Vaguras Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Παίδες καλησπέρα. Είπα μετά από πολύ καιρό και μιας και έβαλα πρόσφατα ADSL να το γυρίσω στο linux και δη slackware που είναι και η αγαπημένη μου διανομή. Έχω κατεβάσει την 10.2 αλλά πριν την εγκαταστήσω σκέφτομαι και την ADSL (βλέπε forthnet & Crypto f200). Επειδή όπως ανακάλυψα μετά από ψάξιμο οτι το μοντεμ δουλέυει από πυρήνες 2.6.14 και πάνω, σκέφτομαι να περάσω κατευθείαν το slackware-current. H ερώτηση μου είναι η εξής : Μπορώ να εγκαταστήσω το slack-current από τον δίσκο μου; (εννοώ να κατεβάσω από windows όλα τα αρχεία, μιας και η ADSL δεν θα δουλεύει out of the box στο linux, και μετά να bootarω από slack-kernel image και να κανω install με το installpkg ; Αν όχι ποια εναλλακτικη λύση προτείνετε;
apoikos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Ναι, μπορείς να το κάνεις. Θα κάνεις boot, θα τρέξεις το setup του slack κανονικά και θα δηλώσεις ως τοποθεσία των αρχείων το σκληρό δίσκο (αφού τον κάνεις mount). Εναλλακτικά μπορείς να φτιάξεις installation cd's για το slackware-current κατευθείαν (2 CD's είναι όλα κι όλα).
Vaguras Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Ήμουν σίγουρος ότι θα απαντούσες πρώτος!!! thanks apoike! Αλήθεια πώς φτιάχνω installation cds έχοντας κατεβάσει τα αρχεία; πόσο εύκολο είναι;
apoikos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Δες εδώ: ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/slackware/slackware-current/isolinux/README.TXT Οι οδηγίες είναι για cdrecord και mkisofs, αλλά το σημαντικό είναι ότι μπορείς να τα πετάξεις όλα σε ένα CD ή DVD (καλύτερα), και να το κάνεις bootable και από το nero, δηλώνοντας ως boot type "No emulation" και δίνοντας ως boot image το isolinux/isolinux.bin και ως boot catalog το isolinux/isolinux.boot. Βασικά βρες μια manpage του mkisofs και βρες τις αντιστοιχίες ανάμεσα στις επιλογές του mkisofs και σε αυτές του Nero ;-)
Vaguras Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Σωστός ο παίκτης!!! αχ και να μου δουλέψει και το crypto!!! windows τέλος!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.