Προς το περιεχόμενο

Στήσιμο internet cafe

zachas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Doulevo 4 xronia se internet cafe kai sto thema tis gramis pistepsteme to ksero poli kalitera apoti nomizete. Mia misthomeni grami 1mbit (to kalodio kai i sindesi) kanei giros sta 1500?. Ta 2mbit poso? An to palikari paei kai valei 2mbit misthomeni tha dinei giros sta 2500 me 3000?. Me 3000? mporeis na valeis toulaxiston 15mbit DSL. Giafto otan lete kati psaksteto ligo perisotero... ektos an thelete na tou tin plironete eseis tin grami i an valei xreosis tis takseos ton 10? tin ora. Den leo oti i DSL einai kaliteri alla logo ton timon sti Ellada i misthmonei einai adinato na mpei se internet cafe. Sto magazi pou doulevo eixame 1mbit misthomenis kai imastan ikanopiimeni alla itan mono 1mbit. Kai to girisame se 2 grames DSL mia 1mbit kai mia 2mbit kai provlima kanena.

Δεν θέλω να την "πέσω" σε κανέναν, αλλά το ότι δουλεύεις ( όπως λες ) 4 χρόνια σε internet cafe...δεν σημαίνει ότι έχεις και τις σωστές τεχνικές γνώσεις για αυτό.

Όσες DSL και να βάλεις, αν έστω ένας θέλει να παίξει online games, και ένας άλλος κάνει downloading δεν πρόκειται να έχει ping της προκοπής.

Internet Cafe λέμε όχι "Καφενείον - Το Internet"

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
xmmm mallon den diavases kala ti egrapsa.... ego tou eipa 2 ksexoristes grames (dld 2 diaforetika DSL router CISCO SOHO) mia gia internet game kai mia gia internet download... ;-)

Πάλι out of order.

Και μια γραμμή ADSL ανά 2 PC να είχες, ( εξαιρόντας τους λίγους να μην πω ελάχιστους ελληνικούς game servers ) 2+ PC online gaming από την ίδια DSL δεν παίζει.

Εκτός και αν τους πείς να παίζουν με 500ms ping fps @ UK / Italy / France servers... :D

Δημοσ.

500ms? lol x1000000. Me 1mbit 10atoma pezoun me 150-200ms se diafora online game p.x WOW, Lineage ktl ktl. Kai den ta vgazo apo to mialo mou afta. To 500ms tha to deis me ta Alcatel DSL router. Mallon den gnorizeis ti krivete piso apo tin CISCO ;-)

Δημοσ.

Telos panton... an to palikari thelei na kanei ena internet cafe (xoris kerdos) as valei misthomeni an omos theleis na tou menoun kai kapia europoula stin tsepi tou tote DSL. Guys stin Ellada imaste oxi stin Agglia oute stin Galia pou vazeis misthomeni anti gia na pas gia ena cafe... makari na mporouse na valei kai 10mbit misthomenis alla to magazi thelei na to kanei (logika) gia na vgazei lefta kai oxi na dinei lefta... sosta?

Δημοσ.
Den prospatho na sou tin po alla elpizo na katalaveneis ti prospatho!!! na po sto palikari pou ekane to topic... to zitima einai to KERDOS kai oxi to XASIMO.

Σε Internet Cafe με X PC ( όπου X>10 ) με δύο απλές γραμμές ADSL by pOTE ( omg ) / VIVODI ( omg ^ 2 ) δεν θα πήγαινα εγω να χαλάσω την ώρα μου ( 150+ ms ping σε ελληνικούς servers & FPS Games ) ούτε και πολλοί άλλοι ( I suppose )...

Business = Risk...depending on your risk, you make your money :)

Δημοσ.

xmmm varieme na to sinexiso to thema giati sto telos tha ginei pareksigisi kai den to thelo afto. Eipame arketa pragmata sto palikati pou ekane to topic kai elpizo na ton voithisame kai na min ton mperdepsame. I apofasi einai diki tou... dialegei kai pernei oti ton simferei i oti pistevei oti einai kalitero. To mono pou tou menei einai enas texnikos diktion me @rxidi@ pou ola afta tha tou ta stisei apsoga kai oxi proxirodoulies me windows servers (routing meso windows kai alles teties p@p@ries). Bill elpizo na min pareksigithikes me afta pou eipa....

Δημοσ.

Εγώ απλά θα πω (έχω και ο ίδιος δουλέψει σε Net cafe...από εποχή ISDN 128 εποχή -μου λέτε για DSL κακομοίρικα όλοι σας :P ) και μόλις πρωτοβγήκε DSL και σε μισθωμένη...

καλύτερα pings από μισθωμένη δεν δίνει καμία μα καμία εταιρία και DSL

αυτό είναι καθαρά τεχνικό θέμα...(εκτός αν είναι η άψογη DSL με τα ελάχιστα ενδιάμεσα κέντρα..τέσπα)

Κέρδος ή ποιότητα?

χμ...τί να πω..δικό του θέμα..

Πάντως αν απλά θέλει να φτιάξει ένα internet cafe έτσι..ας βάλει DSL Και βλέπει..

πολλοί έτσι άρχισαν..βρήκαν πελατεία..είδαν κάποιες DSL μαμακίες και μετά πήγαν σε leased line...

άρα ξεκινάς χαμηλά για να πας ψηλά...

Δημοσ.

Ετσι ειναι greekparot.

Xviper13, χωρίς να θέλω να σε θίξω, δεν ξέρω πόσα χρόνια δουλευεις σε Internet Cafe, αλλα η εταιρία μου ειναι πάροχος μισθωμένων κυκλωμάτων σε Internet Cafe, οπότε ασε να ξέρω 5 πράγματα παραπάνω.

Οπως λεει και ο billpeppas, Internet Cafe χωρις μισθωμένη γραμμή, δεν ειναι Internet Cafe.

Η DSL έχει άπειρους τεχνικους περιορισμους (pps, δεν δινουν ppp-multilink εκτός απο το 2048 της FORTHnet, εξαρτάσαι απο τον ΟΤΕ σε πολύ μεγαλύτερη βαθμό, υποστήριξη 0 και άλλα).

Η διαφορά μιας DSL και μιας μισθωμένης δεν ειναι μονο στην ταχύτητα αλλα και στην υποστήριξη. Οταν στις 4 το βράδυ σου πέσει η γραμμή, παιρνεις στο support, μιλας ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΟ και οχι με τηλεφωνήτρια, και στα αψε σβήσε εχεις Internet, εκτός αν υπάρχει πρόβλημα, για το οποίο και πάλι θα σε ενημερώσουν υπευθυνα.

Οσο για τους SOHO routers, μην το φωνάζεις και πολυ, δεν ειναι δα και κάτι φοβερό. Εγώ στα Internet Cafe που στήνω (αυτή ειναι η βασική δραστηριότητα της εταιρίας μου - κατασκευή και υποστήριξη Internet Cafe) βάζω 1841 μέχρι 50 PC, και 2811 απο εκει και πάνω. Στους κόμβους μου το μικρότερο μου router ειναι 3725...

Οσο για τις τιμές εισαι σκετη παραπληροφόρηση! Οι τιμές ειναι εκει γύρω που λεει και ο greekparot (για 4Mbps ισως και πιο κάτω). Ενα χιλιάρικο περίπου τα 2Mbps, κάπου στα 1900€ τα 4Mbps.

Αν θες το μαγαζί σου να θεωρείται σοβαρό, τότε βάζεις μισθωμένα.

Αλήθεια με τις DSL σας τί pings έχετε σε CS:Source αν πάνε να παιξουν 4-5 άτομα μαζί? MSN Messenger Voice Chat παιζει ικανοποιητικά? Γενικά VoIP εφαρμογές παιζουν? Δεν νομίζω ετσι?

Οι DSL ειναι για Home Use, πάρτε το χαμπάρι. Αν σπίτι σου κοπει το Internet για κανα 3ωρο δεν χαθηκε ο κόσμος.. αν στην ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ σου κοπει, τότε τρέχεις και δεν φτάνεις. Στην DSL όμως που την πληρώνεις 100€ το μηνα, σε γράφουν στα @@ τους οι ISP οταν υπάρχει πρόβλημα. Θα μιλάς με τηλεφωνήτριες που θα σου λενε να κάνεις reset το modem σου, και να ξαναπεράσεις τις ρυθμίσεις απο την αρχή, ενώ εσυ αν ξέρεις 5 πράγματα θα χτυπίεσαι οτι το πρόβλημα ειναι αλλου και δεν θα σε ακουει κανεις.

Η μισθωμένη ειναι μονόδρομος στο σοβαρό Internet Cafe, όλα τα υπόλοιπα ειναι καφενία με PC...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...