Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία Δικτύου ιδιαίτερα υψηλής ταχύτητας

insomniaK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται,

Πρέπει να φτιάξω ένα ιδιωτικό δίκτυο που είναι για μεταφορά δεδομένων και έλεγχο ενός απομακρυσμένου υπολογιστή.

Οι απαιτήσεις μου είναι η εξής μία:

~Μεταφορά 1.5Gb/h

Το ένα άκρο του δικτύου είναι στη μέση της Βόρειας θάλασσας, χωρίς να είναι δυνατή η ενσύρματη επικοινωνία με τη στεριά, η κοντινότερη στεριά είναι περίπου 20 ναυτικά μίλια. Αυτό σημαίνει πως πρέπει η σύνδεση να είναι ασύρματη η δορυφορική.

Ασύρματη είναι αδύνατη λόγω του θορύβου από τη θάλασσα.

Η δορυφορική είναι εφικτή;

Περιμένω τις απαντήσεις σας, τις ιδέες σας, τις παρατηρήσεις σας...

Δημοσ.

Απλά να σου πώ οτι τόσο μεγάλο bandwidth ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ακριβο.

Οταν λες Βόρεια θάλλασα που έννοείς? Μεταξυ Δανίας & Νορβηγίας λογικά έ?

Αφού δεν γίνεται να έχεις σύρμα, αναγκαστικά θα παίξεις μέσω δορυφόρου με σαφώς μικρότερες ταχύτητες.. με μισθομένη γραμμή και μόνο καταφέρνεις τέτοιες ταχύτητες, με το δορυφορικό δεν κάνεις δουλειά, αφού δεν θέλεις internet traffic αλλά private traffic ενδοεταιρικά, που σημαίνει πιάτο για τρελό upload και μετά τρελό download.

Δεν νομίζω ότι τέτοια λύση μπορεί να συζητηθεί σε ενα τέτοιο φόρουμ, δοκίμασε να μιλήσεις με εταιριες που να ασχολούνται με το θέμα, και φυσικά όχι ελληνικές.

Το wireless δεν το απορρίπτεις λόγω θορύβου μόνο αλλά και επειδή είναι ΤΟΣΟ μακριά (30 χιλιόμετρα περίπου ειναι απλά ακατόρθοτο)! :)

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Ναι έχεις δίκιο για το ασύρματο και την απόσταση, ξέχασα να το αναφέρω.

Γενικά, το κόστος και η υλοποίηση δεν είναι (δικά μου) προβλήματα, απλά πρέπει να προτείνω κάτι που να είναι συμβατό με τα συστήματα που έχουμε εδώ.

Γενικά η ιδέα το κόστος: Ας πούμε για το συνολικό κόστος για 3 χρόνια, να μην υπερβαίνει το κόστος ενός tape, που θα μας μείνει κιόλας στο τέλος...

Έχω βρει κάποιες εταιρείες οι οποίες όμως δίνουν αρκετά χαμηλό upload κι αυτό είναι το πρόβλημα.

Οποιαδήποτε ιδέα είναι καλοδεχούμενη...

Δημοσ.
Ας πούμε για το συνολικό κόστος για 3 χρόνια, να μην υπερβαίνει το κόστος ενός tape ...

Μιλάς για το γνωστό tape, κ θέλουν τέτοιο δίκτυο για 3 χρόνια να έχει μικρότερο κόστος από ένα tape ;;; :-? :-? :-?

/sc

Δημοσ.

Kaliteri lisi einai anavathmisi ton gramon net sto kate site an iparxoun me megalitero Bandwidth pou na pliri to 1.5Gb/h alios 2 nees grames kai meta ena VPN gia na mpenis to apomakrismeno site kai na mporis na stelnis ta data pou se endiaferoun.

Kamia lisi den prokete na einai ftinoteri apo to gnosto TAPE.

Δημοσ.

Όχι δεν εννοώ τα κλασσικά tapes και μάλλον κάνω λάθος το όνομα, αλλα backup system που έχει δυνατότητα μερικών terra, οπως αυτά που χρησιμοποιούνται σε πανεπιστήμια για μαζική αποθηκευση δεδομένων...

Συγνώμη για τα λάθη, αλλά δεν έχω καμία σχέση με το αντικείμενο, απλά μου το φορτώσανε...

Δημοσ.

πωπω ουτε με οπτικη ινα τετοια ταχυτητα....μονο αυτο που ειπε ο deathstar με VPN ειναι λογικο, αλλα και παλι τι γραμμη χρειαζεσαι...

Δημοσ.

φτου!!!!νομιζα οτι ειχες γραψει 1,5gbit!!!!!!!!!!!!!!!!!!γκαβομαρα μου!!!!!!!!!!

κοινως 1gb/sec!!!!!!!!!!ωραιοςςςςςςςςς!!!ρε συ, ειναι πολυ ευκολο...δεν ξερω απο satellite τι παιζει, παντως με ενα VPN μεσω μιας DSL γινεται πανευκολα!!!

Δημοσ.
φτου!!!!νομιζα οτι ειχες γραψει 1' date='5gbit!!!!!!!!!!!!!!!!!!γκαβομαρα μου!!!!!!!!!!

κοινως 1gb/sec!!!!!!!!!!ωραιοςςςςςςςςς!!!ρε συ, ειναι πολυ ευκολο...δεν ξερω απο satellite τι παιζει, παντως με ενα VPN μεσω μιας DSL γινεται πανευκολα!!![/quote']

1,5gbit =! 1GB/s

:)

[ 1GBIT = 1000MBPS = ~125MB/s ]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...