spymix Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Καλησπέρα συμφορουμίτες.... Μόλις χθες εγκατέστησα το Ubuntu 5.1.0 και έχω ένα μόνο να πω.... Αυτό το λειτουργικό είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ... Από χθες με λίγο ψάξιμο έχω λύσει όλα μου τα προβλήματα και το έχω φέρει και στα μέτρα μου... Με το ποy δοκίμασα το Live CD και είδα ότι όλα λειτουργούν μια χαρά, (πραγματικό Plug and Play) έκανα format τον σκληρό με τα Winblow$ και έχω τώρα μόνο αυτό... (By the way το Gnome είναι κλάσεις ανώτερο απο το KDE....) Λοιπόν μερικές ερωτησούλες τώρα and i am done icon_lol.gif 1. Δεν έχω firewall... Κάπου είχα διαβάσει ότι το Ubuntu έχει ενσωματωμένο firewall αλλά είναι της πλάκας και δεν κάνει δουλειά... (αληθεύει???) χρειάζεται να εγκαταστήσω άλλο firewall ή είμαι οκ όπως είμαι??? Αν εγκατήστησω πχ το firestarter με το που θα το εγκαταστήσω θα κάνει μόνο του τα configurations ή θα χρειαστεί να τα κάνω εγώ... (είμαι άσχετος και μένω αγγλία και δεν ξέρω IP ports κλπ) (αν είναι και το βάλω και δεν λειτουργήσει αμέσως και δεν έχω internet καλύτερα να μου λείπει... whistle.gif ) 2. Codecs, plug-ins, κλπ από που βρίσκω για να παίζω Multimedia files??? Αρχικά δεν μπορούσα να παίξω απολύτως τίποτα, αλλά κατέβασα από εδώ (http://www.ubuntuguide.org/#codecs) όλα όσα λέει και τώρα κάτι παίζει... (σημειωτέον κάποια δεν τα κατέβασε γιατί λέει δεν βρίσκει το directory, ή έχουν καταργηθεί, ή έχουν μετακινηθεί...) Χρείαζεται να κατεβάσω τίποτα άλλο??? και από που??? (δυστυχώς δεν παίζουν όλα τα Media Files...) 3. Από την ίδια σελίδα και με τον ίδιο τρόπο κατέβασα το flash player for mozilla... Χρειάζομαι και κανένα άλλο για να βλέπω τις σελίδες κανονικά... κανένα άλλο plug-in... shockwave χρειάζομαι??? (Java την έχω εγκαταστήσει...) Γενικά τι άλλο χρειάζεται για να μην έχω πρόβλημα????? 4. Ρε παιδιά... εδώ μέσα έχει τριάντα προγράμματα για multimedia files... και μου έχει εγκαταστήσει και άλλα τόσα ήδη (που λέει ο λόγος blush.gif )... Επειδή θέλω να φτιάξω τα defaults (ποια αρχεία θα ανοίγουν default και με ποιο πρόγραμμα) Προτείνετε μου εσείς που τα έχετε δοκιμάσει και τα ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο τί να κάνω default: α) Για Pictures viewing... β) Για Music listening... γ) Για Video viewing... 5. Σε αυτό το ρημαδό-OpenOffice πώς κάνω εγκατάσταση το ελληνικό λεξικό για να κάνει check-spelling Και στα ελληνικά???? Όσες φορές και αν έχω πάει στο files-wizzard-install new dictionares.... Δεν κάνει απολύτως τίποτα... Σαν να μην το πάτησα... ύπαρχει κάποιος άλλος τρόπος??? Οτιδήποτε άλλο έχετε να προτείνετε από την δικιά σας εμπειρία που ίσως να έχω παραλήψει και είναι απραίτητο και ουσιώδες please post it... Thanks.................
insomnix Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Το lokkit ειναι της πλακας με την εννοια οτι δεν ξερεις τι ρυθμισεις εχουν κανει. Υπολογιζουν με βαση το μεσο χρηστη, πραγμα που σημαινει οτι καποιοι ποροι με υπηρεσιες server (inbound connections) ειναι by default ανοιγμενοι και οσο περισσοτερους πορους ανοιγεις, τοσο πεφτει η ασφαλεια. Για τον firestarter καπου εχουν οδηγιες στο site. Χοντρικα, μεσα στο synaptic manager τσεκαρεις να φαινονται ολα τα repositories κι εμφανιζεται κι ο firestarter ως επιλογη. Τον τσεκαρεις και τον κατεβαζεις. Κανε και ενα log out μετα το κατεβασμα. Θα εμφανιστει στο startmenu. Τον τρεχεις και τον ρυθμιζεις. Στο linux ρυθμιζονται services κι οχι applications. Για κλησεις προς τα εξω θες τουλαχιστο: dns (δεν θυμαμαι αν το εχουν by default, αλλα σε αυτο στηριζονται τα περισσοτερα services), http, https, ftp, pop3, smtp, ισως πρωτοκολλα για peer2peer κλπ Για κλησεις απο εξω προς τα μεσα (λειτουργιες servers) ισως peer2peer. Δες στο /etc/services τι υπηρεσιες υπαρχουν. Για τα αλλα που ρωτας, εγω απο ο,τι ειδες, προτιμησα την ευκολια της Mepis. Αλλα βεβαια δεν με απασχολει και ο τονισμος στο openoffice, εδω που τα λεμε...Για αυτο δεν ξερω να σε βοηθησω επι του ζητηματος. Καποιος αλλος ισως. ΥΓ Το gnome ανωτερο απο το KDE; Ευκολοτερο θες να πεις. Με τις απλοποιησεις του, χανει και σε λειτουργικοτητα και σε customisation. Αλλα ειναι και θεμα γουστου, και κυριως ζητημα για αλλο topic.
wert Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Μπράβο παιδιά. Να έχετε απορίες και πολλές μάλιστα. Γιατί εγώ είμαι μια σκέτη απορία και βαριέμαι να ρωτάω +1 στο ubuntu Αν και μου άρεσε και το suse και το matnriva (κάπως έτσι) αλλά επειδή βλέπω και το έχετε ρίξει όλοι στο ubuntu σκέφτηκα να σας κάνω παρέα. Απορείτε γιατί χανόμαστε !!!!!!
Jiakomo Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 1. χρειάζεται να εγκαταστήσω άλλο firewall ή είμαι οκ όπως είμαι??? 2. Χρείαζεται να κατεβάσω τίποτα άλλο??? και από που??? (δυστυχώς δεν παίζουν όλα τα Media Files...) 3. Γενικά τι άλλο χρειάζεται για να μην έχω πρόβλημα????? 4. Προτείνετε μου εσείς που τα έχετε δοκιμάσει και τα ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο τί να κάνω default: α) Για Pictures viewing... β) Για Music listening... γ) Για Video viewing... 5. Σε αυτό το ρημαδό-OpenOffice πώς κάνω εγκατάσταση το ελληνικό λεξικό για να κάνει check-spelling Και στα ελληνικά???? 1. Αν συνδέεσαι στο Internet μέσω router (με ενσωματωμένο firewall/NAT κτλ) το software firewall δεν το χρειάζεσαι. Αν συνδέεσαι με απλό modem, καλό θα ήταν να βάλεις. Το firestarter απ' οτι ξέρω ΔΕΝ είναι εύκολο στο configuration. 2. Ti τύπου αρχεία δεν παίζουν ακριβώς (avi,wmv)? 3. Νομίζω με αυτά που έχεις είσαι καλυμμένος. 4. Δοκίμασε αυτά που έχεις και επέλεξε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου. Προσωπικά a) image viewer xmms c) vlc και mplayer 5. Έχω και γω την ίδια απορία
NullScan Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Για τα ελληνικά στο OO, υπάρχει το πακέτο DicOOo, απλές οδηγίες θα βρείς εδώ http://simos.info/blog/?p=445
Jiakomo Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Τις έχω ξαναδεί τις οδηγίες αυτές. Όμως, όταν πατάω "εγκατάσταση νέου λεξικού", δεν γίνεται απολύτως τίποτα.
NullScan Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Δοκίμασε και αυτό http://ooodi.sourceforge.net
wert Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Α εσείς πάτε μια χαρά. Εγώ έχω ένα παιδικό πρόβλημα Επειδή ο firefox του είναι παλιός σκέφτηκα να τον ανανεώσω. Τον κατέβασα και τον αποσυμπίεσα στον φάκελο /.mozila/.firefox. Κάπου εκεί τέλος πάντον. Αλλά συνεχίζω να βλέπω τον παλιό. Ο νέος ο Ελληνικός που είναι; Τι πρέπει να κάνω. Πως εγκαθιστώ ένα ρημαδοπρόγραμμα εδώ ; Στη σελίδα για το πως θα κάνω εγκατάσταση αυτό λέει. Extract the tarball in the directory where you want to install Firefox: Δεν καταλαβαίνω που κάνω το λάθος ιδέα δεν έχω
My8os Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Α εσείς πάτε μια χαρά. Εγώ έχω ένα παιδικό πρόβλημα Επειδή ο firefox του είναι παλιός σκέφτηκα να τον ανανεώσω. Τον κατέβασα και τον αποσυμπίεσα στον φάκελο /.mozila/.firefox. Κάπου εκεί τέλος πάντον. Αλλά συνεχίζω να βλέπω τον παλιό. Ο νέος ο Ελληνικός που είναι; Τι πρέπει να κάνω. Πως εγκαθιστώ ένα ρημαδοπρόγραμμα εδώ ; Στη σελίδα για το πως θα κάνω εγκατάσταση αυτό λέει. Extract the tarball in the directory where you want to install Firefox: Δεν καταλαβαίνω που κάνω το λάθος ιδέα δεν έχω Για εγκατάσταση του καινούργιου firefox (version 1.5.*) σε ubuntu/kubuntu δες εδώ. Για τον ελληνικό firefox δες εδώ.
or1onas Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Dokimase na dwseis apo konsola: 'whereis firefox' To pio pi8ano einai na deis ena symbolic link sto /usr/bin/ Tsekare pou koitazei to link gia na deis pou exei egatasta8ei h ekdosh tou firefox pou exeis twra. Sth synexeia, kane extract to tarball opou 8es, px. sto /usr/local. Ekei logika 8a ftiaxtei ena folder tou firefox k mesa se auto 8a yparxei to latest executable. Ftiaxe ena kainourgio symlink sto /usr/bin pou na koitaei sto folder sou. px. an to neo executable einai to: /usr/local/firefox/bin/firefox kane san root apo konsola: 'ln -s /usr/local/firefox/bin/firefox /usr/bin/firefox'
wert Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Καλά με τον firefox ακόμα δεν τα έχω καταφέρει. Αν και δεν πολυασχολήθηκα να πω την αλήθεια. Πρέπει να μπώ σαν root προφανώς είτε για τον firefox είτε για κάτι άλλο. Ε δεν με αφήνει. Τι να του κάνω; Δεν με θέλει με τίποτα. root -- > root του δίνω δεν θέλει την μια δεν του κάνει το όνομα την άλλη ο κωδικός την άλλη του φταίει η οθόνη. Κάνα κόλπο; Ή σιγά σιγά να το στείλω από εκεί που ήρθε. Αμα βρίσκει ο άνθρωπος το μπελά του να βάλει ένα πρόγραμμα τότε μάλλον θα πάρει την άγουσα προς τα αποδυτήρια. :?
My8os Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Μπορείς να τα κάνεις όλα βάζοντας μπροστά απο την κάθε εντολή την λέξη sudo και δίνοντας το password του απλού χρήστη που έχεις. Με την εντολή αυτή απλά εκτελείς εντολές με δικαιώματα root. Αν θές να κάνεις το κλασσικό su και να μπαίνεις στην κονσόλα ως root θα πρέπει πρώτα να του βάλεις κωδικό γιατι απο default τα ubuntu δεν έχουν. Αυτό το κάνεις (αν δεν κάνω λάθος) με την εντολή: > sudo root passwd δίνοντας αρχικά το password το δικό σου (για το sudo) και μετά το καινούργιο password για τον root. Αν στη τελική αυτό που θες είναι να μπορείς να μπαίνεις σε γραφικό περιβάλον και με τον root θα πρέπει να πειράξεις το αρχείο /etc/kde3/kdm/kdmrc (εγώ έχω kde αν εσύ έχεις gnome ψάχνεις για gdmrc λογικά) και να κάνεις το: > AllowRootLogin=false > AllowRootLogin=true Ελπίζω να βοήθησα και να σου άλλαξα τη διάθεση για σουτάρισμα .
wert Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Ελπίζω να βοήθησα και να σου άλλαξα τη διάθεση για σουτάρισμα Είναι γεγονός Και μόνο για την διάθεσή σου εσένα και των άλλων παιδιών να βοηθήσουν θα πάρει παράτα στην παραμονή του. μέχρι να λήξη η visa του Το άσχημο είναι ότι τώρα κατεβάζω κάτι πραγματάκια με τα xp και έτσι δεν κάνω reboot να πάω από εκεί :oops:
ankouts Δημοσ. 8 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2006 Έβαλα μόλις το ubuntu 5.10 και όταν πάει να μπεί βγάζει μία οθόνη και λέει : Failed to start X server. It is likely that it is not set up correctly. Καμία ιδέα pls?? ΥΓ. Το έβαλα σε laptop
My8os Δημοσ. 8 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2006 Έβαλα μόλις το ubuntu 5.10 και όταν πάει να μπεί βγάζει μία οθόνη και λέει : Failed to start X server. It is likely that it is not set up correctly. Καμία ιδέα pls?? ΥΓ. Το έβαλα σε laptop Σε amilo 1437G μετά απο εγκατάσταση του kubuntu 5.10 είχα παρομοιο πρόβλημα και λύθηκε με εγκατάσταση των οδηγών της κάρτας γραφικών. Αν έχεις ATI δες εδώ για να βάλεις τους οδηγούς που έρχονται με την διανομή ή εδώ για να δεις πως να βάλεις τους τελευταίους απο την ati.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.