Προς το περιεχόμενο

Silent ανεμιστηρια.Ειναι καλα?

Paladin25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον εχω ενα thermaltake tsunami case με τα 3 default ανεμιστηρια επανω.Γενικα και κανει πολυ θορυβο και δεν ειναι τοσο καλη η ψυξη.Το καλοκαιρι μπορει να ανεβαζει και 49-50c system temp με full load και τα σχετικα.Τωρα τελευταια καθε 2-3 βδομαδες καθαριζω την σιτα απο το μπροστινο ανεμιστηρι γιατι πιανει σκονη σαν χαλι μπροστα.

Επειδη θελω γενικα να μειωσω τον πολυ θορυβο σκεφτηκα τους silent ανεμιστηρες,οπως επισης και ενα αθορυβο τροφοδοτικο.Τα silent ανεμιστηρια ομως κανουνε δουλεια?Αν τωρα με αυτα που εχω και εχει προβλημα το καλοκαιρι με τα silent τι θα γινει?

Στο cpu που ειναι amd64 3400+ Newcastle εχω πανω ενα φαν των 2500 στροφων αλλα δεν νομιζω αυτο να κανει πολυ θορυβο ετσι και αλλιως.Τι λετε λοιπον?Αξιζει να βαλω silent ανεμιστηρια?

Δημοσ.

Πρόσεξε τις στροφές και τα decibel.Ανάλογα το μέγεθος παίζουν οι παράμετροι.Πχ για ένα 8άρι ανεμιστηράκι τα 20-23 decibel είναι μιά χαρά!

Επίσης πρόσεξε την ροή του αέρα στο κουτί σου.Αν δεν κάνει σωστή ροή τότε γιαυτό έχει προβλήματα.Φτιάξε και τα καλώδια στο κουτί σου αν δεν τα έχεις ήδη φτιαγμένα.

Δημοσ.

to oti einai silent den simainei oti douleuoun kai stis 50 rpm kai den kanoun douleia.apla einai ftiagmena me ton ball bearing (rouleman) tropo kai oxi me ton sleeve bearing gi`auto den kanoun thorivo.

aksizei na ta valeis.

Δημοσ.

Pare 120mm coolermaster ultra silent me 700rpm na vreis tin...isuxia sou. Toulaxiston allon 120mm me xamiloteres strofes den exo dei. Ego sto thermaltake shark exo ton default 120 piso sundedemeno me control panel stis 700rpm gia na min akougetai. Ton mprostino den ton sundeo dioti den exo dei diafora se thermokrasia, mono se thoruvo, opote to theorisa anousio na ton sundeso

Δημοσ.

Για airflow δεν μίλησε κανείς;!

Ουδέν σχόλιο.

Paladin25 με φτηνούς silent ανεμιστήρες,δεν θα πετύχεις καλή ψύξη/ροή αέρα.

Ρίξε μια ματιά σε Papst,Panaflo και ξέχασε Thermaltake,Coolermaster κτλπ.

Αν δεν σε ενδιαφέρει ο συνδυασμός επαρκούς ψύξης και αθόρυβης λειτουργίας,

τότε καλοί είναι και οι Tt,CM σε συνδυασμό με έναν fan controller.

Δημοσ.
Λοιπον εχω ενα thermaltake tsunami case με τα 3 default ανεμιστηρια επανω.Γενικα και κανει πολυ θορυβο και δεν ειναι τοσο καλη η ψυξη.Το καλοκαιρι μπορει να ανεβαζει και 49-50c system temp με full load και τα σχετικα.Τωρα τελευταια καθε 2-3 βδομαδες καθαριζω την σιτα απο το μπροστινο ανεμιστηρι γιατι πιανει σκονη σαν χαλι μπροστα.

Επειδη θελω γενικα να μειωσω τον πολυ θορυβο σκεφτηκα τους silent ανεμιστηρες' date='οπως επισης και ενα αθορυβο τροφοδοτικο.Τα silent ανεμιστηρια ομως κανουνε δουλεια?Αν τωρα με αυτα που εχω και εχει προβλημα το καλοκαιρι με τα silent τι θα γινει?

Στο cpu που ειναι amd64 3400+ Newcastle εχω πανω ενα φαν των 2500 στροφων αλλα δεν νομιζω αυτο να κανει πολυ θορυβο ετσι και αλλιως.Τι λετε λοιπον?Αξιζει να βαλω silent ανεμιστηρια?[/quote']

Τα πράγματα είναι απλά. Βγάλε ένα απ τα ανεμιστήρια. Κοίτα τι μάρκα-μοντέλο είναι. Ψάξε internet να βρεις πόσο αέρα σπρώχνει (CFM) και τι db βγάζει. Μετά ψάξε αθόρυβες λύσεις fans (papst (επαγγελματικά αλλά κροταλίζουν λίγο), silenx (πιο θορυβώδη απ ότι γράφουν αλλά αρκετά αθόρυβα, yate loon (δυσεύρετα αλλά μάλλον απ τις καλύτερες λύσεις (βλέπε nexus))). Αν βρεις στα ίδια CFM και με χαμηλότερα db τότε σκέψου για αγορά αλλιώς άστο θα ξοδέψεις τσάμπα χρήματα αφού έχεις ανάγκη για ψύξη.

Α ναι, όταν θέλουμε να μειώσουμε το θόρυβο πρώτα βρίσκουμε από που προέρχεται, εσύ δε φαίνεται να είσαι σίγουρος, οπότε σιγουρέψου για το τι πρέπει να αλλάξεις. Πώς, σταμάτα τα πάντα από κινητά μέρη και άφησε τα ένα ένα.

Δημοσ.

Ουδέν σχόλιο.

[...]

Πρόσεξε τις στροφές και τα decibel.Ανάλογα το μέγεθος παίζουν οι παράμετροι.Πχ για ένα 8άρι ανεμιστηράκι τα 20-23 decibel είναι μιά χαρά!

Επίσης πρόσεξε την ροή του αέρα στο κουτί σου.Αν δεν κάνει σωστή ροή τότε γιαυτό έχει προβλήματα.Φτιάξε και τα καλώδια στο κουτί σου αν δεν τα έχεις ήδη φτιαγμένα.

..........

Δημοσ.

Ουδέν σχόλιο.

Paladin25 με φτηνούς silent ανεμιστήρες' date='δεν θα πετύχεις καλή ψύξη/ροή αέρα.

Ρίξε μια ματιά σε [b']Papst,Panaflo[/b] και ξέχασε Thermaltake,Coolermaster κτλπ.

Αν δεν σε ενδιαφέρει ο συνδυασμός επαρκούς ψύξης και αθόρυβης λειτουργίας,

τότε καλοί είναι και οι Tt,CM σε συνδυασμό με έναν fan controller.

file nikoskon ti idiaitero exoun autoi oi anemisthres pou anafereis? endiaferomai, gi' auto rwtaw :)

Δημοσ.

Πριν κανα-δυο μερες αλλαξα το μπροστινο ανεμιστηρακι του heroichi 6A19 με εναν 12αρη Papst απο το hacshop.Απο θεμα θορυβου ειναι λιγο καλυτερα τα πραγματα(εχω λιγο ευαισθητα αυτια) και η θερμοκρασια του δισκου που βρισκεται ακριβως μπροστα του ειναι 4-5 βαθμους πιο κατω σε σχεση παντα με τον αρχικο 12αρη.

Τα 40 περιπου cfm που εχει κανουν δουλεια,καμια σχεση με τα 10 cfm,ειναι σα να μην εχεις τιποτα.Προς το παρον λοιπον,χαλαλι το 20αρικο.....

Δημοσ.

Το μπροστινό ανεμιστήρι είναι λογικό να κάνει κάποιο θόρυβο μιας και από την

πλευρά που "τραβάει" αέρα είναι "μπουκωμένο".

Δημοσ.

akoma mia aporia pou exw einai an mporw na brw kapou filtro gia na to prosarmosw sthn eisodo tou aera sto kouti. den exei 8esh gia filtro, alla prepei kati na kanw giati oi diskoi apo thn mprostinh meria gemizoun mesa se 2 bdomades!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...