Προς το περιεχόμενο

Διαροή ρεύματος από τραφοδοτικό Tagan TG480-U22

thestria

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκπληκτος διαπίστωσα ότι από το τροφοδοτικό μου, Tagan TG480-U22(480W), υπάρχει διαροή ηλεκτρικού ρεύματος. Το ανακάλυψα μία μέρα που ήμουν κουρασμένος και έβαλα τα πόδια πάνω στο κουτί ακουμπώντας συγχρόνως το καλοριφέρ. Ψάχνοντας με το δοκιμαστικό βρήκα ότι η διαροή προερχόταν από τα δύο εξωτερικα ασημένια προστατευτικά των ανεμιστήρων. Το τροφοδοτικό είναι τριών μηνών και η διαροή υπήρχε ασχέτος αν ήταν ανοικτός ή κλειστός ο διακόπτης του τροφοδοτικού (είχα βγάλει το τροφοδοτικό εκτός κάσας για τον έλεγχο).

Είναι φυσιολογικό αυτό; Με τα προηγούμενα τροφοδοτικά που είχα σπίτι δεν είχε παρουσιαστεί ανάλογη περίπτωση. Και ρωτάω, γιατί ο υπάλληλος του καταστήματος ανέφερε στο τηλέφωνο ότι αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό για τα τροφοδοτικά και ότι θα έπρεπε να έχω το καλώδιο της γείωσης του τροφοδοτικού βιδωμένο στο σασί του κουτιού και όλα θα ήταν οκ...

Επειδή αύριο θα επισκευτώ το κατάστημα, οποιαδήποτε πληροφορία και συμβουλή θα μου ήταν χρήσιμη. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δεν ειναι διαροοη , ειναι αυτεπαγωγη,(μεταφορα ρευματος χωρις επαφη,εκανες "σωμα" με το καλοριφερ) , αμα ηταν διαροη , θα σου εκαιγε 1τον,την ασφαλια τοθ πινακα, 2ρον to pc , & 3ον δεν θελω να το σκεφτομαιι................απομακρυνε το μηχανημα απο το καλοριφερ,.και αντικατεστησε το τροφοδοτικο , για σιγουρια..

Δημοσ.

Αν ήταν ρεύμα θα έκανες τσάμπα περμανάντ.

ΑΛΛΑ πρόσεξε γιατί για να το κάνει αυτό μάλλον δεν έχει σωστή γείωση το pc σου πράγμα που μπορεί να είναι και καταστροφικό και επικίνδυνο.

Δημοσ.

Τα Tagan για τα λεφτά τους είναι ΓΤΠ.Του γείτονα από το ίδιο ακριβώς τροφοδοτικό του έσκασαν οι πυκνωτές,ούτε φορτωμένο υπολογιστή είχε ούτε overclocking έκανε.Μόνο όνομα είναι αυτή η εταιρεία και τίποτα παραπάνω.

Δημοσ.
Αν ήταν ρεύμα θα έκανες τσάμπα περμανάντ.

ΑΛΛΑ πρόσεξε γιατί για να το κάνει αυτό μάλλον δεν έχει σωστή γείωση το pc σου πράγμα που μπορεί να είναι και καταστροφικό και επικίνδυνο.

Πώς μπορώ να αποκτήσω σωστή γείωση για το PC μου; Το έχω συνδεμένο σε πολύμπριζο μαζί με την οθόνη και τα ηχεία, το φισ είναι σούκο και τέλος στην πρίζα έχω τάχα μία έξτρα πρίζα με ενσωματωμένη ασφάλεια.

Πάντως σήμερα το πήγα το τροφοδοτικό στο μαγαζί και θα το στείλουν για έλεγχο.

Δημοσ.

το θεμα της γειωσης ειναι πολυ σοβαρο

τα περισσοτερα σπιτια δεν εχουν καν τη στοιχειωδη γειωση και ας βλεπουμε ενα κιτρινο σε καθε πριζα

βεβαια οσοι μενουν σε πολυκατοικιες κανουν πολλες φορες μια γειωση επιπλεον με τις σωληνες του καλοριφερ γιατι κατα την εγκατασταση γειωνουν οι τεχνικοι τις σωληνες στο υπογειο

εγω που μενω επαρχια σε μονοκατοικια εχω αγορασει μια 3σωληνες και χαλκοσυρμα και εχω κανει μια εχτρα γειωση και την εχω πισω απο τα μηχανηματα μου

υπαρχουν στο εμποριο καποια κουτακια της mfj νομιζω τα οποια κανουν τεχνικη γειωση(artificial ground) και τα χρησιμοποιουν πολυ οι ραδιοερασιτεχνες

για ψαχτο λιγο γιατι εχω ακουσει πολλα περιεργα σε σπιτια με το θερμοσιφωνα καλοριφερ και pc

Δημοσ.

Αν έχει γειωση η πρίζα τότε είσαι εντάξει. Και λόγικά είναι και εντάξει γιατί αλλιώς θα είχες και άλλα προβλήματα μέσα στο σπίτι. Πάντως δεν νομίζω ότι είναι κάτι. Αυτά είναι επαγωγικά ρεύματα σχετικά μεγάλης τάσης αλλά υπερβολικά αδύναμα. Αυτά διαφεύγουν από τη γείωση. Απλά όταν εσώ βάζεις το χέρι σου στο καλοριφέρ βρίσκουν και από αλλού το "δρόμο της λευτεριάς".

Δημοσ.
Αν έχει γειωση η πρίζα τότε είσαι εντάξει. Και λόγικά είναι και εντάξει γιατί αλλιώς θα είχες και άλλα προβλήματα μέσα στο σπίτι. Πάντως δεν νομίζω ότι είναι κάτι. Αυτά είναι επαγωγικά ρεύματα σχετικά μεγάλης τάσης αλλά υπερβολικά αδύναμα. Αυτά διαφεύγουν από τη γείωση. Απλά όταν εσώ βάζεις το χέρι σου στο καλοριφέρ βρίσκουν και από αλλού το "δρόμο της λευτεριάς".

Όλα αυτά που λες είναι σωστά. Γιατί όμως στα πρηγούμενα τροφοδοτικά που είχα, και δεν ήταν "μάρκες", δεν είχε παρουσιαστεί επαγωγικό ρεύμα;

Έχεις να προτύνεις κάποια λύση έτσι ώστε να μην εμφανιστεί ξανά αυτό το φαινόμενο (πχ UPS ή κάτι άλλο);

Δημοσ.

ότι θα έπρεπε να έχω το καλώδιο της γείωσης του τροφοδοτικού βιδωμένο στο σασί του κουτιού και όλα θα ήταν οκ....

den to exeis to extra kalodio bidomeno pano se mia bida tou mobo??? an oxi tote to psu den kanei sosti giosi stadar (ta tagan exoun afti tin eksoteriki giosi)

Δημοσ.

Αμάν με αυτά τα τροφοδοτικά - επώνυμα ή όχι. Αν τελικά χαλάνε όλα (και τα tagan σε κριτικές περιοδικών πάνε πολύ καλά), γιατί να μην πάρει κανείς ένα no name. Σε όσα χρόνια ασχολούμαι με pc (έχω αγοράσει 4- 5 μέχρι τώρα) μόνο ένα τροφοδοτικό μου έσκασε και χωρίς άλλη ζημιά. Και όλα no name. Στατιστικά είμαι ΟΚ.

Δημοσ.
Αμάν με αυτά τα τροφοδοτικά - επώνυμα ή όχι. Αν τελικά χαλάνε όλα (και τα tagan σε κριτικές περιοδικών πάνε πολύ καλά), γιατί να μην πάρει κανείς ένα no name. Σε όσα χρόνια ασχολούμαι με pc (έχω αγοράσει 4- 5 μέχρι τώρα) μόνο ένα τροφοδοτικό μου έσκασε και χωρίς άλλη ζημιά. Και όλα no name. Στατιστικά είμαι ΟΚ.

Πολύ απλό.

Γιατί αν ένα noname σκάσε τότε η πιθανότητα να κάψει διάφορα είναι μεγάλη.

Κανένα όμως από τα ακριβά όταν σκάει δεν παρασύρει και άλλα μαζί του

Δημοσ.

Δεν ισχυει και τοοσοοο αυτο... Ολα σκανε... απλα στα επωνυμα σωζεις κανα σκληρο...

thestria Μηπως ειχες στατικο ηλεκτρισμο? Γιατι το παθαινω και γω λογω του νεου μου χαλιου. Δοκιμασε να τριψεις ΚΑΛΑ τα χερια σου στο case να σε αποφορτησει και δοκιμασε :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...