geo9419 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2006 Είχα κάνει σύνδεση δύο υπολογιστών (desktop & laptop) με windowsxp home απλώς για file sharing και ήθελα να έχουν αυτόνομη σύνδεση στο ιντερνετ. Ενώ τα είχα καταφέρει και όλα λειτουργούσαν κανονικά (μέσω της εγκατάστασης οικιακου δικτύου της MIcrosoft) μετά από ένα μήνα ξαφνικά δεν μπορώ να ανταλλάξω αρχεία και εμφανίζει το μύνημα ότι ο διακομιστής δεν ενεργοποιήθηκε κτλ (υπόψιν έχω router linksys wag54g). Προσπαθώ πάλι απο την αρχή να ακολουθήσω τις διαδικασίες που είχα κανει για την εγκατάσταση δικτύου και ενώ στο laptop όλα γίνονται κανονικά στο desktop μετά απο την δήλωση των στοιχείων ονομάτων κτλ μου βγάζει στο τέλος το μύνημα "Παρουσιάστηκε σφάλμα κατα την ρύθμιση του δικτύου σε αυτόν τον υπολογιστή". Αφού πρώτα μου βγάζει ενα μύνημα ότι αυτό το μοντέλο σύνδεσης δεν προτείνεται γιατί θα ενεργοποιηθεί το firewall (ICF) και θα εμποδίζει την σύνδεση κτλ. Το μοντέλο που επιλέγω είναι αυτό με απευθείας σύνδεση στο ιντερνετ ή μέσω hub. Πείτε μου τι μπορώ να κάνω για να διορθώσω το πρόβλημα και αν γίνεται χειροκίνητα και όχι αυτόματα.
Rabican Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2006 εκει που οριζεις IP addresses ειναι 2 IP απο το ιδιο subnet???
geo9419 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2006 Δεν όρισα καμια IP address γιατί επέλεξα την αυτόματη εγκατάσταση δικτύου της MICROSOFT. Δεν ξέρω αν επηρεάζει οτι έχω συμπληρώσει τα πεδία σύμφωνα όπως ορίζει η FORTHNET για την σύνδεση στο ιντερνετ δηλαδή της DNS address την IP, την subnet και την gateway. Αν είναι αυτο τι πρεπει να κάνω???
Rabican Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2006 βασικα δεν ξερω αν ειναι σιγουρα αυτο, απλα απου καπου πρεπει να ξεκινησω να ρωταω ο ανθρωπας!!!τα pc μεταξυ τους εχουν connectivity? κανεις ping απο το ενα pc στο αλλο??
geo9419 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2006 Δεν ξέρω τι εννοείς με το connectivity και τα ping. Πάντως όταν παω να κάνω αντιστίχοιση δίσκου μου βγάζει το μύνημα ότι ο διακομιστής δεν έχει ενεργοποιηθεί. Το πρόβλημα δεν είναι στο λαπτοπ αλλα στο desktop. Ακόμα όταν πάω να ορίσω κοινή περιοχή τα κοινόχρηστα έγγραφα μου βγάζει το ίδιο μύνημα. Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον και τη βοηθεια.
Donacgr Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2006 pane se perivalon dos kai grapse tin edoli PING kaino kai tin ip tou aloou ipologisti kai des an iparxei sindesimotita! gia na deis tin ip apo perivalon dos tou kathe ipologisti grapse tin edoli IPCONFIG
Rabican Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2006 αν απαντησει ο αλλος υπολογιστης ειμαστε σε καλο δρομο!!!ψαχνουμε για αλλα προβληματα...
geo9419 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Ναι υπάρχει connectivity έκανα ping στην IP address του άλλου υπολογιστή και μου έστειλε απαντηση οτι δεν υπαρχει προβλημα. Τέσσερις αποκρίσεις υπήρξαν και κατι νουμερα εκτελέστηκαν.
Rabican Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2006 το ping το δοκιμασες και απο τις δυο πλευρες???αμφιδρομα κοινως...
geo9419 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2006 Yes! kai apo to desktop kai apo to laptop
geo9419 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει χειροκίνητα? και όχι μέσα απο το πρόγραμμα της Microsoft?
Rabican Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2006 μπορεις να δοκιμασεις να δεις αν τρεχει ενας ftp server και αν βλεπονται. τα windows components εχουν στον IIS ftp service...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.