kgian Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2006 Πριν λίγο καιρό έπεσα πάνω στην παρακάτω σελίδα που εξηγούσε πως να στήσεις μια έκδοση των windows χωρίς να περιέχουν internet explorer. Στην αρχή ήμουν διστακτικός αλλά τελικά αποφάσισα να το δοκιμάσω. Έφτιαξα ένα cd με τα win 2000 σύμφωνα με τις οδηγίες της σελίδας. Η εγκατάσταση πολύ γρήγορη και μετά η έκπληξη! Τα windows χρησιμοποιούσαν μόλις 30mb μνήμης και τα πάντα ήταν πολύ πολύ (πολύ) γρήγορα. Το δοκίμασα σε 2 μηχανάκια, ένα p4 2.4 με 512μβ και ένα p3 800 με 192mb και πάνε και τα δυο σφαίρα. Έχω στήσει nero, antivirus, daemon tools, nvidia drivers και ότι άλλο χρειάζομαι και η κατανάλωση μνήμης έχει φτάσει στα 80mb ένω η ταχύτητα boot είναι σφαιράτη. Το μόνο που μου έλειπε ήταν ο maxthon αλλά τελικά με ελάχιστο ψάξιμο κατάφερα να παραμετροποιήσω τον firefox και τον έκανα να έχει ακριβώς την ίδια λειτουργικότητα με τον maxthon. Υπάρχουν και κάποια έτοιμα προγράμματα που βγάζουν τον ΙΕ αλλά κανένα δεν τον ξεριζώνει τελείως, μόνο η διαδικασία που περιγράφεται στην σελίδα που λέω το κάνει. Πραγματικά θα εκπλαγείτε απο την αλλαγή στην ταχύτητα!!! Πριν αποφασίσετε να κάνετε την αλλαγή διαβάστε τις ερωτήσεις και απαντήσεις για να δείτε τι ΔΕΝ δουλέυει χωρίς τον explorer. Εγώ πάντως που χρησιμοποιώ το pc για σερφάρισμα, παιχνίδια, φωτογραφίες, βίντεο και γενικώς για χομπίστικη γενική χρήση δεν έχω νιώσει τίποτα να μου λείπει... http://www.vorck.com/remove-ie.html Διαβαστε και δοκιμάστε, θα με θυμηθείτε!
kgian Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2006 Μόλις έστειλα mail στον τύπο... Οι οδηγίες αναφέρονται στα 2000 και εκεί το εχω δοκιμάσει. Πάντως δεν νομίζω να προσφέρουν κάτι παραπάνω τα ΧΡ πρακτικά...
neofix Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2006 Το κακο ειναι οτι μερικα critical sites οπως της Eurobank που χρησημοποιω δε παιζουν καλα με Firefox
giannhsg Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2006 o firefox exi asimvatotita se arketa sites. parolauta oloi gnwrizoume poso kaliteros einai se themata security kai oxi mono apton i.e. den einai anagki na vgaleis ton i.e apto mixanima sou giati opos eipes kai esi kapia programs/leitourgies tou litourgikou xanonte an kaneis kati tetoio. arkei na mi ton trexis.. makria k agapimenoi.. me liga logia vgale apto desktop properties to ikonidio tou + apto start menu k opou allou iparxi gia na mi ton anikseis oute katalathos! hehe oso apofeugeis auto to diplo klik eisai asfalestatos
kgian Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2006 Παιδιά, για τα sites που δεν παίζουν καλά με firefox , είναι όσα περιέχουν activeX controls. Για αυτά τα sites υπάρχει plugin του firefox που σου επιτρέπει να παίζεις και activeX. Για τον φίλο που είπε πως αν δεν τρέχεις τον IE δεν έχεις πρόβλημα είναι μεγάλο λάθος. Είναι τόσο χωμένος στην δομή των windows που και να μην τον τρέχεις η πόρτα είναι ανοιχτή σε exploits. Επίσης δεν μιλάμε καθόλου για τις απίστευτες καθυστερήσεις που κάνει στο σύστημα.. Αν πάτε λίγο πιο κάτω στην σελίδα που έδωσα θα δείτε το FAQ. Διαβάστε το και θα καταλάβετε... Και οι δύο υπολογιστές πάντως πετάνε πλέον. Καμία σχέση με απλά windows και διανομές linux. Μιλάμε είδα το φως μου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.