Προς το περιεχόμενο

Sata driver-winXP

ffilz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω τρελαθεί

Προσπαθώ να εγκαταστήσω ένα σκληρό WD Sata στη μητρική μου ASRock 775Twins. Κάνει Boot από το CD, πατάω F6, μετά επιλέγω τη δισκέτα και τους drivers των XP και στο τέλος όταν πατάω enter να ξεκινήσει η εγκατάσταση, μου λέει ότι δεν έχει εντοπίσει το σκληρό. Έχω τρελαθεί. Δεν έχω ούτε δισκέτα ούτε CD κατασκευαστή, αλλά κατέβασα τους drivers από το Internet. Βέβαια όταν τους επιλέγω, γράφει ότι είναι RAID WinXP. Λέτε να είναι λάθος;

Help me θα το σπάσω..........

Δημοσ.

Καταρχήν, η δισκέττα εγκατάστασης δίσκου κατά τη διάρκεια εγκατάστασης Windows πρέπει να λέει απ'έξω SATA RAID DRIVERS. Επειδή το έχω δοκιμάσει κι εγώ, κατέληξα στο εξής συμπέρασμα: Ανεξάρτητα από τη μητρική σου, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να χρειαστεί να ξανακάνεις boot από το CD και ξανά F6 (δεν ξέρω γιατί). Αν η δισκέττα σου είναι η σωστή, τότε δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο.

Δημοσ.
Παιδιά έχω τρελαθεί

Προσπαθώ να εγκαταστήσω ένα σκληρό WD Sata στη μητρική μου ASRock 775Twins. Κάνει Boot από το CD' date=' πατάω F6, μετά επιλέγω τη δισκέτα και τους drivers των XP και στο τέλος όταν πατάω enter να ξεκινήσει η εγκατάσταση, μου λέει ότι δεν έχει εντοπίσει το σκληρό. Έχω τρελαθεί. Δεν έχω ούτε δισκέτα ούτε CD κατασκευαστή, αλλά κατέβασα τους drivers από το Internet. Βέβαια όταν τους επιλέγω, γράφει ότι είναι RAID WinXP. Λέτε να είναι λάθος;

Help me θα το σπάσω..........[/quote']

Φίλε έχεις τα windows xp. Το σκληρό δίσκο μπορεί να στο βρεί αυτόματα το software που έχεις. :-D

Επίσης το καλώδιο το απο το σκληρό δίσκο τον έχεις συνδέση σωστά; :-?

Δημοσ.

Όταν bootαρει το PC βρήσκει το σκληρό. Το θέμα είναι ότι μετά το F6 μου λέει ότι τα windows δεν βρήσκουν το σκληρό. Το καλώδιο είναι σωστά (αφού δεν μπαίνει ανάποδα). Boot από το CD και F6 έχω κάνει αμέτρητες φορές.

Δισκέτα με τους drivers δεν έχω, αλλά τους κατεβασα απο το Internet.

Τι άλλο να κάνω;

Και μία λεπτομέρεια: όταν κάνει boot το PC, πατάω F11 αλλά δεν μπαίνει στο BIOS.

Δημοσ.
Όταν bootαρει το PC βρήσκει το σκληρό. Το θέμα είναι ότι μετά το F6 μου λέει ότι τα windows δεν βρήσκουν το σκληρό.

Είσαι σίγουρος ότι έχεις τη δισκέττα με όνομα SATA RAID DRIVER? Γιατί δεν δοκιμάζεις να ΜΗΝ πατήσεις F6? ...

Φίλε έχεις τα windows xp. Το σκληρό δίσκο μπορεί να στο βρεί αυτόματα το software που έχεις.
Τα Windows XP μετρούν ήδη τέσσερα χρόνια ζωής και είναι λογικό να μην περιέχουν οδηγούς για κάθε καινούρια συσκευή. Έτσι, είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν ξεκινήσουμε μια εγκατάσταση Windows ο ελεγκτής RAID δεν θα αναγνωριστεί επιτυχώς και συνεπώς ούτε η συστοιχία RAID που θέλουμε να κάνουμε εγκατάσταση. Ωστόσω, τα Windows XP, στο πρώτο στάδιο της εγκατάστασης, μας προτρέπουν να πατήσουμε τα πλήκτρο F6 αν θέλουμε να τα ενημερώσουμε με νέους οδηγούς. Αρκεί λοιπόν να τους έχουμε σε δισκέττα και να την εισάγουμε όταν ζητηθεί.

Από RAM Ιανουαρίου 2006, σελίδα 103.

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι το σωστό αρχείο στη δισκέτα αφού το κατέβασα από το Internet. Το SP2 πως θα το εγκαταστήσω; Εδώ δεν έχουμε βρεί το σκληρό ακόμα; Και κάτι ακόμα- ένα σκληρό έχω μόνο SATA WD. Συστοιχία RAID λέγεται και αυτό;

Δημοσ.

Προφανώς ο monimws_trelamenos εννοεί να εγκαταστήσεις τα Windows από δισκάκι με ενσωματωμένο SP2... Επίσης...

ένα σκληρό έχω μόνο SATA WD. Συστοιχία RAID λέγεται και αυτό;

Όχι, αυτό δεν λέγεται συστοιχία RAID. Επειδή όμως οι σύγχρονες μητρικές εμπεριέχουν ενσωματωμένες λύσεις για συστοιχίες RAID, ο ελεγκτής των σκληρών δίσκων είναι ενιαίος στην περίπτωση που αποφασίσεις να μεταβείς σε RAID και ονομάζεται ελεγκτής RAID. Ουσιαστικά, με τη δισκέττα κάνεις εγκατάσταση τον ελεγκτή... όχι το δίσκο.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Τώρα απομένει μόνο να βρεις τη δισκέττα...

Δημοσ.

Αν και ακόμα δεν έχω λύσει το πρόβλημα, ευχαριστώ για τη βοήθεια. Πάντως δεν είναι περίεργο ότι αφού έχω κατεβάσει το σωστό αρχείο από το Internet, να μην το δέχεται; Μήπως υπάρχει αλλού το πρόβλημα;

Έχω αρχίσει να αναπολώ τους IDE σκληρούς

Δημοσ.
Παιδιά έχω τρελαθεί

Προσπαθώ να εγκαταστήσω ένα σκληρό WD Sata στη μητρική μου ASRock 775Twins. Κάνει Boot από το CD' date=' πατάω F6, μετά επιλέγω τη δισκέτα και τους drivers των XP και στο τέλος όταν πατάω enter να ξεκινήσει η εγκατάσταση, μου λέει ότι δεν έχει εντοπίσει το σκληρό. Έχω τρελαθεί. Δεν έχω ούτε δισκέτα ούτε CD κατασκευαστή, αλλά κατέβασα τους drivers από το Internet. Βέβαια όταν τους επιλέγω, γράφει ότι είναι RAID WinXP. Λέτε να είναι λάθος;

Help me θα το σπάσω..........[/quote']

ego file den nomizo na exeis kanei lathos me ta drivers pou katevases ! aplos otan ta katevaseis ta grafeis me sigkekrimeno tro stin disketa ! pantos ego den nomizo oti ta xriazese . Den xriazese katholou drivers! to thema eian pos prepei na kaneis kapoies rithmiseis sto bios tis motherboard na deis ta s-ata os disko kanoniko gia tin egkatastasi ! mesa apo to bios tha psakseis ekei pou leei ide configuration i kati paromio , den thimamai akrivos tora alla sin sigkekrimeno mobo exo doulepsei ! :D

Δημοσ.

Το βρήκα. Το ΒΙΟS ήταν μεγάλε bloodram. Στην επιλογή ATA Combination έβαλα eneble και τέλος.

Τώρα δεν αναγνωρίζει το flash disk αλλά θα δώ. Λέει δεν έχει drivers. Στα WinXP;

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...