Προς το περιεχόμενο

please...βοήθεια στο Norton Ghost 2003

Κώστας Ρόδος

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάνει backup όλο μου το σύστημα (~15 Giga, σε 3 DVD) με Norton Ghost 2003. Μετά από "κρέμασμα" των Windows xp και προσπαθώντας να το κάνω "restore", αφού ξεκινήσει όλη τη διαδικασία και αρχίσει να αντιγράφει αρχεία (περίπου στο 40%) βγάζει μήνυμα: "Output error file to the following location: "A:GHOSTERR.TXT". Πατώντας είτε το ΟΚ είτε το CANCEL, ο υπολογιστής σβήνει και δεν ξαναλειτουργεί! (πρέπει να ξαναεγκαταστήσω τα Windows από την αρχή!)

Η μεγάλη μου βλακεία είναι ότι έχω αρχεία που δεν τα έχω σώσει πουθενά. Η ερώτησή μου είναι:

--- Υπάρχει τρόπος να γίνει (επιτέλους) το RESTORE;

ή

--- Αν δεν γίνεται... μπορώ να σώσω τα αρχεία μου από τα DVD, που έχουν προέκταση *.GHO ; (Δεν με απασχολούν ούτε τα Windows ούτε τα προγράμματα που έχω εγκαταστήσει, μόνο τα αρχεία!)

Φιλικά, Κώστας Ρόδος

όποιος με σώσει απ'αυτόν τον εφιάλτη θα του χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη!!!

Δημοσ.

Χωρίς να το έχω κάνει,ξέρω πως από τα αρχεία .GHO μπορείς να "βγάλεις" κάποια από τα περιεχόμενά τους.

Το restore προσπαθείς να το κάνεις με boot δισκέτα?

Αν προσπαθούσες να βάλεις τα XP να εγκαταστήσεις το Norton, και μέσα από αυτά να κάνεις restore?

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Δημοσ.

To RESTORE το κάνω επανεγκαθιστώντας τα Windows και μετά το Norton Ghost. Από το ίδιο το πρόγραμμα δίνω εντολή "RESTORE". Ξεκινά και σταματά με την ένδειξη ERROR που προανέφερα.

---Waiting...

Φιλικά, Κώστας

Δημοσ.

Δοκίμασε με κάποιο boot cd όπως το Hiren's που έχουν ενσωμετωμένο το Norton αλλά και άλλα παρόμοια όπως το Acronis True Image.

Επειδή έχουν την ίδια κατάληξη τα image που χρησιμοποιεί το Acronis,ίσως να είσαι τυχερός..

Εψαξες στην Symantec για το error?

Δημοσ.

Πριν μια εβδομαδα ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα. Δυστυχως δεν το ελυσα και εχασα ολα τα αρχεια μου. Οσο και αν εψαξα, λυση δεν βρηκα.

ΥΓ: Φιλος μου εχει κανει 3 φορες restore απο το Ghost 2003 χωρις κανενα προβλημα. Εγω ημουν ο τυχερος?:(

Δημοσ.

Φαίνεται πως δεν είσαι ο μόνος τυχερός!! Παρ'όλα αυτά ελπίζω ότι κάποιος θα ξέρει να μου πει αν και πώς μπορώ να ανακτήσω αρχεία από image files τύπου *.GHO ....

Αναμένω στ'ακουστικό.....

Δημοσ.

emena me para3eneye to gegonos oti leei kati gia A: to error.

Giati den kaneis windows-ghost kai na kanes copy ta dvd sto disko souden 8umamai pws einai ta arxeia sta dvd's.exoun ta idia onomata h einai 1,2,3 ktl...

An einai ari8mhmena tote isws na mporeseis me copy sto disko (se allo partition profanws) na kaneis restore apo disko. Auto sthn periptwsh pou einai xtuphmeno kapoio dvd.

Apo thn allh an de se noizoun ta windows ka8olou uparxei o ghost explorer (kapou sto menou tou ghost) opou kaneis browse to backup sou)

Egw 8a to paleua pantws ligo akoma.krima na 3anakaneis pali egkatastaseis windows kai software kai ru8miseis ktl ktl ktl

Δημοσ.

Προσπάθησα, φίλε prantzos, και με τον "Explorer" του Norton....

Πράγματι, τα αρχεία είναι αριθμημένα: CDR00001.GHO, CDR00002.GHO, κλπ.

Κάνω προσπάθειες τώρα να το ενεργοποιήσω από τα DOS. Αυτό που πραγματικά θα με βοηθήσει είναι οδηγίες για το πώς θα μπορέσω -αν δε γίνει τίποτε- να "σπάσω" τα *.GHO αρχεία για να πάρω από μέσα τα αρχεία μου.

Sorry για την καθυστέρηση της απάντησης, αλλά επικοινωνώ από άλλο PC!

Φιλικά, Κώστας Ρόδος....

---Waiting...

Δημοσ.

Φίλε Κώστα,

Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι που θα δοκίμαζα για το πρόβλημα σου.

1ος τρόπος

------------------

Αν έχεις ένα δεύτερο μηχάνημα αντέγραψε τα αρχεία που έχεις σε dvd στον σκληρό και ύστερα κάνε boot με μία δισκέτα του Ghost και δοκίμασε να κάνει Ghost Restore από εκεί αφού πρώτα κάνεις ένα scandisk (full) στον δίσκο που θέλει να επαναφέρεις (Hiren Boot CD έχει τέτοια utilities).

O λόγος που σου λέω να ρίξεις τα images σε ένα άλλο δίσκο είναι για να είσαι σίγουρος ότι δεν έχει πρόβλημα το DVD-ROM σου.

2ος τρόπος

------------------

Δοκίμασε αφού τα αντιγράψεις σε ένα άλλο δισκο να εγκαταστήσεις το Norton Ghost 2003 δοκίμασε να τα ανοίξεις μέσω του Ghost Explorer. Μην το δοκιμάσεις κατευθείαν από το DVD θα κάνει πάρα πολύ ώρα και μπορεί να κολλήσει για πάντα.

Το error που σου λέει "Output error file to the following location: "A:GHOSTERR.TXT" εννοεί να βάλεις μία δισκέτα στο floppy drive για να σου γράψει τι λάθος βρίσκει.

Πάντως ανάλογο λάθος μου έχει τύχει πολλές φορές και το έχω λύσει όπως σου περιγράφω.

Μία άλλη λύση είναι δεν ξέρω κατά πόσο σε βολεύει να βάλει το δίσκο που δεν σου γίνεται Ghost πάνω σε ένα άλλο μηχάνημα και αν δεν σε ενδιαφέρει η εγκατάσταση από την αρχή των Windows και των προγραμμάτων να πάρεις μόνο τα αρχεία σου ξανά backup.

Φιλικά

alpa

Δημοσ.

alpa,

σώσε με και περίγραψέ μου ακριβώς τη διαδικασία...

Αν κατάλαβα καλά:

- Κάνω copy disk (είναι 3 DVD- ~15 Giga) σ'ένα άλλο PC (στο σκληρό).

- Εγκαθιστώ το Norton Ghost 2003.

- Τα ανοίγω από Norton Ghost Explorer και επιλέγω ποιά θέλω να ανακτηθούν και ποιά όχι;

Θα το δοκιμάσω....

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Φιλικά, Κώστας Ρόδος...

Δημοσ.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ Α.)Aν στο restore αρχείων εχεις και το λειτουργικό μέσα,ξεχασέ το γιατί τα windows XP κλειδώνουν τα αρχεία τους οσο λειτουργούν.Αν ειναι ετσι Θα χρειαστή να φτιάξης Δισκετα Βοοt και ξεκινήσης το Restore απο εκεί.

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ Β.)Στο Ιδιο το DVD κάτι "Κτυπάη" Σαν Λύση προσπάθησε να το κάνεις αντιγραφό μήπως και το COPY-DVD περάση το "κτύπημα".

ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ Γ. (Που δεν εύχομαι καθόλου..)Να χρειαστή να χρεισιμοποιήσης κάποιο πρόγραμμα Restore.Aν φτάσης στείλε μου Νέα σου να ξαναβοηθήσω.Καλή τύχη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...