Προς το περιεχόμενο

Το φιάσκο των Prescott

stormrider

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θυμάμαι πριν αλλάξω ψύκτρα ο prescott μου έπιανε 52 idle, 75 full load....

Τώρα παίζει 28-50...

Γενικά πάντως είναι σαν τοστιέρα το άτιμο, μπορείς να ψήσεις τοστ. Τώρα αν το λιωμένο τυρί που θα τρέχει πάνω στη mobo θα είναι ευχάριστο θέαμα δεν ξέρω...

Δημοσ.

Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι; Γιατί τόσο κόλλημα με τις θερμοκρασίες;

ΟΚ, ας δεχτούμε οτι οι Prescott δουλεύουν σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες σε σχέση με τους AMD. (Παράθεση:Λογικό μου φαίνεται αφού οι τελευταίοι λειτουργούν σε πραγματικες συχνότητες γύρω στα 2Ghz, ας φτάσουν κι αυτοί τα 3GHz+ και βλέπουμε....) So what που δουλεύουν στους 55c αντί στους 25-30c. Τι σημασία έχει; Την δουλειά του δεν θα την κάνει; Ή μήπως αν του βάλω ένα ψυγείο απο πάνω και πάει στους 15c, θα δουλέψει πιο γρήγορα;

Φυσικά αναφέρομαι σε default συστήματα και όχι overclocked. Εκεί αλλάζει το θέμα.

ΥΓ: O 630 που έχω, σε full load είχε 60c αλλά δούλευε τζάμι. Τώρα με τον "τυφώνα" φτάνει max 52-53c (με θερμοκρασία δωματίου 25c, αλλιώς με 17c πέφτει στους 42c.)

Δημοσ.
Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι; Γιατί τόσο κόλλημα με τις θερμοκρασίες;

ΟΚ' date=' ας δεχτούμε οτι οι Prescott δουλεύουν σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες σε σχέση με τους AMD. (Παράθεση:Λογικό μου φαίνεται αφού οι τελευταίοι λειτουργούν σε πραγματικες συχνότητες γύρω στα 2Ghz, ας φτάσουν κι αυτοί τα 3GHz+ και βλέπουμε....) So what που δουλεύουν στους 55c αντί στους 25-30c. Τι σημασία έχει; Την δουλειά του δεν θα την κάνει; Ή μήπως αν του βάλω ένα ψυγείο απο πάνω και πάει στους 15c, θα δουλέψει πιο γρήγορα;

Φυσικά αναφέρομαι σε default συστήματα και όχι overclocked. Εκεί αλλάζει το θέμα.[/quote']

to oti einai pio zestoi exei arnitika stoixeia opws: travane perisotero reuma gia tis idies epidoseis me enan amd, sou anevazoun tin thermokrasia tou koutiou kai ara olwn twn upoloipwn eksartimatwn kati pou den to thes an exeis 2xraptors raid0, 2 diskous akoma mesa sto case + 7800GTX SLI, sou fouskwnoun to logariasmo tis DEH, an den tou kratiseis se xamiles thermokrasies kanoun throttling (idle cycles i elatwsi tou clock) wste na min kaoun :) kai paei legontas.

twra an o prescott einai stous 50 i stous 60 kati trexei sta guftika opws eipes ki esu apo thema epidosewn se normal clocks... an pame stous 70+ omws pou den thelei kai polu gia na ginei tote exoume thema.

Δημοσ.
to oti einai pio zestoi exei arnitika stoixeia opws: travane perisotero reuma gia tis idies epidoseis me enan amd

Μπαρτόν; Δηλαδή τώρα που έχω χαμηλότερες θερμοκρασίες λόγω ψύχτρας, το PC μου καταναλώνει λιγότερο ρεύμα; :?

Το οτι τραβάνε περισσότερο ρεύμα έχει να κάνει με την συχνότητα λειτουργίας και όχι με την θερμοκρασία.

, sou anevazoun tin thermokrasia tou koutiou kai ara olwn twn upoloipwn eksartimatwn kati pou den to thes an exeis 2xraptors raid0, 2 diskous akoma mesa sto case + 7800GTX SLI,

Εδώ, ΟΚ, έχεις δίκιο. Εγώ έχω 4 δίσκους μέσα στο κουτί. Όμως με σωστό εξαερισμό, έχω 28 βαθμούς μέσα στο κουτί όταν στο δωμάτιο έχω 22.

sou fouskwnoun to logariasmo tis DEH,

Εδώ υπερβάλλεις. Σε παραθέτω στο πρώτο quote.

an den tou kratiseis se xamiles thermokrasies kanoun throttling (idle cycles i elatwsi tou clock) wste na min kaoun :) kai paei legontas.

Ναι, θα κάνουν throttling όταν όμως πιάσουν τρελές θερμοκρασίες (άνω των 80c), που σημαίνει οτι κάτι λάθος γίνεται. Αστοχία ψύξης δηλαδή.

twra an o prescott einai stous 50 i stous 60 kati trexei sta guftika opws eipes ki esu apo thema epidosewn se normal clocks... an pame stous 70+ omws pou den thelei kai polu gia na ginei tote exoume thema.

Same here.

Μα φυσικά! Μιλάμε για κανονικές θερμοκρασίες και όχι για θερμοκρασίες τοστιέρας.

Και επαναλαμβάνω: Όταν έχετε Intel με θερμοκρασίες άνω των 70 βαθμών, τότε κάτι λάθος γίνεται με την ψύξη του επεξεργαστή ή με τον αερισμό του κουτιού.

Δημοσ.

@emena tha mou pei kaneis pws tha paroume akriveis temp tis cpu???????(kapios metriteis akrivos i oxi k pou sto kalo topothetite????)....

odos pados ayto pou eipe enas filos pio epanw oi northwood einai psigia prosta stous presc....krima pou se ayton to tomea den veltiothikan ta pragmata!

Δημοσ.
odos pados ayto pou eipe enas filos pio epanw oi northwood einai psigia prosta stous presc....krima pou se ayton to tomea den veltiothikan ta pragmata!

Όντως. Έχω κι έναν Northwood 2.4Ghz και δουλεύει στους 27c με μαμά ψύχτρα!!!

Όσο για το ερώτημά σου. Η πιο αξιόπιστη λύση, είναι να τοποθετήσεις σένσορα που να ακουμπά πάνω στην πλευρά της ψύχτρας κοντά στο σημείο με τον επεξεργαστή.

Δημοσ.

o northwood itan pio kryos alla se kamia periptwsi kaliteros. Eixa northwood 3.0 p4 (800/512) kai ton antikatestisa sto idio system (875p) me p4 pali 3.0 prescott kai exw parathsrisei kaliteri apodosi. gia paradeigma o xronos tou divxarismatos idias tainias ripparismenis ston disko, einai peripou 15% mikroteros me ton prescott.akoma kai sto 3dmark03 eida diafora.

Δημοσ.

sorath to oti exeis xamili thermokrasia me tin psuktra sou den simenei oti to cpu sou den katalanwnei X Watt. apla i psuktra sou moirazei ta X Watt kalutera sto perivallon (kserw ti les kai egw den eimoun safis prin). OMWS gia tin IDIA Psuktra sto IDIO case klp otan 2 cpu stin idia suxnotita exoun diafora stis temps o pio zestos travaei perisotero reuma (i exei mikroteri epifaneia epafis me tin psuktra :P).

Δημοσ.

Παιδιά να πω καί εγώ την..εξυπνάδα μου ε?Παρατηρώ ότι στο μόνο σημείο πού στέκονται όλοι όσον αφορά στούς prescott είναι η θερμοκρασία.(Ήταν γνωστό εξάλλου το πρόβλημα προτού ακόμη κυκλοφορήσουν από τα προσχέδια).Όμως δεν μιλά κανείς γιά επιδόσεις, συγκρίσεις, τέστ κ.λ.π

Δεν είμαι με το μέρος κανενός,εξάλλου όπως εύστοχα είπε κάποιος εδώ, τα ωραία μας euros θα πάνε έτσι κι αλλιώς στην απέναντι από την Ευρώπη ακτή.

Δεν είναι λοιπόν το θέμα αν σε ένα επεξεργαστή πάνω ψήνεις ή όχι καφέ αλλά πόσο καλά ή καλλίτερα κάνει τη δουλειά γιά την οποία τον αγόρασες.

Ακόμη όμως καί ένα prescott με ένα καλό σύστημα ψύξης μπορείς να τον κάνεις αρκετά δροσερό.Έχω καί athlon καί prescott.Αλλάζοντας ψύκτρα στον prescott έπεσε η idle κατά 15 ολόκληρους βαθμούς(ανάλογα καί η full) καί όποιος θέλει το πιστεύει.Πολύς λόγος λοιπόν γιά θερμοκρασίες.Πείτε αν είστε ευχαριστημένοι με τις εργασίες πού γίνονται στον υπολογιστή σας.

Δημοσ.

o geovard exei apolyto dikio, to thread anaferetai stin symperifora twn prescott se sxesi me tous pro-metagenesterous pentium epipedou intel cpus. exw se mia mitriki gigabyte 865pe ena prescott 3.0 me mama psiktra kai ena 8cm fanaki apo pisw gia na vgazei kai i idle thermokrasia tou einai ~40c, se allo pc exw ena idio cpu (prescott 3.0) kai me mia gygabyte rocket3d sta pio xamila rpm alla me gigabyte 875p mou exei idle ~30c, vevea to kouti exei kali roi aera (tt soprano 2x12cm mpros pisw anamenoi). afto simainei pws me ena kalo cpucooler to provlima preshott vriskei lusi, kai exeis kai kaliteres apodoseis. to vriskw anoito na sigrinoume teleiws anomoious cpus (dld me athlonxp/64 ktl)

Δημοσ.
sorath to oti exeis xamili thermokrasia me tin psuktra sou den simenei oti to cpu sou den katalanwnei X Watt. apla i psuktra sou moirazei ta X Watt kalutera sto perivallon (kserw ti les kai egw den eimoun safis prin). OMWS gia tin IDIA Psuktra sto IDIO case klp otan 2 cpu stin idia suxnotita exoun diafora stis temps o pio zestos travaei perisotero reuma (i exei mikroteri epifaneia epafis me tin psuktra :P).

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που θες να πεις. Μπερδεύεις τα watt που καταναλώνει η CPU κατά την διάρκεια της λειτουργίας της με τα εκλυόμενα ποσά θερμότητας.

Να το πω απλά; Το ρεύμα που καταναλώνει η CPU είναι ίδιο ανεξάρτητα απο την θερμοκρασία του πυρήνα. Άσχετα αν έχουμε διαφορά στη απόδοση. Που κι εδώ, πιστεύω πως η διαφορά θα είναι μόνο το throttling σε temps άνω των 80c.

Δεν είναι λοιπόν το θέμα αν σε ένα επεξεργαστή πάνω ψήνεις ή όχι καφέ αλλά πόσο καλά ή καλύτερα κάνει τη δουλειά γιά την οποία τον αγόρασες.

Ακόμη όμως καί ένα prescott με ένα καλό σύστημα ψύξης μπορείς να τον κάνεις αρκετά δροσερό.Έχω καί athlon καί prescott.Αλλάζοντας ψύκτρα στον prescott έπεσε η idle κατά 15 ολόκληρους βαθμούς(ανάλογα καί η full) καί όποιος θέλει το πιστεύει.Πολύς λόγος λοιπόν γιά θερμοκρασίες.Πείτε αν είστε ευχαριστημένοι με τις εργασίες πού γίνονται στον υπολογιστή σας.

Απόλυτα σωστός! ;) Προσωπικά δεν έχω κανένα παράπονο απο τον επεξεργαστή μου ακόμα και πριν αντικαταστήσω την μαμά ψύτρα. Είτε games' date=' είτε dvd ripping & encoding, την κάνει γρήγορα την δουλειά του.

afto simainei pws me ena kalo cpucooler to provlima preshott vriskei lusi, kai exeis kai kaliteres apodoseis. to vriskw anoito na sigrinoume teleiws anomoious cpus (dld me athlonxp/64 ktl)

Απόλυτα σωστό κι αυτό! Γενικά, κάντε καλλό airlfow στον Η/Υ σας, προσέξτε την τοποθέτηση της ψύχτρας (ακόμα και της μαμάς Intel) και θα λύσετε τα προβλήματα υπερθέρμανσης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...