Biull Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Καλησπέρα σε όλους! Πρώτη φορά μπαίνω στην συγκεκριμένη ενότητα του Insomnia! Είπα και εγώ να ξεκινήσω να δουλεύω-μαθαίνω Linux!Ρώτησα κάποιο γνωστό για το ποιό Linux να βάλω και να αρχίσω να μαθαίνω!Μου πρότεινε το Fedora 4 το οποίο μου το έδωσε κίολας σε ένα DVD!Μου έδωσε μάλιστα και το Suse 10 επειδή το είχε! Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε αυτή την αρχή που είπα να κάνω μιάς και είμαι τελείως άσχετος! Καταρχάς θα το βάλω σε ένα από τα δύο partition που έχω κάνει με το partition magic στον σκληρό μου(στο άλλο έχω τα κωλοwindows!)! 1)Η εγκατάσταση θα γίνει με boot από το DVD έτσι;Όπως στα windows; 2)Όταν θα ανοίγω το pc θα πρέπει να μου βγάζει κάποιο screen για να επιλέγω με ποιό σύστημα θα δουλεύω!Αυτό πώς το κάνω; 3)Επειδή ποτέ δεν έχω δεί ούτε και δουλέψει Linux επειδή ποτέ δεν ασχολήθηκα θα μπορούσε κάποιος να μου πεί που θα βρώ κάποιον free οδηγό για την fedora;Κάποιο tutorial ή κάποιο e-book γενικά που να σε ξεκινάει από τα βασικά; Σας ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το μεγάλο post και τις πολλές ηλίθιες ερωτήσεις! **Κοίταξα ένα thread πιο πάνω που λέει : Please διαβάστε πριν κάνετε post αλλά δεν μου έβγαζε τα links(μου έλεγε 404 not found)αν και δοκίμασα και με τον mozilla και με τον explorer!** Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Biull Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Εάν ξέρετε προτείνετέ μου και κάποιο βιβλίο για να πάω να το δανειστώ από καμία βιβλιοθήκη! Σας ευχαριστώ πολύ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_DiMoN_ Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Ένα πολύ ωραίο βιβλίο είναι το http://www.google.com ακόμη άλλα βιβλία που ξέρω είναι τα documentation που έχουν τα λειτουργικά αυτά που θα τα βρεις στο site τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris74 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 καλυτερα πρίν προχωρήσεις σε εγκατάσταση να δοκιμάσεις κάποιο Live cd για να δεις πως πάει το hardware σου, αν τα βλέπει όλα κλπ. και εγώ ξεκίνησα ενα μακρύ ταξίδι στο Linux προχτές και είμαι ακόμα στο ψάξιμο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaxa1982 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Ψάξτε το παιδιά,θέλει υπομονή!Θα την βρείτε την άκρη όμως!Εγώ σε γενικές γραμμές 1 μήνα έκανα για να ρυθμίσω κατά 99% το Mandriva στο laptop.Με ζόρισε,αλλά τα κατάφερα. Καλησπέρα σε όλους!Πρώτη φορά μπαίνω στην συγκεκριμένη ενότητα του Insomnia! Είπα και εγώ να ξεκινήσω να δουλεύω-μαθαίνω Linux!Ρώτησα κάποιο γνωστό για το ποιό Linux να βάλω και να αρχίσω να μαθαίνω!Μου πρότεινε το Fedora 4 το οποίο μου το έδωσε κίολας σε ένα DVD!Μου έδωσε μάλιστα και το Suse 10 επειδή το είχε! Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε αυτή την αρχή που είπα να κάνω μιάς και είμαι τελείως άσχετος! Καταρχάς θα το βάλω σε ένα από τα δύο partition που έχω κάνει με το partition magic στον σκληρό μου(στο άλλο έχω τα κωλοwindows!)! 1)Η εγκατάσταση θα γίνει με boot από το DVD έτσι;Όπως στα windows; 2)Όταν θα ανοίγω το pc θα πρέπει να μου βγάζει κάποιο screen για να επιλέγω με ποιό σύστημα θα δουλεύω!Αυτό πώς το κάνω; 3)Επειδή ποτέ δεν έχω δεί ούτε και δουλέψει Linux επειδή ποτέ δεν ασχολήθηκα θα μπορούσε κάποιος να μου πεί που θα βρώ κάποιον free οδηγό για την fedora;Κάποιο tutorial ή κάποιο e-book γενικά που να σε ξεκινάει από τα βασικά; Σας ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το μεγάλο post και τις πολλές ηλίθιες ερωτήσεις! **Κοίταξα ένα thread πιο πάνω που λέει : Please διαβάστε πριν κάνετε post αλλά δεν μου έβγαζε τα links(μου έλεγε 404 not found)αν και δοκίμασα και με τον mozilla και με τον explorer!** Καλά είναι να βάλεις ένα Live CD όπως είπε και κάποιος παραπάνω,αλλά αν θες οπωσδήποτε να εγκαταστήσεις σε σκληρό,καλύτερα κατά τη γνώμη μου να βάλεις το Suse 10,γιατί το Fedora έχει κάποιες παραξενιές στην κονσόλα(command line για Windows) του. 1)Η εγκατάσταση θα γίνει με boot από το DVD έτσι;Όπως στα windows; Ναι και θα σου ανοίξει ένα περιβάλλον,θα πατήσεις Enter και θα συνεχιστεί η εγκατάσταση. 2)Όταν θα ανοίγω το pc θα πρέπει να μου βγάζει κάποιο screen για να επιλέγω με ποιό σύστημα θα δουλεύω!Αυτό πώς το κάνω; Οι δύο διανομές που έχεις γράψει(αλλά γενικότερα και οι περισσότερες) το κάνουν μόνες τους,απλά σε ενημερώνουν μέσα στην εγκατάσταση για κάποιες ρυθμίσεις.Αυτές οι δύο περνούν το grub.Οπότε όπου δεις grub ρυθμίσεις,μην το πειράξεις καλύτερα,άστο όπως προτείνεται και θα το πειράξεις όταν μπεις στο λειτουργικό που θα είναι και πιο εύκολο. 3)Επειδή ποτέ δεν έχω δεί ούτε και δουλέψει Linux επειδή ποτέ δεν ασχολήθηκα θα μπορούσε κάποιος να μου πεί που θα βρώ κάποιον free οδηγό για την fedora;Κάποιο tutorial ή κάποιο e-book γενικά που να σε ξεκινάει από τα βασικά; Πήγαινε στο google και πάτα fedora documentation ή ότι άλλο θες και θα σου βγάλει ένα σωρό links!Γενικότερα να ξέρεις ότι όταν ψάχνεις κάτι το google θα σου δώσει τη λύση!Όλοι έτσι δουλεύουν όταν θέλουν κάτι. Σας ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το μεγάλο post και τις πολλές ηλίθιες ερωτήσεις! Δεν υπάρχουν ηλίθιες ερωτήσεις από τη στιγμή που δεν ξέρεις τίποτα!Τις ίδιες έκανα κι εγώ πριν 1 μήνα!Ρώτα για να μάθεις και ψάξε στο google για να καταλάβεις.Εδώ όποιος ξέρει θα βοηθάει,αλλά επαναλαμβάνω ότι η μεγαλύτερη βοήθεια που θα βρεις,θα είναι του google. Καλή αρχή σου εύχομαι και αν έχεις λίγο υπομονή στην αρχή,θα καταλάβεις ότι αξίζει η μετάβασή σου από τα Windows στο Linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sugoruyo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Επίσης γράψου στα http://www.linuxquestions.org & http://www.linuxforums.org. Επίσης βάλε IRC και μπαίνε στο FreeNode όπου θα βρεις για ότι θες πληροφορίες και χρήστες πρόθυμους να βοηθήσουν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_DiMoN_ Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Και απ' ότι γνωρίζω η καλύτερη διανομή για Home Use είναι η http://www.ubuntu.com η οποία έχει και φοβερή live support. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Biull Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Σας ευχαριστώ όλους πάρα μα πάρα πολύ!Θα την ψάξω την δουλειά και θα σας ενημερώσω πώς πήγε! Το μόνο μου κόλλημα είναι το ποιά έκδοση να βάλω!Την Suse 10 ή την Fedora 4; Προτείνετέ μου ποιά κατα την γνώμη σας είναι η καλύτερη από αυτές τις 2! Ποιά τα πλεονεκτήματα της μίας έναντι στην άλλη; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
angelheart.gr Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Πρώτον, το να λες "...στο άλλο έχω τα κωλοwindows..." δεν είναι σε καμμία περίπτωση fair. Τα windows σε έβαλαν στον κόσμο του computing και σε έφτασαν μέχρι εδώ που είσαι τώρα. Δεν θα πω τίποτα περισσότερο. Δεύτερον, υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει το Running Linux του Matt Welsh. Πηγαίνεις στο βιβλιοπωλείο, το αγοράζεις, το διαβάζεις (και ακολουθάς και αυτά που γράφει) και είσαι έτοιμος κατα 25-30 %. Τα υπόλοιπα 70-75% όπως όλοι οι υπόλοιποι. Αργά και σταθερά. Τρίτον, welcome. Σου εύχομαι γρήγορα και στο Linux from scratch... Σίμος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coolman Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 An theleis na matheis tha protina na ksekiniseis me tin Fedora. Kalo to Suse den leo alla exei ena programma pou legetai Yast kai kanei tis perissoteres rythmiseis toy leiturgikoy apo ekei. Kai i fedora vevaia exei kapoia ergalia eidika dika tis alla tulaxiston den einai se toso megalo vathmo. An theleis na matheis tha prepei na leroseis ta xeria su me arxeia rythmiseon. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaxa1982 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Το θέμα δεν είναι αρχικά να μάθει(αυτό άλλωστε θα γίνει με τον καιρό),αλλά είναι να πειστεί ότι το Linux αξίζει,οπότε καλύτερα να βάλεις το SUSE,το οποίο είναι και πιο φιλικό και δε θα σε απογοητεύσει!Το θέμα κατά τη γνώμη μου είναι να σε κρατήσει για αρκετό καιρό το Linux περιβάλλον και να μην κάνεις format αγανακτώντας.Γι'αυτό καλύτερα βάλε Suse,που είναι και πιο εύκολο και αργότερα όταν αρχίσεις να εξοικειώνεσαι βάζεις και άλλες διανομές που θα έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις σε γνώσεις! Συμπερασματικά?Βάλε suse κατά τη γνώμη μου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
coolman Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Συμπερασματικά?Βάλε suse κατά τη γνώμη μου! LOL telika to symperasma einai oti yparxei pluralimos stis dianomes kai i kathe mia exei ta dynata kai adynata simeia tis . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
or1onas Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Egw pistevw oti opoio k apo ta 2 (suse/fedora) dokimaseis, 8a kaneis exisou kalh douleia. K ta 2 exoun arketes eukolies (yast/yum) wste na mh xreiastei na trela8eis me compilations,klp apo thn 1h stigmh. Kane th dokimh k sthn poreia 8a deis apo monos sou an se trabaei k 8es na psaxteis parapanw. Kalh tyxh Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomnix Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Πρώτον, το να λες "...στο άλλο έχω τα κωλοwindows..." δεν είναι σε καμμία περίπτωση fair. Τα windows σε έβαλαν στον κόσμο του computing και σε έφτασαν μέχρι εδώ που είσαι τώρα. Δεν θα πω τίποτα περισσότερο.Ειναι και πολυ ελαφρυς ο χαρακτηρισμος μαλιστα. Στο computing μας εβαλε η αναγκη μας για computing και η ευκολια του windows δεν ηταν παρα θεμα marketing απο την πλευρα τους κι οχι υπηρεσια προς τον πολιτη. Στην τελικη, ενας ναυαγοσωστης που σωζει μια κοπελλα, μπορει να την π*δ*** μια ζωη, επειδη την εσωσε; Βρε ουστ απο το pc μου τα κωλοwindows... Αλλα ξεφυγα παλι και θα τρεχει ο Αποικος να με συμμαζευει, χαχα. Το σταματαω λοιπον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomnix Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Προτείνετέ μου ποιά κατα την γνώμη σας είναι η καλύτερη από αυτές τις 2!Ποιά τα πλεονεκτήματα της μίας έναντι στην άλλη; Προταση μου με τη σειρα: Mepis, Suse10 eval, kubuntu, Ubuntu. Για τα υπερ και τα κατα της μιας ή της αλλης διαβασε διαφορα θρεντς να σχηματισεις μια εικονα απο το τι αντιμετωπιζει ο καθενας με τη διανομη του. Πχ εμενα η Mepis με καλυπτει 100%, αλλα για τον Spymix που κανει πτυχιακη, δεν κανει γιατι δεν μπαινουν οι τονοι στο openoffice. Βλεπεις οτι ενα μονο σημειο μπορει να ειναι καθοριστικο στην επιλογη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.