Προς το περιεχόμενο

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλλοι λενε βεβαια για πολυ λιγα εφε κ για old school σκηνες,οπωτε περιμενω να δω κ γω...οσο για τα reviews,ειναι επι το πλειστον θετικα,μερικα ενθουσιωδη,αλλα στη χειροτερη απλα καλα...ανυπομονω παντως(καλα,η αληθεια ειναι πως το σκεφτομαι ολη μερα,Lol)...οσο για το σεναριο,αποτι εχω ακουσει

ειναι σχετικο με εξωγηινους κ εχει κ αλα στενες επαφες τριτου τυπου φαση..

,προσωπικα,αν δωστει καλα κ χωρις μλκιες,δεν με χαλαει,ειναι κ 50ς φαση

οπου η εξωγηινοσυνωμοσιολογια ηταν το Θεμα των καιρων,μαζι με το μακαρθισμο στις ΗΠΑ-remember k back to the future με τον ''νταρθ βεηντερ'':lol:

,αλλα κ ο σπιλμπεργκ

οσο ναναι,εχει μια πολυ καλη σχεση με το αντικειμενο

....μοναχα το feeling Να βγαζει οπως οι παλιες,κ εγω ειμαι οκ παντως:-):-)

• Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτά που διαβάζω είναι ότι χειρότερο μπορεί να βιώσει κανείς ως θεατής. Να μην νιώθει τίποτα από αυτά που υποτίθεται θα πρεπε να νιώθει ο πρωταγωνιστής. Ούτε φόβο, ούτε αγωνία, ούτε ελπίδα, ούτε χαρά, ούτε τίποτα. Μόνο να κοιτάζει. Και αν έχει αυτή τη θεματολογία που διαβάζω παραπάνω, μήπως να το γυρίσει ο Σπίλμπεργκ σε Tex Murpfy? Θα δούμε, ελπίζω να είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα τελικά.

Δημοσ.

Μόλις γύρισα από τον κινηματογράφο.

Αν σας πω πως το σενάριο που βασίζεται η ταινία είχε κυκλοφορήσει πριν απο 4-5 χρόνια στα περιοδικά και το Internet, θα με πιστέψετε??? :shock:

Το είχα διαβάσει σε ένα περιοδικό τότε πως ήταν το επικρατέστερο σενάριο. Το θέμα όμως είναι πως το περιοδικό έλεγε πως το συγκεκριμένο σενάριο ήταν από κάποιον οπαδό του Indiana και όχι από τον Lucas ή τον Spielberg!!!

Το αντιλήφθηκα προς το τέλος της ταινίας πως κάτι μου θύμιζε..

Επίσης, θα κάνω πολύ καιρό να ξαναδώ ταινία στα village άμα έχουν το εισιτήριο 8?!! :fear:

Δημοσ.

Η ταινία δεν υπάρχει απλά. Πολλά λάθη μέσα. Ο τυπάς είχε δίκιο πριν. Δεν σ'άφηνε να νιώσεις συναισθήματα. Δεν υπήρχε ροή. Τι να πώ; Ο Lucas έκανε απείρως καλύτερη δουλειά με τα prequels και αυτό τα λέει όλα.. αν δε μπορεί Spielberg να κάνει κάτι αξιόλογο με όλα αυτά τα μέσα, τι να πει κανείς; Btw, ο Lucas είχε ρίξει κεραυνό εν αιθρία τις προάλλες λέγοντας πως θα έδινε στον Shia sequels.. και πολλοί βγήκαν και το καταδικάσαν..αλλά μετά από αυτό, δώστε στον Lucas το directing τώρα!! <--δε πιστεύω ότι το λέω αυτό.

Δημοσ.

μεγααααλη μουφα σχεδόν από κάθε άποψη. Τουλάχιστον η αντι-κομμουνισική στερεότυπη προπαγανδα είχε γέλιο, αλλά ερμηνείες τίποτα, οι μάχες δεν σου τραβούσαν το ενδιαφέρον, άπειρα αφύσικα λάθη

(ακόμα κι αν "επιτρέπονται" σε αυτές τις ταινίες, σε ψυγείο από πυρηνική δεν γλιτώνει ουτε ο hulk), μεγάλο λάθος η σύνδεση με τους εξωγήινους, ή μαλλον "διαδαστασιακούς"... ό,τι να ναι εντελώς

δεν κλαίω τα λεφτά μου βέβαια γιατί πήγα με καλή παρέα και γελάσαμε μια χαρά:devil:

Δημοσ.

μαλλον ξεχνατε σε ποια εποχη υποτιθετε οτι ειναι το εργο

ελεος και εκει αμερικανια το βγαλατε..

Δημοσ.

To εργο Γ@ΜΗΣΕ,ειδικα σε σχεση με οτι περιπετεια εχω δει τα τελευταια χρονια....εγω προσωπικα,το κατατασσω κ διπλα ή κ απο πανω απο το 2ο...τα 1 κ 3,δεν τα φτανει,αλλα κ τι περιμενε κανεις απο ταινια-franchise 20 ετων????μακαρι ολα τα σικουελ ν ηταν ετσι....καταρχας,ο Φορντ ειναι κ παλι ο Ιντιανα Τζοουνς,απλα οσα χρονια κ αν περασουν,θα το εχει παντα...ολοι παιζαν μια χαρα,με πιο γαματη την Μπλανσετ,που εδωσε ρεστα(οπως κανει δλδ παντα)...ο Shia μου αρεσε πολυ,το παλικαρι μου θυμιζει Michael J. Fox φαση,ή εναν νεοτερο Ford,βγαλμενος απο τα 80ς μου φαινεται,κ γουσταρω πολυ να τον βλεπω,βγαζει γελιο χωρις να ειναι γελοιος...οι σκηνες δρασης κ ειδικα οι καταδιωξεις,απλα δεν υπηρχαν,τα εσπαγαν Big time!!!!

εκει στη ζουγκλα ειδικα,απειρα respect...αν κ εγω πεθανα στο γελιο,με την μηχανη,κ την απιστευτη ατακα''Get that greaser'':lol::lol::lol:

To σεναριο τωρα,ηταν για μενα ικανοποιητικο...επιανε το κλιμα της εποχης κ οπως ειπα κ πριν,για ταινια 20 χρονων αποχης κ διαδραματιζομενη στα 50ς,ηταν οκ!!!η αληθεια ειναι,πως δεν υπηρχε η αναπτυξη χαρακτηρων,που ειχε πχ το 3,αλλα ομως,το ολο κλιμα-concept του φιλμ,ηταν πιο κοντα γιια μενα στο temple of doom,δλδ μια καθαροαιμη περιπετεια,χωρις πολλα πολλα...απλα,αυτο το μονοπατι ακολουθησε...δεν ειχε κονερυ,δεν ειχε μπελοκ,δεν ειχε μαριον?(οπως τοτε δλδ,πρωτη φορα),ηταν μια καθαροαιμη περιπετεια,για φαν του Ιντυ,κ για οσους εχουν δει κ τα παλια κ θελουν να νοσταλγησουν..ατυπο tribute στα παλια κυριως το φιλμ επισης,μπορει να πει κανεις,με παμπολες αναφορες,που δεν ηταν απαραιτητα κακο...δεν πιστευα εξ αρχης πως θα εβγαινε ταινια,με τον ιδιο ανανεωτικο αερα,που ειχαν στα 80ς αυτες οι ταινιες,αλλα μια αξιοπρεπεστατη περιπετεια,που θα εβαζε τα γυαλια σε καθε ειδους μουμιες,κ λοιπες παπαριες,που βγαινουν συνεχως....ο σπιλμπεργκ ειναι πολυ μεγαλος σκηνοθετης,κ η ταινια κερδιζει πολλους ποντους απο τη σκηνοθεσια του,οπως παντα δλδ...το σεναριο

με εξωγηινους,δεν με χαλασε,ο Ιντυ παντα ειχε κατι παρα-μεταφυσικο στις ιστοριες του,κ το τελος μου θυμιζε κ space odyssey με λιγο απο Στενες Επαφες...

....

Το θεμα των εφε τωρα....η ταινια ειχε εφε!πολλα!ομως ειχε κ τα κασκαντεριλικια,κ τα εφε ηταν κατα τη γνωμη μου,σε σημεια που επρεπε,και δεν γινοταν αλλιως....ειχε μια παλιομοδιτικη φαση παντως το ολο εγχειρημα,εμενα δεν με χαλασε ιδιαιτερα,αν κ πχ,

εκει με τα πιθηκια θα προτιμουσα να μην ηταν ψηφιακα,ή και μερικα περιβαλλοντα το ιδιο

..κ φτανω στο μοναδικο ψεγαδι της ταινιας,που δεν ειναι αλλο απο τον Λουκας!!!Αφου καταστρεψε το STAR WARS με τα κωλοεφε του,προσπαθησε σε σημεια να κανει το ιδιο κ δω,μα δεν του βγηκε....με τιποτα,μα με τιποτα δεν θελω να ξαναδω το ονομα του σε credits...ο ανθρωπος το εχει χασει...κ μην παρεξηγηθουμε,μιλαει φαν STAR WARS,σε σημειο παρεξηγησεως...

Σε γενικες γραμμες αυτα,η ταινια ειχε αρκετο γελιο(οχι ομως οσο τα αλλα ισως),θεος ο Ιντυ,μερικες σκηνες ανθολογιας,κ ενα τελικα πολυ καλο κ γνησιο comeback,ενος ηρωα που μεγαλωσαμε μαζι του,αντιμετωπο ομως με τη γενια των 300ων,που δεν ξερω πως θα τον αντιμετωπισει δυστυχως....

Βασικα,κανω και ενα edit,για να πω αυτο:H ταινια ειχε την ευκαιρια,να διαλεξει 2 δρομους:ή την καθαροαιμη περιπετεια-οπως και εκανε-,με ατελειωτη δραση,gangs και τρεξιμο ή την οδο του Last Crysade,δλδ με πιο πολλους κ ανεπτυγμενους χαρακτηρες,εμφαση σε σχεσεις,ενα στορυ γυρω απο χαρακτηρες και οχι καταστασεις κ μετα και η κλασσικη δραση....υπευθυνος ειναι ο Λουκας,που συνεβαλε στο στορυ,και απερριψε το σεναριο του Darabont,για το οποιο ειχε δηλωσει ο Σπιλμπεργκ,πως ηταν οτι καλυτερο ειχε διαβασει ποτε,και ακολουθουσε την οδο νο2....θα προτιμουσα το δευτερο option,ξαναλεω ομως πως η ταινια με ξετρελανε κ ετσι,αλλα εχω απορια να διαβασω αν βρω και το στορυ του Darabont,ετσι απλα για να ξερω αν πρεπει να αναθεματισω τον ελεινο τεχνοκρατη Λουκας για αλλη μια φορα ή οχι...

Δημοσ.

Δεν ητάν κακό. Ιντιάνα jones ήταν . Το 3 μου άρεσε περισσότερο αλλά και αυτό το είδα ευχάριστα!

Δημοσ.

Village

(αυτό που μου την έσπασε πιο πολύ.. ήταν οι πολλές διαφημίσεις στα village..έλεος.20 λεπτά διαφημίσεις.)

Καλό ήταν παιδιά..

απλά το παράκαναν σε κάποια σημεία παραφυσικά..(ο δίσκος για παράδειγμα..)

αρκετές κωμικές σκηνές και αρκετή δράση..

(αν και παππούς ο Ιντιάνα καλά τα πήγε).

αν μου λέγατε για βαθμολογία θα έβαζα 7,5 - 7,9

Δημοσ.

porco_rosso21, διάβασες το post μου; Ο Lucas δεν έχει ευθύνη για τα λάθη της ταινίας. Ο Spielberg είναι ατομικά υπεύθυνος γι'αυτά. Δεν ασχολήθηκα πολύ με το pre-production της ταινίας, οπότε δε ξέρω αν το σενάριο ήταν η παρθενογέννεσις του Lucas ή απλώς το επέλεξε αυτός ή το επέλεξαν μαζί και αυτό δεν έχει και καμιά σημασία. Ακόμα κι αν έχει writing credits ο Lucas με κάποιον άλλον(αν είδα καλά στο cinema), πάλι δεν ευθύνεται γιατί για το storyboard ευθύνη έχει αποκλειστικά ο σκηνοθέτης και σκηνοθέτης ήτο ο Spielberg.

Δημοσ.

Πήγαμε σινεμά και το είδαμε χτες βράδυ.

Ταινία αντάξια του ονόματως, κορυφαία. Από εκει και μετα θα γίνει classic όταν την δούμε και άλλες 10 φορές στο DVD.

Σχετικά με τα "λάθη" κλπ ας είμαστε σοβαροί. Από την αρχή δήλωσαν ότι θα την κρατήσουν στα ίδια επίπεδα των B Movies όπως οι άλλες τρεις ταινίες.

Με λάθη στο στήσιμο, και στις διαφορετικές σκηνές.

Τα εφε θα είναι δημιουργήμένα στυλ B Movies του 80 και όχι ψηφιακά, οι διάλογοι επίσης.

Σχετικά με το σενάριο ας μην ξεχνάμε το ότι είναι βασισμένο στο έτος 1957. Για όσους δεν διαβάζουν παγκόσμια ιστορία, ίσως να μην μπορούν να καταλάβουν.

Δημοσ.

A! Τα εφέ δεν ήταν ψηφιακά δηλαδή? Μάλιστα.. οκ...

Επίσης, άλλο μια ταινία βασίζεται στο 1957 και άλλο γυρίζεται το 1957

Και αν το πάμε στην παγκόσμια ιστορία και αν μπορούμε να καταλάβουμε, όλος ο κόκκινος στρατός ήξερε sambo και μαρξιστές/υλιστές να ψάχνουν δυνάμεις μέντιουμ... χμμμμ

Ως σενάριο b-movie το δεχομαι και μια χαρά πέρασα, διασκεδαστική ταινία ήταν. Αλλά τα άλλα indiana jones είχαν αυτό το στυλ παραμένοντας γαμάτα, 20 χρονών είμαι δεν τα είδα όταν βγήκαν, λίγα χρόνια πριν τα είδα και τα γούσταρα περισσότερο

Δημοσ.
Πήγαμε σινεμά και το είδαμε χτες βράδυ.

Ταινία αντάξια του ονόματως, κορυφαία. Από εκει και μετα θα γίνει classic όταν την δούμε και άλλες 10 φορές στο DVD.

Σχετικά με τα "λάθη" κλπ ας είμαστε σοβαροί. Από την αρχή δήλωσαν ότι θα την κρατήσουν στα ίδια επίπεδα των B Movies όπως οι άλλες τρεις ταινίες.

Με λάθη στο στήσιμο, και στις διαφορετικές σκηνές.

Τα εφε θα είναι δημιουργήμένα στυλ B Movies του 80 και όχι ψηφιακά, οι διάλογοι επίσης.

Σχετικά με το σενάριο ας μην ξεχνάμε το ότι είναι βασισμένο στο έτος 1957. Για όσους δεν διαβάζουν παγκόσμια ιστορία, ίσως να μην μπορούν να καταλάβουν.

Σοβαροί. Μάλιστα. Ας είμαστε σοβαροί λοιπόν. Έχεις παρερμηνεύσει τη λέξη homage του είδους B' Movie.

Που είδες αντίστίστοιχα λάθη στις προηγούμες ταινίες της σειράς;

Που είδες special effects δημιουργημένα στυλ. b' movies των 80's; Ίσα ίσα, για τα effects ήτο υπεύθυνος ο Lucas και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος. Και ήταν ψηφιακά. Και πολλά μάλιστα, ίσως περισσότερα από όσα πρόλαβες να προσέξεις.

Οι ατάκες. Το να γράψεις ατάκες βγαλμένες από μια δεκαετία είναι σχετικά εύκολο, ειδικά για σκηνοθέτες/ηθοποιούς που ζήσαν έντονα εκείνες τις δεκαετίες. Αλλά το θέμα είναι να "ζουν" οι ατάκες, να έχουν νόημα ύπαρξης και να περπατάνε μέσα στην ταινία και όχι να τις λένε για να τις λένε ότι τις είπαν απλώς.

Τέλος, το τελευταίο σου σχόλιο περί παγκόσμιας ιστορίας και σεναρίου τελείως ασύνδετο και άκυρο.

Δημοσ.

συμπληρώνω σε αυτό που είπα άλλο γυρίζεται το 1957 και άλλο αναφέρεται στο 1957. Το "better dead than red" εννοείται, 57`, Μακαρθισμός κτλ. Το κλασσικό: ηλίθια μποτάκια σοβιετικοί στρατιώτες, σατανικά εκδικητικά σχέδια και στερεοτυπικές γελοιότητες ήταν πραγματικότητα στις προπαγάνδες γυρισμένες το 1957

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...