Προς το περιεχόμενο

Myst Online: Uru Live Again

bilis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας ,

Δεν ξέρω πόσους πιθανόν να ενδιαφέρει αλλα η Cyan, η εταιρεία που μας έδωσε

παλιότερα τα adventure Myst, Riven , Uru ξανακάνει μια προσπάθεια να επαναφέρει το Uru Live, την online έκδοση του URU Ages Beyond Myst, δηλαδή,

της οποίας η πρώτη προσπάθεια πριν από δυο χρόνια δεν είχε επιτύχει.

Περισότερες πληροφορίες:

Get your Authentication Key from :

http://plasma.cyanworlds.com/getting-started.xml

informations about KI: http://www.guildofgreeters.com/faqs-ki2.shtml

information about D'mala server : http://mystembassy.net/dmalafaq.html

Ελπίζω να σας συναντήσω κάτω στις Neighborhoods των D'ni !!

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Απο όσο γνωρίζω το Until Uru λειτουργεί εδω και αρκετούς μήνες και απαιτούσε ένα Kagi key (το οποίο είχα αγοράσει αλλά δε το χρησιμοποίησα πέρα απο μια φορά). Το Uru Live είχε πολλά bugs και μεγάλο lag ειδικά στην Ae'guera. Tο until Uru γινόταν μέχρι πρόσφατα hosted σε servers (aka shards) απο fans με καμμία ανάμιξη της Cyan. (περα απο το authentication σε δικό της server μέσω του key)

Η επαναφορά με το D'mala shard, σημαίνει ότι η Cyan θα αξιολογήσει ξανά τα προβλήματα και ίσως αποφασίσει να διορθώσει τα όποια bugs και να αποκαταστήσει την προοπτική του uru live. Προσωπικά μου φαίνεται ως μια γενικευμένη beta stage με αόριστο μέλλον και αμφίβολη κατάληξη. Επίσης έχω δει πόσο η Cyan "στράγγιξε" τους fans εκμεταλλευόμενη κάτι που θα έπρεπε να έχει ήδη κάνει με ένα τίτλο (το URU διασπάστηκε σε Uru Prime, URU Xpansion Packs, Myst V και μοσχοπουλήθηκε χωριστά). Δε λέω, καλή και χρυσή η Cyan, αλλά τέτοια λάθη δε γίνονται χωρις επιπτώσεις στην αξιοπιστία και στο fan base.

Νομίζω ότι το μέλλον του Myst saga είναι στα χέρια των fans και μόνο. Μάλιστα τελευταία έχουν βγει κάποια fan made (πρώιμα είναι η αλήθεια) mod tools (με ελάχιστη υποστήριξη της Cyan) για την προσθήκη custom Ages στο URU (και πειραματικά στο Until Uru). Ελπίζω τώρα που επανεισέρχεται η Cyan στο χώρο του Uru να μη βάλει εμπόδια στην πολύ καλή αυτή προσπάθεια

Δημοσ.

Praetorian, έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα όσα λες, συμφωνώ.

Είναι όμως μια πάρα πολύ όμορφη εμπειρεία, για όσους ασχολήθηκαν με τα παιχνίδια της σειράς, και σίγουρα αξίζει μια υποστήριξη. Ειναι ένα παιχνίδι που

δεν είναι επίκαιρο αλλά μπορεί να διαρκέσει για πάρα πολύ καιρό, και όπως είπες να το ευχαριστηθούν οι fans προσθέτοντας όλο και και κάποια νεα στοιχεία, όπως

με το να δημιουργούν οι ίδιοι ακόμα και νέους κόσμους, και φυσικά η ύπαρξή του και μόνο αφήνει ανοιχτό το τοπίο για οτιδήποτε άλλο στο μέλλον !

...the end has not yet been written!!

Δημοσ.

Χρειάζεται να έχεις το cd του URU για να κάνεις την εγκατάσταση του παιχνιδιού,

και από εκει και πέρα κρειάζεται να ή να έχεις ένα key, το οποίο ζητάς από την

http://plasma.cyanworlds.com/getting-started.xml, ή μπορείς να ζητήσεις

να σου κάνει κάποις παίχτης invitation, δηλ να σου στείλει το δικό του key στη ουσία.

Μετα κάνεις download το patch πάλι από την παραπάνω διεύθυνση, και συμμετέχεις (είναι free)

Πολλές πληροφορίεσ μπορείς από το πολύ καλό site uruobsession(dot)com ,

στην υποενότητα uru ή until uru

• 2 μήνες μετά...
  • Moderators
Δημοσ.

Update σχετικά με το URU live.

Απο ό,τι φαίνεται η CYAN μαζί με το GameTap Network, επίσημα ανακοίνωσαν ότι θα αναστήσουν το URU live! Απο τα συμφραζόμενα προκύπτει ότι αυτό μάλλον θα γίνει υπο τη μορφή ενός νέου game (URU II?) που θα πρέπει να κατεβάσουμε απο το διαδίκτυο. Με το ίδιο βέβαια concept και πιθανότατα διορθωμένα (αν και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα) τα γνωστά bugs της multiplayer (και όχι μόνο) μηχανής. Ελπίζουμε και σε ενημερωμένα γραφικά, καλύτερο interaction με το περιβάλλον, πιο συνεπές storyline και πολλές πολλές όμορφες Ages...

Εδώ είναι και το σχετικό link

• 3 χρόνια αργότερα...
  • Moderators
Δημοσ.

Και ... επιστρέψαμε. :-D

Η Cyan επανεκκινεί το Myst Online - Uru Live, και αυτή τη φορά το ονομάζει MO:ULagain.

Στα θετικά:

1. Είναι πλέον εντελώς δωρεάν. Δέχονται donations, αλλά δεν υπάρχει κάποιο fee που πρέπει να πληρώσει κανείς για να παίξει.

2. Σκοπεύουν σε κάποια στιγμή να κάνουν το όλο Project Open source και να δώσουν modding εργαλεία στην κοινότητα.

3. Ακόμα δείχνει όμορφο, και επιτέλους φαίνεται ότι θα δούμε και εμείς το νέο content που διέθεταν μέσω Gametap (και που δεν υποστηριζόταν η Ελλάδα. Yeah, FU Gametap AND uhm... Cyan)

Στα αρνητικά:

1. Δεν ξέρω γιατί να επενδύσει κάποιος χρόνο στο παιχνίδι, εκτός και αν το κάνει από περιέργεια ή είναι παλιός fan και κολλημένος με το URU Live. Το online έχει ανοίξει, κλείσει και ξανά-ανοίξει τόσες φορές και σε διαφορετικές εκδοχές και πάντα η κατάληξη μετά από μόλις μερικούς μήνες ήταν η ίδια.

2. Δεν θα υπάρχει νέο content, ούτε κάποια εξέλιξη για την ιστορία. Περιφέρεσαι, γνωρίζεις κόσμο και λύνεις γρίφους. Αυτά.

3. Δεν είμαι σίγουρος ότι έλυσαν το πρόβλημα με το απαράδεκτο lag σε δημοφιλείς τοποθεσίες του παιχνιδιού, αλλά κατά 99% δεν το έχουν κάνει.

Ανακοίνωση εδώ

• Moderators
Δημοσ.

Λογικά θα τρέχει. Από ό,τι φαίνεται έχει πολύ περισσότερη ζήτηση από όση υπολόγιζαν και λύγισε ο server τους. ΄Όταν ξαναανοίξουν οι εγγραφές ενδεχομένως να έχω πιο σίγουρες απαντήσεις.

• Moderators
Δημοσ.

Και εγώ σήμερα μπήκα ξανά (μετά από πολύυυ καιρό). Έχει κάποια μικροfreezes ανα κάποια δευτερόλεπτα, αλλά αυτό ίσως διορθωθεί γιατί βλέπω να το αναφέρουν πολλοί.

Κατά τα άλλα, υπάρχει πολύ εξερεύνηση να γίνει. :-)

Δημοσ.

Ναι για το freeze έχεις δίκιο ειναι ενοχλητικό πιστεύω πως κάποια στιγμή θα διορθωθεί το ερώτημά μου ειναι αν θα πρέπει να τελειώσω πρώτα τα επίπεδα που υπάρχουν και στην of line εκδοση ώστε να προχωρίσω στους νέους κόσμους.

• Moderators
Δημοσ.

Λογικά θα πρέπει να εξερευνήσεις κάποιους κόσμους προκειμένου να φτάσεις στους υπόλοιπους.

Από όσο είδα, η δομή είναι ελαφρώς διαφορετική. (Ξεκινάς ήδη στο Relto και έχεις πρόσβαση στην υπόγεια πόλη (Cavern) και στη "γειτονιά" Bevin (?) -αν και υπάρχει λόγος να επισκεφτείς το Cleft). Επίσης κάποια σημεία στους "κόσμους" είναι διαφορετικά από την offline εκδοχή τους και δίνονται κάποια παραπάνω links εδώ και εκεί.

Και επιπλέον μπορείς από όσο θυμάμαι να "μοιραστείς" ένα βιβλίο με κάποιον φίλο και να λύσετε μαζί κάποιους γρίφους.

Edit: Στα επίσημα forums υπάρχει και αυτό το ενδιαφέρον thread για μια "ελληνική" γειτονιά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...