Προς το περιεχόμενο

Πολύ σκοτεινές φωτογραφίες

Voodooman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδία,

βγάζω φωτογραφίες με την Canon Powershot 620. χρωματικά, είναι μία χαρά.

Τις μεταφέρω στο PC, στο Paintshop X pro. Χρωματικά παραμένουν σωστές. Στην εκτύπωση (Epson stylus photo R200) όμως, βγαίνουν υπερβολικά σκούρες, καμμία σχέση με αυτό που βλέπω στην οθόνη της φωτογραφικής ή του PC. Εννοείται πως έχω περάσει ICC Profiles και για τον printer και για την οθόνη, τα οποία έχω κατεβάσει από το site του PC mag.

Καμμιά ιδέα;

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να τα βγάλεις εντελώς τα ICC profiles. Εχω και εγω την ιδια μηχανή ( την οποία την προτείνω ανεπιφύλακτα) και μου τυπώνει μια χαρά. ( οι άλλες φωτογραφίες που έχεις, πχ από ιντερνετ, τυπώνονται σωστά?)

Δημοσ.

προς jimaras:

η μηχανή είναι εξαιρετική, φτάνει να ξέρεις τί παίρνεις. Αγοράζεις μία καλή ερασιτεχνική μηχανή, η οποία μπορεί να σε βάλει στον κόσμο της δημιουργικής φωτογραφίας μέσω των τόσων ρυθμίσεών της. Είναι περισσότερο ενα εργαλείο εκμάθησης, δεν είναι ούτε η σούπερ στυλάτη compact που θα την κοιτάνε και θα λένε "ωωωω!!", ούτε η φωτογραφική-όπλο του τύπου Sony R1. Αγοράζεις μία μηχανή που θα σου κρατήσει μέχρι να περάσεις (αν σκοπεύεις) σε κάποια prosumer αργότερα.

359 ευρώ στο foto star Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχει πουθενά φθηνότερη, ούτε On Line.

Τώρα για το πρόβλημά μου:

Υποπτεύομαι ότι μπορεί να φταίει και το Paintshop, κάποια ρύθμισή του. Το λέω γιατί όταν τύπωσα μέσω του ΑCD See 8.0, η φωτογραφία ήταν πολύ καλύτερη. Είναι δυνατόν αυτό;

edited δύο ώρες μετά:

την βρήκα την λύση, μόλις απενεργοποίησα τα ICC μέσα και από τα ίδια τα προγράμματα, όλα δούλεψαν ρολόι.

Δεν φταίει κανείς, εγώ φταίω που ψάχνομαι τόσο πολύ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...