Προς το περιεχόμενο

Κρεμάλα σε C++ με database.

EXARXEIA_CITY

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω να κάνω μία εργασία με κάτι άλλα άτομα και θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα. Η εργασία ειναι ένα παιχνίδι κρέμαλα σε visual περιβάλλον που οι λέξεις βρίσκονται σε μια database.

1.Οι γνώσεις μου δεν είναι και πολλές σε C++(τα βασικά+κλάσεις),θα μπορέσω να φτιάξω το παιχνίδι ή είναι δύσκολο ?

2.Επειδή θα είναι σε visual περιβάλλον πρέπει να χρησιμοποιήσω Visual C++ ή μπορω απλά με έναν compiler ?

3.Ενα σημαντικό προβλημα είναι πως θα ενώσω τον κώδικα με τα γραφικα που θα φτιαξω.

Αυτά προς το παρών, Ευχαριστώ.

Δημοσ.

αφου θες visual περιβαλλον (υποθετω εννοεις η εφαρμογη να εχει γραφικα, κουμπια κτλ) τότε θες μια αντιστοιχη γλωσσα. Η c++ από μόνη της δεν τα υποστηρίζει αυτα. Χρειαζεσαι ή Visual C (δηλαδη MFC), Delphi, Java ή κάτι τέτοιο. Αν ήδη ξερεις c/c++ κοιτα την MFC ή αν ενδιαφερεσαι και για linux κοιτα το wxWidgets (http://www.wxWidgets.org). Όλα όσα προανεφερα υποστηρίζουν κουμπια, παραθυρα, μπάρες κτλ αλλα ΚΑΙ 2-D γραφικα.

Αν ενδιαφερεσαι για 3D γραφικα χρειάζεσαι ένα 3D API όπως OpenGL ή DirectX

Τωρα για το αν θα ειναι δύσκολο...... δεν ειναι περιπατος, αλλα πιστευω οτι ειναι εφικτο με λιγη προσπαθεια. Ξεκινα και εδω ειμαστε

Η ενωση του κωδικα με τα γραφικα ειναι ζητημα μονο αν εχεις γραψει τη λογικη του προγραμματος σε μια γλωσσα (πχ C) και το GUI του προγραμματος σε μια αλλη (px Delphi). Δε βλεπω το λογο να το κανεις....

Ελπιζω να βοηθησα, αν κατι δε καταλαβα καλα ρωτα ξανα ;)

Δημοσ.

tha sou proteina kalhtera na xrhsimopoihseis VS 2005 .NET pou mporeis na sxediaseis to grafiko sou perivallon poly efkola opws sthn Visual Basic. To wxWidgets opws leei kai o georgemarios trexei kai se windows alla thelei na afieroseis arketo xrono diavazontas gia na matheis na kaneis forms ktlp. ektos an yparxei kapoio IDE pou se voithaei pio efkola opws sthn VS.

Afou eiste tria atoma moiraste thn ergasia se 2 merh: diepafh kai programmatismo, an xrhsimopiohsete thn idia glwssa kai gia ta dyo den tha exete provlhma na to "kollhsete" meta.

Δημοσ.

Έχω την visual studio pro 2005(σε 25 ώρες...). Τα έχει μέσα όλα ? Θα κοιτάξω προς visual c++ να κάνω κάτι και αν κολλήσω καπου θα σας πω.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

ναι, φυσικα, αν "αγορασεις" την pro εκδοση του VS 2005 τα εχει ολα μεσα.... αλλα ειναι η ακριβοτερη λυση και σιγουρα οχι για να φτιαξεις μια κρεμαλα, γιαυτο και δεν την προτεινα απο την αρχη........... (μι πιανς?)

Δημοσ.

Θα μπορούσες επίσης να δεις και τον C/C++ Builder της «Borland» (προς το παρόν..) ο οποίος είναι ουσιαστικά η εκδοχή της Delphi για C++ και μακράν το φιλικότερο και ισχυρότερο εργαλείο C/C++ R.A.D. που μπορείς να βρεις αυτή την στιγμή (δυστυχώς η Borland δεν το διαφήμισε ποτέ ικανοποιητικά, χάριν της Delphi).

Δημοσ.

το 6 εχει toolbox και γενικα μπορεις να κανεις τα παντα με το 6 (για αρκετα χρονια ολοι με αυτο δουλευαν και ακομα καποιοι συνεχιζουν) αλλα σαν εργαλειο δε συγκρινεται με το 2005

θα ελεγα κοιτα λιγο και τη περιπτωση .NET, εχω ακουσει οτι στο θεμα GUI προγραμματιζεις πολυ πιο γρηγορα ( θελω και εγω να το κοιταξω καποια στιγμη)

Δημοσ.

Πως μπορώ να βάλω δικά μου κουμπιά που εχω φτιάξει στο photoshop ?

Καλά πολύ δύσκολη τη βλέπω. Πως θα βάλω ενα κουμπάκι που όταν το πατάω θα λεει hello world ! ?

• 3 χρόνια αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...