porco_rosso21 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 porco_rosso21, διάβασες το post μου; Ο Lucas δεν έχει ευθύνη για τα λάθη της ταινίας. Ο Spielberg είναι ατομικά υπεύθυνος γι'αυτά. Δεν ασχολήθηκα πολύ με το pre-production της ταινίας, οπότε δε ξέρω αν το σενάριο ήταν η παρθενογέννεσις του Lucas ή απλώς το επέλεξε αυτός ή το επέλεξαν μαζί και αυτό δεν έχει και καμιά σημασία. Ακόμα κι αν έχει writing credits ο Lucas με κάποιον άλλον(αν είδα καλά στο cinema), πάλι δεν ευθύνεται γιατί για το storyboard ευθύνη έχει αποκλειστικά ο σκηνοθέτης και σκηνοθέτης ήτο ο Spielberg. Το διαβασα μετα chief,αλλα κ παλι πιστευω,πως για οτι αρνητικο μπορει να προσαψει κανεις στη ταινια,ειναι υπευθυνος ο Λουκας...το στορυ ηταν κυριως του Λουκας,που εδωσε μετα στον Κεπ να το κανει σεναριο,οπως και οτι ανελαβε την παραγωγη(ο Σπιλμπεργκ μονο την σκηνοθεσια ειχε,ουτε στορυ,ουτε παραγωγη,ουτε τπτ...)...τα εφε,οτι υταβηγμενο μπορει να φανηκε στο σεναριο σε καποιον,κτλ,ειναι ευθυνη του Λουκας....οσο για προπαγανδα κ ετσι,ειναι αστειο κ μονο να κρινει καποιος αυτο το εργο με πολιτικα κριτηρια....
Nodoordonotthereisnotry Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Ρε συ, άλλο story και άλλο story-board. Για το πρώτο μπορεί να επιμερίζεται την ευθύνη ο Lucas (χωρίς να είμαι ενήμερος για το πως προέκυψε το σεναρίο), αλλά για το δεύτερο είναι υπεύθυνος ο σκηνοθέτης. Δηλ. αν όχι και γι'αυτό υπεύθυνος ο Spielberg τότε για ποια πράματα ήτο υπεύθυνος και τελικά τι έκαμνε σα σκηνοθέτης(πρόσεξε: σκηνή+θέτω); p.s. Η παραπάνω ερώτηση είναι ρητορική.
porco_rosso21 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Aν δεν κανω λαθος(δν ξερω δλδ,γιαυτο το λεω),storyboard ειναι κ καλα,το στησιμο του σεναριου,επι της οθονης,δλδ ενα πλανο,βασισμενο στο σεναριο,οπυ δειχνει σε καθε σκηνη ποιος κανει τι,που παει,που στεκεται κτλ....αν ειναι αυτο οντως,κ ο Spielberg ειναι υπευθυνος,δεν με χαλαει εμενα προσωπικα,διοτι θεωρω πως δεδομενου του σεναριου(που επαναλαμβανω μου αρεσε),εκανε οτι καλυτερο μπορουσε...
soturin Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 δεν λέω ότι το έργο κάνει προπαγάνδα, άρα είναι κακό, λέω έχει αυτό το φορμάτ που το κάνει πολύ χαζό
gherudos Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Χτές στην πρεμιέρα ήμουν φυσικά κι εγώ.Η ταινία είναι ακριβώς το ίδιο στυλ ταινίας με τον αγαπημένο μας Ίντυ που ξέραμε.Η ταινία είναι απίστευτα απολαυστική και μπορώ να πω ότι πρώτη φορά μετά από τόσες ταινίες που έχω δει στο σινεμά χαίρομαι για τα 8Ε που πλήρωσα για το εισιτήριο.Από την 1η στιγμή μέχρι το τέλος σε κρατάει σε αγωνία και φυσικά με άφθονο χιούμορ.Ένα μεγάλο μπράβο στον Spielberg και Lucas γι αυτό το διαμάντι. Δεν είχα δει κανένα τρέιλερ της ταινίας και δεν περίμενα ποτέ μα ποτέ να δω εξωγήινους στην ταινία.Αρχίζω κι αναρωτιέμαι όμως,τι έχει πάθει τελευταία ο Steven Spielberg με τους εξωγήινους;Γιατί όλες του οι τελευταίες ταινίες ασχολούνται με αυτούς; Ενδεικτικά αναφέρω: ET Taken War of The Worlds Indiana Jones and The Kingdom Of The Crystal Skulls
porco_rosso21 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δεν είχα δει κανένα τρέιλερ της ταινίας και δεν περίμενα ποτέ μα ποτέ να δω εξωγήινους στην ταινία.Αρχίζω κι αναρωτιέμαι όμως,τι έχει πάθει τελευταία ο Steven Spielberg με τους εξωγήινους;Γιατί όλες του οι τελευταίες ταινίες ασχολούνται με αυτούς; Ενδεικτικά αναφέρω: ET Taken War of The Worlds Indiana Jones and The Kingdom Of The Crystal Skulls Βαλε κ στενες επαφες τριτου τυπου,Κ λιγο στο ΑΙ....Κ προφανως δεν το εχει παθει τελευταια,ολη του τη ζωη με εξωγηινους ασχοληθηκε επι το πλειστον
kirileman Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Για περιπετειούλα καλή ήταν. Για indiana jones ήταν τραγική δυστυχώς. Τραγική! Κρίμα...
gherudos Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Για περιπετειούλα καλή ήταν. Για indiana jones ήταν τραγική δυστυχώς. Τραγική! Κρίμα... Ε όχι και τραγική!!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 υποκειμενική άποψη είναι ρε gherudos...πως κάνεις έτσι?
Hal9000 Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2008 Ξενέρωσα Αυτό ήταν το σενάριο που έψαχνε ο Lucas 20 χρόνια ? Για μένα όσο πάει το καρπούζι με τη φέτα, τόσο πάει και ο Indiana να ασχολείται με εξωγήινους. Indy phone home. Ειδικά στο τέλος με το ufo με αποτελείωσε. Είχα συνηθίσει τον Indiana με το πολύ μιά βοήθεια να λύνει γρίφους πιο εντυπωσιακούς. Εδώ έχει από πίσω του ολόκληρη παρέα και ακολουθεί τον ΟΖ. Σε καμία περίπτωση δεν ένοιωσα αγωνία η κάτι άλλο για τους ήρωες. Α και η σκηνή με τη πυρηνική, τελείως κουφή και άχρηστη. Το Last Crusade παραμένει το καλύτερο. Grande ξενερουά για να συνοψίσω
soturin Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Δεν είναι προσωπική μου άποψη αλλά έχω ακούσει άλλους να λένε ότι τρελαίνονται για καρπούζι με φέτα (κυριολεκτικά, δεν χρησιμοποιώ την αναλογία σου)
cassidy Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Δημοσ. 24 Μαΐου 2008 Πράγματι, το καρπούζι πάει πάρα πολύ με τη φέτα. Πέρασα καλά βλέποντας την ταινία, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Δεν περίμενα και κανένα αριστούργημα, αλλά ίσως στηρίχτηκε λίγο παραπάνω απ' όσο έπρεπε στη νοσταλγία μας για τον παλιό indy (βλ. "tribute" που ανέφερε ο porco_rosso21 παραπάνω). Το ξαναβλέπω άνετα
polakis21 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Παιδιά δεν ξέρω τί λέτε εσείς αλλά εμένα με ικανοποίησε απόλυτα! Το περίμενα πολύ χειρότερο κι όμως το διασκέδασα πολύ! Το είδα και Gold Class! Ήταν ένα κλασικό Indy με τα αστειάκια του και τις δράσεις του κλπ! Και ποιό είναι το πρόβλημα με τις στενές επαφές (και καλά) 3ου τύπου? Το Ρόζγουελ δεν υπήρχε τότε? Μια χαρά ήταν η ταινιούλα... Respect στον Harisson Ford! Είναι θεός και μου ξύπνησε αναμνήσεις... Δεν είπαμε ότι θα πάει για όσκαρ, αλλά αυτό που θέλαμε να μας δώσει η ταινία, το πήραμε και με το παραπάνω...
skiabox Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 ΤΕΛΕΙΑ η ταινια!Οτι και να πουμε ειναι λιγο.Και διασκεδαστικη ως περιπετεια αλλα και με αφθονο γελιο!Γενικα φετος ειναι καλη χρονια.Πατε να δειτε τι αλλο εχουμε στο site της apple που εχει trailers.
Toufas Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 Δημοσ. 25 Μαΐου 2008 παιδια το εργο ηταν πολυ καλο. ναι θα ηθελα τους γριφους και την ταυτηση με τους ηρωες που ειχες ειδικα στο 3, αλλα δεν θα πουμε οτι ηταν μαπα. πηγα μονο εχοντας διαβασει την λεξη "δισκος" εδω μεσα και δεν ειχα ιδεα με τι εχει να κανει το εργο ναι δεν τρελλαθηκα με την ιστορια, αλλα στο τελος ειχα ενα χαμογελο μεχρι τα αυτια. ειδικα οσοι δεν το ειδατε καντε μια ανασκοπηση στα πιο προηγουμενα, και θα σας φανει ακομα πιο καλο. το μονο που με ξενερωσε πολυ ηταν το οτι δεν ειχε....intro...που ειναι τα χρυσα ειδωλα και η βαρκα?? για μενα ειναι 3 - 1 - 4 -2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.