angelheart.gr Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 @insomnix : Κάνεις λάθος, πολύ απλά γιατί μιλάμε για διαφορετικά πράγματα. Ξαναδιάβασέ το ΑΝ θέλεις. Δεν θέλω να ξεφύγει το thread και σταματάω εδώ. @Biull : ΚΑΚΩΣ σου έδωσαν 2 διανομές. Νομίζω οτι είναι προφανές γιατί. Την άποψή μου για το πια είναι η καλύτερη διανομή την έχω (παρα)γράψει. Θα σου πώ,πολύ φιλικά, οτι ΚΑΛΥΤΕΡΗ διανομή δεν υπάρχει. Το θέμα έχει συζητηθεί τοσο που γίνεται κουραστικό. Καλύτερη είναι η διανομή που ξέρει κάποιος φίλος μας. Πολύ απλά γιατι έχουμε το θάρρος να τον ενοχλούμε ΣΥΝΕΧΕΙΑ. (Μην ξεγελιέσαι, ΑΥΤΟ θα γίνεται στην αρχή). Γι' αυτό σου είπα να αγοράσεις το βιβλίο. Είναι καλογραμμένο (πάντα ήταν) και πολύ κατατοπιστικό. Επίσης, με την μορφή του βιβλίου θα είναι εύκολα προσβασιμο (ανά χείρας, ανά πόδας κτλ.) Σίμος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Biull Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας!Πραγματικά με βοηθήσατε! Όσον αφορά αυτό που είπα για τα κωλοwindows το είπα λόγω των πολλών προβλημάτων που μου δημιουργούν!Apple και ξενιάζεις από κολλήματα και restart εν ψυχρώ!Το έχω αποφασίσει οτι θα πάρω APPLE,αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...... Όσον αφορά τώρα το βιβλίο θα δώ και τι έχει στην βιβλιοθήκη και ανάλογα θα πράξω! Τέλος όσον αφορά την διανομή έχω αρχίσει και διαβάζω για την fedora και μάλλον αυτή υα βάλω σε λίγο στο PC!Με τον καιρό βέβαια όπως είπατε και εσείς βλέπω και ανάλογα εάν είναι αλλάζω διανομή! Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ofara4 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 koitakse kai tis parakatw selides! http://en.wikipedia.org/wiki/Fedora_core http://en.wikipedia.org/wiki/Linux http://www.hellug.gr/ http://www.linux.gr/ http://www.ellak.gr/ epishs mia kalh lysh einai mia proxorimeni anazitisi se yahoo google ktl... (dhladh me ton oro gia anazitisi na exei mesa filetype:pdf filetype:doc kai oti psaxneis, linux tutorial, linux howto) kalh arxh i enasxolisi me linux mono thetika pragmata exei na sou prosferei (toulaxiston ayto exei se emena) arkei na mhn kaneis esy kai o kathe esy xontrh patata opws format to partition twn windows!!!epishs akolouthhsai logika vhmata (diavase ta vasika) se elaxisto xrono tha mporeis na kaneis polla pragmata oxi omws ta panta, siga siga!yparxoun polu gnwstes edw pou an asxolitheis tha se vohthisoun! @_DiMoN_ den exw kati prosopiko mazi sou exw varethei omws na vlepw apo dw kai apo kei google eleos se forum eimaste!pisteyw oti an den then sas aresei ayto pou diavazete mhn postarete katholou para to www.google.com (ayto to kseroun oloi allo posoi k pws to xrhsimopoioun exei paraginei h diafimisi ksexasate to www.yahoo.com ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Biull Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Καλησπέρα! Χτές το βράδυ μου έσπασαν τα νεύρα με το installation της fedora 4 από DVD! Είχα κατέβασει το Partition Magic 8 (το οποίο μάλιστα νόμιζα οτι είναι της Symantec και όταν έκανα την εγκατάσταση μου βγήκε μια Quest κάτι,τελοσπάντων) και προσπάθησα ακολουθώντας τις οδηγίες που έδινε για εγκατάσταση νέου OS να δημιουργήσω ένα νέο Partition ειδικά για Linux!Αφού έκανα ότι έλεγε έκανα reboot όπως μου ζητήθηκε και ξεκίνησα την εγκατάσταση! Έκανα test το DVD και αφού μου έβγαλε PASS συνέχισα την εγκατάσταση! Επέλεξα κανονικά τις γλώσσες και έπειτα μου έβγαλε ένα παράθυρο όπου μου ζήταγε να διαλέξω εάν θα κάνω manually ή automatically partition τoν σκληρό μου!Σε καμία από τις δύο επιλογές δεν έβλεπε το Partion που είχα κάνει!Μάλιστα επειδή δεν ήξερα τι να κάνω βγήκα από τον οδηγό εγκατάστασης και έκανε reboot ο υπολογιστής μπαίνοντας στα Windows!Έλα όμως που δεν έμπαινε και έκανε συνέχεια resart λέγοντας σε μία μπλέ οθόνη κάτι για autocheck! Τι γινεται ρε παιδιά;; Για πρώτη φορά με το Linux δεν πήγε και πολύ καλά! Help please!!!! Thanks....... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomnix Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Έκανα test το DVD και αφού μου έβγαλε PASS συνέχισα την εγκατάσταση!Επέλεξα κανονικά τις γλώσσες και έπειτα μου έβγαλε ένα παράθυρο όπου μου ζήταγε να διαλέξω εάν θα κάνω manually ή automatically partition τoν σκληρό μου!Σε καμία από τις δύο επιλογές δεν έβλεπε το Partion που είχα κάνει!Μάλιστα επειδή δεν ήξερα τι να κάνω βγήκα από τον οδηγό εγκατάστασης και έκανε reboot ο υπολογιστής μπαίνοντας στα Windows!Έλα όμως που δεν έμπαινε και έκανε συνέχεια resart λέγοντας σε μία μπλέ οθόνη κάτι για autocheck! Ακομα κι αν υποθεσουμε οτι στο manually partitioning εκανες λαθος χειρισμο, τουλαχιστον στο αυτοματο επρεπε να δουλεψει. Εκτος αν λογω αγνοιας δεν εκανες καταλληλη partition για τη διανομη σου. Την ext3 την υποστηριζουν ολες οι διανομες και την reiserfs οι περισσοτερες. Τωρα το autocheck του Windows ειναι κανονικο, επειδη μικρυνε η partition του κι ελεγχει να δει αν ολα ειναι ενταξει. Μετα τον ελεγχο, μπαινεις κανονικα στο συστημα. ΥΓ Φανταζομαι οτι ειχες κανει defragmentation στο Windows πριν το partitioning. Αλλιως αστα να πανε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coolman Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2006 Μάλιστα επειδή δεν ήξερα τι να κάνω βγήκα από τον οδηγό εγκατάστασης και έκανε reboot ο υπολογιστής μπαίνοντας στα Windows!Έλα όμως που δεν έμπαινε και έκανε συνέχεια resart λέγοντας σε μία μπλέ οθόνη κάτι για autocheck! Τι γινεται ρε παιδιά;; Defrag ekanes? Σε καμία από τις δύο επιλογές δεν έβλεπε το Partion που είχα κάνει! Mallon gia ton idio logo. Dokimase na bootareis me to cd ton winxp kai epelekse recovery kai stin konsola pu tha vgei dokimase chkdsk c: Meta ksanatrekse partition magic kai svise to partition gia linux. Einai kalytera na xrisiompoieiseis adeio partition afu tha to diagrapseis etsi kai allios kata tin egatastasi. Fantazomai den exeis orisei swap pou kapoy prepei na mpei kai ayto. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Biull Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 Ακούστε τι έκανα! Με το partition magic 8 της Power Quest ακολουθώντας τις οδηγίες έφτιαξα ένα partition ειδικά για Linux όπως χαρακτηριστικά έλεγε η επιλογή του Partition Magic!Μάλιστα έφτιαξα και swap μιάς και το ζήταγε το PM8 κατά την δημιουργία του Partition!Όλα έγιναν με βάση αυτά που έλεγε το πρόγραμμα!Defragment δεν έκανα μιάς και δεν ζήταγε κάτι τέτοιο το πρόγραμμα!Να προσθέσω οτι στις οδηγίες έλεγε οτι αμέσως μετά το restart πρέπει να γίνει η εγκατάσταση του νέου OS! Τώρα κατεβάζω το Norton Partition Magic 8.05 μπάς και είναι πρόβλημα του προγράματος! Τι λετε εσείς; 2 Ερωτήσεις: 1)Εάν βρώ πουθενά κανένα μικρό δίσκο 10-15GB(γιατί για καινούριο μεγάλο δίσκο δεν παίζουν λεφτά) και τον πάρω πώς θα κάνω διαλέγω από πού θα κάνει boot ο υπολογιστής; 2)Live cd της Fedora και του Suse που θα βρώ; Thanks! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thresher Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 File Biull exeis win kai 8eleis na valeis linux xwris na pa8ei tpt to partition tou win. Swsta? 1) Kane defragment ton disko. 2) Me to PM8 kane ena ext3 partition osa GB 8eleis kai ena "linux swap" giro sto 1 GB.(Kanonika einai 20% parapanw apo tin ram sou.) 3) Bootare apo to dvd. Meta dilose san "/" to megalo partition pou einai gia to linux, kai meta to swap. 4) Otan sou zitisei gia boot-loader 8a sou elega na valeis LiLo. Logika to Suse to kanei mono tou config kai vazei kai to win partition. 5) 8a sou protina na valeis sto MBR(dld IDE1) to Lilo kai oxi se allo disko. An sou xalasei to MBR den einai aparetito na xana kaneis egatastash ta win. Vazeis to cd ton win kai kaneis repair to MBR. Den einai aparetito na pareis allo disko alla den einai kai asxhmo na steiseis to Linux se diko tou hd. Kalh Epytixia. Kai panw ap ola mhn to vazeis katw an 8eleis pragmatika na asxoli8eis me linux. An palei eisai Gamer min kaneis kan tin prospa8ia.Toulaxiston akoma. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kosko42 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2006 kai a pali den sou katsei e den xathike kai o kosmos re paidi mou perneis ena allo xalaro pcaki me debian proegkatestimeno :-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Susi Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2006 Xereto ola ta anxwmena "myala" ,kai egw newbi se linux(kapote sto texas,asxolithika elxaxista me Debian ),twra exo suse 10 edw kai ligo kairo, diskolevome den mporo napo, alla ta kataferno, se metaferoyn se alh algorithmikh diastash.edos ebdomados tha pao na agoraso kai ena book , suse biblos 36euro,na dume ti lei kai afto analytika.. basika einai megista e3ipnotero OS apo ta Win,dinodas su thn dynatothta na kanis ta pada gia ola osa blepis kai 3eris ,apo thema soft,Hard,Lan,NEt,DigitalDev,klp,(alla pada kolas kapou kai psaxnese sinexia!) Telikh gnwmh Suse kai ubuntu oti kalytero (pira xtes thn 5.1 dokimasa to live , arketa oreo, alla protimo suse) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.