screwman Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Προτέινετέ μου κάποια εφαρμογή η οποία να κρατάει backup αρχείων πάνω από το τοπικό δίκτυο. Προτιμώ κάτι σε φάση Server-client. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα μικρό δίκτυο υπολογιστών με Win 2k Pro και θέλω το ένα από τα τρία να δουλεύει σαν Backup Server και απλώς να καθορίζω τα αρχεία που θέλω να φυλάω από τα άλλα μηχανήματα και το κάθε πότε να γίνεται το synchronization. Επίσης, προτείνετε μου εάν μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο με κάποιο built-in application των Windows. Δοκίμασα να χρησιμοποιήσω το MirrorFolder, αλλά δεν ξεκινάει το service και μου έριξε και κάποια άλλα ακόμη τα οποία δεν επανήλθαν ακόμη και μετά την αφαίρεσή του.
bookysmell2004 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Από ότι κατάλαβα θές μία εφαρμογή FTP για να κρατάς backup στο server που έχεις στήσει... Αν ναι, τότε ιδού μια δικιά μου λύση: Μπορείς να εγκαταστήσεις μια εφαρμογή FTP Server στον Server και από κει και πέρα να χρησιμοποιήσεις κάποιον FTP Client από κάθε μηχάνημα που να έχει δυνατότητες Scheduler (δηλαδή μεταφορά αρχείων ανά περιοδικά διαστήματα που ο ίδιος θα ορίσεις). Μια τέτοια εφαρμογή είναι ο Client της Ipswitch που, τουλάχιστον σε μένα, δουλεύει άψογα.
screwman Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Σε ευχαριστώ για την πρότασή σου αλλά προτιμώ μία ποιο corporate λύση. Δοκίμασα για παράδειγμα το Acronis TrueImage Enterprise Server αλλά παρόλο που είναι πάρα πολύ καλό, κάνει backup (και συγκεκριμένα image) ολόκληρα partitions ή ολόκληρους δίσκους. Εγώ θέλω να κάνει συγκεκριμένους φακέλους και συγκεκριμένα αρχεία.
bookysmell2004 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Πάντως να ξέρεις ότι με τη πρότασή μου έχεις τη δυνατότητα να μεταφέρεις φακέλους και αρχεία ξεχωριστά. Για ξεχωριστούς backup servers/clients δεν νομίζω ότι μπορώ να σου προτείνω κάτι. Ένας φίλος μου μου μίλησε για την πρόταση της Peer Software. Γιατί δεν δοκιμάζεις? Υ.Γ.: Η Acronis σ'αυτό άλλωστε ειδικεύεται (disk management)!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.