subdee Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Δυστυχώς, παρόλο που ο ναυτίλος μπορεί και φανερώνει κανονικά Ελληνικούς χαρακτήρες σε άλλες εφαρμογές όπως το amaroK και όπουδήποτε αλλού υπάρχουν περιηγητές αρχείων, οι γραμματοσειρές είναι ως εξής: Που κάνω λάθος; Ubuntu 5.10 Gnome
coolman Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Mipos kata tyxi o fakelos pu deixneis me provlimatika onomata einai se partition me win? An nai dokimase na allakseis to nls se iso8859-7 sto fstab kai kane remount. Episis den ksero an tha se voithisei kai ayto http://www.ubuntuforums.org/showthread.php?t=126473&highlight=locales
subdee Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 όχι δυστυχώς αμα ήτανε μόνο τα windows, θα ήταν εύκολη η λύση. αυτό είναι το home partition όπως βλέπεις και έχω μείνει ιδέες. το λινκ που μου έδωσες, χρήσιμο αλλά τα έχω κάνει όλα αυτά. γι'αυτό έχω μένει με αυτή την απορία
insomnix Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Ειναι θεμα encoding. Αλλα προγραμματα αναγνωριζουν τα ελληνικα κι αλλα οχι. Εννοειται οτι σε οποιο εχει ρυθμιση το ρυθμιζουμε ή το βαζουμε στο autodetect.
subdee Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 μα πάλι, το amarok είχε τη σωστή κωδικοποίηση και αυτό το ξέρω γιατί τα tags τα εμφάνιζε σωστά. τέλος πάντων, τώα παίζω με bmp και δεν έχει πρόβλημα. πάντως ευχαριστώ και αν βρώ κάποια λύση θα επιστρέψω με την απάντηση
My8os Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Στο amarok για να μου δείξει ελληνικά απλά πήγα στο Configure amarok μέσα απο το πρόγραμμα και στο πρώτο tab που σου πετάει, κάτω-κάτω που λέει Encodings, κοιτάς να είναι διαλεγμένα και οι δυο επιλογές (ID3v1 tags, Shoutcast metadata) και στο Instead decode using this character set βάζεις ISO 8859-7. Ελπίζω να δουλέψει και σε σένα .
subdee Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 χαχα ευχαριστώ για τη συμβουλή αλλά πάλι, δεν είναι τόσο απλό!
xaxa1982 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Βάλε xmms,στο amarok είχα κι εγώ αντίστοιχο πρόβλημα και το διόρθωσα με το xmms και τώρα δουλεύει καλά!
subdee Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 λοιπόν, νομίζω πως εντόπισα το πρόβλημα χρησιμοποιώ gnome και όποιο πρόγραμμα έχω που είναι μέρος του kde έχει πρόβλημα με τους ελληνικούς χαρακτήρες! ίσως η εγκατάσταση υποστήριξης Ελληνικών του kde να μου λύσει το πρόβλημα; EDIT: εγκατέστησα το kde-18n-el και τις kdelibs αλλά πάλι τίποτα. τελικά μάλλον θα απεγκαταστήσω ότιδήποτε περι kde
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.