Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση στο pc μου, σύνθεση νέου pc για την sister ;)

ALR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και χρειάζεται ακόμα ένας υπολογιστής στην οικογένεια, αποφάσισα να το εκμεταλλευτώ! ( χεχε ;) )

Οπότε λέω να αγοράσω νέα εξαρτήματα για τον παλιό μου desktop και με τα παλιά να συνθέσω έναν δεύτερο υπολογιστή , ο οποίος θα ανταποκρίνεται πλήρως στις εργασίες που θα του ζητηθούν να εκτελέσει.

Έχω καταλήξει ότι χρειάζομαι καινούργια

Κουτί , τροφοδοτικό , Επεξεργαστή, Μητρική , και Ram. (Σχεδόν όλα δηλαδή :P)

Κουτί , Ram και τροφοδοτικό πάνω κάτω έχω κατασταλάξει.

Εκεί που ζητώ την βοήθεια του κοινού, είναι η μητρική και ο CPU.

Αξίζει να προχωρήσω στην αγορά των νέων Dual core box cpu της AMD;

o Athlon 64 x2 dual core box 4200+ για παράδειγμα κοστίζει 368 ευρώ.

Ή να προτιμήσω έναν Athlon 64 3500+ 2.2Ghz venice socket 939 box που κοστίζει 220 ευρώ;

Όσο φτηνότερο βγεί, τόσο το καλύτερο αλλά αν οι διαφορές είναι τεράστιες και γενικώς ο Απλός Athlon 64 θα ξεπεραστεί γρήγορα, ίσως το ακριβότερο μου βγεί μακροπρόθεσμα πιο φτηνά!

Οπότε εδώ θέλω τις γνώμες σας!

Επίσης , σύμφωνα με τις παραπάνω επιλογές μου στον CPU, θα ήθελα να μου προτείνετε και μια καλή μητρική. Δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια, οπότε δεν με νοιάζει να είναι SLI και γενικώς οτιδήποτε έχει σχέση με κάρτες γραφικών.

Θέλω μια αξιόπιστη μητρική με καλές λειτουργίες σε όλα τα άλλα.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προταίρων ! :)

Δημοσ.

H agora epeksergasth me dual core einai kati pou tha exei megalyterh aksia mesomakroprothesma (kati san to plano tou malezani!). Den ksero kata poso ekmetaleuetai h dynamh tous sta torina systhmata. Dysthxos kapos etsi leitourgei h biomhxania edo kai kairo, px pesame oloi sthn agora ton 64biton kai toso kairo akoma den ekmetaleuontai plhros. Etsi kai oi dual core. Se ligo tha bgoun quad core kai meta olo kai kati allo. Otan tha bgoun programata na ekmetaleutoun PLHROS tous 64bitous dual core tha yparxoun 128bit quad core, opote mas douleuoun ligo.

Den brisko logo na agoraseis apo tora dual core, toulaxiston ta megala montela. An deis enas venice 3500 einai 2.2ghz kai enas 4200 dual core pali 2.2ghz. Bebaia h diaofres einai sthn cache kai sthn domh tous. Enan 4200 ama ton bgazei to budget sou sigoura den einai asxhmos, kai exei kalyteres epidoseis apo tous aplous kai to dynato tous shmeio einai to multitasking, dhladh na douleueis pio aneta polles efarmoges mazi. Apo thn allh les oti den se endiaferoun poly ta paixnidia ara enas 3500 venice se kalyptei gia ola ta alla (kai paixnidia bebaia) gia poly kairo. An breis kai ton sandiego me 1mb mnhmh cache akoma kalytera.

Oso gia thn mhtrikh mhn se anyshxei to sli, to oti tha yparxei den se peirazei, mporeis na mhn to xrhismopoieis alla toulaxiston yparxei gia otan kai AN kapote apofasiseis oti thes na dokimaseis to kainourio yperpaixnidi kai baleis 2 gpu se sli (leme tora). Apla oi mhtrikes me SLI den exoun shmantikh diafora sthn timh apo tis mh SLI, kai den tha breis kai polles mh SLI.

Proteino mia msi k8n sli kalh timh kai kanei oti xreiazesai.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523467

opote mhtrikh 130 euro kai cpu gyro sta 200-250, kai eisai mia xara gia toulaxiston 1 xrono.

Δημοσ.

Ενδιαφέρον άποψη..Το budget νοιώθει πολύ καλύτερα με τους απλούς AMD 64 :)

Το τωρινό μου σύστημα έχει έναν Intel Pentium 4 , 2,6 Ghzm .

Με τον επεξεργαστή της AMD , 2.2 Ghz 3500 socket 939 box, θα δω διαφορά;

Καλή μου φαίνεται η μητρική. Απλώς μέχρι τώρα προτιμούσα κάτι σε Gigabyte ή Asus.. Δεν ξέρω κατά πόσο αξιόπιστη είναι η MSI στις μητρικές.. Παλιότερα όταν έπαιζα κι από κανένα game, την εμπιστευόμουν στις κάρτες γραφικών :)

Δημοσ.

nomizo oti h msi stis mhtrikes ta pane poly kala, isos kai exoun kalytero onoma apo oti stis gpu. Den tithetai thema anaksiopistias.

Mias pou den pas se dual core toulaxiston des an breis to modelo me 1mb l2 cache. nomizo einai o 3700 kai exei gyro sta 230 euro, fhladh kana 10ri euro diafora apo ton 3500. Gia thn diafora apo ton palio sou pentium den ksero, as pei kapios allos.

Gia thn asus nai men gnosth kai wraia marka, alla exo diabasei kaka logia gia to sli mobo ths. Eixe kakh trofodosia reumatos stis aples pci me apotelesma na exei problhmata me kapies kartes pci opos h doryforikh tv card skystar 2. (mporouse na prokalesei kapsimo tou mobo) Sta forum legane gia kako sxediasmo genika ton sygekrimenon mobo ths asus. Den ksero an exei diorthothei se kati premium montela pou exei bgalei.

Δημοσ.
Ενδιαφέρον άποψη..Το budget νοιώθει πολύ καλύτερα με τους απλούς AMD 64 :)

Το τωρινό μου σύστημα έχει έναν Intel Pentium 4 ' date=' 2,6 Ghzm .

Με τον επεξεργαστή της AMD , 2.2 Ghz 3500 socket 939 box, θα δω διαφορά;

Καλή μου φαίνεται η μητρική. Απλώς μέχρι τώρα προτιμούσα κάτι σε Gigabyte ή Asus.. Δεν ξέρω κατά πόσο αξιόπιστη είναι η MSI στις μητρικές.. Παλιότερα όταν έπαιζα κι από κανένα game, την εμπιστευόμουν στις κάρτες γραφικών :)[/quote']

Ειχαμε ακριβως το ιδιο pc με τη διαφορα οτι εγω αν και αγοραζω ο,τι και συ δεν δινω τον παλιο στην αδερφη και επιπλον τον θελω και για παχνιδια. Και κατευθυνομαι λογω ακριβως απουσιας πολλων χρηματων σε athlon 3700 san diego Που εχω ακουσει οτι ειναι αρκετα καλος δεδομενης της 1mb cache k σε μητρικη asus vm cms. Εσυ μπορεις να δεις την asus vm σκετο καθως εχει 256 shared vga οποτε σε υπερκαλυπει γι αυτο που την θες με κοστος γυρω στα 100 ευρω.

Οσον αφορα τη διαφορα που θα δεις απο το παλιο σου συστημα θελω να πιστευω οτι θα αισθητη αν δεν ηταν δν θα μπορουσα α λεμε οτι οι atlhon αντιμετωπιζουν στα ισα αυτη τη στιγμη τους αντιστοιχους απο θεμα καηγοριας pentium που ουτως η αλλως ειναι πιο δυνατοι απο τον παλιο σου. Αλλιως ας αρχισουμε ολοι να ψαχνουμε πυρηνες northwood. Θα μας παει ακομα πιο φτηνα.

Δημοσ.

Φίλε μου, όταν λές "256 shared vga " εννοείς ότι έχει ενσωματομένη κάρτα γραφικών που χρησιμοποιεί εώς και 256mb από την μνήμη RAM ;

Κάτι τέτοιο βολεύει!

Για τροφοδοτικό πάντως έχω καταλήξει σε Enermax 485w ..Ήδη έχει αρχίσει και μυρίζει το παλιό μου..

Για κουτί το soprano της Thermaltake. Στα 80 ευρώ το βρίσκω αρκετά οικονομικό. Έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο ;

Δημοσ.

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1034&Nav_Section_Id=1032&Catalog_Id=1&Product_Id=310351&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Αυτο ακριβως εννοω! Το link ειναι το παραπανω και ειναι σε πολυ καλη τιμη.

Προτιμησε την.

Ωραιο και το κουτακι που λες. Για τροφοδοτικο σηκωνω τα χεραι ψηλα. Το μονο που λεω ειναι οτι ισως τα 485 w ειναιι πολλα και σου περισσευουν

Δημοσ.
http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1034&Nav_Section_Id=1032&Catalog_Id=1&Product_Id=310351&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Αυτο ακριβως εννοω! Το link ειναι το παραπανω και ειναι σε πολυ καλη τιμη.

Προτιμησε την.

Ωραιο και το κουτακι που λες. Για τροφοδοτικο σηκωνω τα χεραι ψηλα. Το μονο που λεω ειναι οτι ισως τα 485 w ειναιι πολλα και σου περισσευουν

Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής w σε τροφοδοτικό δηλαδή ; Είναι ανάλογα με το πόση ώρα είναι ανοιχτός ο υπολογιστής;Τι συσκευές έχει επάνω συνδεδεμένες;

Help me out για να πάρω ότι πρέπει :)

Δημοσ.

Εγω απαντησα με βαση του οτι θα βαλεις πανω amd που δεν εχει τοσο μεγαλη απαιτηση σε ισχυ οσο ενας pentium. Δεν γνωριζω ποσα watt ακριβως θα χρειαστεις. Μπορω ομως να σε καθοδηγησω στο περιπου αν μου πεις τι θα βαλεις επανω. Παρε ομως και μια δευτερη γνωμη για να μην σε καψω!!! :-)

Δημοσ.

Κοίταξε , ο υπολογιστής πάνω θα έχει ξεχωριστή ψύκτρα πάνω στον επεξεργαστή που συζητάμε, 1 εώς 2 gb RAM, 2 μέγάλους HDD.. 2 DVD-R.

Είναι όλη μέρα ανοιχτός, συνδεδεμένος με ένα mini hi-fi ( δεν ξέρω κατά πόσο σχετικό είναι αυτό),έναν εκτυπωτή και ένα router.

Επίσης βλέπω τις απλές Kinston value ram 512/1gb στα 533 , μια χαρά.Σε έναν φίλο μου πάντως που τις έβαλε πρόσφατα λειτουργούν άψογα.

Το κουτάκι που λέω πάντως έχει γίνει ψιλο-σούπα, όχι ότι αυτό είναι απαραίτητα κακό.. Κάτι που χρησιμοποιείται πολύ, πάει να πεί ότι αξίζει :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...