμενους WD)

Χωρητικότητα 200gb και άνω (Ata100/133) και 3 χρονια εγγυηση (αν και νομιζω οτι αυτο πλεον ειναι στανταρ)

Δημοσ.

Εεεμ επειδή το υποψιάστηκα και αυτό, εβγαλα τα διαφορα drives και δοκιμασα μόνο με τους 2 δισκους αλλα και πάλι τίποτα. Το τροφοδοτικό μου ειναι Antec 350W (επωνυμο υποθέτω...) και δεν είχα ουδέποτε πρόβλημα ειδικά αν σκεφτείς οτι το συστημα μου δεν ειναι ιδιαίτερα ενεργοβόρο (athlon xp 1700+ gforce3 ti 200, dvd-rw και οι 2 δίσκοι) και κάποτε είχα επιπλέον 1 καρτα τηλεόρασης (καλα σιγα το ρευμα που καιει) και 1 dvd-rom χωρις να αντιμετωπίσω πρόβλημα.

Δημοσ.
Αποφασίζω να αποσυνδέσω τον 160ρη και τοτε το pc ανοιγει κανονικα, μπαινει στα win κλπ...
Δοκιμάζω μονο με τον 160ρη και το pc ανοιγει κανονικα! μου ζητάει λειτουργικο κλπ (δυστυχως ειναι τιγκα ο 160ρης και δεν παιζει χώρος για να κανω partition+win)

Aπό αυτά που είπες καταλαβαίνω ότι το pc με έναν δίσκο ανοίγει κανονικά. Πιστεύω ότι είναι θέμα τροφοδοσίας.

Προτείνω για τροφοδοτικό να πάρεις ένα από τα εξής:

- Enermax Noisetaker 485W

- CHIEFTEC 500W

Aν εκτός από το τροφοδοτικό, θέλεις έτσι και αλλιώς άλλον δίσκο, προτείνω WESTERN DIGITAL 250 GB

Δημοσ.

Τοτε πώς εξηγείς την ξαφνική εμφάνιση του προβλήματος? αν ήταν τροφοδοτικό πιστεύω θα είχα καποια ένδειξη νωρίτερα οταν το configuration του συστήματός μου ηταν πιο βαρύ, και οχι τώρα... ουτε ετσι...

Δημοσ.

Το πρόβλημα παραμένει και ΔΕΝ ειναι θέμα τροφοδοσίας.

Συνδεσα εναν 80αρη και τον είδε κανονικα.. προσπαθησα να bootαρς το συστημα με τον 80αρη και τον 160αρη (για να παρω backup τα δεδομενα που ηθελα) αλλα το σύστημα αρνιόταν να κάνει boot.

Παρόλα αυτα με τον 40αρη και τον 80αρη το συστημα δουλευει μια χαρά, με τον 160αρη μόνο του το σύστημα bootαρει επισης κανονικα και μου ζητάει λειτουργικό, και τελος ο 160ρης σε USB Case αναγνωρίζεται κανονικότατα...

Εχει κανεις καμια ιδέα? Anything...really!

Δημοσ.

Δλδ δεν υπάρχει περίπτωση να τα έφτυσε η μητρική σου; Το λέω επειδή τέτοια προβλήματα μου έκανε όταν είχα controller πάνω στο σύστημα...

Δημοσ.

Τον έβαλα σε άλλο pc και τον είδε κανονικα χωρις κανένα πρόβλημα...

Πήρα τα data μου backup σε εναν 80αρη (με τον οποιο ευτυχώς το pc μου bootαρει κανονικα)

Τουλάχιστον έσωσα τα data...

Ακούω γνώμες αν πιστευετε οτι ειναι θεμα mobo/hdd/psu

θα πέσουνε στοιχήματα :)

sa1901 σε κόβω οτι ψηφίζεις 3 προς 1 PSU :P

Πού θα βρώ ενα PSU δανεικό να κάνω κανα teeeest?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...