Προς το περιεχόμενο

Πώς θα ακούσω DTS;

planetman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω τα Logitech Z-5500 και μητρική με οπτική έξοδο. Τα έχω συνδέσει με οπτική ίνα και έχω κανονικά ήχο. Στις ταινίες όμως, δεν μπορώ να ενεργοποιήσω το DTS.

Θα σας πω τί προσπάθεια έκανα. Πήγα και πήρα μια ταινία με DTS. Έβαλα από τους drivers digital output only, έβαλα στο χειριστήριο των Z-5500 οπτική είσοδο, έβαλα στο powerDVD στον ήχο spdif, έβαλα στην ταινία στις ρυθμίσεις DTS αλλά ΔΕΝ έχει ήχο. Ενώ το prologic 5.1 και ένα άλλο που είχε έπαιξε μια χαρά, στο DTS, απλά δεν είχε ήχο. Στα ηχεία έγραφε "no digital data".

Έχει κάνει κάποιος τα συγκεκριμένα ηχεία και παίζουν DTS; Πώς;

Δημοσ.

Σίγουρα τα συγκεκριμένα ηχεία έχουν DTS decoder?

Πάντως το PowerDvD 6 με το κατάληλο license μπορεί να κάνει software decoding σε DTS.

Για δοκίμασε να το "αγοράσεις" με DTS license...

Δημοσ.

Από το site της MSI (αν η μητρική σου είναι αυτή στην υπογραφή σου)

Creative sound Blaster Live 24-bit onboard audio

- 24-bit / 96KHz audio quality

- 100db SNR clarity

- Up to 7.1 CH Surround Sound, Dolby Digital ready

Δεν αναφέρει για DTS, οπότε μήπως δεν βγάζει έξοδο DTS?

Δημοσ.

Παιδία μήν μπερδεύεστε. Δεν είναι ανάγκη να έχει η κάρτα της μητρικής τη δυνατοτητα αποκωδικοποίησης dts αφόυ την δουλεια αυτη θα την κανει ο ενισχυτης των ηχείων.

Φίλε μου έχω και εγώ τα ίδια ηχεία αλλά τα έχω συνδεδεμένα digital πάνω σε μια SB a2zs. Όλα αυτά που έχεις κάνει είναι σωστα αλλά θα λειτουργήσουν μόνο εαν έχεις κάνει ψηφιακή σύνδεση. Επίσης διαβάζοντας το φορουμ της logitech έλυσα και έγω το ίδιο πρόβλημα που είχα όταν από το device control της καρτας δηλώσα να μην κάνει καμία αποκωδικοποίηση αλλά να τα περνα όλα ψηφιακά.

Επειδή πολλοί με HTPC χρησιμοποιούν onboard κάρτες ήχου, μιας και δεν τους νοιάζουν τα παιχνίδια και θέλουν μόνο ψηφιακή έξοδο, κάνε μια βόλτα στο http://www.avsite.gr και όλο και κάποιος θα βρεθεί με την ίδια μητρική να σου πεί ακριβώς τι να κάνεις.

Edit: Μίας και βλέπω ότι η κάρτα σου είναι dolby digital ready από κάπου θα πρέπει να απενεργοποιήσεις αυτή την λειτουργεία ώστε να πέρνει το ψηφιακό σήμα ο αποκωδικοποιητής των ηχείων χωρίς να έχει ήδη αποκωδικοποιηθεί

Δημοσ.
εν είναι ανάγκη να έχει η κάρτα της μητρικής τη δυνατοτητα αποκωδικοποίησης dts αφόυ την δουλεια αυτη θα την κανει ο ενισχυτης των ηχείων.

Δεν μιλάω για δυνατότητα αποκωδικοποίησης DTS αλλά για δυνατότητα DTS-Passthrough ώστε να το πάρουν το ψηφιακό σήμα τα ηχεία και να το αποκωδικοποιήσουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...