Προς το περιεχόμενο

Dual core επεξεργαστές

tonypc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά συμφέρει η αγορά ενός επεξεργαστεί amd με δύο πυρήνες. Η διαφορά φαίνεται μόνο όταν τρέχω πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα ;

Thanks.

Δημοσ.

Αν τρέχεις τουλάχιστον δύο εφαρμογές που ζητάνε επεξεργαστική ισχύ και οι δύο, η δουλειά θα γίνει γρηγορότερα με 2πύρινο επεξεργαστή

Δημοσ.

egw proswpika 9a proteina quad core..eidika an trexeis 4 efarmoges taytoxrona..gia paradeigma mporeis na deis 4 video taytoxrona..spoydaio..e??pera apo th plaka,enas dual core einai kalyteros apo enan single core alla den apeythynetai ston aplo xrhsth..an den exeis treles apaithseis,mh pas se dual core(toylaxiston oxi fetos)

ayta apo mena.

Δημοσ.

Δεν είναι αναγκαίες δύο εφαρμογές...

Επί παραδείγματι, μπορεί να τρέχεις μία βαριά εφαρμογή και, περιμένοντας μια επεξεργασία, να θες να δεις κάτι στο net ή να κάνεις κάποιες βασικές εργασίες με τον υπολογιστή. Η ταχύτητα απόκρισης του υπολογιστή θα είναι κανονική` δε θα γονατίζει λόγω του φόρτου.

Δημοσ.
mhpws exei parei to auti sas gia multithreading??? oi dual core den einai aparaithta pio grhgoroi otan trexeis 2 "ksexwrista" programata, moirazontai kai ta threads apo to idio programa.....

swsta... exete epipleon yp'opsin sas oti ARKETES ellinikes efarmoges einai single-thread opote kai quad-cpu na exete, o enas 8a xtypaei 100aria kai oi alloi 8a paizoun mpirimpa :-D

den exw doulepsei me dual-core, alla me dual-cpu edw kai arketous mines kai mporw na pw oti eimai arketa ikanopoiimenos... mporw na epileksw pia efarmogi 8a steilw se pia cpu ktl ktl (ta idia ginontai kai stous dual-core). einai idiaitera xrisimo otan 8es px, na kaneis dvd authoring kai parallila na blepeis kamia tainia ;p

Δημοσ.

Παιδιά εγώ που αυτό τον καιρό κάνω κάτι εργασίες επίλυσης αριθμητικών μεθόδων, βάζω να τρέχει μία μέθοδος και είμαι ελεύθερος να κάνω ό,τι θέλω με τον δεύτερο πυρήνα. Άμα θέλω βάζω και δεύτερη μέθοδο να τρέχει και ξεκινάει ο άλλος πυρήνας, βέβαια μετά δεν μπορώ να κάνω τίποτα γιατί και οι δύο πυρήνες είναι στο 100% αλλά τρέχω δύο εφαρμογές συγχρόνως οπότε κερδίζω χρόνο για να πάρω τα αποτελέσματα.

Δημοσ.
Παιδιά εγώ που αυτό τον καιρό κάνω κάτι εργασίες επίλυσης αριθμητικών μεθόδων, βάζω να τρέχει μία μέθοδος και είμαι ελεύθερος να κάνω ό,τι θέλω με τον δεύτερο πυρήνα. Άμα θέλω βάζω και δεύτερη μέθοδο να τρέχει και ξεκινάει ο άλλος πυρήνας, βέβαια μετά δεν μπορώ να κάνω τίποτα γιατί και οι δύο πυρήνες είναι στο 100% αλλά τρέχω δύο εφαρμογές συγχρόνως οπότε κερδίζω χρόνο για να πάρω τα αποτελέσματα.

otan bazeis to deutero den peftei ka8olou h taxythta tou prwtou? dld to prwto den xrhsimopoiei ton deutero pyrhna?

Δημοσ.

otan bazeis ena thread stin cpu 0 (H sto 1o core) kai xtypaei katostaria, oles oi ypoloipes efarmoges trexoun, me tyxaio algori8mo an 8ymamai kala, kai stous 2 (extos an kaneis mia pros mia na douleyoun stin cpu 1 :) ).

Opote kai stin idaniki periptwsi pou exeis 1 thread na trexei se 1 cpu (core), ta windows services 8a trexoun (kata kyrio logo) stin alli cpu (core)

Δημοσ.
Ρε παιδιά συμφέρει η αγορά ενός επεξεργαστεί amd με δύο πυρήνες. Η διαφορά φαίνεται μόνο όταν τρέχω πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα ;Thanks.

Η απόκριση σε πολλαπλές εφαρμογές είναι πολύ πιο γρήγορη στους dual core, όμως αυτό το είχαμε εδώ και καιρό με το HyperThreading που δουλεύει πολύ καλά IMO στους single core.

Ουσιαστική βελτίωση σε σχέση με το HT θα δεις όταν τρέχεις βαρυές εφαρμογές, όπου τα πάντα θα ολοκληρώνονται στο dual core πιο γρήγορα, όμως για τις περισσότερες εφαρμογές και για ερασιτεχνική χρήση οι dual core είναι λίγο υπερβολικοί.

Οι εφαρμογές που εγγενώς υποστηρίζουν SMP, άρα και εκμεταλλεύονται τους Dual Core στο σύνολό τους είναι πολύ λίγες, και ελάχιστα διαδεδομένες στον ερασιτεχνικό κόσμο.

Σίγουρα αργά ή γρήγορα οι Dual Core θα υπερισχύσουν, και τότε όλες οι εφαρμογές θα αρχίσουν να τους εκμεταλλεύονται αρτιότερα, όμως μέχρι τότε δεν αξίζει να καταξοδευτείς: ένας Single core με μεγαλύτερο χρονισμό από έναν dual θα αποδίδει σε μεμονωμένες εφαρμογές και παιχνίδια κατά κανόνα καλύτερα. Υπομονή μέχρι το τέλος του 2007 όπου εικάζεται ότι θα εκλείψουν οι Single Core, και μέχρι να πλησιάσει η ώρα αυτή είναι σίγουρα ότι η Dual θα έχουν και πολύ καλύτερες τιμές, και ουσιαστικότερο λόγο ύπαρξης στο σύστημα ενός gamer ή γενικά "ψαγμένου χρήστη".

Οι βιασύνες στον κόσμο των PC κοστίζουν συνήθως ακριβά, και ελάχιστοι πραγματικά χρειάζονται "την τελευταία μόδα" - σεμνά λοιπόν :)

παιδιά να ρωτήσω κι εγώ κάτι: οι 2 πυρήνες "μοιράζονται" την ίδια cache ή έχουν ξεχωριστή ο κάθε ένας;

Μέχρι τώρα τόσο οι P4 Dual όσο και οι Α64 Χ2 έχουν ξεχωριστή cache για κάθε πυρήνα. Οι νέοι Intel Duo έχουν κοινή cache (μεγαλύτερου μεγέθους από ότι οι Single Prescott) την οποία σύμφωνα με την Intel διαμοιράζονται "έξυπνα". Πιθανά αυτό με την κατάλληλη εξέλιξη να είναι όντως πιο αποδοτικό, αφού κάθε εφαρμογή έχει διαφορετικές ανάγκες ή/και δυνατότητα αξιοποίησης της cache.

Δημοσ.

Εγω εχω ενα διπλοπυρηνο Amd x2 3800,δεν εχεις καθυστερησεις σε περισσοτερες της μιας εφαρμογες,ΔΕΝ υποστηριζει το Presidio(Palladium)ενω τα Ιντελ απο PentiumD και περα ναι,και το στησα με 850ευρω χωρις οθονη(τωρα με λιγοτερα)Αν θελεις να βολευτεις με κανα Σεμπρον ωστε να μην ξοδεψεις οκ,αλλιως αν θελεις Αθλον βαλε αλλα 100 ευρω και χτυπα Dual(με κανα 64μπιτο λινουξακι σε κανα εξαμηνο να βγουν περισσοτερα πακεταl)θα ξενοιασεις για χρονια

Δημοσ.

Ααχχ, αυτό το "θα ξενοιάσεις για χρόνια" το ακούμε εδώ και χρόνια αλλά όλο με το χέρι στην τσέπη είμαστε... :) :(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...